Keresés

Részletes keresés

okayplayer Creative Commons License 2004.08.05 0 0 1411

Sziasztok!

Valaki nem tudja véletlenül hogyan lehet a trv14-en az analóg in-t aktivizálni?

Köszi

op.

TOPMAN Creative Commons License 2004.08.05 0 0 1410

Jól tudod, a 16-os csak 100x és nincs távirányító, DE itthon egy áron van a 16-os és a 18-as, márha ragaszkodsz a magyarországi vásárláshoz.

Amennyiben kintről rendeled, vagy kiutazol érte, akkor néhol a 18-as még olcsóbb is, mint a 16-os. Én ezért fogok 18-ast venni 500€ környékén.

Most vettem Bécsben egy Sony W1-es gépet és magyar nyelvű garanciapapír is volt a dobozban és a vásárlást megelőzően telefonon is megerősített engem a Sony arról, hogy elfogadják a kinti garanciámat. Hívd fel Te is őket, és győződj meg róla, ilyen egyszerű. :)

Előzmény: VChris (1409)
VChris Creative Commons License 2004.08.05 0 0 1409

Értem. Ez jó hír, hogy a magyar Sony elfogadja a kinti garanciát is. Ez akkor tuti, ugye?

Így már megfontolandó a dolog. Még tegnap este nézegettem a gépeket, és az tűnt fel, hogy a HC16-os csak a digitális zoomban (amit úgyse használnék sose), meg a távirányítóban (ami meg szerintem felesleges) különbözik, úgyhogy lehet, hogy a HC16-osnál maradok, mivel a dizájnja teljesen megegyezik a 18-cal.

Azt hiszem egyre inkább körvonalazódni látszik, hogy ez lesz a végleges döntésem, de azért még nagyon szívesen fogadok mindenféle javaslatot, véleményt. Aztán ha meglesz a gép, feltétlen beszámolok majd a tapasztalatokról!

VChris

Előzmény: TOPMAN (1407)
bohemy Creative Commons License 2004.08.05 0 0 1408

Szia!

Utána néztem a GS200 újabb menürentszert kapott, átdolgozták a kezelő szerveket, gomb nyomogatás helyett, tekerő választó gomb kisebb méret, könnyebb, újabb dizájn, de kicsit magasabb a fogyasztás. Mikor én összehasonlítottam az árukat, akkor még drágább volt. Most csodálkozva vettem észre a nagy ár csökkenést.

Így szerintem nyugodt szívvel vedd meg a 70-est

Előzmény: mi-ez (1401)
TOPMAN Creative Commons License 2004.08.05 0 0 1407

Itthon a HC 18-ast nem kapod meg 150eFt-nál olcsóbban, de inkább 160eFt a jellemző ár.

A 18-as jobb gép, mint a korábbi modell, a 14-es.

Még egy lényeges dolog, a magyar Sony elfogadja a kint vásárolt termékek garancialevelét!!! Tehát nem kell utazgatni a vásárlás után.

Előzmény: VChris (1405)
Fpinnyei Creative Commons License 2004.08.05 0 0 1406

Szia mi-ez!

Élek még, megnéztem a hozzászólásaidat, azt hiszem Neked inkább a GUM áruházban kellene kamerát venni, a Vörös-téren...../ Krasznaja Plosagy/.

Rengeteg infóm van, de neked a mostani kormány alatt itthon illik vásárolni, nem Bécsben.

Előzmény: mi-ez (1372)
VChris Creative Commons License 2004.08.05 0 0 1405

TOPMAN:

Hol kapható annyiért? Én ahol eddig nézegettem, mindenhol többért láttam. Én itthoni oldalakon nézegettem. Olvastam itt a nomatica.com-ról, lehet hogy én vagyok paranoiás, de nekem már volt nem egy garos élményem, ezért én nyugodtabb vagyok, ha olyan helyen veszem meg, ahová bármikor vissza is vihetem, és nem többezer km-re van. Szóval nekem a külföldről megrendelés kizárva.

Zeki:

Az OK, hogy litiumos, azt én is gondoltam, hogy nem kell csurig töltögetni, de mégis egy szinte nulláról fullra töltés mennyi idő általában egy ilyen kameránál?

VChris

Előzmény: TOPMAN (1404)
TOPMAN Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1404
Én is pontosan ott tartok, ahol Te, én viszont már tudom, hogy a HC-18 típust fogom megvásárolni. 135000Ft-ot szerintem megér. :)
Előzmény: VChris (1399)
TOPMAN Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1403
Persze, én is tudom, hogy már vannak olyan készülékek, nem is egy, de az "átlagos" memkártyás kamerák nem tudnak többet 1Mp-nél. Tehát teljesen felesleges emiatt dönteni egy adott kamera mellett.
Előzmény: mi-ez (1402)
mi-ez Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1402

Sajnos már van olyan, amivel lehet.

Pana NV-GS4000, 4Megás fényképpel, optikai képstabilizátorral, 3CCD-vel.

A szívem szakad meg érte. De hát ennyi pénzért én sajna nem.

1700-2000 Eu között mozog. Csak a nyálam csorog.

Mi-ez

Előzmény: TOPMAN (1398)
mi-ez Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1401

Kösz a megerősítést, ill az infót.

Tehát a Pana NV-GS70EG tudásban a 120 és a 200-as között van.

Van valami előnye a 200-asnak a 70-essel szemben, ha a fényképkészítésnél használatos 2,3M-et leszámítjuk?

Tudtok egyéb olyan funkciót, amit a 200-as tud, de a 70-es nem?

Nagyon kíváncsian várom a választ, mert számomra a fényképezés videokamerával nem fontos. Csak ezért nem akarok plusz 70-100 ezret kiadni.

Üdv,

Mi-ez

VChris Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1399

Ma szinte egész nap a netet böngésztem, a Pana és a Sony modellekkel kapcsolatos infók után vadászva. Sok mindent összevetve most ott tartok, hogy hajlok a Sony valamelyik DCR-HC modellje felé. 14-es vagy 18-as. A 18-asnak jobban tetszik a dizájnja, a 14-es olcsóbb. Különösebb más különbséget nem észleltem. Vagy rosszul tudom?

A következő érvek vittek el végül a Sony felé:

• érintőképernyő + spot focus + spot meter
  • akku töltöttség kijelzése az LCD-n
  • kategóriájában állítólag a legjobb képstabilizátor
  • kategóriájában állítólag a legjobb optika

Az akku töltéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem: átlagosan mennyi idő alatt töltődnek fel ezek a mini DV kamera akkuk? Ez azért fontos, mert egyenlőre nem vennék pótakksit, és egy kirándulás során ha menet közben tölteni kell, és van rá lehetőség, nem mindegy, hogy mennyi idő alatt tölt fel az akksi.

VChris

TOPMAN Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1398
A memóriakártya meg teljesen felesleges beléjük, ameddig nem lehet minimum 3Mp-es képeket  fotózni a kamerákkal.
VChris Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1396

Közben szorgalmasan olvasgatom vissza a topicot, hogy okosodjak. Nagyon sok hasznos infót olvastam már eddig is, lenne még egy kérdésem: valaki írta régebben, hogy a Panasonic GS sorozatnak rossz a képstabilizátora, ezt utána senki nem cáfolta meg, és  nem is erősítette meg. Ezzel kapcsolatban mit tudtok mondani?

Tényleg bocs a sok kérdésért, de még ha belépőszintű kamerát is szeretnék venni, azért a 120-150e HUF is nagyon sok pénz, és szeretnék előtte meggyőződni, hogy a lehetőségeimhez mérten a legjobb vételt sikerüljön összehoznom.

Előre is nagyon köszönöm a türelmeteket és a segítségeteket!

VChris

VChris Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1395

bohemy, Andreas:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

Közben én is kutakodtam, és találtam más fórumot, ahol foglalkoztak a GS11, és a GS22 közötti különbségekkel. Azt írta valaki, hogy a 24-szeres zoom bizonyos szempontból "parasztvakítás", mert úgy van megcsinálva az optika, hogy 12-szeres kicsinyítést, és 12-szeres nagyítást tud az optika, és így jön ki a 24-szeres zoom. Nem tudom, hogy igaz-e vagy hülyeség, hangsúlyozom, más írta, én csak olvastam.

Amit még olvastam, és elgondolkodtatott, az a következő: állítólag az új Pana modellekben a zöld-fekete éjszakai felvételt, ami nagyon szép képet adott (már amilyen a zöld-fekete lehet), lecserélték színes éjszakaira, ami elmosódott, szagatott, élvezhetetlen képet ad. Erről tudtok valamit? Mi az igazság?

VChris

Andreas Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1394
Itt találsz egy GS11 vs. JVC GR-D200 összehasonlítást.
Előzmény: VChris (1390)
bohemy Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1393

Nemcsak a GS-11 nek van 24x zoom-ja, hanem A GS-15-nek is és ennél SD kártyát is tudsz használni. Az meg, hogy optikában jobb az olcsóbb, nem igaz mivel a két model, a GS-11 és a GS-22, más különbségek is vannak: jobb felbontású LCD, minimum fényigény, fehér egyensúly beállítás, kisebb teljesítmény igény,..stb. Szerintem az eladhatóság miatt tették rá a nagyobb zoom-ot.

Az tényleg elgondolkodtató, hogy a Leica lencsés kameráknál is 10,x zoom van csak.

Előzmény: VChris (1390)
FabiaSedan Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1392

Ezer bocs elgépeltem, nem Spiler, hanem Spoiler!

Mea culpa, mea maxima culpa! Megyek hamuért a fejemre:-)

Előzmény: FabiaSedan (1391)
FabiaSedan Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1391

Szia Spiler!

Köszi a tanácsot, nagyjábol én is ide jutottam, már megrendeltem a FireWire kártyát -a típusára majd még rákérdezek.

Bocsika, de lenne még egy kérdésem. Ezek a programok hol elérhetők, letölthetők?

Előzmény: Spoiler (1382)
VChris Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1390

Találtam pár nagyon szűkmarkú tájékoztatót a Pana NV-GS sorozatról, pusztán technikai adatok. Ezzel kapcsolatban azonban valami "megszúrta" a szemem:

A GS-11 24-szeres, míg a drágább GS-22 csak 10-szeres optikai zoom-mal rendelkezik. Szerintetek ez miért van? Illetve ha ez így van, hogy optikában jobb az olcsóbb, akkor az ember (legalábbis én :-))) arra gondol, hogy valami más turpisság lehet akkor a GS11 körül.

Ha nagy lámerságot írtam, akkor bocs, de nem vagyok szakértő, csak lelekes kezdő amatőr.

VChris

VChris Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1389

Köszönöm a válaszokat.

Én elég rugalmas ember vagyok, elfogadom, hogy a Panát vagy a Sonyt ajánljátok, de azért kérhetnék pár rövid gondolatot indoklásként?

Megnéztem a www.depo.hu oldalt, és az ottani árak alapján ami nálam számításba jöhet, az a Pana NV-GS10 ill. GS11. Erről tudnátok esetleg kicsit bővebb infókat?

Ami nekem nagyon fontos, az a képstabilizátor. (Sok kávé :-))) A fent említett két modellben ez megtalálható? Ha igen, mennyire jó?

Egyenlőre nem tennék fel sok kérdést, lehet hogy már így is sok volt.

VChris

loal Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1388

Hali!

köszönöm a visszajelzés. ha az ominózus samsung 50000-ért van akkor se foglalkozzak vele?

kameraszerviz Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1387

www.kameraszerviz.hu

itt eladó egy D8 digitál sony kamera..ha erdekell jelezzd

bye

Előzmény: loal (1384)
TOPMAN Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1386
és nem véletlenül ;)
Előzmény: Törölt nick (1385)
loal Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1384

Hali!

magam is digit.kamera vétel elött állok.A kiszemelt áldozat /samsung VP-D23i/(nem vadi új).Valakinek valami véleménye,tapasztalata...?

VChris Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1383

Sziasztok, üdvözlök mindenkit ebben a topicban. Én új vagyok itt, most kezdem el áprilistól kezdve visszaolvasni a hozzászólásokat.

Nekem még sosem volt videokamerám, semmilyen, még analóg sem, de nemrégiben megfertőződtem a videózás szenvedélyével, és azon belül is a digitális videózással, PC-s videófeldolgozással. Ehhez ugye alapfeltétel egy kamera. Teljesen házi/hobbi/amatőr szinten szertném űzni ezt a hobbit, ennek megfelelően egy belépőszintű DV kamerában gondolkodom, 150e Ft alatti áron. Sajnos a neten nem túl sok tesztet találtam DV kamerákról, de szerencsére rábukkantam itt erre a fórumra. Amiről találtam infot, és tetszett is, az a Canon MV-700. Kérdezni szeretnélek benneteket, hogy mi a vélemény róla, illetve ebben a kategóriában mik az alternatívák. Szívesen fogadok linkeket is, ahol DV kamerák tesztjei vannak.

Láttam, hogy a síma 700-as (i nélkül) annyit jelent, hogy nem lehet visszaírni a DV szalagra. Ez nekem nem gond, mert én a felvételeimet majd számítógépre capture-ölöm, ott egy kicsit rádolgozok (vágások, zene), majd azután DVD-n landolnak a felvételek, hogy asztali lejátszón is lehessen nézni.

Elnézést kérek, ha hosszú voltam, ígérem vissza is fogok olvasni, mert gondolom nem én teszem fel az első ilyen jellegű kérdést, de nagyon örülnék direkt válaszoknak is.

Üdvözlettel:

VChris

Spoiler Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1382

Nos.

Nincs mit nézegetni a kamerán, mivel van DV outja. Venni kell egy nem teljesen noname -mondjuk Pyro FireWire (ieee1394)- kártyát, és uccú lehet áttölteni a több gigányi dv-avit. Ezt feldolgozod Adobe Premiere-ben, bár kezdőknek inkább az Ulead Mediastudio-t szoktam ajánlani. Majd ezt az anyagot konvertálod mpeg2-be  (DVD szabvány szerint). Ezután Ulead DVD Movie Factoryban szabványosítod ill. írod fel DVD-re.

Szerintem ezek elég egyszerű progik, kis gyakorlással bele lehet jönni.

A kazetta tárolással nem értek egyet, igaz, hogz a DVD lemez a polcon kevésbé amortizálódik, de azért egy Digital8-as szalag is jól állja a sarat, és mondom: bármikor ott van, ha szükség van rá. Ne ezen spórolj, tapasztalatból mondom!

Előzmény: FabiaSedan (1381)
FabiaSedan Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1381

Jogos, igazad van, verem is a fejem a falba, hogy nem hamarabb oldottam meg a számítógép hangját, akkor már az értéktelenebb felvételeknél kiderült volna februártól júniusig.

Ahogy apám mondaná, azért még hadd legyen meg a bénának is a Jus Mormorandis, a Morgás Joga.

Különben én biztos voltam abban, hogy jó lesz, hiszen úgy csináltam, ahogy leírták. Már látom, hogy ez kevés, tesztelni is kell.

A kis kazettán tárolást eleve elvetettem azért vettem DVD-írót. Lehet, hogy nincs igazam, de úgy gondoltam-gondolom, hogy a tokban tartott DVD lemez kevesebb veszélynek van kitéve, mint a mágnesszalag. De lehet, hogy ez csak rossz beidegződés a magnószalagok korából.

A hangért kár, majd esetleg a második gyereknél jobban figyelek (ha lesz).

Előzmény: Spoiler (1379)
bohemy Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1380

Szia!

Az NV-GS70EG valóban középút a GS120 és a GS200 között. Tulajdonképpen a GS120-as CCD-je van benne és a GS200 funkcionalitásával , mint az MPEG4, és AV be/kimenet rendelkezik, ha jól emlékszem. Ja, és EISA díjat is kapott. Talán ez a típus adott létjogosultságot a félprofi 3CCD-s kameráknak. De ez sajátvélemény :)

Előzmény: mi-ez (1373)
Spoiler Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1379

FabiaSedan!

Én igazán nem akarlak bántani, de ez a te hülyeséged volt. És nem utolsó sorban a tanulópénzed.

1. Először érdemes teszt capture-öket készíteni

2. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor ugye nem törlöd a felvételt

3. Szerintem nem luxus, hogy 1db kazettára egyszer veszel fel. Sok helyet se foglal. Jönnek mennek az új szabványok, és előbb utóbb eljutunk oda, hogy tömörítetlenül tudunk tárolni (tehát nem mpeg stb.) és akkor újra elő lehet venni a régi kazit újradigizni.

Sajnos azt kell mondjam, hogy valószínű elveszett a hang. Szaggatós képpel meg ne elégedj meg 2004-ben. Kicsit utána nézek a kamerádnak...

Üdv.

Előzmény: FabiaSedan (1377)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!