A háború újabb áldozata Megrugdostak egy szombathelyi újságírónőt. A helyszín nem Izrael, és nem Kabul. Az eset Szombathelyen, a Falco KC-Marc-Körmend kosárlabda mérkőzés után történt.
02 | 12 Pál Gábor
A Nyugat információ szerint a botrányairól elhíresült kosárlabda mérkőzés még a lefújás után sem ért véget. A Falco KC önmagáról megfeledkezett szurkolói bántalmazták a budapesti Klub Rádió és egy helyi médium tudósítóját: Papp Ceciliát. A fiatal újságírónő a mérkőzés utáni órákban baráti társaságával tért be egy belvárosi, meglehetősen jó hírű szórakozó helyre. A riporter felfigyelt arra, hogy a Falco KC néhány, szurkolója percekig szidta a Körmend egyik válogatott játékosát. Jóérzésre és a józanész logikájában bízva barátságos hangnemben a következőket kérdezte a fanatikus drukkerektől: - Miért bántjátok? Ártott nektek, azon kívül, hogy ponterősen és nem a ti csapatotokban játszott?A mondatot már alig volt ideje befejezni, hiszen egy fanatikus a sarokba szorította, társa pedig megrugdosta. Pillanatnyi fájdalmánál nagyobb volt a meglepetése, ezért nem tulajdonított nagy jelentőséget az esetnek. Az igazi meglepetés hétfő reggel érte, amikor nem tudott lábra állni. Felkereste orvosát, aki megállapította, hogy sérülései komolyak és gipszet javasolt. Zúzódások és húzódások ide vagy oda, kollégánk saját felellőségére lemondott a gyógykezelés eme módjáról, mert az élet nem állhat, meg hiszen több médium várja a szerdai kosárlabda-fordulóról készült tudósításait. Mint megtudtuk, lelki sérülései jobban fájnak, mint az acélbetétes bakancs nyomai.
...ej, ej, nem szép dolog valaki ellen szurkolni (3 meccs alatt, még gólt sem rúgtak a címvédő kutyaütők :-)))))))) HÖ-HÖ)
Ja, egy kollegám olvasott valami olyasmit egy fórumon, hogy Trianon, a biatlon és a Citroen ZX pedálelrendezése óta egy igaz magyar sem szurkol a galloknak!
Van abban valami amit írsz! Én személy szerint félek a mai meccstől, legalábbis olyan szinten ne hogy belefussunk egy nagy zakóba. Természetesen minden idegszálammal a körmendi sikerért szorítok, de azt mondom, szoros csak akkor lesz a meccs, ha mi nyerünk. Különben..............
Hajrá Körmend!!! Hajrá Körmend!!!
Üdv. Zotya
Ui.: Kezdek készülődni és várom belfera Szombathelyre jövetelét. Aztán irány Paks!!!
OFF! Jól indult a mai nap! Kiestek a Franciák!!! He-He!!
Sziasztok
Minden topictárs által ismertek az egyéni kvalitásaim a tippeléseket tekintve, az alábbi sorokat ennek tükrében illik a megfelelő komolysággal kezelni! Tehát egy kis esélylatolgatás következik.
A tippem az, hogy nagy esély van a mindent eldöntő 5. meccsre (főleg, mert ott szeretnék lenni - Pruzsi, 2 db jegy rendel! :-)) de azt már nem tudom megmondani, hogy melyik csapat lesz a bajnok. Viszont ne szaladjunk ennyire előre, néhány keresetlen szó a mai derbiről:
Mi szól a Paks mellett?
...hát, elég sok minden:
1. A hazai pálya (mivel nem Dr. Vígh vezeti, ez igenis létezik).
2. Zacsi - többet erről nem mondhatok, bár nem említették, hogy hétpecsétes titok - vagy már mindenki tudja??
3. A kiállításpárbajból is jobban jöttek ki. A Körmendnek eddig sem volt klasszikus ötöse, így viszont, erre a meccsre szinte magas embere sem maradt. Edmondson hiánya rányomhatja a bélyegét a piros-feketék játékára - jól nyomta Körmenden - ellentétben Nickellel.
Van esélye az MTE-nek?
...nem sok, és éppen ez az esélyük!
Mire is gondolok? Csak egy példa, másik sportágból: Asszem a 96(?)-os EB győztes lett Dánia, sörrel a kezükben, a strandról beeső csapattal. Azt, hogy mi volt a sikerük titka, már sokan próbálták kielemezni, én most ezt nem teszem meg, de szvsz erősen hozzájárult a sikerükhöz, hogy nem volt elvárás velük szemben, hogy komolyabb eredményt érjenek el, a játékosok felszabadultan futbalozhattak.
A másik - ezzel összefüggő - dolog, a paksi győzelmi kényszer, hiszen, ha ma zakó, akkor Körmenden húzós lesz! Azt hozzá kell tennem, hogy a Körmendnek csak akkor van esélye, ha a meccs végéig 10 pont alatt tudja tartani a különbséget. Ez a múltkor a 3. negyedig sikerült. Ha az utolsó percekben is ilyen szoros, akkor bizakodhatnak Belferáék.
Ha pedig bejön a papírforma? Akkor is legalább kétesélyes a körmendi derbi, hiszen itt is igaznak érzem az előbb elmondottakat, csak éppen ellenkező előjellel...(a harmadik esély az, hogy a jv. idő előtt lefújja a meccset, a nézők berohannak, a Körmendet kizárják.....az említett bíró? term. Váradi spori :-)))) lesz!
Ha pedig mindenki hozza a hazai meccseit (netalántán egymástól veszik el a hazai sikert oda-vissza)? Akkor mehetünk Paksra, ahol azután....????????????????????????
Sziasztok,
Gabci tippje:
ASE-Körmend v8, 20/38, (végeredmény: 80-88),
a saját tippem:
ASE-Körmend h28, 35/21. Ma nem lesz olyan jó Grebi, korán megszórják személyikkel, s amikor már elúszik a hajó, akkor már csak a következö két meccsre kell pihennie az MTE húzóembereinek. Ez sikerülni is fog nekik és vasárnap jöhet a körmendi fieszta.
Csak három eset a a rájátszás körmendi meccseiről:
- a debreceni McDaniel egy hazai kosár után hozzávágja a labdát Istihez
- ugyanezen a mérkőzésén Rucker szövegért technikait kap, majd ezek után nekimegy a játékvezetőnek, akit majdnem felöklel
- a szombathelyi Tarle egy ellene elkövetett fault után teljes erőből kirúgja a labdát a közönség közé
Gondolom mindenki kitalálta, hogy a vétkes játékosok még csak technikait sem kaptak.
Így van ahogy leírtad és hidd el bajnoki döntő ide vagy oda le kell fújni, mert hosszú távon beláthatatlan következményei lehetnek. Abban viszont igazad van, hogy nem mindenkit küldenek ki Mo-on azonnal egy ilyenért.
Ja,a bírói vonalra is ráférne már egy kis vérfrissítés :-) (vagy inkább :-( ?
A szombati írásom után gondolom nem is meglepő,hogy így vélem...De inkább nem sorolom a neveket,úgyis tudja minden szolnoki kikre célzok.
Rostas!
Melyik igazolásokra gondolsz ?
Tudtommal egyelőre "csak" Parker az,aki nagy valószínűséggel idejön,a többi még rendkívül bizonytalan,így Lee - vel is csak a puhatolózó kapcsolatfelvétel történt meg - egyelőre.
Báder tuti nem jön ide,de szvsz nem is nagy baj.
Sajnos egyet kell, hogy értsek veled és mindazokkal, akik úgy látják, hogy kompenzálás volt Jurgilas kiállítása. Tény, a Litván hadonászott Eddy arca előtt, sőt megis ütötte (by video), de nem szándékosan. Eddy mozdulata sajnos egyértelmű volt, bár én úgy gondolom inkább ijesztegetésnek szánta. Természetesen ezzel együtt is a kiállítás (Eddyé) jogos volt és Szabó IV. ezt is mutatta. Aki vissza tudja nézni videón a történteket az a lassításkor figyelje a játékvezetőt! Felemelt kezekkel rohan a tett színhelyére és rámutat Edmonsonra! Jurgilasra nem és ha jól emlékszem ezt nem is tette meg, talán csak a zsűriasztalnál közölte! Szóval tényleg megijedt!
Elgondolkodtató azonban ennél az esetnél az a tény, hogy vajon egy bajnoki döntőben, kiélezett szituációban, szoros eredménynél, egy percel a vége előtt ténylegesen meg kell-e hozni ezt a döntést. Ne értsetek félre, nem a hazai pálya mondatja velem én valszeg ellenkező esetben sem vállalnám fel a kiállítást és annak következményeit. Emlékezzen mindenki a Kaposvár elleni meccseikre. Nem volt olyan szitu amikor Sztojan egy fault után kidülledt szemekkel és felemelt (ütést szimuláló) kezekkel állt szemben az ellenfél játékosával? S, ha volt ilyen ezért őt kiállították-e valaha?
Természetesen sajnálom, hogy holnap megfogyatkozva kell helytállni, de ilyenkor kell az a bizonyos körmendi vagányság! Jó lenne győzni és valami azt súgja, hogy sikerül is!
Hi All!
Én szombaton divat voltam és nem mentem el Körmendre, igaz van igazolásom, hiszen a kézicsapat zárókupáján vettem részt:) Sajna ennek köszönhetően csak a második félidőt láttam a királyin.
A kiállításhoz annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy Vaido a szokásos "hadarós"-t játszotta és a lassítást látva annyira nem vagyok biztos benne, hogy nem érte el Eddy arcát az egyik mozdulata. Természetesen nem tűnt szándékosnak, még ha a tenyere el is érte. Meg hát akkora lapát keze van (tapasztaltam párszor:) hogy nem is csodálkoznék ha kicsit hozzáért volna. De mondom semmi szándékosság nem volt a mozdulatban.
Kedden hoznunk kell a kötelező hazait,csütörtök viszont nagyon nehéz lesz. Habár nekünk elég ha csak a hazai meccseinket nyerjük, a Körmendnek van szüksége idegenbeli diadalra.
Feribá!
Alakul a csarnok szervezése, holnapra többet tudok mondani.
Abszolút egyetértek, tényleg csalódás a 4. hely, pláne ilyen játékosállománnyal + fizukkal...:-((
Miljkoviccsal kapcsolatban kicsit disszonáns érzéseim vannak, hiszen nagyon jó edzőnek tartom, a korábbi szolnoki edzősködése idején azonban valahogy jobban fogta a CSAPATOT, égett benne a tűz- és nem csak a reklamálások idején!
Szóval szerintem - főleg a várható bírói nyomás miatt- egy kissé szerbetleníteni kellene, és valami tényleg kiemelkedő képességű légióst hozni! Hiszen pénz van szarásig, ennyi pénzért meg azért már lehetne klasszist szerződtetni!
Holnapra: HAJRÁ KÖRMEND!!
Csütörtökön meg bajnokavatás piros-feketében, piros-kék gyászlepellel..:-))
Vuki valóban nem teljesen százas elmét bizonyított az utolsó meccsein, de azt is terheli a felelösség aki ezt hagyta. A szombati meccsen egy negyed alatt 16(!) pontot vágott, de ez így semmit nem ért az égvilágon. Kiváncsi vagyok nem rendez-e újabb csapatostul kivonulást Miljkovics? Azért két szerb meg ö valszeg távoznak Szolnokról, sok szerb egy helyen is elfér...:)
Ja, örülünk hogy végre visszatértél közénk:)
Korrekt, 100%-ig. Tökéletesen egyetértek Veled, úgy látszik még fel kell pörögnöm a topic sebességére (hiába, meglátszik az edzés hiánya).
Igen, az idényt ez jellemezte, én is azt mondom: elég a cirkuszból és a dumából, ennyi pénzért kosárlabdázni kellene inkább, ha vitatkozni akarunk, akkor szerződtessük Torgyán papát, neki ez jobban megy!
Éppen ezért a jövő szezon elé bizakodva nézek, hiszen, ha a körvonalazódni látszó játékos-, és edzőcserék létrejönnek, akkor a mostani CSAPAT erősödni fog, még ha a játékosállomány talán nem is, bár...
...ja, gratulálok a Falconak a bronzhoz, és külön Zsoldos mesternek a csapat látványos gatyába rázásához! Remélem, jövőre a fekete mellé egy másik szint választ...
A 4. hely csak úgy csalódás, ha az idény eleji formát nézzük, a végére - valljuk meg - sajnos ez lett a realitás.
Sziasztok, visszatértem az élők sorába... (kipihenten)
"Sporttárs! ( mivel a múltkor írtad hogy egy meccs belülről, meg ilyenek-gondolom jv lehetsz)"
Nem az, bár rokonszakmája van - mindkettőnek objektívnek (kellene :-)) ) lennie!
...most megyek, elolvasom az utóbbi másfél hét termését, valszeg holnapra túl is leszek rajta. Azután szemorvoshoz megyek, holnap pedig újra köztetek leszek, és lereagálom azt a cirka 200 hozzászólást, amit 10 nap alatt produkált a csipet-csapat.
Hát igen szerintem is visszább kellene szorítani a szerb vonalat.
Ha a szövegelés helyet inkább a játékra koncentráltunk volna, akkor SZVSZ nem 3-0 lesz az Atom ellen, és 3 helyet is tudtuk volna hozni.
Az egész középszakaszt végig dumáljuk emiatt kapjuk a technikaikat sorozatban, így a bírók irányunkba mutató szimpátia indexe sem túl magas.
Vannak sérelmes ítéletek -nem is kis számban- de egy profi, 6-7-8 ezer dolcsis játékosnak tul kell ezen lépni.(ha nem is könnyű). Ráadásul az idegebeli mérlegünk katasztrófális volt.
Miljkovics mester meg élen járt a dologban, nem hogy nyugtatta volna a fiúkat még Olaj volt a tűzre.
Azon gondolkodtam, hogy Alexe milyen higgadtan viselkedett az oda ill visszavágón, pedig ő sem a halvérűségéről híres játékos. Talán egy keménykezű magyar edzővel, jobban jártunk volna (vagy fogunk járni), aki pl az időkérés felét nem a zsűriasztalnál tölti, és nyilatkozataival felmenti játékosait.
A bajnokság elején én ugy gondoltam hogy ebben a csapatban benne van a döntő, ezért nekem csalódás a 4. hely, és meggyőződésem ha a játékkal törődünk többet akkor meg is lett volna.
Lehet hogy sok szolnoki lefog most hurrogni, de ha valaki másként látja nyitott vagyok a véleményére.
Ha esetleg félreérthető lettem volna akkor kompenzálom:
Bojan szerintem az elmúlt pár év legjobb igazolása, mind játéktudás, mint hozzáállás szempontjából, és csak azért írtam le a reklamálásairól a véleményemet, hogy most még időben lenne abbahagyni, ui. a bírók nem felejtenek! JÖVŐRE SEM!!!
Tényleg, egyes bírókat nem lehetne vízilabdás, jégkorongos mintára letiltani bizonyos csapatok derbijeiről??
Plusz nem látom bírói vonalon az utánpótlást!!
Sporttárs! ( mivel a múltkor írtad hogy egy meccs belülről, meg ilyenek-gondolom jv lehetsz)
szerintem Edmonson arra pipulhatott be, amikor Jurgilas talan eleg rendesen racsapott a kezere zsakolas kozben. ha jol lattam, az ominozus utolso fault is pont ott talalta el. ettol fuggetlenul a kiallitas jogos volt, jo Grebenarral es Trummerrel van eselyuk holnap is.