Remélem Lapov nem jön vissza... természetesen nem a játék miatt mondom ezt, hanem a viselkedése miatt!
A Bencze, Báder, Góbi hármas esetén nem kellene külföldi centert igazolnunk. Jöhetne 2 bedobó és 1 irányító.
Persze tudom, hogy a Báderrel baja van a vezetőknek, mert a tétmeccseken sokat hibázik (lsd. Szolnok) és ráadásul elég drága is. Én úgy tudom, hogy ha nem tud külföldre (Szlovénia, Olaszország) menni, akkor marad.
Szerintem óriási hülyeség lenne Lapovot visszahozni. Fiatalabb már nem lesz, így gyorsabb és jobb sem, és mintha az idegei is kezdenének megkopni :-) Nem is beszélve arról, hogy ott van Bencze és Góbi is az ötös posztra, inkább szükségünk lenne egy mozgékonyabb négyes játékosra. Erre a helyre én csak egy embert bírnék elképzelni! (cmac) Persze ez csak akkor aktuális ha Marci elmegy, én pedig nagyon bízom benne, hogy még (legalább) egy idényt marad. Gondolom azért ő is szeretne magyar bajnok lenni :-)
Úgy gondolom Gerinek kellene irányítani, de ebben az esetben az egyik bedobó posztjára valakit be kell tenni. Lehet, hogy néhányan most megmosolyognak, de sok szempontból a legjobb megoldás Érsek István volna.
Így állnánk fel:
Fodor G PG
Davis SG
Érsek SF
Sitku PF
Czigler C
Steve eredeti posztje -mint ahogy te is tudod- bedobó.
A kezdőötös előnyei:
-Veszélyesebb kintről.
-Még nagyobb lehet az átlagmagasságunk, az amúgy is alacsony Körmenddel szemben.
-Érseknek Zsebét kellene fogni (Madisont Davis és így rá lehetne küldeni Istire Gerit) és ezt pont ő tudná megoldani. Trummer kezdése esetén ezt az ötöst értelmetlen felállítani.
hátrányok:
-Egész idényben egyszer sem játszottunk ilyen szerkezettel, illetve Steve Dombóvár óta nem volt hármason.
-A támadásban nehézkesebbek lennénk és nem tudnánk indulni.
Összességében azt hiszem Marci a legesélyesebb a kezdőötre, de nem hiszem, hogy ez lenne a legjobb. Mindenképp Gerinek kellene irányítani (bár emllett Marci is kezdhetne).
Sajnos nem voltam ott a napokkal ezelőtt megírt okok miatt, de a Petőfi rádiót hallgattam és a riporter elég jól leírta mi történt a mérkőzésen.
Mindemellett a szolnoki másodedzővel és a gyúróval is beszéltem, valamint sikerült az egyik nem outsider kollégádtól is infót kapnom.
Köszi, hogy leírtad Lapov vezeklését, én is ezt hallottam, de mivel nem voltam ott nem mertem leírni.
Az outsider nálam azt jelenti, hogy a témában nem közvetlen érdekelt, kívülálló. Valóban használják hozzá nem értőként is, de ha így fogod fel, akkor én még nagyobb outsider vagyok. Én csak egy 13 éve mérkőzésre járó lelkes MOL Szolnok Fun vagyok.
A félreértések elkerülése végett a későbbiekben próbálom ezt a kifejezést kerülni!
Először is gratulálok a csapatod döntőbe kerüléséhez! Mindenképpen megérdemeltétek, hogy idén is döntőt játszhassatok. Szerintem még Zalán sérülése ellenére is a Paks az esélyes a végső győzelemre, nem figyelmenkívül hagyva azonban azt a tényt, hogy egy ilyen meghatározó ember sérülése nagyban befolyásolhatja egy csapat játékát. Kiváncsi leszek, hogyan álltok fel a döntőre és ki fogja irányítani a csapatot. Mert ugye ezen nagyon sok múlhat......
Zalánnak jobbulást és kívánom neki, hogy már gipszet nélkülöző kézzel vegye át a neki kijáró ezüstérmet.:-)))
Ja igen! Nekünk még van ma egy nem elhanyagolható meccsünk, de remélem mi is feltesszük az I-re a pontot.
Gratulálok a Paksnak a döntőbe jutáshoz-teljesen megérdemelt az egész évi teljesítmény után!
kb.3-4 hete nem tudtam jönni a kocsmába de ha tudok újra itt leszek.
Látom a tippjátékban még benne vagyok az első 19-ben!!!Ez fantasztikus!19-ből nem rossz teljesítmény!
Ha lehet a mai meccsre tippelni akkor:
Körmend-Falco +5 26/29
Nálunk az egész csapat rettentő pontatlanul játszott.csak időnként voltak felvillanások,szerencsére mindenkinél....
Most kritikát fogok gyakorolni,és nem merő rosszindulatból,hanem hogy okuljunk:
-Zacsi: két hármas jókor,de elég sok kísérletből...tán a centereket kellett volna tömni,a sokfaultos szolnoki centerek ellen.
-Bácsi: bemutatta a szonoki produkciójának ellenpólusát...ott bevert 4 hármast,most időnként még a gyűrűt sem találta el.Egy-egy jobban ment volna...
-Gery:védekezésben oké,támadásban többet lehet.
-Sitku: ezúttal legjobb volt,és a 3 elődöntőt is nézve most volt legeredményesebb.ugyanakkor nagyon sokszor előkészítés nélkül eldobja a labdát,és vannak felesleges faultok.
-Czigler: támadásban gyenge volt,sokszor még ziccerből is leadta.Bátrabban kellene...szerencsére védekezés az ott volt!
-Vaido:Happy Birthday még egyxer!...harcos,de nagyon pontatlan,időnként kapkodó.
-Marci: tegnap egész jó volt...most adott a nagy feladat számára...remélem él majd a lehetőséggel!!!
-Rajkó: azt hittem agyonlövöm mikor kihagyta a két büntetőt 8 mp-el a vége előtt.szerencséjére összekaparta a lepattanót...többet!
Ennyi!
Ma kialakul asszem a döntő párosítása,aztán lehet készülni...egy hét múlva feldobják a lasztit...
HAJRÁ ASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csatlakoznék a gratulálókhoz.
Lapov a második és harmadik meccsen is technikai miatt kényszerült végén padra és nagyon nagy szükség lett volna rá. F?leg a szolnoki meccsen ahol Cziegler négy pontot vágott a finisben. Valaki említette hogy a hisztik miatt -10 pont hátrányból indulunk, ez tökre igaz, és hát Mérész tegnap sem tudta Vuki esestleges pontjait pótolni. Megbüntetni kellene öket fizetés megvonásával nem felmenteni és gratulálni hozzá.
A szerb vonal remélhetöleg nem marad: csak Lapov, aki ugye horvát, és a félmagyar, egész szerb Paja. Valszeg az edzö is húz és akkor jöhet két amcsi, legalább kevesebb lesz a bagoly a Ligetben.
Nem hinném, hogy felmenti őket, de azt se várja el tőle senki, hogy bevalja, hogy amikor le akar ültetni a kispadra egy felpiszkált jugó játékost, az elküldi a francba(szesztra picsku materu -asszem).
A felelőség azért terheli, mert a reklamálásokért nem él olyan szankcióval, hogy nem játszatja őket.* De ezt én inkább taktikának mondanám, mert így legalább nem mi vagyunk a 6. helyen...:-))
* Próbálkozott ezzel az eszközzel (lásd Paks, Sz.hely és Nyíregyháza alapszakasz) Ezen a 3 mérkőzésen Vuki összesen kb 10-12 percet játszott. Meg is lett az eredménye.....
Hi!
Hát most eléggé el vagyok szontyolodva Zacsi miatt,bár a remény hal meg legutoljára...de azt nem tudom,hogy ha 4 hét gipsz,akkor hogyan akarjátok játszatni?
hihetetlen peches manus,és mi is azok vagyunk...egész évben sikerült nagyobb sérülés nélkül megúszni,erre most itt van ez!
mondjuk Körmenden is vannak eü problémák és van még egy hét is pihinek( hacsak ma a falco másként nem gondolja)...
tegnap nagyon meleg szitu volt,még az kellett volna,hogy nyerjen az Olaj...Zacsi nélkül akár még el is bukhattunk volna a végén.
mindent megtett a szolnoki csapat,és most bánhatják,hogy ilyen hőbörgő barmok is vannak,mint Vuki!
Mondjuk Lapov is hisztizett,de aztán 4 faulttal visszafogta magát és szórt vagy 15 pontot.
Pavlovics végig mutogatott a paksi szurkolóknak,de legalább ő játszott is...akár nyerő ember lehetett volna.
Vuki: balkán szindróma,idegbeteg állat.
Később visszajött a csarnokba és mutogatott végig a paksi B-középnek! remélem ezzel végetért magyarországi pályafutása...
Azt el kell mondani, hogy ha a szerbek+Lapov csak a játékkal törődtek volna esélyünk sem lett volna ezt a meccset megnyerni. Nálatok két játékos klasszis teljesítményt nyújtott, nálunk egy sem és mégis mi nyertünk. Ezen érdemes elgondolkodni.
Vukinál egyébként pont azt nem értettem, hogy min reklamál, hiszen nem történt semmi konfliktus, vége lett a negyednek paksi támadás és pont nélkül.
Elsőször is gratulálok a Paksnak a továbbjutáshoz!! Végül, de nem utólsósorban örülök, hogy néhány - a párharc tekintetében - outsider "objektív" DK-s hozzászóló előzetes várakozására rácáfolt a csapat. Nem adtuk fel az utólsó pillanatig, harcoltunk, jól játszottunk, és akár meg is nyerhettük volna. Gratulálok a csapatnak!!!! Sajnos az általam megjósolt +1 mínusz 1 lett. Ez van.
Még mielőtt valaki összeadná a Paks 30 ponttal dobott többet mint mi, de ebből 23-at az első mérkőzésen....
Vuki takarodjon a jó büdös k...a anyjába! Mégha jogosan is reklamált ilyet nem csinálhat! Remélem a 3. helyért az eltiltás mellett a szakvezetés sem engedi játszani!
Az egyik szemem sír, a másik nevet. Megvan a döntő idén is, de a múltévihez hasonlóan, ismét Zalán nélkül. Így sajnos az esélyek kiegyenlítődnek 50-50-re és a párharc végkimenetele számunkra kétségessé válik. Úgy éreztem mi leszünk a döntő esélyesei a hazai pályaelőny miatt, de így....
A meccs egyébként katasztrófális volt és még mindig nem tudom, hogy hogy nyertünk. Mindenki rettenetesen gyenge volt (Sitku is), de küzdöttünk és tény, hogy Vuki mindig ajándékoz pár pontot. Egyszerűen nem értettem mit problémázik, hiszen mi hoztuk a labdát a negyed végén, kosarat nem szereztünk, személyit nem fújtak a Szolnoknak, mégis elkezdte a balhét és állítólag a versenybírói asztalra köpött.
Szóval van hét napunk arra, hogy összeszedjük magunkat. Mivel Zacsinak a bal keze tört el szerintem pályára lép, de támadásban komoly eredményt felesleges várnunk tőle. Fene tudja, de valahogy Marciban nem bízok. Jobb lenne, ha Geri irányítana, csak akkor meg az ő helyét kellene pótolni és használható 2-3-asunk sincs, mert Rajkó nem az.
Hali mindenkinek! Most értem haza egy kis meccs utáni szurkolói+csapat "találkáról". Kellemes kis beszélgetés, iszogatás volt. Zacsinak valóban eltört a keze. Azaz a kézfején valamiféle középső csont (nem valami anatómiai a leírás, ezért bocs). 4 hétig gipsz, aztán még az is előfordulhat, hogy talán műteni kell. Ez nem valami jó hír így a döntő előtt. Viszont Marcinak most nagyon jó bizonyítási lehetősége lesz, ha egy kicsit összeszedi magát és lehiggad a korai huszonéves lázongásaiból. Remélem, menni fog neki. Mindannyian szorítunk! Egyébként a meccs nagyon necces volt, még az utolsó negyed közepén is arra készültem, hogy csütörtökön irány Szolnok. Hál' Isten nem így jött össze. Hogy hogy jött össze, az egy más kérdés, de azt szokták mondani, a győzelmet nem kell megindokolni. Úgyhogy csak így tovább! Hajrá ASE!
Na egy beszámoló a mai meccsről.
Egész sok ember volt kint a 7köznap ellenére. Kb. 1200-an lehettünk, de meglepetésre a vendégszektor tök üres. Max. 10 ember lézengett, 3 szurkolt.
Elején hiba-hiba hátán, 3 percig 0-0 volt. Aztán az Olaj volt a jobb, vagyis inkább Pavlovics. Igen jól dobott az első félidőben.
Első negyed 18-20
Vagyis 22-20. Kezdődött azzal, hogy Vuki odament a bíróhoz, és hevesen reklamált. A bíró nagynehezen megmagyarázta neki, hogy ülj csak le barátom. Aztán lefelé menet felrúgta az egyik csereszéket, erre megkapta a jogos technikaiját. Erre vissza a bíróhoz+ a zsűriasztalhoz, minenkivel pörölt, aztán szerintem jogosan kiállították....
2. negyed:
Továbbra is szarul dobtunk, Lacika nem csinálta az első meccsen látott beforgásait, pedig Lapov ült a faultok miatt. A végén Zacsi egy "idegesítő" triplával 38-39-re mentette az eredményt. Terribá még mindig "sehol".
3. negyed:
Az elején úgy látszott, most már megindulunk. Gyors, szép játékkal el is húztunk 6 ponntal, aztán 5 percig megint 0. Ezalatt a Szolnok dobott 12-t, főleg Lapov révén. Feltűnő volt, hogy még mindig nem erőltettük Lacikát a 4 hibás Lapov ellen. 54-60, ha jól emlékszem.
4.negyed:
Most is a Szolnok kezett jobban, majd lassan feljöttünk, Sitku belejött, kipontozta Bojant. Majd Terribá labdát csent, és zsákolás. Ezzel vezettünk. Köv. támadásnál Ernő tripla. Itt már eldőlhetett volna, ha 2 meglehetősen egyértelmű faultot befújnak a bírók. A másodikból Borisz tripla lett.
A végén egy óriási Lacika sapka Borisznak, amiből indultunk, és Zsoltit faultolták. Mindkét dobás kimaradt, de Rajkóé a lepöttyi.
72-71
Kb. 6-7 szolnoki drukker lehetett, Vuki egy idegbeteg, nem értem mit balhézott mikor már véget ért az első negyed és 2 ponttal vezetett a Szolnok, persze ez nem a mi bajunk.
Üdv mindenkinek
saabee!
Ernő rászolgált a nevére nálunk elhiheted.
Jó kis meccs lehetett kevés szolnoki szurkolóval,annál nagyobb ünnepléssel a másik oldalon.
HAJRÁ OLAJ!!!