2.Könyvtárban végignyálaztam a sajtóorgánumokat:
azt előzetesen is sejtettem,hogy nem fog hatalmas terjedelmet kapni a paksi bajnoki cím...de ez minden várakozásomat alulmúlta!
Szinte mindenhol a vesztes ajnározása,sajnálata ment a nyúlfarknyi cikkekben...jó nem irígylem tőlük,valami hasonló volt a kupadöntő esetében is.
A NS-féle Sahin kockafejű Tóth cikkről már volt szó...ezt csak egyetlen szóval tudnám minősíteni: UNDORÍTÓ!
Szégyelhetik magukat a szerzők....
A másik a keddi Magyar Hírlap: egy remek fotó mellett egy rém gyenge írás...még mindíg azon a hülye lottó ötösön lovagol a szerző a sport helyett...a végén pedig eléggé gúnyos style-ban fejezi be magasröptű eszmefuttatását...
Bravo!
3.Ismét más: a hírek szerint alakul a topik-kosár programja...bár a nevezés elég vékonyka eddig,bizonyára jó kis móka lesz...én sajnos valszeg távollétemmel tüntetek a rendezvény ellen...hülyeséget félretéve valszeg házon/országon kívül leszek az ominózus időpontban.
Na emberek!
Előkeveredtem én is...ma reggel a paksi Fortuna Rádióban riogattuk a jónépet Pruzsival és Micussal hármasban-3 órán keresztül...bődületesen nagy volt a műsor a hallgatóság szerint...slágerlistás nótákat is előadtunk-live n' accustic:...Mi van-mi van?...Olééé,oléé...
(CD-n is megvan az anyag!)
Na de most nem ezzel akarok foglalkozni...
1.A vasárnapi történések életem egyik legszebb részét képezik...fantasztikus volt!
Azt nem értem,hogy a körmendiek miért fikáznak...hogy náluk sokkal nagyobb buli volt...tudtommal egyetlen körmendi szurker sem maradt ott bulizni Pakson...akkor meg honnan veszik az összehasonlítási alapot?
Még egy adalék: egyszer ment az anyázás Falco-Körmend viszonylatban...a szombathelyiek és a megyei riválisaik is kölcsönösen tolvaj bandának nevezték a másikat.A vasárnapi meccs után eltűnt a Paks vége tábla a város határából...ja és a . paksi meccs után néhány részeg körmendi visszaosont meccs után a csarnokba és ellopott néhány zászlót az Atomic Boys szektorából...a rendezők szedték le a buszról a cuccokat...
Remélem Fodor Sándor úrnak az az ominózus fotó(mely itt látható lentebb-már ha Ő van rajta) lesz a legnagyobb élménye az elkövetkezendő évekre...
Inkább úgy mondanám, hogy ti is megérdemeltétek volna az aranyat, de az utolsó két év alapján. Múlt évben egyértelműen a sérülések miatt csúsztatok le, de idén nem nőttetek a mezőny fölé (a múlt évben igen). Otthon jók voltatok az igaz, de idegenben a Falco-n kívűl egy nagyot sem sikerült elkapnotok. 11 meccs 11 vereség!!! Ha csak egy megvan könnyen lehet, hogy.....
Valóban bedobhattuk volna a büntetöket, de azért nehéz egy utolsó percben szabálytalan hárompontosra azt mondani, hogy nem döntött semmit. Egyenlö állásnál ráadásul...
De hagyjuk ezt, mert az egész évet véve remekelt a Paks, megérdemeltétek, bár szerintem mi is. Azért egyetlen hazai verséggel (ráadásul azt is a Debrecentöl, ami egy kis plusz koncentrációval elkerülhetö lett volna) végigjátszani a szezont, azért az nem semmi.
Mészáros "triplshát":
Előre leszögezem a videót még NEM láttam!
A különböző fórumokat olvasgatva szinte mindenki azon a véleményen van,hogy habár a 3-as valószínű érvénytelen volt NEM EZ DÖNTÖTT! /a kihagyott büntetők,ugye,ugye)
E mellett pedig szinte mindenki elismeri /nem feltétlen paksi részről/,hogy ez a hazai pálya (időmérés) mindenhol meg
van és meglesz./kivétel a K.vár elleni meccsünk,ahol a saját időmérönk hibájából kaptunk ki.../
Az egész dolog túl van dimennzionálva-hála a mindenki által hőn szeretett NS-nek.
Hangulat:
1.Avass itt volt
2.Te nem
Tehát a fotelből nem tudod megítélni a helyzetet reálisan.
Másrészt a magamrészéről nagyon is remélem,hogy soha az életben nem lesz nálunk olyan hangulat,mint a Szolnok meccsein!!!!
Külön kiemelném,hogy Én BÜSZKE vagyok rá,hogy az Atomic Boys tagja lehetek.Mert mi nem a balhé miatt járunk meccsre,nem azért,hogy a másik csapat játékosait szidjuk azért,mert ellenfél.És főleg nem azért,hogy végig a másik csapat szurkolóival próbáljuk felvenni a kontaktust.
Minket nem az alkohol hajt /kivételek mindenhol vannak :)/,senkivel sem akarunk balhézni.
Ha valakit ezek ellenére mégis elkezdünk kórusban szidni az hidd el rászolgált!
Persze ezek ellenére az ilyen embereknek,mint te Mi vagyunk a "....bunkó,paraszt",akit "...ütni kell!" Nem ismerős?
/MK döntőn pl. ezzel fogadtatok minket.../
Ez egy nagyon jó "gang",ahol /kis túlzással/ mindenki ismer mindenkit .És a meccsen mindenki csak azzal foglalkozik,hogy a csapat nyerjen.
Azért vagyunk ott 7-ről-7-re,mert szeretjük ezt a játékot,ezt a csapatot.És azért,hogy minden tőlünk telhetővel a győzelembe hajszoljuk Őket.
Volt szerencsém idén egy jó pár OLAJ meccshez.Az OilBoys hatalmas csalódást okozott számomra.
Megállapítható,hogy nem vagytok többen,mint az Atomic Boys.Csak,hát ugye a nézőitek jóval vehemensebbek...
Azt ugyanakkor el kell ismernem,hogy a mi bérleteseink már hatalmasat fejlődtek a döntő meccsein,DE szigorúan csak magukhoz képest!/Mindenféle felszólítás nélkül néha maguktól ugrottak talpra.../
Saját dalok:
Pl. "Szopatunk,...","TYÚ-TYÚ-TYÚ...."
Ha csak ilyenekre vagyunk kéőesek,akkor inkább NE!
Mellesleg a döntőn otthon felülmúltuk az MTE táborát.Habár a 20pont hátrány könnyen elcsöndesít egy tábort :)
Az idei szolnoki szurkolásra sem kell annyira felvágni,pl.:MK-döntőn nem volt teltház,pedig az Olaj játszott...
A gratulációkért pedig köszönet.
/Ha esetleg ezzel egy hosszabb vitát sikerült nyitom,akkor még most jelzem legközelebb csak vasárnap leszek gépközelben-ha esetleg addig nem válaszolnék :)/
Először is gratulálok csapatomnak az egész gyönyörű szezonhoz, másodsorban pedig a Körmendnek a hősies teljesítményért. Nem sok kellett az infarktushoz, ám még most sem tudom elhinni, hogy magyar bajnokok vagyunk. 16 éve járok meccsre és az utolsó 11-en a lelkem mélyén mindig bíztam az aranyban (pedig volt közte 9. hely is:)). Remélem nem kell még 11-et várni a következőre. A nagy meccs és a hihetetlen ünneplés méltó befejezése volt a játékost és szurkolót próbáló szezonnak. Ősztől folytatjuk és úgy néz ki nagyjából ezzel a csapattal (Érdekes, hogy Körmenden biztosra veszik Nick idejövetelét, mert Pakson senki nem tud róla).
Topikkosár:
Igen Nemo neveztetek. Belfera tegnap este küldött sms-t. Eddig négy csapat van (Körmend, Szolnok, Paks1, Paks2) és ha péntekig más nem jelentkezik, akkor ennyi is marad. Belferának írtam, hogy amint megvan a nevező csapatok száma kiadunk egy programot és egy versenykiírást.
Először is gratula a bajnoknak, ténylegesen nézve az egész évet, abszolút megérdemelték az idei címet! ( pláne hogy a kupadöntőben a bírókat megvette a szolnoki neonáci B-közép...)
Azért azt a bizonyos "f...opó"Mészáros tripla dolgot szívesen hallanám paksi verzióban is...
Mindenesetre furcsa volt, de nem ezen múlott, mert szerintem a Körmend az 5 meccs közül ezt nyerhette volna meg a legsimábban.Sajnos a Putesz az uccsó támadást totál elizélte, nem is értem mit akartak a körmendiek...
Valaki írta ( Avass ?, vagy sporttárs? ) hogy a hangulat felülmúlta az idén akár még a szolnoki B-középet, vagy az MTE tábort, HHHÁÁÁTTT!!
Ezen azért jól kiakadtam!!!Hogy lehet ilyen baromságot leírni??????
Pakson sosem lesz még csak közelítőleg sem olyan hangulat egy bajnoki döntőben ,mint Szolnokon, vagy Körmenden!!
MAJD HA LESZNEK SAJÁT DALAITOK, + MÚLTATOK, akkor talán...de pl. kiváncsi leszek majd az őszi premiermeccsetekre ott milyen lesz a hangulat!!??
Valószínűleg az lesz a mérvadó--persze én előre látom a majdani magyaráztokat, hogy hosszú volt a nyár, meg mindenki szabin van, meg leállt a reaktor, stb...
Felébredve a kábulatból, most már én is írogatok valamit igaz nem sokat, mert még nagyon bennem van a döntő 5. meccse.
Először is szeretnék gratulálni az Atomerőmű csapatának a bajnoki címhez, ha az egész szezont nézzük valóban megérdemelték! (Taps!!!)
Szintén kijár a gratuláció szeretett csapatomnak a Marc-Körmendnek, köszönöm nekik az egész éves teljesítményt és azt, hogy ismét élményekkel lehettem gazdagabb! (Vastaps!!!!!)
Most még nem tudni mit hoz a jövő, de én bízok abban, hogy ismételten a legjobbak között leszünk! Ez pedig az első négyet jelenti! Zsebe Ferinek sok sikert, ismerve őt nem hiszem, hogy engedne másoknak beleszólni a munkába, kivétel ez alól az az eset, ha ezt Ő kéri.
Ismételten elkezdődik Körmenden egy 3 éves ciklus. Emlékszem arra, amikor az előző 3 évről a vezetés letett egy tervet a szponzor asztalára. Akkor úgy építették fel a terveket, hogy az első év a biztos benntmaradás éve legyen (4.-ek lettünk!!!!) a második évben a 4 közé kell kerülni (3.-ak lettünk egy megnyert alapszakasz után.....!!!), és a harmadik évben döntőt kell játszani (ez is sikerült)! Szóval ezek a 3 éves tervek eddig bejöttek, így bizakodva várhatjuk a - remélhetőleg hasonlóan eredményes - jövőt.
Én a nyáron is mindíg nettközelben leszek, így várom a különböző infókat.
A pihenni indulóknak jó nyaralást!!! (Minek elmenni itthonról, amikor itt is dög meleg van? Nyaralni télen kell!!!!!)
Mi a helyzet a topickosárgálával? Én az időponton kívül még semmit nem tudok!! Neveztünk egyáltalán??
Egy hét szabadság után visszatérek. Gondolom senkinek se hiányoztam :)))
Sajna a tippelöjátékban elvesztettem emiatt elökelö helyemet, de hát ez van. Két napomba tellett amig végigolvastam a bckormend.hu, plusz az itteni beirásokat.
Nehéz beszélni a bajnoki döntöröl, de gratulálok mindenképpen a csapat 2. helyéhez, a bajnokságban és a kupában is egy pontos vereséggel fejeztük be. Kicsit OFF ugyan, de ha hozzávesszük a Haladás terembajnoki döntöjét és a foci-kupadöntöt, talán kicsit sok egy évre.
Lehet hogy velem van a baj???? :))))
Jövöre megpróbáljuk ujra, de egy kicsit lejjebb kell adni a mércét! Elöre várom a nézöszám rohamos csökkenését. Ja hogy Körmendröl van szó??? Lehet hogy 2000-ig is leesik akár...
Arra azért kiváncsi lennék, hogy a második helyet hol ünnepelték volna ennyien. Söt a bajnoki cimet ...
Jó nyarat, jó pihenést mindenkinek!
Idén 49 bajnoki és 6 kupameccset játszottunk ha minden igaz. Magánügy de az 55-böl 52-n magam is részt vettem, ugyhogy alátamászom: eléggé hosszú és fárasztó szezon volt. Jövöre kevesebb meccs, nem tudom jobb lesz -e.
Üdv!
Így Sejo, úgy Sejo úgy tűnik,hogy 100% ZTE!
Akárcsak a Bencze Tomi,de ő már alá is írt.
Ja , persze gyerekek:
Gratulálok a bajnokcsapat azon szurkolóinak,akik képviselték csapatukat itt a "kocsmában"!
Összeségében: nem történt meglepetés a döntőben - bár én hozzáteszem,hogy számomra sajnos:-(
brühühü!
Ja és persze gratula a Körmendnek! A csapatnak,és a szurkolóknak is.
Kiváncsi vagyok mi lesz a Babával,mint edző! Gondolom a Putesz azért jócskán fogja majd segíteni továbbra is. /Azért azt nem akartam írni,hogy szerintem lényegében továbbra is ő lesz az "irányító":-)/
OFF: Asszem Dél-Korea lesz a foci VB győztes... Azért már tényleg túlzás, hogy így lejtsen a hazai pálya! Az olaszok bár sok helyzetet kihagytak, de semmi kétség nem fér ahhoz, hogy a jv. kétes esetekben a hazaiak javára döntött.
Mindenkit felhívok a koreai termékek és az ecuadori banán időleges bojkottjára!
(Paksról azért még veszek áramot, és nem dobom ki az ablakon az Albacomp számítógépemet:))
"Kaposvár: Egyértelmű kudarc, bár ez nem biztos, hogy mindenkit meglepetésként ért. Talán öregek voltak, talán nem csak ez volt a baj... Sok függ a majdani edző személyétől, mindenesetre Ivkovicsot kordában kell tartani. Nálam nem Miljkovics lenne a megoldás.
+: Koracs Kupa szereplés; Simon Balázs
-: nem tarolt a Bukva-Ivkovics-Filpovics triász; amcsik"
Azt hiszem a legfontosabbat elfelejtetted és ez a csapatot egész évben súlytó balszerencsés sérülések sorozata volt!
Filipovics tudod miért nem "tarolt"?Mert keresztszalag nélkül,fogcsikorgatva lépett pályára sorozatban és többször csak azért mert nem volt más játékosunk helyette!Volt olyan is,hogy öt és fél(Fülöp)játékosa volt a Sutyinak!
Szerintem azért a többséget meglepetésként érte az 5.hely!Bár az tényleg igaz,hogy azon a négy meccsen a Szombathely tényleg jobb volt nálunk-sérülések és Báne hiánya ide vagy oda...
Én a Simon Balázs mellé odaírnám a Szőke Balázs nevét is mert igaz,hogy nem játszik látványosan és nem dob 20pontokat(csak Pakson :),de az egyik leghasznosabb része a csapatnak és örülök neki,hogy jövőre is nálunk játszik!
A többivel egyetértek!
Hát akkor íme a meccs legvitatottabb jelenete, még egyszer. A videomagnó elindul, immár ki tudja hányadszor, és…
…és a riporter hangja hallatszik, aki bemondja, az utolsó percben járunk, döntetlen az állás a bajnoki döntő mindent eldöntő ötödik mérkőzésén, és már csak öt másodperc van hátra a házigazda Atomerőmű támadóidejéből.
Az alapvonalról jöhetnek a paksiak, Vígh játékvezető Rajkó kezébe adja a labdát, aki Sitkuhoz játszik. Az erőcsatár a büntetővonal tájékán, kicsit jobbra kapja meg a játékszert, és egyből kosárra tör vele, két leütés után megpróbálkozik egy tempóval, ez azonban csak a palánkot találja el, a kosarat nem. A lepattanóra hárman startolnak rá, körmendi részről Zsebe és Madison, míg az atomosoktól Jurgilas, és hogy, hogy nem, a túlerő ellenére utóbbinál köt ki a labda, némi hadonászás után.
A képernyőn annyit látni, előbb Zsebe ér hozzá kézzel, aztán Madison lábbal, mielőtt a litván megkaparintja, az azonban biztos, hogy közben letelik az az öt másodperc, ami az ASE támadóidejéből megmaradt. De dudaszó nem hallatszik, ami ezt jelezné, ennélfogva sípszó sem, folytatódik a játék. Jurgilas Davishez passzol, aki az oldalt magányosan ácsorgó Mészárost hozza játékba, és a bekötött kezű irányító bevágja a sorsdöntő triplát, miközben a körmendiek egyre vehemensebben reklamálnak a háttérben. Kisvártatva a fél vendégcsapat a zsűriasztalnál mutogat, ám a kosarat megadják, ami által hárompontos hátrányban kezdik meg a piros-feketék a maradék alig több mint fél percet.
Körmenden azóta is váltig állítják, sorsdöntő hibának lehettünk tanúi, ami Patonay Imréék szerint egyértelműen befolyásolta a döntő döntőjét. Méghozzá számukra negatív irányba, óvni viszont mégsem óvtak a vasiak. "Azzal szereltek le bennünket, hogy ez az időmérő döntése, és a komisszár azt állította, megvolt a támadóidő újraindításához szükséges labdabirtoklás a részünkről. Ezek után pedig el is zavartak onnan, mondván, technikait kapok, ha nem megyek vissza a helyemre” – elevenítette fel az ominózus szituáció után történteket az ezüstérmes – immár csak volt – vezetőedzője. A vendégeket azonban nem hagyta nyugodni az eset, amint tudták, ők is visszanézték videóról a történteket. És találtak is érdekes dolgokat a felvételen…
"Sitku dobása után megállt az óra! Tisztán látszik, hogy három másodpercnél megáll a visszaszámlálás, és még Mészáros dobásánál is hármat mutat a palánk fölötti, támadóidőt jelző óra” – mondja Patonay, és újra megnézve az utolsó perc elejét, tényleg mintha egy hármas látszana a képernyőn. Tisztának éppenséggel nem mondható a kép, az is lehet, hogy tizennyolc az a három, és akkor az azt jelenti, hogy közben újraindították az órát. De ha Patonaynak igaza van, akkor a támadóidő mérője valami oknál fogva már Sitku dobásánál lestoppolta a műszert – holott a szabálykönyv kimondja, ezt csak akkor tehette volna meg, ha a labda érinti a gyűrűt, illetve a kosárba jut. Se nem érintette, se nem jutott a kosárba, folytatódnia kellett volna a visszaszámlálásnak, egészen addig, amíg le nem telik a maradék idő, vagy amíg egy körmendi játékos birtokba nem veszi a játékszert. Ám ezt sem Zsebe, sem Madison nem tette meg, hiába harcolt érte. A labda tehát Némethéket illette volna, ha a támadóidő mérője – aki amúgy hazai illetőségű személy volt – jól végzi a dolgát. És a vendégek nemcsak ezt az esetet róják fel neki, hanem egy első félidő végi hasonló szituációt is, amikor Czigler kísérlete sem találta el a kosarat, mégis újra támadhattak a paksiak.
"Ez nagyon megkérdőjelezi az időmérő munkájának korrektségét, no meg a meccs tisztaságát. Mert ha ott és akkor mi kapjuk meg a labdát, lehet, hogy teljesen más az eredmény. Tudjuk, hogy nem fogják megváltoztatni a végeredményt, de legalább annyi erkölcsi elégtétel jusson nekünk, hogy a játékvezető-bizottság, vagy a versenybizottság megnézi ezt a bizonyos videokazettát. Úgy érzem, ezt szóvá kellett tenni!” – dohogott Patonay, akinek a felvétel megtekintése után bizony igazat kell adnunk. Még akkor is, ha abban meg a paksiaknak van igazuk, hogy a támadóidő mérése szinte minden meccsen kivált néhány hasonló vitát. Mert egy végsőkig kiélezett bajnoki finálé utolsó percében, döntetlen állásnál illene jobban odafigyelni – írhatnánk, ha azt feltételeznénk, jóhiszemű tévedés történt.
De egyelőre inkább ne is feltételezzünk mást…
Atomerőmű: Itt lesz a legkönnyebb dolgom. Azt hiszem minden kívülálló számára egyértelműnek kell hogy legyen, a lehető legjobb helyre került az aranyérem. A bajnokság során a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt mutatták 1 valamire való légióssal. Sérülések elkerülték őket, ezért mindenképp köszönet jár Fortuna felé, hisz nem volt túl erős a kispad. Ha cserének 1-2 hasznos légiós érkezik, valamint egy jó kinti dobó, akkor megvédhetik címűket.
+: Fodor Gergely ponterős játéka a döntőben, csapatjáték
-: Czigler fizetése és mutatott játéka közötti arányosság
Körmend: Erőn felül teljesítettek, 5-ös center nélkül. Bár nagyon jó ágon juthattak döntőbe, de ehhez eredményes alapszakasz teljesítmény is kellett. Várom Zsebe Ferenc edzői karrierjét, kinek Németh esetleges elvesztésével nehéz dolga lesz...
+: Zsebe sokszori újjáéledése, Németh kiegyensúlyozott teljesítménye
-: Trummer elposszanása a szezon második felére, Mujanovics sokszori alibi játéka
Falco: Zsoldos András remeklése egy 6-7.helyre predesztinált csapattal. A Kaposvár kiverése a play-off egyetlen szenzációja volt. A jövő a légiósok minőségétől függ.
+: Tarle védő és támadójátéka
-: Alexe afférjai, Pankár gyengélkedése
Szolnok: Szerkezetileg a legjobban összerakott együttes, amely régi küzdőszelleméhez nem méltóan játszott a Kupa besöprése után. Megoldás: a jugó banda kisöprése.
+: Trepák, aki több játéklehetőséget érdemel
-: rengeteg botrány
Kaposvár: Egyértelmű kudarc, bár ez nem biztos, hogy mindenkit meglepetésként ért. Talán öregek voltak, talán nem csak ez volt a baj... Sok függ a majdani edző személyétől, mindenesetre Ivkovicsot kordában kell tartani. Nálam nem Miljkovics lenne a megoldás.
+: Koracs Kupa szereplés; Simon Balázs
-: nem tarolt a Bukva-Ivkovics-Filpovics triász; amcsik
Albacomp: A legjobb magyar játékosokat felvonultató csapat bűnrossz légiósokkal,szervezetlenséggel mind a vezetés, mind az edző részéről. Jövő: jó légiósokkal, Báder megtartásával, esetleg új edzővel szép remények lehetnek
+: Báder, Góbi, Bencze Z.; Boros lassan visszanyeri formáját
-: Shannon, Sanni, Trunics, Antics - tovább is van, mondjam még?...; Csirke
Debrecen: Ha nem szorongatták volna meg a Körmendet, azt mondtam volna, hogy a legszürkébb csapat az NB I-ben. Nagy pénzekért elég bután igazoltak, s az edzők sem jöttek be igazán. Jövő: légiósok függvénye.
+: McDaniel egy-egy meccsre előjövő sziporkái
-: a "válogatottak": Halm és Gémes
Dombóvár: Ez a csapat egy emberről szólt, bizonyos Patrick Leeről. Erőn felül teljesítettek Dériék, de "csupán" Lee megtartása lehet jöbőre már kevés lesz.
+: Lee és Puskár Artúr
-: Jovanovics
ZTE: kedvenc csapatommal szemben elfogult vagyok, de hát ezt a szezont nyugodtan lehet katasztrófálisnak nevezni. Abba rossz belegondolni, hogy mi lett volna, ha nem jön Parker. De jött és bentmaradtunk, és bízunk a jobb jövőben. Bencze érkezésével és Parker megtartásával elég jó mezőnysorunk lehet, jó légióst kell hozni 1-es és 5-ös posztra, valmint ha a kiszemelt tehetséges fiataolokat is el tudjuk csábítani, akkor várható jelentősebb előrelépés.
+: Kámán és Parker
-: Mavrenski és Reed posztjuk leggyengébb légiósai voltak
MAFC: Zsoldos elküldése és a drága, szürke légiósok minősítik a vezetést. De nem baj, ha van egy pesti csapat az NB I-ben (pláne, ha csak ilyen erős).
+: Kangyal, Horváth Ákos
-: Curley, Tursics, Dohány
Nyíregyháza: Pavloviccsal sikerült volna a bennmaradás, egy fecske (Halimics) nem csinál nyarat. Jövő: ???
+: Halimics
-: orosz légiósok, és a magyar játékosok zöme
Szeged: Dicséretes volt az alapszakaszbeli hajrájuk, elég szomorú, hogy egy ekkora város, nem tud eltartani egy NB I-es csapatot. Ugyanígy szégyenkezhet: Győr, Pécs, Miskolc...
Jövő: ???
+: Tanács, Deák
-: Green nem volt igazi vezéregyéniség
A feljutó Sopronnal és Kecskeméttel is komolyan kell számolni jövőre.
Tényleg bocsi, jogos a 2 pont! Te még valóban nem ismersz, még csak a bátyussal találkoztam eddig. Mivel eléggé emlékeztetsz rá, első pillanatban azt hittem, hogy Ő az, de mire fölocsúdtam, már nem volt ott sem Ő, sem pedig Te. Mindenesetre igazán véget vethetnénk már ennek az áldatlan állapotnak, mármint az egyoldalú ismerettségnek (mondjuk augusztusban, Pakson?!...)!
Frenetikus hangulat. Még egyszer mondom, egyáltalán nem szurkoltak rosszul, vagy halkan a paksiak, lehet, hogy egyszerűen arról van szó, hogy 1500 ember mégsem tud annyit produkálni, mint 3000. Az utolsó Olaj-Alba szerintem hangulatban azért verte a bajnoki döntőt, bár biztosan elfogult vagyok.
Most megint retteghetek, :-)) hogy félreértenek a paksiak, így sietek hozzátenni: az Atomic Boys simán alázza az olajos fiúkat szurkolásban, és ezen az utolsó meccsen az általuk sokat szidott bérletesek is viszonylag jól teljesítettek.
Hangulat szempontjából Fehérvár jó "negatív" példának tűnt, annál is inkább, mert nem nagyon kínáltok nagyobb támadási felületet, (legalább huhognátok!) esetleg Williams maradhatna, csak, hogy vissza tudjunk vágni valamivel... :-))))
Raska: Nem értem a párhuzamot, nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni, az előző szolnoki edzőségéhez képest csak a helyszín, és az edző változatlan, a többi szereplő teljesen kicserélődött. Egyébként, ha az Albát bajnoki éremhez segítette, akkor miért csak 1 idényt húzott le Nálatok?
5.Kaposvár - a tavalyi év után biztosan nagyon nagy a csalódottság és a szomorúság,a jelek szerint már az okfejtésbe is belekezdtek.Node fekvő ellenfélbe nem illik belerúgni ; bár kíváncsi leszek,hogy alakul a jövőjük a továbbiakban.
6.Albacomp - rövid és kivételesen könnyen érthető leszek : még egy használható,és legalább a magyar átlagot megütő légióssal biztosan előrébb végeztek volna.
7.Debrecen - nagy reményekkel vágtak neki,aztán hatalmas bukfenc jött mindjárt a második körben Fehérváron ; igazán sokat az edzőcsere sem segített rajtuk.
8.Dombóvár - történelmük során először sikerült kivívniuk a bentmaradást ; jó teljesítményüket bizonyítja,hogy náluk előrébb jegyzett csapatokat (Olaj,Ase) is meg tudtak csipkedni.
9.ZTE - Darryl Parker ismét bemutatta kivételes képességeit : egy tökutolsó,mindenki által biztos kiesőként elkönyvelt csapatot Kámán Tamással vállvetve szinte ketten tartottak simán bent.
10.Soproni Ászok - megragadva az alkalmat,itt szeretnék gratulálni Walke Karcsinak és Zoránnak a felsőházba jutáshoz!
11.MAFC - egyetlen előnyük a Nyíregyházával szemben a földrajzi helyzet (és az ebből adódó utazási könnyítések :-) ) Sajnálom Rezák mestert és csapatát,szerintem jobban megérdemelték volna a bentmaradást a budaiaknál.
12.Szeged - megnyerték az osztályozót,bentmaradtak,de mégsem erről szól az egész.Molnár Csaba már Kecskeméten,Bonifert állítólag kivonul a szegedi kosárlabdából,
anyagiak híján valószínűleg a csapat nagy részét szélnek eresztik.Ki tudja,mi lesz velük...
Rövidesen jelenkezem még egyénekre lebontott értékeléssel,majd a "legekkel" is!
Véget ért hát az idei bajnokság is,következzen hát az ilyenkor megszokott értékelés az én változatomban!Ám mindenekelőtt szeretnék részemről gratulálni a paksi csapatnak!
Tehát :
1.Atomerőmű SE - nem érdemtelenül,azt hiszem idén (is) a legjobb helyre került a bajnoki arany ; alapozom ezt arra,hogy ebben a kifacsaró lebonyolítási rendszerben ők nyújtották a viszonylag legegyenletesebb teljesítményt,amíg a többi csapat azért tett mínusz huszas-harmincas,rosszabbik esetben negyvenes kirándulásokat...
2.Körmend - szerintem ezzel a játékosanyaggal és ilyen hullámzó teljesítménnyel maxmilálisan elégedettek lehetnek a második hellyel.Madison leigazolása a bajnokság közben jó húzásnak bizonyult ; ha még egy ötös centerük is lett volna,lehet most velük kezdeném az értékelést.De mint azt tudjuk,"ha" nincsen.
3.Falco - Zsoldos mester műve (vagy inkább mesterműve ?),ismét bebizonyodott,hogy egy jó edző a legmélyebb völgyben küszködő csapatból is sokat tud kihozni - ennek főrészt mi voltunk a szenvedő alanyai.
4.OLAJ,azaz mi - a bajnokság második fele nem az elképzeléseknek megfelelően alakult,ennek elsődleges okaként az idősebb játékosinkon fokozatosan jelentkező fáradtságot emlteném.Fordulópontnak tartom - továbbra is - a februári székesfehérvári meccset,ahol ha engednek győzni bennünket,talán másképpen alakultak volna a dolgok.Emlékezzünk azonban a szépre és a jóra : számomra például a kupagyőzelmet követő esti ünneplés a szakadó esőben felejthetetlen élmény marad!Köszönet érte a csapatnak!
Úgy látom Én vagyok az első,aki paksi részről túlélte a tegnapi napot :))
Könnyen lehet,hogy a többiek még egy yo darabig a többiek nem is jelentkeznek /"Alkohol,alkohol,alkohol...":))/
Apropó tegnapi nap!Pruzsi ha remélem a zászlóm még megvan-ha teheted-helyezd bizonságba-köszi!Ha megteszed esetleg kérhetsz majd egy számot:))
Avass!
Boccs ha esetleg Én letem volna az egyik "üveges tekintettel bámuló".Vasárnap egész nap piros-kékben láttam a világot :)) /Itt jegyezném meg: ELVIS ÉL!!! :))/
Mivel elég sok hozzászólásról lemaradtam az előző néhány napban,ezért most már inkább nem mondom meg mindenkinek a frankót :) /majd,ha esetleg újra felvetődnek a témák../ Mert így,hogy megnyertük a bajnokságot lehet,hogy nem úgy vennétek,mint ahogy szánom.
Gratulálok a körmendi csapatnak igazán nemes ellenfelek voltak!/Sajnos az RD tagságáról ez már nem volt elmondható :(( a párharc kiélezettségével egyre inkább eldurvult a helyzet/
Szintén GRATULA a 2002-es férfi kosárlabda BAJNOKCSAPAT minden tagjának.És mindazoknak,akik résztvevői voltak a sikernek /játékosok,vezetők,Atomic Boys...családtagok,kiskutya :) stb./
Ma ilyen napom van és kész(tegnap este nem engedett magához az asszony...:)). A Minárovits ügyet csak ellenpéldaként említettem (legjobb védekezés a támadás).
Amúgy sajna korrupt az ország jelentős része. Nekem senki ne mondja, hogy ilyen pénzeket ad egy-egy csapatnak a szponzor csak azért, hogy vállalkozásának a neve rajta legyen a csávó hátán. Na ezen röhögnöm kell. Nincs az a marketing kimutatás amely nekem be tudná bizonyítani az ilyen reklámok gazdasági megtérülését. Hacsak az egész nem egy pénzmosoda..... Pld.: ha Vukicsevics havi 8e$-t keres az egy idényben 80e$. Ez ugye 20 millió forint egy játékos 1 idényben! Atya gatya hol jön ez vissza a szponzornak? (főleg Vuki). Látod én a saját házam táján (is) söprögetek!
Ezek után nekem senki ne mondja, hogy az 1997-98-as Gáz utcai csarnok felújítása maga volt a megtestesült makulátlan gazdasági beruházás....
Az általad vázolt díjátadás ötleten én is jót nevettem. Remélem te is poénnak vetted a híreimet, ugyanis annak szántam!
"Fashion Fans" :-)) ez jó, ennek a mintájára az OilBoyz is átkeresztelkedhetne mondjuk: "A Nemzet Lacikáit Szidalamzó Baráti Kör" névre, és a társaság formája BT (Banándobálók Társasága) lenne, a tiszaligeti csarnok pedig felvehetné a "Bagolyvár" nevet!