Gabi!
Amit irtál ,csak részben fedi a valóságot valószinű figyelmetlen voltál.Az állitólag új szerzemény meccsenként 6.3pont és 2.5 lepattanó a tavalyi Saporta Kupa 4 meccsén volt.Az idei áttlaga 19.1 pont amivel 5.a listán ill.7.6 lepattanó amivel 3.az összesítésben.A többi rendben.Az eurobasket honlapján megtalálod jobb alsó sarokba a statisztikáknál.
Azért HAJRÁ OLAJ forever!
Nekem egy kicsit furcsa ,Hogy Tóth Zoltán nem tud róla semmit+origon kivül semmi sem írta meg!
" Erkölcsi elégtétel a döntőért.
Az ötödik Paks-Körmend meccs ellenőre elismerte hibáját.
A kosárlabda-bajnoki döntő ötödik meccsének játékvezetői ellenőre, Szaniszló Sándor a találkozóról írt jelentésében elismerte, hibázott, amikor 70:70-es állásnál nem bírálta felül a támadóidőt újra indító 24mp kezelőt. " Sajnálom, ha ezzel a működésemmel nem segítettem megfelelően a játékvezetők és ezzel közvetve a Férfi Liga valamint az MKOSZ munkáját" zárja ellenőri jelentését Szaniszló Sándor. A 70:70-es állásnál a 40.percben történtekről a következőket írja. " A hazai csapat alapvonali bedobását követően dobási kísérlet volt. Hogy a labda érte-e a gyűrűt, vagy nem, arról is megoszlanak - hangsúlyozni szeretném, utólag is - a vélemények, de én úgy láttam, hogy nem. Aztán a földre kerülő labda piros mezes - tehát vendégcsapat játékosai között pattog, akik többször is hozzáérnek, kvázi egymásnak adogatják, a 24mp mérő kezelője pedig új támadási idő mérését kezdte el. Ezt követően hazai játékos szerezte meg a labdát, majd két átadás után sikeres hárompontos következett. Azt gondolom, abban a miliőben a pályán történtek, az időmérő és a 24mp kezelője addigi ténykedése nem indokolta a szándékos félrevezetést, és én is birtoklást érzékeltem - utólag felvétel alapján bebizonyosodott, hogy helytelenül."
Hát ennyi a jelentés, amely ha nem is változtatja meg a megváltoztathatatlant, arra talán jó, hogy erkölcsi elégtételt nyújtson a körmendi játékosok, vezetők, szurkolók számára.
Végül arról, hogy szurkolók 5. meccsen tapasztalt trágár bekiabálásai miatt a szövetség 50.000,ft-ra büntette a Marc-Körmendet."
Rövid szünet után ismét jelenkezem!Először is köszönöm Csabesznak a beszámolót az új szerzeményünkről,az infóid segítségével turkáltam egy keveset a bosnyák játékos múltjáról.Lássuk hát ezt!
Az utóbbi tavaszt a bosnyák bajnokság harmadik helyezett csapatánál,a Borac Nektar Banja Lukánál játszotta végig,meccsenként 6.3 pontot dobott és 2.5 lepattanót szedett,amiből arra lehet következtetni,hogy inkább csereként számítottak rá.Az ősszel Belgiumban kosarazott a Csabesz által is említett egyletnél,de erről sajnos nincsenek bővebb információim. 2001/2002 : BKK Kumanovo,Macedónia ; meccsenként 20.5 pont és 10.5 lepattanó.Előző idényben ugyanitt 20.8 pont és 9.9 lepattanó meccsenként.Az eurobasket elemzője "mozgékony,jól dobó center" - ként jellemzi.Látatlanban jobb ha inkább semmit sem bocsátunk előre ; a vak is azt mondta,hogy majd meglátjuk - szokták volt mondani :-)) Így én is csak akkor alkotok véleményt,ha vizuális élményem volt a sráccal kapcsolatban (értsd : láttam játszani)!
Szevasz Oilboys
Hogy tudja-e, ez majd eldől, mindenesetre k*** nehéz dolga lesz, ha feledtetni akarja Bojant.
Az eddigi csapatai azért nem igazán világverő egyletek, értem ezalatt, hogy tudtommal egyik sem tartozik az ottani elittbe - ha tévednék, plíz javítsatok ki, én lennék a legboldogabb!
A másik dolog: 29 éves kora ellenére elég sok egyesületet megjárt. Ez két dolgot jelenthet:
1. Annyira kapós, hogy a klubbok egymással versengve próbálják megszerezni.
2. Odaszerződik egy egylethez, és záros határidőn belül kiderül, hogy ügyesen vágták össze a bemutatkozó videokazettáját.
Igazságtalan lennék, ha így láttatlanban lehúznám a srácot, nem is teszem, különben is: bízom Raska szakértelmében, különösen, hogy centerről van szó (remélem azért megkérdezték...).
Miután nem sikerült az éremszerzés, döntő lépésre szánta el magát a Szolnok férfikosárlabda-együttese. A bajnokság végén minden légióst elbocsátott a vezetőség, helyükre elsőként, Nikola Glisovic személyében egy 209 cm magas bosnyák center érkezett a Tisza partjára.
A gyengébb bajnoki szereplést követően nemcsak Goran Miljkovic vezetőedzőtől vált meg a Szolnok férfikosárlabda-együttese, de nem hosszabbított szerződést három légiósával, Maljkoviccsal, Lapovval és Vukicseviccsel sem. A Magyar Kupa-győztes gárda előbb edzőként szerződtette az egykori aranycsapat kitűnőségét, Rasid Abeljanovot, majd megkezdte a keresést a nemzetközi piacon.
Orosz, Mérész, Szarvas, Cziczás, Trepák, Rusznák és Pavlovics szerződése nem járt le, így ők maradtak. Első légiósként egy bosnyák center, Nikola Glisovic érkezett. A 209 centiméter magas, 102 kg testsúlyú, 29 éves kosaras évekig a jugoszláv bajnokságban edződött, szerepelt a BFC Beocin, a Vojvodina és a Lovcen Cetinje együttesében is. 1999-től 2000 decemberéig a macedón Kumanovót erősítette, ekkor szerződtette a belga Telindus Leuven. Tavaly január óta Boszniában, a Borac Nektar Banja Luka gárdájában kosarazott.
Na, akkor mától végre publikus is, amit már napok óta sejtett fél Fehérvár:
David Moseley az Albacompban!
A srác 25 éves, a Galatasaray-ban szerepelt tavaly. 193 cm, 90 kg.
Állítólag az NBA drafton csak egy sérülés akadályozta meg a csapathoz jutását annak idején...
Minden "szakértő" azt mondja, jobb lesz, mint Damon...
Esküszöm fehéret akartam írni nem feketét, csak éppen egy néger lánnyal beszélgetek közben (jé, ez is ember? A banánt elfogadja azért...), de nem érti miért mondom, hogy U-U-U-U. Majd leviszem Szolnokra tájékozódni egy kicsit...:)))
Greent meg már akkor sem értettem, hogy miért vitték Fehérvárra...Ha esetleg Szolnokra került volna, én biztos, hogy túl lennék már három infarktuson az Atlanti-Óceán vihar alatti hullámzásához hasonlítható teljesítménye miatt...Különben az alsóházi rájátszásban elég jól eldobáltak Reggie "iszonyatos nagy talentum" Elliottal Szegeden, de hát ugye B-s csapatoknál a védekezés sincs ott a toppon...(ld: Walke Karcsi 25 pontjai a Sopronban...azelőtt Szolnokon meg a standard 5 pont. Ja, elfelejtettem, a környezet...:))))
Ja, azt én is hallottam, hogy Williams és a nagy visszatérő Blanks is már Szolnokon van, és előrehaladott tárgyalások folynak Shannonnal (őt a szolnoki B-közép külön kérésére szeretnének megkaparintani :)). Hallani, hogy a rasszista elemek kiszűrése érdekében a jövő szezonra beépítenek három afro-amerikai fiút is a B-közép törszgárdába ezzel mitegy biztosítva a kellő kiegyensúlyozottságot.
Na de ki ez a király bedobó néger? Vagy még abszolút top-top 7pecsétes secret? Hú, de kiváncsi lettem...:)
Michael Hart Fehérváron. A "paraméterei nem rosszak", bár az osztrák bajnokság én úgy tudom nem túl acélos. Az Albacomp elégedett lehet a leigazolásával? Egyáltalán Fehérváron van már?
nem lehetett kihagyni... ez egy román srác lába... figyeljétek a cipőt!! ez nem retro-Nike hanem frankó eredeti cucc vmikor a 80as évek közepéből... a csávó amúgy 218 magas volt de szegénynek annyira rossz fizikai adottságai voltk a játékhoz (ahogy azt a lábán is látni) hogy nem nagyon vitézkedett nameg az első meccsén rögtön lerobbant a térde...
Sziasztok srácok!
Hosszú hallgatás után ismét hozzászólok.(Csak úgy teszek mint csapatom)
Egyelőre nem tudok szinte semmit, csak pletykákat hallottam hőn szeretett csapatommal kapcsolatban.Zsoldos edző lázasan keresi légiósainkat(nem mintha elvesztek volna, mert még nem is voltak) Olyat is hallottam, amire még nem volt példa nálunk , igaz én már évek óta hajtogatom(de hát mit ér az én szavam?!), hogy kiküldenék Zsoldost a gettóba hogy szedjen össze 2-esre és 4-esre egy-egy fekát, mert ugye hát mindenki reméli hogy Niksa marad.Amúgy gondoltátok volna róla hogy az amúgy nagyon hajtós , szívvel lélekkel játszó Tarlénak 18.3-as pontátlaga és legjobb lepattanó átlaga lett?amúgy IBM-ben is az első 10-ben van.De azt is hallottam, hogy esetleg Dombóvárra menne, amit nehezen tudok elképzelni, mert nagyon szeret itt, pénze is megvan és mostanában sokat járkál a Falco „székház”-hoz.De még lehethogy az Alexe is marad.Még Alexéhez: korábban valaki megrótt, hogy miért nem akarom, hogy maradjon, hát elmondom: tisztelelem, és elismerem képességeit, de… nem volt neki végig 20pontos átlaga, viselkedése néha kritikán aluli, ha komolyabb terveket szövögetünk akkor nála jobb játékos kellene, és hát a Lacával se mindig értik meg egymást , akkor aztán megy a hiszti.
De összeségében bízok Zsoldos hozzáértésében(lásd hány jó légisóst hozott ő már Mo.-ra!), hogy jó csapatunk lesz és egész évben jól szerepelünk majd és benn leszünk a 3ban.
Ja , Lacika már 3 éve Francia ajánlatokat utasít vissza a mi csapatunk kedvéért!Azért ez nem semmi, nem beszélve a magyar ajánlatokról is .
ezer bocsánat az érintettektol... kint volt még Kmézics Zorán is no meg Saeed Armaghani és Farkas Attila is (igaz o szervezoként..) na meg Gulyás Róbert is tiszteletét tette.
Ma lett vége a Courtside Procamp-nek... elég érdekes emberkék jelentek meg:)) Idén is lehetett látni sok korábban a hazai bajnokságban vitézkedo arcot, de tavaly sokkal több "magyar" volt ott. A 100 játésok közül számunkra is ismerosök: Alekszics, Bosznics, Bosnjak, Sanni és Vukicsevics. Volt egy romániai magyar srác is, Szilágyi Zoli (irányító)
Az edzok közül említésre méltó még azokon kívül akiket Sporttárs megnevezett: Heinrich és Lukosius.
A tornát a litván csapat (Jaguars) nyerte, nekik volt az edzojük Mindaugas Lukosius. Abban a csapatban játszott az említett Gabsys is aki az egyik meccsen 9/11 a másikon 6/8-as mutatókkal szerénykedett 3asból...a döntoben már kicsit rossz napja volt: 1/8 :)) A torna legjobbjának Klemensas Patiejunsas-t válaszották meg, 186 magas irányító, akit jó lenne magyar pályán látni, nagyon képzett és sokoldalú játékos. Az egyik meccsen trpila-duplát csinált: 12p, 11rbd, 10ass, 9kiharcolt hiba, 6stl... nem rossz... a mai meccsen meg: 19pts, 3rbd, 10 stl, 9kih., 8ass. Beszélgettek is vele boszen az ügynökök:)
Számomra amúgy a torna meglepetésembere Jarvis Kelley-Sanni volt. Ha most látom eloször, akkor elájulok tole. Meg is jegyezte az egyik jv. hogy ez a srác miért nem játszott ilyen jól az Albacompban... hát még azon a körmendi meccsen, ahol Sanni nagyon kitett magáért még ott sem jutott el ilyen magasságokba mint a hétvégén. O csinálta legtöbb IBM-emet a 3 meccs alatt (103 -- míg az MVP Patiejunsas "csak" 99-et), második legjobb pattanózó volt (35), negyedik legjobb dobó (59) szóval nagyon el akarta adni magát.
Na, még egyszer nekirugaszkokdok, mert éppppppen szarakodik aindeksz.
Üdvözlet nyúzílandi honfitársainknak, várjuk a részletes beszámolókat :))
Az iménti (meg nem jelent) hozzászólásban uborkaszezonról beszéltem (életemben először használom ezt a kifejezést, a villám b@*z*@ vóna agyon, aki kitalálta), ez nagyjából azt jelenti, hogy mindenhol kialakul a csapat, kivéve Körmenden. Hogy naprakészek legyünk, ezentúl minen vasárnap tájékoztatni fogom a topicot az aktuális körmendi kezdőcsapatról (pletykák kizárva).
Szóval a jelenlegi:
Szlávik-Kutasi-Trummer-Mujanovics-Edmonson
Gery,
Szombaton Isti-búcsúztató a Rába-parton. Lizi értesített?
Ott voltam a 2. tesztmeccsen Palmerston North-ban, királyok voltak a fiúk! Jó volt a hangulat, a kb. 20 fős magyar szurkolótábor is mindent megtett. remélem, a többi meccs is ilyen jól sikerül.
Nem tudja valaki az ůj ŕtigazolŕsokat,pontosabban az egész jŕtékos mozgŕs érdekelne.Ha valaki tud arrol infot hogy a Halimics hol folytatja akkor irjon!