Keresés

Részletes keresés

Csibe104 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 558
Lehet, hogy már mindenki megfagyott és azért nem válaszolnak....?:((
Csibe104 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 557
Hm.
C épület lakói? Fűtéssel hogy álltok? Nálam még mindig hidegek a radiátorok 5ös fokozaton.
Csibe104 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 554
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy nálatok van-e fűtés. Hidegek a radiátorok, pedig napközben még minden rendben volt. Kezdek fázni. Csak én, vagy mindenki fázik?
Spárgatökmag Creative Commons License 2009.12.19 0 0 553
A legutóbbi körlevélben, amit a közös képviselő küldött, szerepelt, hogy aláírta a szerződést a UPC-vel, január-februárban várhatóan már elérhető lesz a szolgáltatásuk.
Előzmény: KariV (552)
KariV Creative Commons License 2009.12.19 0 0 552

Van mobilnetem, de sajna az nagyon lassú meg döcögős (útra persze kitűnő), de itthon haladósabb kellene. Hát ez rossz hír, akkor marad a T-Home ha télleg ninc smás lehetőség...

Előzmény: ZsilBee (551)
ZsilBee Creative Commons License 2009.12.19 0 0 551
UPC lesz a közeljövőben állítólag. Tré-homeon kivul más még nincs sajnos.
Esetleg addig ideiglenesen vehetsz mobilnetet, persze kitudja meddig.. ,meg ugye attól is függ mire akarod használni.
Előzmény: KariV (550)
KariV Creative Commons License 2009.12.19 0 0 550

Tudnátok abban segíteni, hogy jelenleg milyen szolgáltatónál lehet internetre előfizetni, aki már bent van a házban? T-Home vili, de ha van más, akkor inkább oda voksolnék...

Köszi előre is!

LFC_82 Creative Commons License 2009.12.18 0 0 549

Meg talán az is benne van hogy a gázárámogatásokat fokozatosan leépítik

Előzmény: Spárgatökmag (548)
Spárgatökmag Creative Commons License 2009.12.18 0 0 548

Mi egy 40 nm-es új építésűben laktunk korábban, és az éves fűtés díjunk (havi 2 köbméter melegvízzel együtt) kb. 75.000.- Ft volt úgy, hogy 24 foknál soha nem volt kevesebb a lakásban, és csak a nappaliban lévő radiátort használtuk.

Ehhez képest itt arányaiban jóval többet fogunk fizetni, igaz, nekünk is lakatlanok a szomszéd lakások. Mondjuk én egy kicsit ki is akadtam, amikor a Mandarino elzárta az eladatlan lakásokban a fűtést, mert így most tkp. mi fűtjük azokat is...

Előzmény: LFC_82 (547)
LFC_82 Creative Commons License 2009.12.18 0 0 547

Vannak valakinek infói arról hogy más új építésű lakások fűtéskötsége mennyi?

Én egy 45 nm-eben lakom, igaz alattam nincs szomszéd és még mellettem se, de kicsit sokallom hogy a decemberi fél hónap elteltével már 10 ezer Ft felett áll az e havi fűtésem. (20 Ft/kw-tal számolva).

Áfonya03 Creative Commons License 2009.12.17 0 0 546

Sziasztok!

Átépítésnél nem vagyok benne biztos, hogy hogy van, de a festést tudom, mert megkérdeztük: ha átfested a falat, nem gond, de a garanciális javítást csak fehér festéssel vállalják, tehát azon a részen, ahol repedés volt, fehér lesz. Mi pont ezért nem festettünk még, megvárjuk, amíg minden hiba, repedés kijön, és ha megcsinálták, majd akkor kifestetjük. Így még nem valami otthonos, de legalább nem kell többször dolgozni, és persze fizetni. 

ZsilBee Creative Commons License 2009.12.16 0 0 544
Nálam is ugyanúgy, hol vékonyabb, hol már messzebbről észrevehető.
Előzmény: vic80 (543)
vic80 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 543

Sziasztok!

Nálam is végig van repedve a nappaliban a plafon, fal találkozásánál 3 méter hosszan.

Illetve az ablakok sarkától indulva felfelé 45 fokban hólyagosan.

Igen, ez attól van, hogy mozog még a ház.

Garanciális, az biztos. Csak nem tudom, mennyire érdemes most bejelenteni. Kijavítják, aztán lehet két hét után megint olyan lesz. Kell kb egy év a háznak amire a helyére kerül. Minden szempontból, úgy tűnik!:-)

Meg ha minden igaz, január tájékán lesz a kötelező első éves garanciális bejárás, addig talán kijön minden hiba, és akkor az alapján egyszerre megcsinálják.

Garanciához még! Kinél kell bejelenteni ha valamilyen építkezés történt a lakásban? Úgy tudom, ha ez nem történik meg, elveszik a garancia arra a helyiségre ahol a módosítás történt. Gondolok itt utólag épített falra, stb......

Előzmény: LFC_82 (539)
LFC_82 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 542

Vajon mikor esedékes a kivitelező általi kötelező garanciális kifestés?

snowdrop77 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 541
a repedések is garanciálisak?  én azt hittem, hogy kicsit süllyed a ház és azért vannak.   nálunk ilyen kisebb cikkcakkos repedések vannak (ahogy követi a tégla vonalát.)       szerintetek ez bejelentendő?
Előzmény: MX-5 (540)
MX-5 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 540
Szia!

Nálunk T alakú volt, kb. 3 méteres.
Bejelentéstől számítva kb. 2 hét múlva jöttek és javították.
Előzmény: LFC_82 (539)
LFC_82 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 539

Sziasztok!

Ma reggel amikor felkeltem, azt hittem szívrohamot kapok: a hálóban egy 2-2,5 méter hozzúságú repedés a falon, kb 2 méteres magasságban. Mindez egy éjszaka alatt keletkezett, előtte nem volt ott. Igazából olyan mintha a festés felhólyagosodott volna és kipúposodik két méteren át.

Tapasztalt ilyet ms is?

nd4spd Creative Commons License 2009.12.15 0 0 538

Sziasztok!

A spóroláshoz: nagyon kevés pénze van a háznak, de ettől függetlenül is kérdés, hogy nem lenne célszerű a teljes garázs világítását átnézni és garanciában megjavíttatni, beállítani a mozgásérzékelőket, stb.? Van, ahol sötét van, mert nem működnek a mozgásérzékelők, máshol pedig folyamatosan megy a világítás, ami iszonyú pénzeket emészt fel. De ez már hónapok óta így van, kinek kell szólni, mert a gondnok továbbra sem intézkedik! A pazarlás mellett az is megtörténhet, hogy ha sokáig húzzuk, kitalálják, hogy ezekre csak 1 év garancia volt, és abból már kicsúsztunk!

A statisztikához: minden befizetve, a fűtés a leolvasások alapján, nehogy meglepetés érjen évvégén.

esassart Creative Commons License 2009.12.15 0 0 537
A vízdíj 226.-ft csatorna 260.-ft plusz Áfa. kb.
Spórolni kell a vízzel, mert ami jó a pénztárcádnak, az jó a környezetnek.
snowdrop77 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 536

értem. köszi.

ahhoz képest jó sokat kellett fizetni. melegítésért.

a víznek nem tudjátok kb mennyi lesz az ára?

és akkor a víz melegítéséért továbbra is a társasháznak kell fizetni a leplombált óra leolvasása alapján?

Előzmény: Oriana7 (535)
Oriana7 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 535

Szia,

Vizet még nem fizetett senki, aki nem intézte el magának, csak a víz melegítésért fizettünk energiafelhasználást, csak a tévedés elkerülése végett:)) nehgy meglepetés érjen.

Előzmény: snowdrop77 (533)
vic80 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 534

Szia!

Augusztusban nem fizettünk a vízért, csak a melegítéséért.

Mind a két órán lévő vízmennyiséget a Vízműveknek fogjuk fizetni.

De javítsatok ki ha tévedek!:-)

És a statisztikához!

Augusztusi számla:Oké.

Szeptember-December fűtés előleg: Oké.

Közös költség minden hónapban: Egyértelmű!

Előzmény: snowdrop77 (533)
snowdrop77 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 533

sikerült időpontot egyeztetni a Hexaéder kft-vel, a héten ki is jönnek hitelesíteni az órát. a két óra hitelesítése 5500,- Ft, helyszínen fizetendő.

az a kérdésem, hogy ha mind a kettőt hitelesítik, ez azt jelenti, hogy a hidegvizet,a ami a múltkor nem lett a társasház által kiszámlázva és a melegvizet is, amit viszont az augusztusi óraolvasáskor kifizettünk a háznak.

hogyan lesz az elszámolás?

miért nem kellett a múltkor hidegvizet fizetni?

a mostani óraállásig a Társasháznak fizetünk és utána a Vízműveknek?

ez esetben a Társasház hogyan értesül arról, hogy velem záróelszámolást készítsenek?

a gázórával nem lehet lecsatlakozni ? :)

köszi

Előzmény: esassart (532)
esassart Creative Commons License 2009.12.11 0 0 532
A hitelesítést a Hexaéder kft végzi. Ha felhívod őket, és mondod a címet, akkor ők megmondják, hogy van- e leadva szerződésed. Ha nincs, akkor az ügyfélszolgálaton kell kérni nyomtatványt, a közös képviselővel aláíratni, és leadni rögzítésre. Az egyeztetett időpontban kijönnek, hozzák a szerződést, és utána a díjbeszedő küldi a számlát. A társasház vízmérőjét pedig csökkentik a vízszámláddal.
A lépcsőházban van kiírva az email cím, amint megkapod a házzal kapcsolatos információkat.

A telefonszáma a Hexaédernék: 236-3480 8-16-ig, hétfőn 20-ig lehet hívni.
snowdrop77 Creative Commons License 2009.12.10 0 0 531

nekünk sem fedezi, én is inkább az óraállás alapján fizetek a korábban megadott árral számolva.

a vízórákkal kapcsolatban.  én nem kaptam meg azt a köremailt, hogy kinek a szerződése van leadva.  ennek hol lehet utánaérdeklődni. és kit is kell hívni a hitelesítésért?

köszi az infót!

Előzmény: KariV (529)
Spárgatökmag Creative Commons License 2009.12.09 0 0 530
Mi többet fizetünk, mert nem szeretnénk félévente (ez szerepel az szmsz tervezetben) szembesülni a hátralékkal. A befizetések nem tűnnek el, ha esetleg probléma merülne fel, te mindig fogod tudni igazolni az átutalásokat/banki befizetéseket. Megkönnyíti az elszámolást, ha a közleményben mindig feltünteted a lépcsőházat és a lakásszámot.
Előzmény: KariV (529)
KariV Creative Commons License 2009.12.09 0 0 529

Gáz gáz gáz....

Az augusztusi gázelszámolást alapul véve kiszámoltam, hogy a fogyasztásom alapján mennyi lehet a jelenlegi "számlám", egyenlegem. Hát az én esetemben nem elég a 270 FT. Nyilván a számolás valamilyen don változni fog, de nagyságrendileg azért jó kiindulási alap.

Kérdem én - mit tegyek ez esetben? Utaljam csupán a meghatározott 270*TH összeget? Vagy becsületes ember módjára fizessem be az általam becsült összeget? De ez esetben vajon később a többletbefizetésem jóváíródik, korrigálódik majd a hivatalos gáz elszámolásnál?

Írhattam volna a kérdésemet közvetlenül a KK-nek kihagyva a fórumot, de gondoltam másban is felmerülhet a kérdés, így talán jobb itt olvasni a választ. Én szeretnék korrekt lenni (hogy be tudjuk fizetni azokat a nyamvadt számlákat...), illetve szivesebben fizetek most többet, ha tudom, hogy többet fogyasztok, mint később egyben.

Üdv Lakótársak!

esassart Creative Commons License 2009.12.09 0 0 528
Lehet már kérni a vízóra hitelesítését. Rögzítve vannak a szerződések.
Vijaykumar Creative Commons License 2009.12.08 0 0 527
A jövőben lehetne úgy alakítani a fórumot, hogy ne láthassa bárki, csak aki itt lakik. :) Megoldható.
Előzmény: BB-Dweller (518)
Vijaykumar Creative Commons License 2009.12.08 0 0 526
Én is feltüntetem minden befizetéskor, hogy mit és melyik hónapra fizetek be.
Előzmény: euhome (508)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!