Szevasz Csabesz!
Megemlítetted,hogy nem lenne tanácsos az igazolások tekintetében folytatnunk a szerb vonalat,amivel nagyrészt egyet is értek.Azért "csak" nagyrészt és nem teljesen,mert ha nem szerb játékosokat iagazolunk/igazoltunk,akkor is előfordult már,hogy pl. Darryl négy faulttal állt a szünetben.Tehát nem biztos,hogy a játékstílus határozza meg,hogy ki mennyire "idegbeteg".Viszont én is örülnék neki,ha játékstílust váltanánk ; úgy érzem,a jelenlegi játékosaink egy részével szemben a játékvezetők és az ellenfelek is olyan negatív előítéleteket szedhettek össze az idei szezonban,amelyek hátrányosak lennének a jövőnkre nézve.
Bojannal kapcsolatban is igazat kell,hogy adjak neked,de szerintem őt ne kritizáljuk,mert idén is rengeteget tett a csapatért!
Ami azt illeti,a vége számomra is erősen savanyú ; szebben nézett volna ki,ha az idény végén azt mondhatjuk,hogy MK - győztes és bajnoki 3. csapatunk volt.Ez van,így alakult...
Nem nagyon vagyok otthon még a kiállítások koreográfiájában, de a kiállítás jelzése nem a két magasba emelt, ökölbe szorított kéz? (Azaz egy ember kiállítása esetén is mindkét kéz a magasban?) A 3. Paks-Szolnok meccsen Vukicsevics kiállításánál is így jelezte a bíró, pedig ott szó sem volt két emberről!
Tisztelt körmendi barátaink! Addig ne ítéljétek el a meccs végi "szándékos" hibáinkat míg Ti nem kerültök hasonló helyzetbe! Nekem ez a taktika azt "mondta", a csapat nem adta fel, megtett mindent, amit a bírók megengedtek, azért, hogy elkerülje a minél nagyobb arányú vereséget. Nekem ez szimpatikusabb hozzáállás, mint 15-nél feladni, és kikapni 20-szal, 21-gyel! :-) Jurgilas az én szememben természetesen nem alattomos, hanem egy jó értelemben vett "hülyegyerek" :-), aki ha nem is fejlesztette olyan tökélyre az ellenfél idegesítését, mint Ivkovics, azért rendre hozza a stiklijeit: maratoni cipőfűzés és a labda "ellenőrzése" az ellenfél büntetői alatt, " cséphadarózás" az ellenfél orra előtt, stb. Valószínűleg kicsit hiperaktív gyerek lehetett, ez lerí a mozdulataiból, a mimikájából, a gesztusaiból, de hogy alattomos lenne, azt nem ismerem el! A faultokat mindenki megcsinálná az ő helyében, ezt lássátok be. A konkrét helyzetnél pedig határozottan nem csinált mást, csak ki akarta harcolni a személyit, ebben szerintem nem ment a megengedett értékek fölé (a vendégszektor előtti részen történt az eset, elég közelről láttuk), épp ezért érthetetlen, h. Eddy-nek mitől szállt el az agya! Aztán már a hazai kispad kezdett el "cirkuszolni", élén a mesterrel, közülünk többeknek is az volt a véleménye, Szabó IV igazából a felé induló Patonaytól "ijedt meg", azért mutatott másodjára is kiállítást - ezúttal Vaido-nak.
Fátylat rá, nem volt szép jelenet, de tény, az elkerülhető rosszból még mindig mi jöttünk ki jobban, ha már így alakult, élni kell vele, még ha utána meg is kapjuk érte a magunkét!
... és tudatom nindenkivel, hogy P. Balázs először nem akart megkínálni vbk-val, de aztán mégis megtette, mert rájött, ha nem, akkor bizony ez az elszomorító hozzáállása meg fog jelenni a neten, mindenki legnagyobb megdöbbenését kiváltva! :-)))
Spori!
Szabó IV. nem a rárohanó reklamálóktól ijedt meg, mert rögtön mindkét ökkölbe szorított kezét felemelte, jelezvén, hogy mindkét felet bünteti, ahogy már szombaton is írtam, szerintem nagyon elhamarkodott ítélet volt mindkettő, hisz Eddy nem ütötte me Jurgilast, de azért litván "barátunkat" sem kell félteni egy kis alattomosság miatt. A súlyosabb gond az, hogy amíg a Jurgilas csak egy csere, (sajnos az én szememben egyre inkább csak verőember, mert nem mindig a játék a fontos, de lehet, hogy csak én találom a védekezését túl keménynek!?) addig nálunk Eddy kulcsember!!! (Legalábbis annak kellene legyen! :-(() A végén viszont eléggé antikosárlabdát játszott a Paks és valóban több szabálytalanság súrolta a sportszerütlen hiba határait. Nagyon nehéz meccs lesz holnap, de nem adjuk fel, küzdeni fog a csapat, mi pedig szurkolni!!!!
Először is gratula a falkónak, még akkor is ha nagyon nem szeretem őket, megérdemelten lettek bronzérmesek!
A jövőre nézve pedig talán nem kellene Szolnokon erőltetni az ilyen szintű szerb vonalat, Bojant is idegbeteggé tették ebben a szezonban! SAjnos!
Egy profinak nem hisztizni kéne, mint egy szűzkislánynak, hanem nemesebb választ adva szórni vagy 30 pontot, és megszerezni a bronzérmet!
A KUPAGYŐZELEM CSODÁLATOS DOLOG , bár az év vége egy kissé más megvilágításba helyezi a dolgot...:-((
A paksiak korábbi beírásaira:
infóim szerint véresre verték azt a 6-8 filkós szurkolót a parkolóban a szolnoki vadállatok, meg felgyújtották a kocsijukat! A híradásokba csak azért nem került be, mert nem látta senki....
A meccsről túl sokat nem írok, mert látta mindenki. Jobb volt a Körmend, megérdemelten nyert, így gratulálok nekik.
A kiállítás teljesen jogos volt még akkor is, ha Eddy nem akarta eltalálni a litvánt. Érteni értem, hogy miért lett ebből páros, de amit Szabó mondott az nem magyarázat.
Nincs gond én bízom a csapatban, mert tartása Körmenden is volt.
Németh Isti SMS-e poénos volt, de sajnos így megtudtuk a tel. számát és zaklatni fogjuk egyfolytában. :-))
Ja és a lényeg!
A jövő hét végéig várjuk a csapatok jelentkezését az I. szurkolói kosártornára. Versenykiírást csak nevezések után adunk közre, de a lényeg az hogy csapatonként 3 topikos jelenléte muszály és ha a faultok engedik egyszerre egynek pályán is kell lennie.
Egyenlőre ennyi.
Több meccset Pakson nem vesztünk el, vagyis...:-)))
A Tolnai Népújság ezt írt a szombati meccsről,
A nyugat.hu meg ezt. (deja vu NS)
Vélemény a nyugat.hu-n a Falco 3. helyéről,
ugyanez más szemszögből az Új Néplapban (Szolnok).
Ez egy ingyenes reklám újság, nem szaklap! Vuki az isten! Asszem neki sikerült egyedül még eddig, hogy 2 egymást követő mérkőzésen is kiállítsák! Hab a tortán, hogy amikor a zuhany után visszajött a lelátóra, még provokálta Dr Vígh jv-t, aki 10 percet adott, hogy ürítsük a csarnokot, mert külömben lefújja a meccset. Dr Vígh szerencsére ebben a döntésében sem volt következetes csak úgy mint a pályán szokott. Nagy kegyesen tovább engedte 10 perc állás után a mérkőzést, ha Vuki nem jön ki a lelátóra. Ezzel nem csak magát járatta le, de esélyt sem adott nekünk arra, hogy félbeszakadt mérkőzésen kapjunk ki, aminek okait jobban meg lehetett volna magyarázni:) Így gyalázatos vereség lett a vége, szép idényzáró helyett:( Felhívom a kedves Fehérvár szimpatikusok figyelmét, hogy úgy is lehet valaki 2 helyezéssel a másik előtt, hogy az utólsó 5 mérkőzésén nem nyer:), :(....
Artur Doki! Szolnokon annyira vadállat a közönség, hogy nem is értem miért ültek nyugodtan a sz.helyi szurkolók a helyi nézők között, úgy hogy a sárga pólujukat senki sem lopta le róluk, és a sálukat sem égették el... Wiley sem kapta meg az Afrika rigmust!
Szomorúan de gratulálok a Falcónak, aki az idény végére úgy jött fel mint nyáron a higany a hőmérőben.
Szevasztok! Nyári pihenőre mentem, de azért néha beugrok ide, mert érdekelnek a pletykák!
Nekünk is hasonló volt a véleményünk a női bajnoki döntővel kapcsolatban, szóval ott is harmatosan gyenge volt Mr. Gulyás :-))
Ehhez képest a kezdő Zelinka Ildikó is sokkal jobb volt, aki a női magyar kupa döntőt kommentálta (és ez volt az első élő közvetítése). :))
Olvasgatva a különböző fórumokat, úgy látom, hogy nem én vagyok az egyedüli, akit zavar Gulyás "Ígymulatunk" László "szakértő" közvetítése. Ennek megfelelően a következő kérést juttattam el a Telesport szerkesztőségéhez:
"Tisztelt Telesport Szerkesztőség!
Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Önökhöz, hogy Gulyás Lászlót AZONNALI HATÁLLYAL vegyék le a kosárlabdamérkőzések közvetítéséről. Fent nevezett úriember állandó névtévesztéseivel, az események/szabályok félremagyarázásával, és azzal, hogy nincs tisztában a honi kosárlabda elmúlt éveinek történéseivel teljesen élvezhetetlenné teszi a férfiak döntőjét a hozzáértő tévénézők számára.
Mivel a kosárközvetítések hazai atyamestere, a mélyentisztelt Knézy Jenő jelenleg épp a helyszínről közvetíti a labdarúgó világbajnokságot, ezért javasolnám, hogy a középszakasz Falco-Körmend mérkőzésén remek benyomást keltő Méhes Gábor kommentálja a férfi döntő még hátralévő mérkőzéseit."
Arra kérek mindenkit, akit szintén irritál "Cunderlaci" eddigi teljesítménye, hogy írja meg véleményét az info@telesport.hu címre.
A szombati Zalai Hírlap szerint közel van a megállapodáshoz Bencze Tamás és a ZTE. A zuhanyhíradó szerint Vas megyéből válogatott szintű bedobó, a visszalépő Szegedből pedig fiatal játékos érkezhet.
Konkrétumok jövő héten sajtótájékoztató keretében.
A keddi hazaútra beszerveztem egy körmendi "tagot" :) Feltéve persze,ha van hely az autóba.
Ha majd megvan az indulás ideje,akkor tájékoztass!Részemről a szerdai "megálló" tökéletesen megfelel.
A bajnoki döntőt tekintve egy kis OFF,mindenestre érdemes elolvasni!
Idézet a MOL benzinkútjain kapható ingyenes MOL autós magazinból (2002/6)
"MAGYAR KUPA GYŐZTES A MOL-SZOLNOK
Már a kisdöntőre is csordultig megtelet az újjűépített és kibővített tiszaligeti sportcsarnok.Fantasztikus hangulatot varázsoltak a kupára kiéhezett Olaj-szurkolók,mivel korábban háromszor is csak ezüstéremig jutottak el a Magyar Kupa döntőiben.Egyöntetű hazai vélemény volt,hogy csak a MOL-Szolnok győzhet.
Nos a kedvencek nem is okoztak csalódást.A himnusz ünnepélyes pillanatai után egyetlen kritikus pillanatot leszámítva-az utolsó negyed felénél a vendégeknek sikerült két pontra felzárkoznia-végig magabiztosan játszottak és vezettek a házigazdák.A heroikus küzdelmet hozó végjáték az idegek csatáját is jelentette.Az önmagát többszörösen felülmúló Vukicsevics szenzációs megmozdulásai nyomán,a győzelmi mámorban úszó publikum fennálva(sicc!) énelelt,több ezer torokból kívánkozott ki a "tyú-tyú-tyú,olajszivattyú",és próbára tették a lelátó statikai alkalmasságát is.
A döntő:MOL Szolnok-Atomerőmű SE 81-82(24-17,23-22,22-22,22-21)
A mérkőzés végén leírhatatlan volt a csarnok nyújtotta látvány.Nézők százai lepték el a játékteret,pezsgősortűzek dördültek,a játékosokat sorba levegőbe röpítették,újra és újra megszólaltak az alkalmi kórusok,miközben felnőtt férfiaknál is záporoztak az örömkönnyek.Hosszan tartó fiesta kezdődött,ami az érmek és a Magyar Kupa átvételét követően Szolnok főterének szökőkútjában való közös (szurkolók és játékosok) fürdéssel folytatódott.
Mindenesetre érdemes megjegyeznünk,hogy a MOL-Szolnoknak ezzel az egyébként nem tervezett produktumával vélhetően elégedett lehet a főszponzor MOL Rt. is."
Szöveg:Várady Géza
A cikkhez kép is tartozik,melyen "drága barátom"-Vukivigyorog a kupával.A képaláírás a következő: "A csapat kapitánya,Ognjen Vukicsevics a kupával"
"Kora reggeli" hozzászólásomból lemaradt a gratuláció a körmendieknek a győzelemhez!Most pótolom!Tegnap jobbak voltak.
Belfera!
Még mindig nem tudok rólad "leszállni" :)
De tegnap láttam a pólód original vátozatát hazafelé az egyik paksin.
Nagyon "kreatívak" a póló-terveid:).Kíváncsi vagyok kedden mivel örvendezteted meg az arra érdemeseket./Ötlet hiányában nyugodt szívvel fordulj a Nukleó-hoz :)))/
Egyúttal gratula a Falco-nak a 3.helyhez.Na meg persze külön a rájátszásban mutatott kiváló formájukhoz is
KÖSZÖNÖM A FALCO KC SZOMBATHELY MINDEN JÁTÉKOSÁNAK ÉS EDZŐJÉNEK!
SZÉP VOLT FIÚK!
Habár nagyon szarul ment jó ideig a csapatnak, de ZSOLDOS mágus érkezésével minden megváltozott!Köszönöm neked is ZSOLDOS ANDRIS!
Remélem jövőre itt marad kedvenc edzőnk és a csapat java is és akkor még nagyobb sikereket érhetünk el!Együt, veletek, a sikerért!
Most fel a csapat építésre!
HAJRÁ FALCO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
YOU'LL NEVER WALK ALONE!-hogy egy másik jó szurkolónkat idézzem!
A meccset mindenki láthatta!Ezért arról semmit.
Habár azt igazán elmondhatná valaki,hogy Jurgilast miért állították ki...
A nézőszámot tekintve a szerdai meccsen kaptunk "hideget-meleget" :) ,azonban meglepődve tapasztaltam,hogy nem igazán voltak most Körmenden sem többen mint egy átlagos rangadón...
Persze még így is fényévekre vagyunk tőlük :((
Az egyik legnagyobb jelenet szintén a szurkulókhó' kapcsolódik:) Valami oknál fogva a 4.negyedben a 2 sor tájékán rendeztek egy kisebb bunyót egymás közt.Biztos má nagyon várták a Tyson-Lewis meccset :))
A topic-meeting rendkívül hasznos volt,hisz belfera elárulta,hogy a körmendi "Három!Három!..." bekiabálás nem a párharc végkimenetélre utalt.Hiába mindig tanul valamit az ember :)))
Apropó belfera!
Szvsz ismét lesz egy kis beszéni valód a vendégszurkolók feletti karéjon helyet foglaló cirka 13-15 éves kölökökkel.Ugyanis nem volt túl szép dolod tőlük,hogy végig anyázták Fodor Gery-t,aki több éven keresztül a Körmendért hajtott.Habár könnyen meg lehet érteni,mivel az eredményjelző alatt áddigáló idősebbek meg végig Fodor Petivel voltak elfoglalva...
Haza felé a vereség ellenére sem lett úrrá rajtunk az elkeseredés.Köszönhetően annak,hogy rájöttünk,hogy egy körforgóba a szükségesnél legalább 1-el többször is körül lehet menni :))
Remélem csütörökön ezt a vidámságot egy kis balatoni fűrdőzéssel is feldobjuk!
Így a végén közkívánatra szeretnék még kérni egy számot Pruzsitól,ami teljes mértékig összefoglalja a tegnapi napot!Habár elég jól polarizálta a társaságot :))Tehát: ÓÓÓéé,ÓÓÓéé... Aki esetleg nem ismerné ezt az "új" dalt annak szvsz kedden Pruzsi úgy is előadja :)))
Hajrá ASE!Mindent bele!!!
Kedden ismét nyerni kell,mert CSAK!!!
Ki nem szurkol ne is jöjjön HEJJ ,HEJJ!!!
Rockyval megbeszéltem az esetet.
Mincs ellene kifogása szívesen jönne az Atomic Boys-ba.
Szeretne tagsági igazolványt kérni . Lehet ??
Fényképet hol csináltasson ???
Sál , póló és sapi jut neki ??
A költségeket vállalja mert már van munkahelye!!!!! Jelezte , hogy szívesen segít a szúrkolásban és az ellenfél megfélemlítését si vállalja.
Ez neki minden " zsét " megér !!!
Már intézi az internet előfizetést is ! Külön honlapkészítésre kérte fel a legprofibbat .
Tervezett elérhetősége:
WWW.rockerzsolti.hu
email:rockykutya@freemail.hu
Akkor néhány szóban a döntő 2. felvonásáról:
Gondolom mindenki látta akit érdekel az ügy,így magvas elemzésbe nem bocsátkoznék ezúttal sem.
Sajnos teljesen megérdemelten nyert a Körmend,mert a meccs nagy részében nekik is állt a zászló...
Kár a balhéért a végén,nem tudom miért szakadt el ennyire a cérna Eddynél...alapvetően nyugodt arcnak ismertem eddyg...a helyszíni tapasztalatok és a video alapján nem volt nagy dolog Vaido faultja.Főleg hogy ököllel visszaüssön...
Hát így most pihenhet egyet Vaidoval egyetemben kedden.
Sajnos nálunk Davis és Czigler bűnrossz produkciót nyújtott,plussz ha hozzávesszük Zacsi hiányát...ezt már nem bírtuk el.Hiába volt Gery és Ernő remeklése.
Szerintem összességében nem lehet oly nagy panasz a bírói párosra sem (különösen a szolnoki szösszenetek fényében)...
S most néhány szót a körítésről:
rettentő meleg volt,mint a pokolban,de legalábbis a szaunában...
más...jól tudom hogy döntőben nincs barátság,meg hogy sok körmendi szemében csak szálka vagyunk...de a szokásos mutogatás-köpdösés-anyázás ezúttal sem maradt el.
miért van az,hogy Pakson a kutya nem foglalkozik(urambocsá inzultálja) a vendégszurkolókkal?
Egy rohadt csúnya vagy becsmérlő szó nem hangzott el a paksi tábor szájából...a meccs végén mégis néhány Devils arc jött cirkuszolni.
A nap beszólása a "Szövetség csapata" jelző volt amit a Danone Honvéd és az Alba után ezúttal már a mi nyakunkba akasztottak...egy-két megkérdőjelezhető ítélet után...meg a kupadöntő után.na mindegy...
Sajnos negatívum csapatunkkal kapcsolatban is felmerült:a meccs után SENKI nem vette a fáradtságot,hogy megköszönje a paksi szurkolók támogatását!Köszönésre sem méltattak bennünket!
Ennyi.Kedden ünneplés helyett nyögvenyelés folytatódik...
Belfera fotója már a paksi rendőröknél és kommandósoknál van,mint 1. számú botrányokozó és veszélyes elem.Azt lesheti hogy beengedjék a csarnokba...a mai (paksi) polgárpukkasztó polójával...remélem abba akar jönni kedden is!!!!
Amúgy volt egy icurkpicurka topikröffenés ahol már körvonalazódnak a nyári kosárdzsembori körvonalai!
Lehet készülni fiú-lányok!
Először is gratula a Falcónak, az első negyedet leszámítva jobban ment nekik a játék. Éppen ezért nem értem, mi szükség volt a bírók pártfogására. Wiley azt csinált a palánk alatt, amit akart, alig fújtak neki valamit, ha pedig kapott, akkor is páros fault volt.
Vígh nagyjelenete: A 4. negyed kezdetére a kiállítás után Vuki a nézőtérre ült le. Ez nem tetszett Víghnek, és ezen rágott be a közönség. Ekkor a főbohóc levonult, és azt üzente, hogy csak akkor folytatja a meccset, ha a nézők kimennek. Később üzent, hogy ha 10 percen belül nem ürül ki a csarnok, akkor lefújja a meccset. Mivel nem ürült ki, ezért újra üzent: ha Vuki nincs a csarnokban, folytatja. Ez - én úgy gondolom - hatalmas gerinctelenség. Ezzel beismerte, hogy igazán nem volt alapja a csarnok kiürítésének, mert ha lett volna akkor le meri fújni. Abból a szempontból megértem Víghet, hogy nem is ő állította ki Vukit, de ha hagyja a nézőtéren ülni nincs balhé.
Félreértés ne essék, nem elsősorban a bírókat hibáztatom a vereségért -bár volt részük abban, hogy ennyire nem játszottunk jól- nélkülük sem hiszem, hogy meg lett volna a 3. hely -sajnos. Ami a legjobban fáj (nemcsak nekem), hogy nem egy-egy esetről van szó, hanem hosszú évek óta tartó jelenségről. Rengeteget sújtanak minket, és ha normálisan fújnak, akkor az ellenfél rögtön terror házát emleget, és ha esetleg ide fújnak, akkor hónapokig nem tudunk szabadulni a "megvettétek a bírót" jelzőktől.
A "Szolnokon mindenkit agyonvernek ezért csak rendőrökkel merek WC-re menni" embereknek: volt 6-8 szombathelyi a meccsen. Ott ültek a szolnoki nézők között, kék-sárgában, végig kiabálva-tapsolva, mégsem akarta senki megverni őket.
Mégegyszer congratulations a mai nap két győztes csapatának. A döntőben hajrá Körmend!!!
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de régóta gyűlik bennem.