91-ben egy rendkívűl gyenge legjobb játékosát majd egész évben nélkülöző ASE-t valóban 3-0-ra elintézett minden idők egyik legerősebb magyar bajnoka, ám az alapszakaszban remek játékkal még ez a gyenge csapat is megverte Pakson 2 ponttal az Olajt és erre nemcsak a Szolnok bajnoki címe után, hanem már akkor is nagyon büszkék voltunk. (ez aztán mondat volt:))))
A nézőszám kérdésében ott a pont. :)))))))
1987 január 1. B. csoport
ASE-Szolnok 74-75
Berkics 1 mp-el a vége előtti 2/1 büntetőjével.
Válaszaim egyszerűek, bővebben majd megbeszélhetjük augusztusban:
Akinek nem inge, nem veszi magára.
Szerinted bunkóság, szerintem rasszizmus.
Emlékeim szerint nem 15-20 ember huhog nálatok, hanem sajnos nagyon sokan átveszik ezt a szokást (félház, háromnegyed?)
Davis is megkapta a huhogást és afrikázást, pedig a legsportszerűbb néger kosarasok egyike (ha nem a leg...).
Akinek nem inge, nem veszi magára.
Bocs ha elragadtattam magam, csak nem bírom, ha néhány ember miatt egy egész szurkolótábort elítélnek...
Jó, nyilván nem volt mindenben igazam a korábbi írásomnál, de arra tisztán emlékszem, hogy 91ben simán túlléptünk rajtatok a négy közé jutásért...
Ne felejtsd el, hogy nálatok Gulyás idejében volt 500-600as nézőszám. Ha nagy átlagot vonnánk most, akkor asszem vitathatatlan, hogy a legtöbb néző a PVSK, a Körmend, és a Szolnok meccseire jár...
MKOSZ-es januári meccsre nem emlékszem... ott a pont :)))))
Szasztok!
De most tényleg!Miért nem ment a Lee egy "nagyobb" csapatba?
Az utóbbi 2hónapban majdnem minden csapatnál láttam a nevét de azt nem gondoltam volna,hogy Debrecenbe megy!Legalább annyit tudnak ott fizetni neki,mint amennyit megkap pl.Fehérváron,Szolnokon,Falcoban,Kaposváron más légiós?
Szerintetek ha lenne egy csapatnál egy olyan keret amit légiósvásárlásra lehet költeni akkor mi érné meg jobban:hozni egy nagyon jó és drága játékost és mellé két,a magyaroknál nem jobbat vagy hozni három kb.hasonló kaliberüt?
Lehet,hogy Debrecenben feláldoztak egy nagynagy összeget a Lee-ért?
Én biztos vagyok abban, hogy attól, hogy valaki profi, még lehetnek érzelmei is.
A Magyarországon játszó amerikai légiósok napi kapcsolatban állnak egymással, együtt járnak bulizni, adnak egymás véleményére is.
Éppen ezért igenis lehet ok a huhogás is arra, hogy valaki nem Szolnokra igazol, hanem akár kicsivel kevesebbért (bár szerintem Debrecenben sem állnak rosszul anyagilag, ha érdemi ajánlatot tudtak tenni Sitkunak és Cziglernek...) is inkább máshova.
Ha Dávid Kornélt nem is ismeritek el jó játékosként, abban azért asszem, megegyezhetünk, hogy az akaratereje és a profi szemlélete viszi előre. Ennek ellenére, 100 %, hogy havi 10 millióért sem igazolna az Olajba...
Elolvasván a hozzászólásodat némi mosolyt érzek kirajzolódni az arcomon.
Ha már régészkedünk elárulom, hogy az ASE és a Szolnok ugyanabban az évben került fel az A-ba és míg elsőévesként a Szolnok a kiesés ellen játszott, mi egy hajszállal maradtunk le az elődöntőről (végig egész idényben az első 4-ben voltunk: ASE-Szolnok 108-78).
De ha már ennyire öreg szurkoló vagy biztos emlékszel arra az ASE-Szolnok meccsre amit az MKOSZ remek szervezésének köszönhetően január 1-én déli 11-kor játszottak. Mondd már meg mikor volt ez és főképp azt, hogy mi lett az eredmény?
Fish
Itt azért szeretnék megállni egy pillanatra. Azt készséggel elismerem, hogy vannak nálunk, hogy úgy mondjam huhogó elemek, akik válogatás nélkül minden szinesbőrű játékost ezzel húznak (itt mindenki tudja, hogy ez nekem sem tetszik, a magam eszközeivel harcolok is ellene). Azt is elismerem, hogy mások szemében ez rasszizmusnak tűnhet, de:
1. Ez szerintem szimpla bunkóság, és az "elkövető" úgy gondolja: ki tudja ezzel zökkenteni a néger játékost, ha a közönséggel kezd el foglalkozni, az a teljesítményének a rovására mehet (általában nem szokott bejönni...). Mégegyszer mondom, nem megvédeni akarom ezt a fajta viselkedést, én is teljes mértékben elítélem.
2. Ezek az emberek a közönség kisebb részét képezik. Egy esettől eltekintve, (Williams) ami nem volt előzmények nélküli, egyáltalán nem volt ez jellemző a közönség egészére.
3. Nem hiszem, hogy néhány ilyen ember befolyásolhatná egy profi játékos döntését abban, hogy Szolnokra szerződik-e.
4. Nálunk is megfordult már több színes bőrű kosaras (mondjuk ezért sem értem, hogy miért kell ezt csinálni?!).
5. Nem tartom szerencsésnek az előbbi mondatodat, már csak azért sem, mert ez azt sugalja, hogy Szolnokon a meccsre járók nagy többsége fajgyűlölő, holott ez nem igaz, rasszistából (is) hozzuk a hazai átlagot, sem többet, sem kevesebbet.
Szeretném, ha válaszolnál, mert ezzel szerintem ez sokakat érzékenyen érinthet.
Abban lehet valami, hogy nem bírja a huhogást:-)(ki bírja?), de az előbb csak arra akartam kérdezni, mi volt az az tényező, ami miatt a vadkakasokat választotta...Miért nem ment akkor nagyobb csapatba? Mondjuk alba, kvár, falco...Nem hiszem, hogy érzelmi szálak fűznék a cívisvároshoz...
Valóban nem minden a pénz...lásd 2001-es Olaj...
(cél: bajnoki cím, eredmény: nyögve nyelős négybe jutás...) Egyébként Lee-re nem emlékszem, hogy huhogtak volna a Bközepesek...A huhogások, akkor is ha primkó dolog, nem maguktól jöttek, általában volt némi alapjuk...(ls. Williams bunyó)
Bencze Tamás és Polster Péter Zalaegerszegen folytatja ismét pályafutását.
Külföldi center és irányító érkezhet még 1-2 fiatal magyar tehetség mellett.
A klubnál marad Kámán, Gáspár, Csaplár-Nagy, Mészáros. Kérdéses: Parker.
Állítólag szasza úgy írt alá jövőre, hogy az első tíz meccsen mindenképp kezdő lesz...Ez azért érdekes megvilágításba helyezi a dolgokat...
Mi lesz az állítólagos színesbőrű 1 essel. Egyáltalán minek hozunk egyesre légióst???
Pajában még benne van egy két év, de igazán ütőképesek akkor lennénk, ha ő csereként tenné hozzá a saját produktumát, ami már feltételezi, hogy a kezdőben is egy hasonlóan jó csak még nagyobb munkabírású bedobóval kötünk szerződést...
Félek, hogy az idei légiósszerződtetések hasonlóak lesznek a 2évvel ezelőttihez, amikor augusztusban még járóképtelen négereket teszteltünk...Lee miért Debrébe ment? Nem hiszem, hogy kedvezőbb anyagi feltételeket kínáltak volna neki...
Avass!
Most még nem tudom azt sem megmondani,hogy jó - e az augusztus 3-4. - i időpont vagy sem ; említettem már,hogy eléggé elfoglalt nyaram lesz de remélem megoldjuk valahogy.Ha telefonálsz,az se baj ha később hívsz (kb. 9 - 1/2 10 körül),mert mostanában elég sokat vagyok jelen a kosárpályá(ko)n!
Na mára már befejezem,szevasztok!
Bocs az elírásért, úgy néz ki Mészáros komplexusom van
Igazából nem nagyon szoktam ide írogatni, de elolvasván a korábbi paksi hozzászólásokat a szolnoki szurkolásról, némi mosolyt éreztem kirajzolódni az arcomon...Paksiak, ti beszéltek nekünk szurkolásról???? Szolnokon már akkor teltház volt a kosármeccseken, amikor ti még csak ismerkedtetek a játék alapjaival...Hol voltatok ti még 90ben vagy 91ben????
Beszéltek itt repertoárról meg trágárkodásról???
Volt egy vezérszurkolónk, úgy hívták Tojás, pl. ő volt a nagy művésze annak a bizonyos felelgetős játéknak (nyitva van a pálya...)Fanatizmusára jellemző volt, hogy a meccsnek háttal állva biztatta övéit...De különben is teljesen felesleges két olyan szurkolótábornak vitáznia ehhez hasonló kérdésekben, hiszen az egyik csapata már évtizede ott van az elitben, ti pedig még csak egy két éve ismerkedtek a fogalommal "szurkolni egy csapatnak"...
Attól még, hogy van egyenszerkótok meg lökitek a Feribá szöveget, ne kezdjétek már minősíteni a szurkolóinkat, mert egy kicsit hülyén veszi ki magát...Erről jut eszembe, a körmend honlapján egy paksi drukker leszólta az egyik szolnokit a fehér magasszárú puma cipője miatt...hát, magát a beszólást nem kommentálnám, talán eléggé minősíti az íróját önmagában is, viszont vmit hozzátennék:
Az a magasszárú puma cipős gyerek már akkor kint tombolt a tiszaligetben, mikor ti még a kosárlabdát csak hírből ismertétek...
Mindezzel nem vagdalkozni akarok, csak nem árt helyre tenni az arányokat...
Mindenben egyetértek, de a szöv. kapitányt Vargha Mátyásnak hívják (csak a pontosság kedvéért).
Már egyszer említettem a kedvenc példámat, de megteszem mégegyszer: a foci VB-n (nekem) nagyon szimpatikus, hajtós, lelkes csapat volt az ír, akik, ha kicsit rutinosabbak, akkor verik a Spanyolokat és a 8 között Dél-Korea ellen megint bármi lehetett volna. Szóval egyáltalán nem látszott rajtuk, hogy közvetlenül a torna előtt hazazavarták a - kis túlzással - egyetlen sztárjukat.
Sőt, meggyőződésem, ha megbocsátanak neki, akkor a csoportból sem lépnek tovább, hiszen mit gondolhat az a sportember, az a csapattárs, aki gürcöl az edzéseken, meccseken, akinek helyt kell állni és szó nélkül teszi a dolgát, maximálisan végrehajtva azokat az instrukciókat, amiket a szöv. kapitány kiad?
Hát én azt mondanám: "mit szaggassam én szét magam, amikor itt van ez a sztárocska, aki mindent megtehet, aki lehorhatja az egész csapatot vezetőstül, hogy nem akarják a sikert, aztán pedig lelép! Utánna visszabilleg (feltéve, ha mindenki bocsánatot kér tőle), hogy hajlandó legyen kicsit futkározni?! Ráadásul az én helyemen játszik újra, amiért én becsülettel megdolgoztam?! Hát belesz**ok én az egészbe!!!"
Hát kb. így érezhetnek azok a kosarasok, akik az eddigi eredményeket elérték.
Sporttárs, én is céloztam rá, hogy a klubbok igencsak megnehezíthetik egy légiós dolgát, a válogatott meccsekkel kapcsolatban. Úgy emlékszem, Robi megemlítette ezt akkor is, ráadásul Ő már egyszer járt így - mármint, hogy sérülten ment vissza a klubbjához a válogatottból, a franciák - elmondása szerint - valóban mondták Neki, hogy ha ez mégegyszer megtörténik, akkor: asta la vista baby!
Viszánt Dávid akkor - és azóta sem - említette ezt a nehézséget, (lehet, hogy túlságosan szemérmes???) csak azt hangoztatta, hogy a szöv. kapitány nem hívta vissza telefonon. (biztos most is a személyes ellenszenv beszélt belőlem!)
Erre varrjatok gombot.
Pontosan a játékosok és Mészáros szövetségi kapitány közötti mindenkori viszony határozza meg a meghívottakat, de ezek azok a személyes érzelmek, amit félre kéne tenni. De kutyából nem lesz szalonna, hiába jönnek is vissza a válogatottba, a korábbi tüskék akkor is megmaradnak, ez pedig nem biztos hogy kifizetődő a válogatott egészére nézve...
Nem hiszem, hogy Kornél, meg Robi nem kellene a válogatottnak. Mi van ha emiatt Isti, meg Báder Marci is lemond egy-két meccset????
Hopp, már nincs is csapatunk. Ennek a válogatottnak kellenek a "világsztárjai". Annyira nem vagyunk jók, hogy ilyen embereket sértődésből ne hívjunk meg. Bár annak idején én is megorroltam rájuk, de azért kellenek....
Másik válogatottal kapcsolatos érdekesség. A mai Vas Népében a Pankár közölte, hogy sérülése miatt ugyan nem játszhatna a válogatottban Új-Zélandon, de örülne neki ha kimehetne a csapattal turistáskodni, fényképezgetni. Ha ez igy megy, akkor én is jelentkeznék :)))
Szevasz Avass!
Szóval az átigazolási ügyek : Kopter - ügyben a jelek szerint semmivel sem tudsz többet mint én ; annyi bizonyos,hogy valamikor felmerült a leigazolása.Hogy aztán mi történt (kapcsolatfelvétel,tárgyalás,egyebek),jelenleg nem tudom,de majd legközelebb rákérdezek,ha odajutok az illetékesekhez.
Az Észtországból érkező amerikai irányítóról : annyit sikerült az eurobasket.com - on kiderítenem,hogy az egyik bonyolult nevő tallinni csapatban (asszem 7. vagy 8. helyen végeztek a felsőházban) játszott 2 amerikai is 1-2 posztokon.
Ezek alapján vagy bizonyos Cornelius Ausborn-ról(19 - es pontátlag),vagy egy másik srácról lehet szó,akinek a statisztikáiról nem találtam semmit.
Lapov : én nem küldtem volna el,bár a vezetők biztosan nem a játéktudását vették figyelembe,amikor ezt a lépést meghúzták...
Egyelőre ennyi,ha többet tudok majd jelenkezem.
Természetesen nagyon rossz lenne, ha az Istit nem engednék el. A Gulyás és a Dávid viszont nem ezért mondta le a válogatottságot. A Robika indoka az volt, hogy a kapitány nem hivta fel telefonon, a Kornélka pedig sérülésveszélyre hivatkozott, amikor csapata se volt.
Hidd el, engem csak ez zavar. Személyesen semmi problémám velük, bár végülis ez is személyes tulajdonság.
Nem vagyok ennyire önz?, és én személy szerint nagyon örülök annak, ha a magyar játékosok külföldre igazolnak. Igy volt ez az emlitett két uriemberrel is, és igy van az Istin kiv?l a Báderrel is.
Az Isti távozása nagyon legyengitette a kedvenc csapatomat, mégis nagyon örülök neki hogy sikerült továbblépnie. Azon pedig meglepödnék, ha egyszercsak üzenne, nem hivta a kapitány, ezért nem jön...
Nem vagyok abban biztos, hogy G-e-r-y személyes ellentétek miatt nem örülne Dávidnak és Gulyásnak.
Szvsz. Ő teljesen objektívan gondolja azt, hogy, aki visszautasítja a vállogatottat az ne menjen többet a nemzeti csapat környékére se, ne rontsa tovább ott a levegőt.
Inkább kedves Sporttárs te vag túl szubjektív és nem látod azt, hogy ők milyen mértékben rontanák a morált a csapatban.
Szerintem is remekül müködött a Sitku-Czigler-Báder centersor eddig, dehát helyet kell szoritani a NAGYOKNAK. Csak a telefonok folyamatosan csörögjenek, és a sérülésveszély is minimális legyen...
De sajnáljuk hogy nem látjuk a Robikát, meg a Kofit hazai pályákon.
Sziasztok.
Szerintem egyszer és mindenkorra el kellene a válogatottal kapcsolatban Kornélt, meg Gulyást felejteni. 4-es és 5-ös poszton remek játékosok vannak a válogatottban. Inkább azon kellene gondolkodni, hogy hol találunk egy remek hármas poszton bevethető srácot!
OFF-kérdés: láttam, h. Robi az interjúra autóval jött, aminek a hátára egy bringa volt feltéve. Nem tudod, mi az a gép, ami egy ekkora embert elbír??? (A másik hobbim a bringázás, és a topikunkban többször felmerült, 100 kg fölött mit kell venni, hogy túlélje a gép az első padkázást ekkora súly alatt.)
Visszaolvastam a hozzászólásodat átigazolás-ügyben, lenne kérdésem (hátha többet tudsz).
Tehát a kérdés: mi van Kopterrel, nagy a hallgatás az ügyében!
Az irányító személyéről annyit tudok, hogy tán Raska volt csapatában játszott, úgyhogy tallini csapat(ok)nál nézz körül...
Néhány véleményszikra:
1. Lapovot igen nehéz lesz pótolni, hasonló képességű játékost lehet ugyan találni, de az ára is ott van (ha egyáltalán hajlandó lenne M.O.-ra szerződni). Na mindegy, ezen túl vagyunk. Tényleg, Albások, oda szerződőtt? Mit lehet tudni vele kapcsolatban?
2. Mindenképpen olyan centert kellene igazolnunk, aki szót ért Raskával (honfitárs). Ebből a szempontból Jeremenko jó megoldás lenne. Az igaz, gyengülnénk centerben tavalyhoz képest, Rasid személye viszont garancia arra, hogy főleg Trepit végre beillessze a csapatba, megtanítsa néhány dologra. Még azt is el tudom képzelni, hogy a szezon végére Ő lesz az egyik kezdő centerünk.
Pontotsan erről beszélgettem a minap egy szakértő, jó barátommal, aki azt mondta:
"Raska pontosan az az edző, aki a fiatalokkal tud bánni, sőt kicsit ez is a baj. Elpepecsel egy-egy emberrel sokáig, elveszik a részletekben, az edzéseinek nincs meg az intenzitása. Nála az Olajnak nem lesz olyan erőnléte, mint Finánc, vagy Zorán edzősége idején" Mondjuk, Rasid edzői pályafutásának csak a legelejét tudtuk figyelemmel kísérni, azóta símán javíthatta ezt a hibát.
3. Örülök, hogy a vezetők rájöttek: irányítóban nem elég a Szasza-Czicza páros. Azért ua. remélem Szasza esetében is, mint amit fentebb, Trepinél leírtam.
Mára ennyi, kis barátaim, jó pihit és hideg söröket kívánok!
Le ne égjetek, főleg ne augusztusban!