Keresés

Részletes keresés

Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2355
Majnem elfelejtettem, Ralph Nader is bajt okozot Gore-nak.

Ezt pontossan eltalaltad Pestike.

Nyugdijas letedre Bush-ra szavazni, nagy bun!!!

Előzmény: pestiutca12 (2354)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2354
Tiborkám,

Tudom hogy te nagy demokrata vagy, - de ez szerintem bocsánatos bün:-)))))))))))))))))

Előzmény: Tibor Arato (2353)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2353
csilla; Csak igy tovab.

Ha valaki elfelejtette, Gore kapta meg a popular szavazatot.

Sokan azert szavaztak Bush-ra, mert feltek, hogy Gore elveszi toluk a fegyvert.
(Az NRA Mozes-e megijesztette oket.)

Masok meg azert szavaztak Bush-ra, mert ado csokkentest igert.

Tetszik ahogy ti csavargatjatok a szokincseiteket.
>>Sky<<

Előzmény: CsilladaKilla (2339)
break2 Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2352
>valaki nem állampolgára egy országnak, addig csak "vendég".

Ez egy fajta ertelmezes tobb lehetseges kozul.

Egy masik, hogy amikor valaki adofizeto lesz akkor, mar nem vendeg hiszen hozzajarul a 'haz' fenntartasahoz. Az en ertelemzesem szerint, ha valakit hivatalosan Permanent Resident-nek (Allando lakos-nak) hivnak az mar nem annyira vendeg.

De amugy minek is lovaglok a szavakon, hiszen igazabol nem errol beszelgettek. Amirol viszont igen abba nincs kedvem beszallni.

Előzmény: pestiutca12 (2351)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2351
Mumu,

Te is tudod, hogy amig valaki nem állampolgára egy országnak, addig csak "vendég".
Vagyis addig nem rendelkezik egyenlö jogokkal.

Kérdésed értelemtlen és kötekedö, mint rendszerint.

Egy cseppet sem segiti a témát.

Előzmény: Mumu (2349)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2350
Mi van halom; Meg is visszajottel.Isten eltessen.
see ya.
Előzmény: halom (2337)
Mumu Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2349
Most mar csak az a kerdes mennyi ideig vendeg valaki valahol.Talan 12 ev utan megsem az.Vagy ugy gondolod hogy csak a feher,protestans (en az lennek ) ir vagy holland bevandorlonak lenne joga magat amerikainak nevezni ?
Es Te mar atlepted a magadtol megszabot idot ? Mert ugye Te is elso generacio vagy..
Előzmény: pestiutca12 (2341)
Mumu Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2348
Sajnalom hogy Te is (mi nalunk a topicokban tegezodunk bocsass meg,nem en csinaltam a szabalyokat..igy mindnyajan automatikusan ezt teszuk..)a masik kizarasaert vagy,a maskep gondolkodo lenezeseert es lekicsinyiteseert.Pedig pontosan ezert vedtelek meg,mert jogod van ide irni eppen ugy mint a mas velemeny kepviselojenek.Arato Tibor elejetol itt volt egy 56-as menekult aki genjeit mar a masodik american generacioja hordozza.
Hogy minnek avanzsal a topic es minek nem , ez attol fug ki ir ide.Ha egyszere tobb republikanus fog irni akkor egy ideig ok lesznek tulsulyba.Na es ? Miert baj az ?
Miert kell a magunk igazat felteni annyira es csak steril legben kiabalni? Mert nem birja el a kritikat ? Vagy talan megis jobb lenne az elveket kuzdeni egymassal,sportszeruen.Sajnalom halom .
Előzmény: halom (2337)
Mumu Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2347
Valoszinuleg...:))
Előzmény: CsilladaKilla (2332)
barnabocs Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2346
bocs teljesen kivülállóként

emlékszem én még anno 98 ban egy kis kelet eu. országban egy réteget maga mögé állitott egy politikai pártocska ,majd mikor saját maguk számára is döbbenetes módon nyertek ezeket az embereket felejtették el elöször és mind a mai napig .

valami ilyesmi lesz az USA ban is és majd rájönnek ,

szvsz amerika nem tudta mit akar és csak a propaganda nyerte meg a választást.

kalifornia nem amerika ahogy 10 -15 e párttag nem 10 milli

ez most kikivánkozott nem vitának szánom ,

udv

Előzmény: pestiutca12 (2334)
Leples Bitang Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2345
Egy adott dologban, egy altalad is szimpla hozzaallasnak nevezett megnyilvanulasbol nem hiszem, hogy komoly kovetkezteteseket lehet levonni valakinek az intelligenciajat illetoen.
Előzmény: pestiutca12 (2344)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2344
CsilladaKilla,

Te nagyon szelektálva olvasol.

Én ezt irtam: " (véleményed) semmire nem alapozod, semmivel nem magyarázod. Tehát nem amit csinál kritizálod, hanem a személyt támadod."

Ez a szimpla hozzáállás, - te is el kell ismerd, - nem vall valami magas intelligenciára.

Tehát eszem ágában se volt téged megsérteni, (bocsánat ha ugy érezted) pusztán erre a fajta gondolkozásra irtam amit irtam.

Általában a tények beszélnek.
A tény pedig az, hogy Texasban, (nem egy kis állam), - másodszorra is megválasztották kormányzonak, és Novemberben az ország fele jobban bizott benne mint Gore-ban.

És akkor jösz te, és megállapitod hogy "igenis buta"

Mégis megtisztelnél minket avval, hogy megmagyarázod, miért?

Előzmény: CsilladaKilla (2342)
Leples Bitang Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2343
Ne vedd tole zokon, o ilyen. Utananeztem.
Előzmény: CsilladaKilla (2342)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2342
Nem tudom miert esik jol neked, ha sertegetsz? Csak azert mert mas velemenyen vagyok? Ha visszanezed az eddigi levelezesunket, en soha nem utaltam arra hogy mit gondolok a Te szellemi kepessegeidrol, stb. Ugy gondoltam ideologiai szinten vitatkozunk. Ahhoz hogy egymas torkanak essunk semmi kedvem, igy ezzel a veled valo vitatkozast a magam reszerol beszuntettem.
Előzmény: pestiutca12 (2341)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2341
CsilladaKilla,

azt irod: "szerintem Bush igenis buta"

Semmire nem alapozod....., semmivel nem magyarázod...., - csak ugy egyszerüen hadonászol a szóval. - tehát nem azt kritizálod amit csinál, hanem a személyét támadod.
Nem magas intelligenciára vall.

Azt irtad: "masses are asses" , valoszinüleg magadbol indultál ki.

Azt irtad: "azonban nem vagyok vak, és a visszásságokat észreveszem"
Ehhez minden jogod meg van.

De ha én beengedtelek a házamba mert te kérted, - nincs jogod itélkezni afelett, hogy hogyan élek.
És föként nincs jogod butának hivni, - , hacsak nem azért, mert beengedtelek.

Előzmény: CsilladaKilla (2339)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2340
Kedves Pestiutca! En valoszinuleg sokkal apolitikusabb vagyok mint itt sokan. Azaltal hogy Bush az elnok, az en eletem vajmi keveset fog valtozni. Azt megigerhetem, hogy nem veszek reszt Bush-ellenes demonstraciokban, hogy nem probalok meg kiasni kompromittalo anyagokat a multjabol, hogy nem szervezek szabotazsokat. Mint ahogy az eddigi 12 ev alatt is, fuggetlenul attol hogy ki az elnok, en a teszem a dolgomat, ahogy azt a belso moralom diktalja. Presze hogy adok neki egy eselyt, mi mast is tehetnek? De azert a velemenyem meglehet rola, nem? Attol meg o az elnok, es az en velemenyem semmiben sem foja befolyasolni hogy milyen elnok lesz. Meggyozodesem, hogy nagyon keveset szamit igazabol hogy ki az elnok. A vilagot a penz es a gazdasagi erdekek mozgatjak, es ezen tul ez az orszag ugy van megszervezve hogy elviszi sajat magat elnok ide vagy oda.
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2339
Kedves Palocz, nem szeretem amikor szavakat adnak a szamba. Ha mar megtiszteltel azzal, hogy engem nev szerint emlitettel (es senki mast) akkor egy kicsit figyelmesebben olvasd el amiket irok. Ugy erzem hogy elmentel abba az iranyba hogy egy-ket kijelentesembol altalanositottal, es teljesen olyan kovetkezteteseket vontal le, amik hibasak. (nem feltetlenul olyan ertelemben hogy nem ugy vannak, csak ugy hogy EN ezt nem igy gondolom.)

SZERINTEM Bush igenis buta. Az lehet hogy megvan neki az uzlethez kello raffineriaja, de egy orszag vezetesehez ennel tobb kell. Es nem tudom, Neked vagy akarki masnak miert faj az hogy en mit gondolok a Bushrol. Azonban hol olvastad azt hogy en a Gore-rol ezt irtam volna, vagy akarmelyik masik elnokrol? Az hogy az amerikaiak butak az meg sehol sem jelent meg az irasomban. Amikor azt irtam hogy a "masses are asses" azzal nem kimondottan az amerikai masses-re gondoltam, ez vilagjelenseg. Gondoljunk csak arra amikor anno Magyarorszagon gyujtes indult hogy a tv sorozat szegeny rabszolga Isaurajat kiszabaditsak...

Nem tudom miert irsz ugy mintha en amerika-ellenes lennek. Azert mert nem szeretem a Bush-t es ugy erzem hogy ez a legutolso valasztas nem sikerult tul jol? Attol en meg itt elek es becsuletesen dolgozok 12 eve, es nem hiszem hogy eddig barki olyat hallott volna a szambol hogy bezzeg mi magyarok, vagy hogy bezzeg a szuper Europa. Azonban nem vagyok vak es a visszasagokat eszreveszem. Mindenhol. Masok leveleiben is... (A magameban nem, mert szent sem vagyok....:-))

Előzmény: Törölt nick (2338)
halom Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2337
Kedves Mumu úr!
Miután végighallgattam az ön szabad véleménnyilvántásról kreált prédikációját, bele botlottam - pertu barátja - Arató úr bejegyzésébe.
Melléjkelem:
"Tibor Arato válasz erre | adatok | e-mail 2001-01-22 06:15:15 (2263)
halom az a fajta aki beugrik minden topicban szart keverni es megy tovab.
Nem o volt az elso, lesz masik is."
Nem kívánom megzavarni idilli amerikabashingjukat, csak arra hívom fel szives figyelmét, hogy ez a topik teljes egészében az aratófélék baloldali liberalizmusótól (amerikai értelemben) hemzsegö (magukalácsinálók) mellétájékoztatás propaganda fórumává avanzsált elö.
Majd alkalom adtán - ha jobb dolgom nincs - visszanézek. Addig is jó csámcsogást. Bocsánat, hogy megzavartam a nyugalmukat és a hegemóniát.
Hipokritákkal nem megy.
Előzmény: Mumu (2293)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2336
Mivel, hogy aszavazasrol folyik a vita megint.

Virginiaban mart szo van rola,(eldobtam az ujsagot igy nemtudom szoszerint) hogy korzetekre osszak VA, allamot es amelyik korzetben a demokratak nyernek 2 elector-t kapnak es igy tovab. minden korzetnek 2 elector-ra lesz.

Virginiban demokrata kissebseg van, ezert valahogy igy akajak egyensulyozni, hogy nekik is legyen szavuk a valasztasoknal.

break2 Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2335
>Vagy ugy, hogy megoldást keresek, vagy pedig ugy, hogy tanulok belöle.

lehet esetleg mindkettot? :-), szvsz az a legjobb.

pestiutca12 Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2334
CsilladaKilla,

Pl. #2237

Én se vagyok politikus, -, isten óvjon ettöl!

De szerintem a problémákat kétféleképpen érdemes nézni. - Vagy ugy, hogy megoldást keresek, vagy pedig ugy, hogy tanulok belöle.

Én messze nem tudom mi lenne a jó, söt még avval is problémám volt, hogy kire szavazzak.

De az ország fele jobban bizott Bushban mint Gore-ban.

Ha én most öt mégis lenézem, alacsony IQ...., talán hallgat a papára.... stb. ezzel segitek valakinek is???

Ö az elnök, mese nincs.

Nem akkor szolgálom ezt az országot a legjobban, ha most teljes erömmel Bush mögé állok, és probálom nem kritizálni minden lépését?

Give him a chance for God's sake!

Előzmény: CsilladaKilla (2323)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2333
Kedves Palocz, Ebben akkor lenne igazad ha az elnok teljhatalmu uralkodo lenne, es o hozna az osszes dontest. De pontosan ezert ulnek ott a kongresszusban es a szenatusban a kepviselok, hogy ez ne igy legyen. Es ezt a szisztemat nem is kerdojeleztem meg meg akkor sem, ha idonkent, mint pl. most is, ez megakadalyozza az elnokot abban hogy nagyobb hordereju donteseket keresztulvigyen.

Hogy a valasztasi folyamat (meg az elektoralis rendszeren tul is) nem tokeletes, azt arra alapozom, hogy a nagy szlogen az az hogy "Minden szavazat szamit." Ezzel akarnak minel tobb allampolgart szavazasra csabitani. Ugyanakkor ami most kiderult, az az hogy nem minden szavazat szamit. Nem szamitanak azok amiket a gep nem tud elolvasni, sokszor nem a hibas szavazas miatt hanem a gep hibajabol. Minden valasztokorzet maga felelos a gepeiert, a valasztas megszervezeseert, es igy kialakul az a helyzet hogy a szegeny korzetek nem tudnak annyi penzt forditani a gepparkjuk felujitasara, karbantartasara, stb. Tehat melyik korzet lesz az amelyikben a legnagyobb aranyszamu szavazat kerul kidobasra? Ugyanigy az hogy nincsen egysegesitett elnoki szavazolap is furcsa. Ezek mindenkeppen orvoslasra varo problemak tekintet nelkul a mostani valasztas kimeneteletol.

Igy sem tul nagy szazaleku a lakossag reszvetele a szavazasban, de gyanitom, hogy a mostani cirkusztol annyian megcsomorlottek, hogy a kovetkezo alkalommal meg kevesebb lesz.

Előzmény: Törölt nick (2329)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.22 0 0 2332
Kedves Mumu, ugy tunik egy iskolaba jartunk. Talan az Elet iskolajaba? :-)
Előzmény: Mumu (2328)
Mumu Creative Commons License 2001.01.22 0 0 2331
Protestans vagyok de csak formailag inkabb keresteny , a szo kicsit sajat ertelmezeseben.Es nyugalomba vonulasom elott kemeny es nehez eletem volt.Csak tanultam belole es tisztelem a mas velemenyet is.Allergias vagyok a sertegetokre es izgagakra.De szeretnek minden tobb vitapartnert ismerni.
Előzmény: Törölt nick (2330)
Mumu Creative Commons License 2001.01.22 0 0 2328
Kedves palozc,ketsegtelen a magyarazatod egy logikus es tortenelmileg megfundalt alapon all.
Az ellenvetesem csak az lenne (persze mint kibicnek nekem kuss,de itt megirhatom..)hogy a vilag kozbe haladt es az USA se egy regi tipusu akkor kozepfontosagu allam amelynek befele kellene fordulnia es meg mindig a sajat belso problemaival mikep lehet az allamokat egyensulyba tartani egymassal, foglalkoznia,ezzen mar tul van,.Ma mar minden allama (meg) tobbsegeben angol nyelvu,ugyanaz a celt kovetik a polgarai,ugyanaz az erdekuk is mint allampolgarik (nem mint valamilyen tarsadalmi reteg tagjai az mas de ott is az erdek az allamok hatarai felett ivelnek.Az idok folyaman osszeforott szovetseg,ugyanazzal a celal.A kulonbsegek persze vannak ( meg )de ezzek inkabb maradvanyok es a federalizmus talan tulmeretezett es tradiciokra hivatkozo kultusza hagya igy meg.Valojabban az USA egy allam,a vilag legerosebb allama,egy es egyseges erdekkel .A fejlodese es ereje teszi hogy a legfontosabb strategiai erdekei most mar az allamok hataran kivul van,onnan jonnek a veszelyek is es nem az allamok kozotti diferenciakbol.
A nagy egalitarizmus az allamok kozott szerintem inkabb egy szent tehen amit tisztelnunk kell,egy olyan specialitas ami altal definalja (megfogalmazza ) magat ,de ami mar eletehez nem olyan fontos.Inkabb lenne fontos hogy a demokracia meg tovabb vitelevel minden amerikai szavazatanak ugyanaz az erteke lenne,fuggetlenul hogy a sok electort ado Californiaban vagy a kevesett ado Maine-ban adja le.
Előzmény: Törölt nick (2320)
Mumu Creative Commons License 2001.01.22 0 0 2327
Igen ezzek a leromlott hajok amelyek exotikus zaszlok alatt usznak ,ha megrekeznek jo ,ha nem akkor fizet a biztosito...nekik de nem a tengernek.
Es persze hogy az USA segit.Ezt tudjuk.
Előzmény: Tibor Arato (2319)
Mumu Creative Commons License 2001.01.22 0 0 2326
Nagyon jo,szivesen latom ,gondolom latjuk a Te velemenyedet is.Kurjantsal csak be.
De ha megengede ezzel mar egyszer vitaztunk,ne felj a kedves,egymast tisztelo,ovatosan fogalmazo de kitarto valaszoktol sem.Es miert ne olvadj el ? Hiszen nem vagy ellensegek kozott ,talan neha ellenfelek de legtobbszor csak vita partnerek kozott akik maskep latjak a vilagot.Bun ez ? Azert mindezt lehet baratsagba es osszetartozasba megtenni.Hiszen minket itt a topicba megis osszekot valami:a szarmazasunk,az eredeti kulturank.Ez a kozos.Es az egyenyi a kesobbi sorsunk,a valtozasaink az ido folyaman,ha ezt kommunikaljuk itt neha sentencia formajaba az erdekes es szep.ha meg beke is van koztunk akkor emeg kellemes is.Persze lehetnek differenciak is vannak is koztunk,de hogy csak oda menjek ahol ez van azt hiszem Te sem akarhatod.
Előzmény: Törölt nick (2317)
Mumu Creative Commons License 2001.01.22 0 0 2325
Druckolunk Neked,azt hiszem egy paran itt.
Előzmény: simine (2316)
Mumu Creative Commons License 2001.01.22 0 0 2324
Kedves simine,ido kell hozza.Egy oldalon empatia hogy megerthessed miert olyan amilyen.Masik oldalon,a serteseket mint ervtelen hadonaszast felfogni.Aztan az esetol fuggoen ezt toleralni,vagy valaszolni ha a vermersekleted es napi formad megengedi hogadtan vagy vegkepen ,elegansan atnezni rajta.De ehez kell egy par ev..meglesz meglatod.
Előzmény: simine (2314)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.22 0 0 2323
Kedves Pestiutca,

> Idegesitö ahogy ebben a topicban, -, több, teljesen hozzá nem értö egyén probál, -, olykor olykor, nagyon kritikus szemmel "tanácsokat adni" , - hogyan is kellene az itteni elnök csinálja a dolgait.

Eloszor is mi az hogy "ebben a topicban"? Ha jol latom ez MINDEN topicban ugyanigy megy...:-)

Masodszor, mi az ami valakit "hozzaertove" avanzsal? Mitol vagy Te, vagy Palocz jobban hozzaerto mint en? Az igaz, hogy soha nem dolgoztam politikai kampanyba, nem vettem reszt a tv politikai kerekasztalaban mint szakember, de ahogy korabban megirtam tobb professzorral is behatoan beszelgettem hasonlo temakrol. Erdekelne (de tenyleg) hogy nektek mibol fakad a hozzaertesetek.

Harmadszor, szerintem senki sem adott tanacsokat hogy az elnoknek hogyan kene csinalnia a dolgait. Ez honnan jott?

Nem akartalak idegesiteni. De azt hiszem hogy aki idegeskedesre hajlamos, az nem sok beket talal a forumokon levelezesben...

Előzmény: pestiutca12 (2321)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!