Szüleimnek 10 év után lett elegük a kiviből, akkor elhoztam tőlük a töveket. Nálam 16 éves korban virágoztak először, amikor innen a fórumról elkezdtem megtanulni a metszésüket.
Mielőtt kicsapod, szerintem nézz körül egy kicsit itt a fórumon!
Egy jó erős, virágzó fiú megérdemelne 2-3 lányt maga köré.
Innen rendelj porzóst. http://www.tuja.hu/catalog/index.php?cPath=103 De siess, mert tényleg mostantól lehet már ültetni. Én is a napokban fogom az első kiviket elültetni. Az első év a kinevelésé :)
Hello mindenki (: Olyan kérdésem lenne,hogy fiú kivink van, tudna-e esetleg valaki hozni jhozzá lány ágat és beoltani. Sürgős lenne,mert már hajt..:/ Köszönöm előre is. (Komáromba kellene..)
Sziasztok még a télen vettünk az egyik tesco áruházban kivit és 2db kiviből kiszedtem a magokat, kiszárítottam és elültettem és csodák csodájára ki is kelt de maggal a tetején. Az nem baj? Még nagyon kicsik pár mm-esek. Esetleg ha valakinek lenne képe a fiú illetve a lány virágról vagy egy egyszerű ötlete hogyan tudnám majd meg különböztetni a 2-őt akkor megköszönném
Kezdő kivitermesztőként kérnék segítséget. A hétvégén vásároltam 2 db 'Hayward' nőivarú és 1 db 'Tomuri' hímivarú kivit. Úgy látom hogy erőteljes, 1-1,2 m nagyságú, több hajtással rendelkező növények, amelyek már hozzák a leveleiket. A következő kérdéseim lennének.
1. Valóban szükséges-e a növényeknek a teljes talajcsere? A kertészeti árudában azt mondták, hogy csak a savas kémhatású talajon reménykedjek a sikeres termesztéssel.
2. Mit javasoltok? Kiültessem a végleges helyére, vagy csak ültessem át egy nagyobb cserépbe/konténerbe és 1-2 évig még ne tartsam kint télen?
3. Van-e tapasztalatok azzal kapcsolatban, hogy a fenti hímivarú fajta milyen sikerrel termékenyíti a 'Hayward'-ot? Mikorra várható gyümölcs?
Jut eszembe, ha van helyed, vegyél még egy pár kivit, így évek elvesztegetése nélkül lehet kivid. Rossz esetben lesz egy felesleges porzód, jó esetben 2 termőd, dupla terméssel.
Idén akartam belefogni a kivi ültetésbe. Ősszel vettem két tövet. 1 porzó 1 termő. A garázsban tároltam őket. Sajnos az egyik tő nagy valószínűséggel elfagyott, mert nem mutat semmi életjelet. Sajnos nem volt felcímkézve és nem tudom, hogy melyiket kell pótolnom. Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet megkülöböztetni a két egyedet ? Ha valaki elmondaná megköszönném.