A bajnoki döntőt tekintve egy kis OFF,mindenestre érdemes elolvasni!
Idézet a MOL benzinkútjain kapható ingyenes MOL autós magazinból (2002/6)
"MAGYAR KUPA GYŐZTES A MOL-SZOLNOK
Már a kisdöntőre is csordultig megtelet az újjűépített és kibővített tiszaligeti sportcsarnok.Fantasztikus hangulatot varázsoltak a kupára kiéhezett Olaj-szurkolók,mivel korábban háromszor is csak ezüstéremig jutottak el a Magyar Kupa döntőiben.Egyöntetű hazai vélemény volt,hogy csak a MOL-Szolnok győzhet.
Nos a kedvencek nem is okoztak csalódást.A himnusz ünnepélyes pillanatai után egyetlen kritikus pillanatot leszámítva-az utolsó negyed felénél a vendégeknek sikerült két pontra felzárkoznia-végig magabiztosan játszottak és vezettek a házigazdák.A heroikus küzdelmet hozó végjáték az idegek csatáját is jelentette.Az önmagát többszörösen felülmúló Vukicsevics szenzációs megmozdulásai nyomán,a győzelmi mámorban úszó publikum fennálva(sicc!) énelelt,több ezer torokból kívánkozott ki a "tyú-tyú-tyú,olajszivattyú",és próbára tették a lelátó statikai alkalmasságát is.
A döntő:MOL Szolnok-Atomerőmű SE 81-82(24-17,23-22,22-22,22-21)
A mérkőzés végén leírhatatlan volt a csarnok nyújtotta látvány.Nézők százai lepték el a játékteret,pezsgősortűzek dördültek,a játékosokat sorba levegőbe röpítették,újra és újra megszólaltak az alkalmi kórusok,miközben felnőtt férfiaknál is záporoztak az örömkönnyek.Hosszan tartó fiesta kezdődött,ami az érmek és a Magyar Kupa átvételét követően Szolnok főterének szökőkútjában való közös (szurkolók és játékosok) fürdéssel folytatódott.
Mindenesetre érdemes megjegyeznünk,hogy a MOL-Szolnoknak ezzel az egyébként nem tervezett produktumával vélhetően elégedett lehet a főszponzor MOL Rt. is."
Szöveg:Várady Géza
A cikkhez kép is tartozik,melyen "drága barátom"-Vukivigyorog a kupával.A képaláírás a következő: "A csapat kapitánya,Ognjen Vukicsevics a kupával"
"Kora reggeli" hozzászólásomból lemaradt a gratuláció a körmendieknek a győzelemhez!Most pótolom!Tegnap jobbak voltak.
Belfera!
Még mindig nem tudok rólad "leszállni" :)
De tegnap láttam a pólód original vátozatát hazafelé az egyik paksin.
Nagyon "kreatívak" a póló-terveid:).Kíváncsi vagyok kedden mivel örvendezteted meg az arra érdemeseket./Ötlet hiányában nyugodt szívvel fordulj a Nukleó-hoz :)))/
Egyúttal gratula a Falco-nak a 3.helyhez.Na meg persze külön a rájátszásban mutatott kiváló formájukhoz is
KÖSZÖNÖM A FALCO KC SZOMBATHELY MINDEN JÁTÉKOSÁNAK ÉS EDZŐJÉNEK!
SZÉP VOLT FIÚK!
Habár nagyon szarul ment jó ideig a csapatnak, de ZSOLDOS mágus érkezésével minden megváltozott!Köszönöm neked is ZSOLDOS ANDRIS!
Remélem jövőre itt marad kedvenc edzőnk és a csapat java is és akkor még nagyobb sikereket érhetünk el!Együt, veletek, a sikerért!
Most fel a csapat építésre!
HAJRÁ FALCO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
YOU'LL NEVER WALK ALONE!-hogy egy másik jó szurkolónkat idézzem!
A meccset mindenki láthatta!Ezért arról semmit.
Habár azt igazán elmondhatná valaki,hogy Jurgilast miért állították ki...
A nézőszámot tekintve a szerdai meccsen kaptunk "hideget-meleget" :) ,azonban meglepődve tapasztaltam,hogy nem igazán voltak most Körmenden sem többen mint egy átlagos rangadón...
Persze még így is fényévekre vagyunk tőlük :((
Az egyik legnagyobb jelenet szintén a szurkulókhó' kapcsolódik:) Valami oknál fogva a 4.negyedben a 2 sor tájékán rendeztek egy kisebb bunyót egymás közt.Biztos má nagyon várták a Tyson-Lewis meccset :))
A topic-meeting rendkívül hasznos volt,hisz belfera elárulta,hogy a körmendi "Három!Három!..." bekiabálás nem a párharc végkimenetélre utalt.Hiába mindig tanul valamit az ember :)))
Apropó belfera!
Szvsz ismét lesz egy kis beszéni valód a vendégszurkolók feletti karéjon helyet foglaló cirka 13-15 éves kölökökkel.Ugyanis nem volt túl szép dolod tőlük,hogy végig anyázták Fodor Gery-t,aki több éven keresztül a Körmendért hajtott.Habár könnyen meg lehet érteni,mivel az eredményjelző alatt áddigáló idősebbek meg végig Fodor Petivel voltak elfoglalva...
Haza felé a vereség ellenére sem lett úrrá rajtunk az elkeseredés.Köszönhetően annak,hogy rájöttünk,hogy egy körforgóba a szükségesnél legalább 1-el többször is körül lehet menni :))
Remélem csütörökön ezt a vidámságot egy kis balatoni fűrdőzéssel is feldobjuk!
Így a végén közkívánatra szeretnék még kérni egy számot Pruzsitól,ami teljes mértékig összefoglalja a tegnapi napot!Habár elég jól polarizálta a társaságot :))Tehát: ÓÓÓéé,ÓÓÓéé... Aki esetleg nem ismerné ezt az "új" dalt annak szvsz kedden Pruzsi úgy is előadja :)))
Hajrá ASE!Mindent bele!!!
Kedden ismét nyerni kell,mert CSAK!!!
Ki nem szurkol ne is jöjjön HEJJ ,HEJJ!!!
Rockyval megbeszéltem az esetet.
Mincs ellene kifogása szívesen jönne az Atomic Boys-ba.
Szeretne tagsági igazolványt kérni . Lehet ??
Fényképet hol csináltasson ???
Sál , póló és sapi jut neki ??
A költségeket vállalja mert már van munkahelye!!!!! Jelezte , hogy szívesen segít a szúrkolásban és az ellenfél megfélemlítését si vállalja.
Ez neki minden " zsét " megér !!!
Már intézi az internet előfizetést is ! Külön honlapkészítésre kérte fel a legprofibbat .
Tervezett elérhetősége:
WWW.rockerzsolti.hu
email:rockykutya@freemail.hu
Akkor néhány szóban a döntő 2. felvonásáról:
Gondolom mindenki látta akit érdekel az ügy,így magvas elemzésbe nem bocsátkoznék ezúttal sem.
Sajnos teljesen megérdemelten nyert a Körmend,mert a meccs nagy részében nekik is állt a zászló...
Kár a balhéért a végén,nem tudom miért szakadt el ennyire a cérna Eddynél...alapvetően nyugodt arcnak ismertem eddyg...a helyszíni tapasztalatok és a video alapján nem volt nagy dolog Vaido faultja.Főleg hogy ököllel visszaüssön...
Hát így most pihenhet egyet Vaidoval egyetemben kedden.
Sajnos nálunk Davis és Czigler bűnrossz produkciót nyújtott,plussz ha hozzávesszük Zacsi hiányát...ezt már nem bírtuk el.Hiába volt Gery és Ernő remeklése.
Szerintem összességében nem lehet oly nagy panasz a bírói párosra sem (különösen a szolnoki szösszenetek fényében)...
S most néhány szót a körítésről:
rettentő meleg volt,mint a pokolban,de legalábbis a szaunában...
más...jól tudom hogy döntőben nincs barátság,meg hogy sok körmendi szemében csak szálka vagyunk...de a szokásos mutogatás-köpdösés-anyázás ezúttal sem maradt el.
miért van az,hogy Pakson a kutya nem foglalkozik(urambocsá inzultálja) a vendégszurkolókkal?
Egy rohadt csúnya vagy becsmérlő szó nem hangzott el a paksi tábor szájából...a meccs végén mégis néhány Devils arc jött cirkuszolni.
A nap beszólása a "Szövetség csapata" jelző volt amit a Danone Honvéd és az Alba után ezúttal már a mi nyakunkba akasztottak...egy-két megkérdőjelezhető ítélet után...meg a kupadöntő után.na mindegy...
Sajnos negatívum csapatunkkal kapcsolatban is felmerült:a meccs után SENKI nem vette a fáradtságot,hogy megköszönje a paksi szurkolók támogatását!Köszönésre sem méltattak bennünket!
Ennyi.Kedden ünneplés helyett nyögvenyelés folytatódik...
Belfera fotója már a paksi rendőröknél és kommandósoknál van,mint 1. számú botrányokozó és veszélyes elem.Azt lesheti hogy beengedjék a csarnokba...a mai (paksi) polgárpukkasztó polójával...remélem abba akar jönni kedden is!!!!
Amúgy volt egy icurkpicurka topikröffenés ahol már körvonalazódnak a nyári kosárdzsembori körvonalai!
Lehet készülni fiú-lányok!
Először is gratula a Falcónak, az első negyedet leszámítva jobban ment nekik a játék. Éppen ezért nem értem, mi szükség volt a bírók pártfogására. Wiley azt csinált a palánk alatt, amit akart, alig fújtak neki valamit, ha pedig kapott, akkor is páros fault volt.
Vígh nagyjelenete: A 4. negyed kezdetére a kiállítás után Vuki a nézőtérre ült le. Ez nem tetszett Víghnek, és ezen rágott be a közönség. Ekkor a főbohóc levonult, és azt üzente, hogy csak akkor folytatja a meccset, ha a nézők kimennek. Később üzent, hogy ha 10 percen belül nem ürül ki a csarnok, akkor lefújja a meccset. Mivel nem ürült ki, ezért újra üzent: ha Vuki nincs a csarnokban, folytatja. Ez - én úgy gondolom - hatalmas gerinctelenség. Ezzel beismerte, hogy igazán nem volt alapja a csarnok kiürítésének, mert ha lett volna akkor le meri fújni. Abból a szempontból megértem Víghet, hogy nem is ő állította ki Vukit, de ha hagyja a nézőtéren ülni nincs balhé.
Félreértés ne essék, nem elsősorban a bírókat hibáztatom a vereségért -bár volt részük abban, hogy ennyire nem játszottunk jól- nélkülük sem hiszem, hogy meg lett volna a 3. hely -sajnos. Ami a legjobban fáj (nemcsak nekem), hogy nem egy-egy esetről van szó, hanem hosszú évek óta tartó jelenségről. Rengeteget sújtanak minket, és ha normálisan fújnak, akkor az ellenfél rögtön terror házát emleget, és ha esetleg ide fújnak, akkor hónapokig nem tudunk szabadulni a "megvettétek a bírót" jelzőktől.
A "Szolnokon mindenkit agyonvernek ezért csak rendőrökkel merek WC-re menni" embereknek: volt 6-8 szombathelyi a meccsen. Ott ültek a szolnoki nézők között, kék-sárgában, végig kiabálva-tapsolva, mégsem akarta senki megverni őket.
Mégegyszer congratulations a mai nap két győztes csapatának. A döntőben hajrá Körmend!!!
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de régóta gyűlik bennem.
A mai meccsről :
Első negyed : sziporkázva kezd az Olaj,az első negyedben Vukicsevics egyszerűen képtelen hibázni és 16/6 - ot dob ; Lapovnak is jól megy a játék
10.perc : 26 - 15
12. perc : egy "csattanós" Tarle - fault után Lapov reklamálásért megkapja az első technikait
18.perc : Tarle ponterősségének és a Kálmán - büntetők garmadának betudhatóan feljebb zárkózik a Falco
20.perc : 38 - 34
22.perc : Kálmán egy labda nélkül végzett befutás közben összefut Vukicseviccsel,majd teátrális mozdulattal összesik ; a többszörös takarásban lévő alapvonali játékvezető könyökös ütésért (!) kiállítja Vukicsevicset
27-28.perc : Pavlovics,majd Miljkovics edző is technikait kap,átveszi a vezetést a Falco
30.perc : a negyed lejártát jelző dudaszó pillanatában (de lehet,hogy utána) esett szombathelyi kosár után elszabadul a pokol ; Vígh játékvezető a rá zúduló szitkozódás miatt beszünteti a játékot.A két csapat negyedórányit állt,mire folytatódhatott a meccs 57 - 61 -ről
35-36.perc : Lapov,majd fél perc múltán Orosz kipontozására válaszul Goran Miljkovics felküldi a fiatalokat a pályára
37.perc : Kálmán triplával bebiztosítja a vendéggyőzelmet
40.perc : a végeredmény 72 - 80
Körülbelül fél órával az utolsó negyed befejezése után tüntető szurkolók várták Vígh Péter játékvezetőt a Tiszaligeti Sportcsarnok előtt.Hazafelé tartva sokakkal együtt én is megalázva és becsapva éreztem magam.Teljesen felesleges lenne ismét sorolgatnom a bennünket majd két évtizedes élvonali fennállásunk alatt ért sérelmünket ; egyszerűen ez UNDORÍTÓ VOLT !!!
Most engem le lehet reagálni azzal,hogy a kupadöntő után a "bíróvesztegető" Szolnok szurkolójaként ne szóljak semmit stb.,én akkor is úgy érzem,sok olajossal együtt a becsületembe gázoltak bele.Nem is elsősorban magam miatt írók,én már nem lepődök meg semmin és leszek jövőre is akkora "hülye",hogy jövőre is ott leszek a csapat meccseinek 4/5 - én.A fentieket azokért a fiatalokért írtam,akik napjainkban kezdik megszeretni a kosárlabdát Szolnokon ; sajnálom őket azért,amit ők gondolhatnak most.
Elnézést kérek azoktól,akik - jogosan - úgy gondolják,hogy nem a DK - nak megfelelő hangnemet ütöttem meg,de ez már nagyon kikívánkozott.
Nagyon nehéz meccsen, de megérdemelten, ha jól emlékszem végig vezetve nyertünk! 1-1 Azt hiszem ez a legfontosabb. Én nagyon úgy éreztem, hogy kicsit túlpörgött a csapat, nagyon akarták, hogy jól menjen a játék, és nagyon gyermeteg hibákat vétettünk (Baba két egymás utáni labdaeladása, Isti túl hosszú indítása!) Emiatt nem igazán tudtunk meglépni a Pakstól, pedig ha az elején 10 fölé tudtunk volna kerülni, akkor megnyugodtak volna a fiúk és szerintem simább lehetett volna. De túl sok a ha!! :-)))
Sajnos Eddynek nem nagyon ment, pedig látszott rajta, hogy akart. A kiállítás szerintem kicsit erős volt, bár pont a másik oldalon voltam, és nem láttam rendesen. Szabó "sporttárs" (bocs!:-) ) lelke rajta.
Mujke hozta magát, hihetetlenül jókor dobta a trojkákat.
És akkor Grebiről. Szerintem nagyon jól és bátran játszott, levette a pályáról sokszor a Cziglert. A sapi után féltem, hogy elbizonytalanodik, de szerencsére nem és le a kalappal előtte. Kár, hogy az idén a Putesz kevés lehetőséget adott neki, bár igaz nem mindig tudott élni az alkalommal. Isti sokkal jobban játszott, mint szerdán, a Baba is hozta magát! Nem tudom mit szeretnék jobban, hogy megnyerjük a bajnokságot, akkor a Baba befejezi, vagy ne és játsszon még 1-2 évig! Egész egyszerűen fantasztikus sportember!!
Rudi. Az az igazság láttam bíztató jeleket a játékában (harcosság, lepattanó stb.) de ennél sokkal többre képes és többet is várunk tőle. Reméljük összeszedi még magát, és segíti még triplákkal a körmendi bajnoki címet!
Szerintem nagyon jó meccsek lesznek még, remélem márcsak 2, és csütörtökön bajnokok leszünk!
nemtom megnéztétek-e már felvételről is az első meccset, nekem sajna csak az jutott (én nem mentem el Paksra a többi fvári kollegával..:) szal lassan a királyi tv-n csak hang nélkül lehet meccset nézni.... gulyásnak mindenki aki feka volt azt Edmondson-nak mondta... még Feribát is...szánalmas...na gondolom Körmeden már jobban sülnek a hazai nehézbombázók, mint Pakson:))
Egyébként szerdán éjjel nem azért dudáltunk olyan veszettül, mert annyira szeretünk titeket, hanem azért mert hatan voltunk, és el kellett volna vinni valakit :)))
Ja, mikor indultok holnap, és hányan lesztek? Furcsa dolgok vannak errefelé, lehet, hogy veletek kéne mennem.
Igen, igen! Gyere oda boran aztán testületileg belferával kiegészülve sanyargatjuk a vendégeket!:-)))
Amúgy is kell a segítség, mert nem tudom egyedül a paksi szurkolókhoz odavinni a több doboz papírzsepit!:-))
Hi!
Valszeg mink is megyünk kisebb darab öcsémmel. Sajna lehet a holnapi meccset ki kell hagynunk, mert kézikupán leszünk. Habár ha végzünk egyig, akkor elindulok a banda után.
Szurkójjatok!!! :)
Az augusztusi kosárhétvégével kapcsolatban ma este 8-kor tartunk megbeszélést Micusnál. Tomas79, Csaby1 és Saabee mindenképp jön. Akit még érdekel tegye tiszteletét.
Majdnem elfelejtettem tippelni a hétvégi meccsekre.
Nem lesz könnyü nyerni, de egyszerüen muszály.
Kedden meg megint megyünk randalirozni Paksra :)))
MTE-ASE H9 23/25
Olaj-Falco H14 19/27
Talán nem lesz annyira meleg, javulnak a túlélési esélyek a holnapi meccsen. Oxigénpalackot vinnék, de nem férne be... Elöre elnézést attól, akinek a lábán fogok állni.
Részemről O.K. a topictalálka. Amúgy Némo ott ül mindig a vendég szurkolók előtt, és a szünetben mindig ott találkozunk, valszeg összefogunk találkozni holnap. De ne legyetek nagyon elekeseredve, ha már 20-al vezetünk!!! :-))))
A tippek:
Körmend-Paks +15 32/25
Szolnok-Falco -6 19/27
Hajrá Körmned! Hajrá Körmned! Hejj! Hejj!
Fera! Csináltál pólókat Eddynek? Ne felejtsd a cserét, és engem sem mint ötletgazdát!!! :-))))
Be akarsz csalogatni minket többezer vérszomjas paksi közé? :))
Mindegy, majd beöltözünk oroszlánnak meg Cziglernek, oszt vegyülünk. :)))
Én a B-középben leszek, úgyhogy valószínűleg annak is örülhetek majd, ha a szünetben legalább az egyik lábamat letehetem két percre.