Keresés

Részletes keresés

Olaj az Isten Creative Commons License 2002.07.05 0 0 4852
Szasztok

Csak most, a sport cikkét elolvasva tudatosult bennem, hogy micsoda hatalmas nagy tettet vitt véghez Isti...remélem sikerül neki...

Azért az se véletlen, hogy a Treviso pont a Körmenddel tervez még az eddiginél is szorosabb együttműködést...Amit Patonay mester műhelymunka címszó alatt csinál...Hát asszem azt mindenki irigyelheti tőlük.De jó lenne, ha így valósulna meg az utánpótlásnevelés a többi klubnál is.

Nem akarok már nagyon Lapovozni, de NG azt nyilatkozta, hogy különösen az utóbbi év teljesítménye fogta meg őket...Hát, majd meglátjuk

Előzmény: Avass (4851)
Avass Creative Commons License 2002.07.05 0 0 4851
...ja, még valami. Amikor Kornél az NBA-ben vitézkedett, szokás volt a Sport1-en azoknak a csapatoknak a meccsét adni, ahol éppen tartózkodott a magyar kosaras, hátha láthatjuk játszani. Remélem, jövőre az Európai kupaküzdelmek közvetítésénél is a megfelelő francia, szlovén, és olasz csapatok meccseit kísérhetjük figyelemmel! (ha csak egy Sport1-es is olvassa a fórumot, már nem keltem fel ma hiába :-)
Avass Creative Commons License 2002.07.05 0 0 4850
Isti igazolásával kapcsolatban felmerült itt a fórumon (is) néhány kérdés. Most olvastam az NS-ben egy intrjút az érintettel, ahol választ találtam ezekre a kérdésekre. Tehát:

"...
Hallani, hogy az olaszok esetleg kölcsönadják valakinek. Erről mit tud?
– Biztosra veszem, hogy maradok. Ugyanis abban állapodtunk meg, hogy Trevisóban kezdem a következő idényt.
– Egyáltalán nem tart attól, hogy túlságosan erős lesz önnek a Benetton?
– De, egy kicsit igen, mégis úgy hiszem, lesz lehetőségem bebizonyítani, mit tudok. Biztosan nem én leszek a frontember, de Európa erősebb csapataiban már az a szokás, hogy a legjobbak sincsenek negyven percig pályán. Ha tippelnem kellene, tíz-tizenöt perc körüli időt adnék magamnak az első évadban. ..."

Szasztok, Avass

G_e_r_y Creative Commons License 2002.07.05 0 0 4849
Ha jól vettem ki(a fenébe nem magyar az egész net nyelve), hogy helyi idö szerint 19.30-kor kezdünk Új-Zélandon, 11 óra az eltérés. Tehát egy óra múlva feldobják a labdát! Kiváncsian várom a hireket. Lelkesen keresgélek egy lapot, ahol talán élöben nyomják.

Remélem a hivatalos új-zélandi kosároldalon nyomon lehet követni.

kwest Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4848
Há mos' nézem csak. Perfekt olaszok vagyunk Geryvel :))

Még jó, hogy nem Japánba igazoltak :))

Előzmény: Olaj az Isten (4847)
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4847
Kwest,Gery!

Szóval van egy ismerősöm, amely ismerősömnek az anyja ismer olyat, aki tud olaszul...
(Tudod a viccet: - Hé, haver, Te dugtál már?
- Nem, de a bátyám már majdnem...:)))

A majdnem hű magyar megfelelő:
"Németh István után, egy másik fiatal magyar is leszerződött a zöld
tervísióiakhoz.

Július 4-én a Benetton Terviso szerződtette a fiatal magyar Lóránt Pétert
(17 éves , 206 centi magas) aki ugyancsak Körmenden játszott, ugyanott,
ahol a másik magyar, Németh István is.
Lóránt már aláírta az öt évre szóló szerződést, de a két következő évben még a Körmend színeiben játszik."

Előzmény: kwest (4842)
_Bazsy_ Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4846
Üdvözletem!

Csaby1 igaz,hogy jól sikerült a nemzetközi szereplés csak az a baj,hogy ráment a bajnoki szereplésünk az ott szerzett sérülések és a többletterhelés miatt.

Jól szerepeltünk,erre lecsökkentik az indulható csapatok számát egyre.Na szép!Gondolom a szövetség ezt is hagyni fogja mint tavaly azt,hogy a Kaposvár a magyar csapatok közül egyedül selejtezőt vívjon a horvát bajnokság harmadikjával!Ha jó emlékszem az volt a válasz,hogy "nincs a csapatnak nemzetközi tapasztalata".És ez elfogadható válasz?Mert szerintem nem.
Túljutottunk a Rijekán és a Pruszkowon,erre a csoportmeccseken olyan ellenfelünk is akadt mint az osztrák St.Pölten akik a magyar bajnokságban kb.a 8-12.helyért játszanának(idegenben 77:111 ide).
Gondolom ez az egész már nem arról szól,hogy kinek milyen erős csapatai vannak.

Pacsi

Előzmény: csaby1 (4840)
kwest Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4845
Az a kis fekete irányító gyerek most úgyse fog beférni, adhatják :)))
Előzmény: G_e_r_y (4844)
G_e_r_y Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4844
Olvastam én is a hirt a Benetton honlapján, bár olasztudásunk kb. egyezö, én is ezt vettem ki belöle.

Ha nem vigyázunk elviszik az egész csapatot...:))))

Azért jó lenne ha ök is adnának valakit legalább kölcsönbe...

kwest Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4843
Hoppá, még amit értek azt se igazán... szóval öt évre.
Előzmény: kwest (4842)
kwest Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4842
Nna, remélem errefelé jobban tudnak nálam olaszul. Szóval:

Dopo Istvan Nemeth, un altro giovane magiaro per i verdi trevigiani

(4 luglio) - La Benetton Treviso ha firmato il giovane ungherese Petar Lorant, 17 anni per 206 cm, anche lui proveniente dal Kormend, dove militava anche l'altro ungherese prelevato dai trevigiani Istvan Nemeth. Lorant ha firmato un contratto quinquennale, ma rimarrà in prestito al Kormend per le prossime due stagioni.

Én mintha azt vettem volna ki belőle, hogy a Benetton leigazolta Lórántot négy évre, és két évig még Körmenden fog játszani. Erősítsetek vagy cáfoljatok.

csaby1 Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4840
Hát ez gáz, pedig a tavalyi nemzetközi megmérettetés mind a Kaposvárnak, mind az ASE-nak egész jól sikerült.

És akkor ezek után visszaveszik a lehetséges létszámot 3-ról 1-re?

Csak van valami "Intertotó" kupa, ahol még indulhatnánk.

Na meg már a válogatottunk se harmatgyenge, hogy 1 helyet érdemelnénk nemzetközi porondon. Istinek sok sikert, de félek ez kicsit nagy falat. De ne legyen igazam.

Feribá!!

Lesz valami megbeszélés valamikor????? Mindjárt nyakunkon a rendezvény.

Előzmény: G_e_r_y (4839)
G_e_r_y Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4839
Annyit találtam a nemzetközi kupákról, hogy a Saporta és a Korac kupák össze lesznek vonva, és területi alapon fog müködni. Ebben az új kupában 1 magyar csapat indulhat az északi régióban. Ez a max. induló létszám???? Vagy lesz másik kupa is???
Avass Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4838
...akkor Isti a M.U.-ban, a mohawk-frizurás, faláb irányító középpályás helyén (valami Bekemm gyerek, ha jól emléxem) :-)))))
Előzmény: G_e_r_y (4837)
G_e_r_y Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4837
A Treviso igazolási politikája azt feltételezné, hogy az Istit is kölcsönadják egy évre. Több példa is volt rá korábban. De... Mint köztudott az Istinek még egy évre volt szerzödése a Körmenddel, és ebböl vásárolta ki a Treviso nem kis pénzért (legalábbis magyar viszonylatban). Ha kölcsön akarná adni, akkor ráért volna egy évet, és ingyen elvihette volna. Bár lehet hogy be akarta magát biztositani, vagy pedig komolyabb bajnokságba akarja kölcsönadni. Mindenestre rövid idön belül ki fog derülni, hogy milyen szerepet szánnak a magyar bajnokság MVP-jének a legjobb olasz csapatban.

Egyébként legfrissebb hirek szerint a Körmend indul a visszalépett Panathinaikos helyett az Euroligában :)))))

Tavaly szó volt a nemzetközi kupák reformjáról, a következö Euroliga sorsolása már meg is volt,a többi kupáról pedig senki se tud többet. Remélem csurran annyi, hogy a Körmend ujra el tudjon indulni egy nemzetközi sorozatban.

BL 3.= M.U. és Barcelona. :))))

Olaj az Isten Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4836
Most akkor hogy lesz Istivel??? Kölcsönadják? Tényleg van még három másik a helyére akik már korábban is a Trevisoban voltak? Így lesz lehetősége? Azért nem kis dolog ez az igazolás...Bár én azt sem tudom, hogy került a Körmend kapcsolatba a Trevisoval...Mindegy!
Sok sikert Isti!
Piros feketék!!!
Előzmény: IVÓ (4834)
Avass Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4835
Ez kb. olyan, mintha mondjuk Tökölit nem a Fradi vette volna meg, hanem a 3. helyezett BL gárda (most nem emlékszem ki is volt az), mondjuk az Arsenal... (bár, mint minden hasonlat, ez is sántít egy kicsit).

Egyébként én is szeretnék Istinek sok sikert és szerencsét kívánni a további pályafutásához, idővel, akár az NBA????? (Kornél már kitűzte a helyes utat!)

Előzmény: IVÓ (4834)
IVÓ Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4834
Most olvastam az NSO-n, hogy a körmendi Németh István a Benetton Trevisohoz igazolt. Én ugyan nem értek annyira a kosárlabdához, de gondolom ez nagy dolog, nem???
Avass Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4833
Szia Sporttárs
Írtál a hétvégi kempről, az lenne a kérdése(i)m, hogy:
1. Idén tiszteletedet teszed-e?
2. Ha igen, egyrészt összefuthatunk, úgy néz ki, vasárnap mi is le (vagy fel?) nézünk a Körcsarnokba, a vállunkra vesszük a játékosügynök szerepét, az Olajnak majd mi szerzünk légiósokat :-)) (hú, ez kellőképpen zavaros volt...)
2. (még 1x nekifutok) Szval, ha mész biztosan tudod, hogy mikor kezdődnek a meccsek vasárnap, nem mellesleg, egyáltalán tart-e még vasárnap a móka?

...előre is kösz az infókat, üdv:
Avass

Előzmény: Törölt nick (4817)
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4832

Sporttárs, Sarkat!
Ha jól belegondolok, valóban nem közömbös egy játékos számára a közeg. Azt nem tudom, hogy egy ilyen évad után megtalálja-e a helyes utat, hiszen a bírók is már erős prekoncepcióval fognak élni vele szemben a tavalyi hozzáállásából kindulva...Őszintén szólva mi szolnokiak abban reménykedtünk, hogy Zsoldos érkezésével egy teljesen más (profibb???) mentalitást és szemléletet is hoz magával, és talán Lapovot is sikerül megreguláznia. Na ugye ebből már nem lesz semmi...Az, hogy Sterbenznek mennyire fog sikerülni nem tudom...Bár nem tűnik egy "Phil Jackson" kalibernek...:))))

Mi az, van aki nem örül Fehérváron Lapov érkezésének???

Igazatok van abban, hogy Finánc élen járt a hisztiben, de nem hiszem, hogy ez egy adott meccs izgalmai közepette másként lenne akármelyik más edzővel. Szóval Putesz, Fodor, Földi is sokszor reklamált, javítsatok ki de szerintem gyakrabban vehemensebben mint Miljkovics tette. Pl. Putesz rengeteg meccsen kapott tech., a játékosai (Mujááánovics se ősmagyar, talán délszláv???) akkor sem követték olyan szinten, mint tette azt Lapov. Azt az adott játékos ingerküszöbe dönti el, hogy miért mennyit reklamál. Ezt erősítheti vagy gyengítheti a közeg, de amit ő csinált az már nem szurkolónak való...

Egyébként még egy remark:
Számos esetben előfordult, hogy miközben méltatlankodott, erősen gesztikulálva széles mozdulatokkal mutogatott a Bközép felé, hogy "gyerekek, hát szidjátok már ezt a bírót egy kicsit komolyabban, nem látjátok, hogy mit csinál?" Szóval ha azt mondom, hogy megvan benne a hajlam ilyen irányban is, akkor rendkívül finoman fogalmaztam...

Előzmény: Avass (4831)
Avass Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4831
Én nem vitatom, biztosan köze volt ennek az általad említett környezet is. Az megfigyelhető volt az egész szezon alatt, hogy egyre jobban elhatalmasodott rajta az őrület. Ezzel párhuzamosan azt is megfigyeltem, hogy a bírók egyre kevésbé védték meg, akár az íratlan szabály alapján a fiatalabb rutintalanabb játékossal szemben is Ő esett előnytelenebb elbírálás alá. Neki, rutinos, elismerten nagy tudású játékosnak el kellett (volna) tűrnie azt, hogy egy fiatal csikónak sokkal többet engednek meg a sporik, mind támadásban, mind védekezésben. Persze, hogy felháborodott, egyre többször, persze már a vége felé jogtalanul is dumált.
A másik dolog, ami miatt szerintem így alakult, az volt, hogy ebben az évben volt a csapattal szemben a legnagyobb elvárás. Ráadásul ebben Bojannak kitüntetett szerepet szántak. Nem is volt különösebb baj vele, amíg együtt volt a társaság, jól, és nyugodtan játszott. Ahogy fáradt a csapat, nyílván mindenki hamarabb veszítette el a fejét, és azt azért ne felejtsük el, hogy Lapov is horvát, a mentalitása ua., mint a többieké, tehát nem lehet mindent a társakra és a környezetre fogni (az eddigi tapasztalatok alapján nem hiszem, hogy meggyőztelek, de ez kikivánkozott...)
Előzmény: sarkat5 (4826)
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4829
Mindenesetre furcsa, hogy a magyar mezőny legintelligensebbnek tartott és állítólag a legnagyobb játékintelligenciájával rendelkező játékosa (aki persze izzig-vérig profi), egyik évadról a másikra többet foglalkozik a bírókkal mint a játékkal...Hát ezek a demoralizáló szerbek...Hogy náluk otthon ki lesz játékvezető...Biztos mindet megölik előbb-utóbb...
Ja, ki is nyerte az EB-t???
Nálatok Fehérváron mikor bajnokok lettetek egy kezemen össze tudnám számolni, hányszor fújtak neki tíz perc alatt 3 faultot, nálunk meg ez volt a jellemző. Ez azért nem véletlen.

Különben Lapov nem szerb...ha úgy tetszik teljesen más kultúra és értékrend megtestesítője kellene hogy legyen...Úgy gondolog, hogy a fehérvári környezet majd jótékony hatással lesz rá? Vigyázzatok, mert nem lesz könnyű dolgotok! Val. szín maradandó hatással volt rá a szerb többség és a csűrhe szolnoki közönség...

Előzmény: sarkat5 (4826)
andrej11 Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4828
Őszinte leszek nem örülök Lapov leigazolásának.

1. Idegbeteg.

2. Nem viselkedett szimpatikusan Fehérváron tavaly, pedig itt nagy szeretettel fogadták.

3. Idős játékos, úgy járunk majd vele mint Bukvával. Bajnokság elején jó aztán fárad.

Persze remélem, hogy rám fog cáfolni.

Hajrá Alba!

Előzmény: Törölt nick (4821)
Avass Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4827
Az egész szezonban 1 milla fölötti volt a számla végösszege, amit a klubbnak be kellett fizetnie büntetések címén. Többször is előfordult, hogy a nézői kórusok, amelyek "elmarasztalták" a bírókat, szóval e miatt a sporik hónuk alá kapván a játékszert, kivonultak néhány percre, megszakítván a játékot. Nos, ez egészen biztosan minden alkalommal bekerült az ellenőri jelentésbe, és mindíg jött is a csekk.

Mivel feketeseggűek vagyunk, velünk még azt is meg lehetett (majdnem) csinálni, hogy egy kiálított, bunkó játékos miatt dr. Vígh játékvezető ki akarta ürítettni az EGÉSZ csarnokot. Ha érdekel valakit, akkor elmondom hogyan történt (ha nem érdekel, akkor is :-)))

Szval, a szezon utolsó hazai, tehát a bronzmeccsen történt, hogy Vukit szokás szerint kiállították, még bőven az 1. félidőben. Nagy nehezen be is ment az öltözőbe (hoppá!!).
Viszont a nézőtérre visszatért a 4. negyed előtt, és elkezdett mutogatni a sporiknak, valami olyasmit: "10 perc múlva megdöglesz". Annak fényében, hogy (OlajAzIstentől származó infó) Izraelben már elvert egy bírót, ezt a fenyegetést nála komolyan kell venni. Ennek megfelelően Dr. Vígh szépen bevonult az öltözőbe, amit meg is értek. Amit viszont már nem: azt üzente, hogy akkor folytatódhat a mérkőzés, ha MINDEN FIZETŐ NÉZŐ ELHAGYJA A CSARNOKOT!!!
Ezen a fórumon már többen elismerték az objektivitásomat, amit csak a szigorú EU szabvány által megengedett Olaj-részrehajlás fűszerez.
Tehát, azt higgyétek el nekem, hogy a levonulásakor inkább csendes apátia honolt a csarnokban, szorványos füttyökkel és bekiabálásokkal. Ez azért fontos, mert az általam sokat magasztalt spori arra hivatkozott, hogy a trágár kórus miatt kell zárt kapuk mögött befejezni a meccset.
A közönség nagy része nem volt hajlandó eleget tenni eme teljesen igazságtalan felszólításnak, a helyén maradt.
A huzakodás úgy ért véget, hogy az ellenőr bement a játékvezetői öltözőbe, és valószínűleg megmagyarázta a sértődött Víghnek, hogy erre semmilyen szabály nem jogosítja fel. Erre megelégedett azzal, hogy csak Vukicsevicsnek kell elhagynia a termet, a meccs, kb. 20 perc után folytatódhatott.
Persze ez után a felháborító nevetséges közjáték után Dr. Vígh megkapta a kórust. Erre volt pofája feljelenteni a klubbot a bírót szidó nézők miatt!
Mindenki megnyugodhat, nem úsztuk meg 50 E. forinttal...

...egyébként megértem a körmendiek értetlenségét, hiszen a klubb kérésének még senki nem tett eleget, miszerint vizsgálják már ki, mi is történt az ominózus utolsó paksi támadás alatt az támadóidővel, ellenben büntetni már rutinszerűen tudnak... Szerintem senki le sem fogja sz***-ni ezt a beadványt (szokás szerint).

mielőtt teljesen felhúzom magam, pááááá...

Előzmény: G_e_r_y (4822)
sarkat5 Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4826
Másfél évvel ezelőtt sem volt fiatal, amikor Szolnokra érkezett, mégis gyökeresen megváltozott a stílusa...
Én ezt nem a játékvezetőkre, hanem egyértelműen a közvetlen környezetére fognám: Három szerb csapattárs, meg asszem, van egy ifista is, plusz egy szerb edző. Ez nem kevés...
Előzmény: Olaj az Isten (4825)
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4825
Nem hiszem, hogy Lapov játékstílusa gyökeresen megváltozna, hiszen már nem fiatal kosaras. Ő tudja amit tud, játszik amit játszik...(amennyire persze hagyják neki-az előző hozzászólásom arra vonatkozó kiváncsiságomat öntötte szavakba, hogy vajh Fehérváron ezt mennyire engedik majd neki Szamosék). Tehát ilyen szempontból nem tudom értelmezni a környezetváltozás fogalmát. Az egyetlen amire tudnám az a bírói hozzáállás, de arra meg nem akarom...
Előzmény: sarkat5 (4824)
sarkat5 Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4824
...
3. Nem olyan környezetben lesz, mint a Tisza partján...
Előzmény: Olaj az Isten (4823)
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4823
Avass,
Nem ugrunk el ebbe a campbe (kempbe) szombaton vagy vasárnap? Bár holnap haza kell mennem, de a hétvége valamelyik napján igazán felnézhetnénk...Mondjuk vasárnap...És majd megkeresvén Nyergest rendkívűl hasznos szakmai tanácsokkal láthatnánk el, hiszen a hozzánk hasonló éles szemű szakértőket mindenhol szívesen fogadják. :)))

Feltéve persze, hogy vasárnap is tart még a muri...Na, ha van kedved, vagy másnak van kedve, szóljon...

Egyébként valamelyest örülök is Lapov Fehérvárra szerződésének, mert így legalább úgymond objektív képet kaphatunk a bírói tevékenységről. Köztudott, hogy Lapov idegbeteggé avanzsált az utóbbi időben a szerinte sokszor alaptalan bírói ítéletek miatt. Értsd ezalatt, hogy befújtak neki mindent védekezésben, amit ő nem úgy gondolt, és támadásban is sokszor (állandóan) reklamált (hisztizett) a megtorlatlan faultok miatt. Ha ez a folyamatos idegeskedés alábbhagy Fehérvárott, az ugye két dologra lesz visszavezethető :

1. Lapovnak számomra ismeretlen okokból csak Szolnokon fújtak hülyeségeket, amit sokmindennel lehet magyarázni, mindenki tegye meg érzelmi hovatartozása szerint

2. Bojan a nyáron tudathasadásos állapotba kerülve katartikus felismerésként éli meg eddigi negatív hozzáállását, amit a jövő évi szezon kezdetétől már egyáltalán nem kíván beépíteni ars poeticájába, vagyis szelíd kisbárány (korábbi önmagához képest már mindenféle változás csak javuló tendenciát mutathat) módjára veszi tudomásul a korábban halálra szidott bírók ítéleteit...Feltéve, ha valóban hasonló számban lesznek Albásként is kétes ítéletei...

Nagggyon kiváncsian várom!!!

Előzmény: Törölt nick (4821)
G_e_r_y Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4822
Azért nem semmi ez az ujabb story a bunkó körmendi szurkolókról. A huhogás meg a mocskos csalók szerintem nem ugyanaz a kategória! A Szolnok vajon mennyit fizethetettt ebben a szezonban?????

A Medgyessyt vagy az Orbánt nyugodtan lehet szidni szemt?l szembe, a biró-sporikat egyáltalán nem! Végülis a hibájuk mindössze a bajnoki cimet döntötte el, de még az se kiabálhatom hogy Mocskos csalók?? Ez van...

Sporttárs!

Mi a szezonban töbször is kiabáltuk a biróknak, hogy Szép volt fiúk!, de pénznyereményröl nem tudok :))))

G_e_r_y Creative Commons License 2002.07.04 0 0 4820
Most legyen büszke ki magyar, és föleg ki körmendi!

Az Eurobasket fö hire Németh István Trevisoba szerzödése!

Sok sikert Itáliában Isti!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!