Keresés

Részletes keresés

kalmangg Creative Commons License 2007.10.12 0 0 243
Ilyen lett a rendszerem!
kalmangg Creative Commons License 2007.10.12 0 0 242
Kiegészítettem a VIGAS kazános rendszeremet egy 800 literes pufferral és egy kazánvédő ESBE termoszeleppel. Megemeltem a fűtési hőmérsékletet 80 fokra. A változás egyszerűen fantasztikus! Kátrány gyakorlatilag nulla, a kéménycsappantyút szinte egy újjal nyitom ki. Mindenkinek csak ajánlani tudom a bővítést ill. hogy eleve így építse fel a rendszerét! Arról nem is szólva, hogy a lakás hőmérséklet- szabályozása is tökéletesebb lett
benat Creative Commons License 2007.08.30 0 0 241
Szia Kismogorva.

Nem tudom kire gondoltál de ha a benatra,hogy kuldjem el a puffer tartály árait akkor menjél rá erre a web oldalra www.benat-atmos.sk és ott megtalállod az osszes puffer árait.
Előzmény: kismogorva (240)
kismogorva Creative Commons License 2007.08.17 0 0 240

szia

elküldenéd nekem is a puffertartály árakat köszi.

kkori Creative Commons License 2007.08.14 0 0 239
Én nem igazán javasolnám, inkább nézd meg az ATMOS kazánokat. A Künzel csak a magyar "koppintása". Hátrányai többek között, hogy a porcelánszigetelés helyett betont alkalmaznak, ezért kb. kétszer akkora az önsúlya( szállítás, rakodás) ráadásúl nem is olyan tartós. A porcelánt csak az ATOMOS alkalmazhatja mivel le van védve. Ja és mellékesen olcsóbb is.
Előzmény: papugaja (237)
benat Creative Commons License 2007.06.18 0 0 238

Szia Péter.

A válaszomat az e-mail címedre fogom elkuldeni.

Előzmény: horpi (235)
papugaja Creative Commons License 2007.06.18 0 0 237
Sziasztok!

Künzel kazánok ára után kutatok, de nem lelem sehol.

Itt sem:
http://aerotherm.atw.hu/index.php
meg itt sem:
http://www.vasep.hu/
previa696 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 236
Üdv ! A Ladomat nem szükséges hozzá, az esbe szelep huszonvalahány ezer ft ,de állitolag MTZ termosztáttal is lehet helyettesiteni.
Előzmény: horpi (235)
horpi Creative Commons License 2007.06.16 0 0 235

Szia Tibor!

Köszönöm jelentkezésedet!

A meglévő fűtésrendszerem szeretném bővíteni-korszerűsíteni tetőtér-beépítés miatt. Mindenképp csak fával szeretnék fűteni. A fűtött légköbméter alsó szinten jelenleg kb. 350 m3 (4 cm-es külső falszigetelés), ehhez jön majd hozzá a tetőtér várhatóan 130-140 m3 (20 cm-es kőzetgyapot szigetelés). Nyitott rendszerű fűtést szeretnék puffertárolóval (az 1800 literes tartályt már elhelyeztem). A hagyományos Viadrusra az ára miatt gondoltam és azért, mert egyszerűbb (legtöbbször a Feleségem fűt be). Azért nem zártam ki a faelgázosítós lehetőségét, de ehhez, gondolom, több járulékos költség tartozik (LADOMAT, ESBE, stb.).

Kérlek írd meg mindegyik rendszer árait a járulékos költségekkel együtt! Sajnos nem vagyok vállalkozó, de talán tudok valakit szerezni az ÁFA miatt (nem tudom Nálatok hány % az ÁFA). Továbbá szeretnék még egy 200 literes csőkígyós bojlert is beépíteni elektromos fűtési lehetőséggel (DRAZICE vagy más típús).

Tájékoztatásod előre is köszönöm.

Péter

Előzmény: benat (227)
kalmangg Creative Commons License 2007.06.15 0 0 234
Én két helyen is tudok VIGAS kazánt zárt rendszerbe kötve (otthon és a munkahelyemen) és eddig ebből nem volt semmi gond. Amúgy a kazánkönyvben megadott bekötési ábrán sem nyitott hanem zárt rendszer van! Mivel max 3 bar nyomáson lehet használni a kazánt így csak megfelelően kell méretezni a zárt tágulási tartályt ..... A pufferról a véleményem hasonló: mindenképp kellene de kazán kW-onként 25-50 l. Tehát szerintem min 750-800 liter kellene a legkisebb VIGAS kazánhoz4
Előzmény: urbancsok (233)
urbancsok Creative Commons License 2007.06.15 0 0 233

A Vigas kazán - tudtommal - nem köthető zárt fűtési rendszerbe.

De ha mégis bekötöd, legalább annyi esélyt adj a komfortérzetnek meg a biztonságnak, hogy KÖTELEZŐEN beszerelsz a puffert. Lehetőleg jó nagyot (min. 100 liter).

Előzmény: Proone (225)
horpi Creative Commons License 2007.06.14 0 0 232

Szia Benat!

A segítségedet szeretném kérni. Szlovákiában szeretnék venni kazánt, 40-45 KW körülit, elsősorban VIADRUS U 24-est (7 vagy 8 tagos) esetleg ATMOS faelgázosítós is szóba jöhet. Tudnál tájékoztatást küldeni az e-mail címemre (brian21@vivamail.hu)? Nagyon megköszönném.

Peter 

Előzmény: benat (227)
previa696 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 231
  Üdv ! Nem kötelező , de meglehetősen értelmetlen anélkül használni. Még a hagyományos gázkazánokal is csodát okoz egy puffertartály.
Előzmény: Proone (225)
previa696 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 230
  Igen. A fizika  az már csak ilyen :)
Előzmény: Proone (224)
ketund Creative Commons License 2007.05.21 0 0 229
A címem: tunikel@citromail.hu
ketund Creative Commons License 2007.05.21 0 0 228

Szia Benat!

Küldtem már e-mailt is, de még nem kaptam választ rá. Kérelek sürgősen adjál nekem árajánlatot Atmos kazánra!

Köszönöm

benat Creative Commons License 2007.05.14 0 0 227

Szia Tamás!

A választ el kuldtem az e-mail címedre.

Előzmény: rajhona (226)
rajhona Creative Commons License 2007.05.13 0 0 226
Szia Benat,

engem az ATMOS pellet-falegázosítós kazánja érdekelne. Van ezzel tapasztalatod? Tudnál árat is küldeni rá?
Köszi
Előzmény: benat (203)
Proone Creative Commons License 2007.05.12 0 0 225

Akkor kérdezek a faelgázosító kazánhoz kapcsolódóan:

A Vigas kazánt úgy olvastam, hogy nem muszáj hozzá puffertartály, de az a kérdés, hogy akkor sem, ha padlófűtést szeretnénk és ott csak 40 fokos víz kéne nekem - a visszatérő meg még alacsonyabb. Megoldható ez puffertartály nélkül, vagy nem érdemes ilyenbe belevágni?

A többi faelgázosító kazánhoz kötelező vagy ajánlott a puffertartály?

Proone Creative Commons License 2007.05.04 0 0 224

Ért itt valaki hozzá, hogy a pelletkandallóknál is fellép ez a kátrányosodás???

Atmosati Creative Commons License 2007.05.03 0 0 223
Ahhoz, hogy ne kátrányosodjon minél magasabb visszatérő vizet engedj bele. a 60 celsius már szuper.
kalmangg Creative Commons License 2007.05.01 0 0 222
kössz az árakat!
Előzmény: benat (214)
td cdx Creative Commons License 2007.04.29 0 0 221
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hány fokos vizet kell a kazánba engedni.
Nekem ugyan nem kazánom van hanem vizes kandallóm. A víztér alsó része "szépen" kátrányosodik.
Atmosati Creative Commons License 2007.04.29 0 0 220
Szia Benat !
Attila vagyok Pilismarótról. Beszéltük az NTRR OKC 200-as duál hőcserélős bojlert.
De olyan kevés hely van a kazánházban, hogy csak a falra és fektetve férne el.
Van ilyen tipus dupla hőcserélősben, 200 liter körül? Ja és elektromos lehetőséggel.
benat Creative Commons License 2007.04.29 0 0 219

Az ATMOS gyártója sem  kotelez a puffer bekotésére, és ha már a kazán elérte az uzemi hofokot, éppúgy lezárja a huzatszabályzó a levegot ,ezáltal a kazán nem gázosít csak tartja a parazsat-izzik.

Előzmény: HUCsa (217)
benat Creative Commons License 2007.04.29 0 0 218

Szia belezne.

Bocs hogy ijen késon válaszolok ,de nagyon el voltam foglalva.Nem egésszen értem a kérdésedet.Mit értesz a beuzemelés alatt,a kazán bekotését vagy a kazán elso begyújtását.A kazán bekotésénél be kell tartanod a gyártótól eloírt bekotést-bekotéseket -attól fugg hogy pufferral vagy puffer nélkul,LADDOMAT-tal vagy az  ESBE kevero szelep bekotését választod.

A kazán elso begyujtásánál pedig jobb lenne ha már ojan indítaná el akinek már van vele tapasztalata.Az a fontos hogy a kazán ossze legyen hangolva a futési rendszerrel,értem ez alatt a kazán termosztátot,huzatszabályzót,kéménytermosztát és a két csotermosztátot,amik ha 1x rendesen bevannak állítva akkor utánna a kazánodba már csak rakni kell a fát.

Előzmény: belezne (215)
HUCsa Creative Commons License 2007.04.28 0 0 217
Jártam a Hungaroterm vásáron.
Volt kint Künzel, Atmos, mindkettőnél puffertartályos megoldással ajánlották a rendszert. A Künzel rendszere drágább, de ezt eddig is tudtuk :) .
Volt még egy cég Unical Gasogen kazánokkal. Itt a forgalmazó azt hangoztatta (ki is volt írva), hogy nem kell hozzá puffertartály. Ha a rendszerben nincs igény további meleg vízre, akkor elzárja a levegőt a gázosítóban, és csak a parázságy ízzik tovább. Amikor meg kell a kakaó, akkor elkezdi befújni a levegőt, és beindul.
A forgalmazó szerint ezáltal legalább 2-300.000,- forinttal olcsóbb az ő rendszere a többiekéhez viszonyítva.
Nagyon egyszerűnek és szépnek tűnik. Működhet így a rendszer, vagy csak azért mondják, hogy eladhassák a kazánjukat?
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.26 0 0 216
Szia benat!

Ha megkérlek, nekem is küldesz árlitát? Nyilvános az email címem...

Köszönöm előre is...

Attila
belezne Creative Commons License 2007.04.24 0 0 215
Szia!
Köszi az árakat megkaptam.
Olyan kérdésem van, beüzemelésnél mire kell ügyelni, van valami trükk vagy okosság, vagy teljesen hasonló mint a hagyományos fatüzelésű kazánoknál.
Például helyes szivattyú választás vagy hasonlók.
benat Creative Commons License 2007.04.24 0 0 214
A puffertartály árait elkuldom e-mail-be.Szeretném felhívni a figyelmedet egy web oldalra meg mindenkiét aki elgázosítós kazánban gondolkodik,hogy mijet is telepítsen a házába.Ezen a web oldalon http://okopont.hu keresd a Partner gyárak és itt leg alul kattints rá a VIMAR cégre és olvasd el mit írnak a Vigas kazánról.
Előzmény: kalmangg (212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!