Nekem is eszembejutott,hogy a többi csapat túl erős lesz nekünk.Úgy néz ki (a pontos névsor asszem holnap derül ki) mi egy abszolut amatőr csapattal megyünk.Mindenki Klíma szurkoló lesz és mindenki tud majd kosarazni de ne várjatok tőlünk nagy dolgokat.
Most itt bevallom mindenki előtt őszintén,hogy Zotyának(itt némo) füllentettem a múltkor a kaposkosáron,hogy már a félpályás dobásokat és a zsákolásokat gyakoroljuk és az sem volt teljesen igaz,hogy "ttamás" akkorát ugrott,hogy felragasztotta a rágóját a palánk tetejére. :o))))))))))))
Ha minden igaz akkor lehet,hogy csak én leszek igazolt játékos a csapatunkból.Tényleg elég "ünneprontó" lenne ha Pakson mindenki a győzelmet hajszolná - ne ezért menjünk oda hanem a buli kedvéért.Meg talán csökkennének az ellentétek a táborok között mert úgy érzem,hogy a pont a másik három résztvevő tábor "kedveli" legjobban a Kaposvárt.Ja a dombóváriakon kívül...
Üdv a topicban, Isiah T.
Örülök, hogy egy újabb földi csatlakozott az Indexes topichoz (azt, hogy szolnoki vagy, csak abból gondolom, hogy én még nem találkoztam másik városból száramzó Olaj-szimpatizánssal - szerintem kb. olyan sűrűséggel fordulnak elő az ilyen egyedek mint I.T. /aki hazatelefonál../). Létszámban lassan megelőzzük a paksiakat!
Megoldás: hozzál szerelést, valaki majd csak leigazol (azért nem írom, hogy játssz nálunk, mert szerintem nem vennék Tőled otthon jó néven, ha a "Fáradt Olaj - Szolnoki Baglyok" csapatát erősítenéd, de ha nem akarsz mostanában hazamenni, akkor még beférsz a csapatba... :-)))
Régóta olvasom a kosaras fórumokat és most úgy érzem nekem is csatlakoznom kell ehhez a remek társasághoz.
Nemcsak azért mert itt kultúráltak a hozzászólások, hanem azért is mert mindig friss naprakész infókat lehet itt kapni (objektíveket és szubjektíveket egyaránt).
Hogy valami új (valakinek már lehet hogy nem az) hírt is közöljek, most olvastam a Eurobasket-en, hogy már hagyomány a magyar kosárlabda csapatoknál, hogy nem nagyon indulnak el a nemzetközi kupákban és most is csak a Paks vállalta. A Szolnok, Körmend, Falco nem indul, mert nincs pénzük az utazásokra.
A paksi augusztusi "kosárgálán", pedig Hajrá Szolnok!!!
Igen, ez nekem is dilemmát okozott. Nem akartam túl "tapasztalt", "félamatőr" (copyright rostas) csapattal megjelenni a tornán, hiszen - bár fogalmam sincs, hogy a többiek kiket hoznak, és az általam ismert szabályok sem tiltanák - az nem lett volna jó, ha eleve előnybe kerülnénk azzal, hogy nálunk sok olyan srác játszik, aki tanulta is a szakmát.
Ezért szándékosan "butítottam" a csapaton. A szolnoki küldöttség tulajdonképpen egy baráti társaság, akik szinte minden héten együtt szoktak kosarazni! Az már egy különös véletlen, hogy hárman is topictagok vagyunk, ezt sokáig mi sem tudtuk egymásról. Sőt, hogy tovább is fintorogjon a sors: A csapat zöme (80%) Olaj meccseken egy kupacban ülünk bérletes helyeken!
Sajnálom, hogy nem lesz fehérvári "outsider" csapat, 12 emberből 1-2 exifista; szerintem ez azért még nem a profizmus (főleg, hogy mi elhatároztuk: mindenkinek megpróbálunk azonos játékidőt biztosítani).
Sziasztok!
Itt ulok a Stanford Egyetem egyik szobajaban, illetve, pontositok, mert kulonosen erdekes: a kosarlabdacsarnok egyik szobajaban. Mit mondjak? Beszaras...
Az egy dolog, hogy otthon ilyen csarnok nincsen, ez meg "csak" egy egyetemi letesitmeny (azert ez az egyetem igen elitnek szamit errefele, de gondolom, letesitmenyben a tobbi se gyenge), sokkal fajobb az egesz campust vegigjarni. Hihetetlen, micsoda korulmenyek kozott sportolhatnak itt azok, akik uton vannak a profizmus fele. Es minden sportban: a kosarcsarnok (roplabda is egyben) hetezres, legkondicionalt, boruleses (ekezetek nelkul nehez lehet olvasni, hehe), de van itt negymedences uszodakomplexum (ketto otvenes, feszitett viztukru, muugrotorony, ketezres lelato stb.), baseball, atletikai, amerikai foci, teniszstadion. Es persze foci, valaki szolhatna a magyar aranylabuaknak, hogy ne erolkodjenek, siman le fogja oket nyomni Amerika. (Mar most is, persze, de ahany gyereket lattam itt ejjel-nappal focizni, profi kepzes kereteben, a jovo sem ketseges.)
Szoval, ez itt a foldi paradicsom a sportkedvelonek, es esz a sarga irigyseg, hogy otthon ilyen sose lesz. A Stanford egyebkent nagyon elokelo helyet foglal el az ami egyetemek listajan, ami a sportot illeti, kosarasai pl. tobbszoros NCAA-gyoztesek, mindket nemben.
Na, es ha mar a kosarnal tartunk. Kedves fehervariak, raakadtam David Moseley nyomara! A srac ket dicsosegtablon szerepel a csarnokban. Az egyik inkabb csak emlekezik a Stanford University csapatanak kapitanyairol (bar ez is dicsoseg am!): David Moseley 1999/2000-ben viselte a virtualis karszalagot. A masik tablan, ahol (asszem ugyanebben a szezonban) fel van tuntetve a kovetkezo felirat all: The most improved players. Feriba biztos tudja, mit jelent, bevallom en csak sejtem.
Talan majd talalok valakit, aki meselni is tud rola, de az most biztos (latva az itteni korulmenyeket, tudva, hogy elit helyrol van szo, minden ertelemben), hogy jo ajanlolevel a sportban a stanfordi mult. Hogy ez mire lesz eleg David eseteben a magyar bajnoksagban (nem tudni azert, hogy alakult a sorsa kesobb, volt-e komoly serulese pl.), majd kiderul.
Tovabbi jo holtszezont mindenkinek, nemsokara otthonrol:)
Saabee-val mi is "lázasan" szervezkedünk a szupertorna ügyében. Az újdonságok:
- a bajnokcsapat csarnoka aug.3-án a rendelkezésünkre lesz bocsájtva (99%). Ezért köszönet az ASÉ-nak.
- a nem hivatalos versenykiírás papíron már létezik hála saabee-nak, hamarosan rajta lesz a neten.
Aki már tudja, az légyszi írja meg, hogy milyen színű mezben kíván játszani, hogy pl. ne minden csapat piros-kékben virítson :))
Atomic fan-ek!
Feribá04 és Csaby (egymástól függetlenül)felvetette a pénteki eszmecserét lent a Nádasban, mi is benne lennénk saabee-val. A részletekről küldünk e-mailt.
Mindenkinek jó készülődést!
A csapatlistát pedig minél előbb küldjétek!
Akkor Mi lehet,hogy "meztelenek" leszünk? hihiii
A csapattól szerzett mezhez nem sok reményt fűzök... elvitte a lét a sok szegecs,meg gipsz amivel a Néber doki összedrótozta a srácokat tavaly. :o)))
De azért jövő 7en megérdeklődöm,talán az utánpótlástól kapunk pár cuccot.
Az "Old Butterhand"-nél még csak kuncogtam, de a "Szolnoki Baglyok" csapatnév olvastán hangosan felröhögtem az irodában! :-))) (Szeretem az öniróniát, ez nagyon jó választás!)
Mikor a legelején beszéltünk (írtunk) a dologról úgy állapodtunk meg, hogy mindenki szerez mezt a csapatától, hiszen mindenki az egyesületét képviseli.
Bár úgy hallom, lehet nekünk külön mez készül erre a tornára.
Nem az a legfőbb probléma, hogy gond van a kezdőöttel (bár kizárólag Zalán és Davis volt képes viszonylag egyenletesen teljesíteni), hanem az hogy a bajnokcsapat gyengült, holott egy nagyon izzasztó idény előtt vagyunk atomkemény nemzetközi szereplésekkel.
Csak annyit akarok írni, hogy eddzen minden csapat cefetül, mert nagyon erős szolnoki csapat van kilátásban. Most tartunk az erőnléti edzéseknél, jövő héten olyan lesz a kezünk, mint a vaj (szólítsatok nyugodtan Old Butterhandnak), az utolsó hét a taktikáé. Gondolatban már le is van mosva mindenki (a kocsmában is).
Szerintem nem rossz ez a névsor. Bencze az egyik legnagyob tehetség, míg Boros az egyik legjobb idényét tudhatja maga mögött. Szerintem a középszakasztól vállogatott formában játszott. Góbi az egyik legmegbízhatóbb magyar center. Matus keveset, de akkor hasznosan játszik, ráadásul nem ijed meg senkitől sem. És igazi fehérvári.
A Halm meg hazajön. Remélem egy 10 pont körüli átlagot hozni fog.
Nem azt mondtam,hogy a Halimic egy jó védekező játékos volt csak azt mondtam,hogy szerintem a magyar mezőnyben átlagos volt.Labdaszerzésben 14.lett 2,8-es átlaggal.
Akkor a jövő héten küldjük a listát.
Másoknak van mezük?Mert jó lenne valami megkülönböztetés a pályán!Jó lenne ha mindenki hozna kb egyforma színű pólót nem?
Én azért nem bánnám ennyire, ha a magyar válogatott gerince nálunk szerepelne...
Bár mi sem vagyunk rosszak Borossal, Halmmal, Góbival, Benczével és Matussal.
Igen ezt a Gabsys-t kinéztük, de sem ő sem más (esetleg csak Lukács) nem fogja tovább erősíteni a keretet. Ezzel a csapattal sajnos nem fogunk védeni. Idén is egy hajszálon múlott a végső győzelem, de ennél a Körmendnél jövőre biztos, hogy lesznek jobb csapatok. Az egyetlen lehetőség az idényközbeni igazolás. Egy, de szerintem két idegenlégióst is igazolhatunk. Igaz, hogy én elsősorban a magyar játékosokat favorizálom, de Marci távoztával most már nagyon gyenge a padunk (Mondjuk a kezdőötnél is el tudnék képzelni egy kis update-et).
Nem tűnt fel, hogy Halimics nem védekezik?
Mennyi lepattanót és prakkert osztot ki meccsenként 201 cm-el?
Mennyi labdát szerzett?
És a legfontosabb átlagosan mennyi pontot szereztek azok a játékosok akiket ő fogott, hányszor kellett neki besegíteni és ezekből a besegítésekből mennyi faultot szedtek a csapattársak?
Ezeket a szempontokat kell figyelembe venni akkor, ha valakinek a védekezését osztályozzuk, de támadásabn természetesen igazat adok neked. Amit nem tudott az a betörés volt, ami mondjuk az ő gyorsaságával nem volt megoldható és a "forintos" labdák (ezekben pl. Lukminas - aki sok mindenben hasonlított rá - egyértelműen jobb volt).
Más. Nagyon örülök, hogy sikerült összerántanotok egy bandát. Várunk titeket is! Természetesen elég a játékoslista jövő hétre is. Legyen rajta a játékosok neve, illetve a topic-osok nick-jei.
Annyira nem figyeltem meg a skacot, de az tényleg igaz, hogy jól dobált mindenhonnan. De igazából nagyon sokat zártak neki, és a duplákat elég tisztán dobta. Ehhez igencsak kellettek a csapattársai.
De ami nagy előnye volt a skacnak, hogy bárhonnan, bármikor 2 emberrel a nyakán is bedobta a triplát, ha elkapta a fonalat. Még "faulttal" együtt is.
A védekezése tényleg nem volt az igazi.
Ja nem lenne rossz, ha ez a Gabsys gyerek jönne. Beállna 10 percekre, ezalatt behintene mondjuk meccsenként 4-5 triplát. Betörni ott van Terribá meg Gery.
Nem értem miért terjedt el szurkolói körökben az,hogy a Halimic egyáltalán nem védekezett és hogy csak a hármasokat tudta dobálni!Védekezésben is átlagosat nyújtott és nekem nem tűnt fel,hogy kilógna a sorból.
Nem olyan pontjai voltak,hogy 24/24 , 18/18 , 21/21 stb. hanem pl.28/15 , 33/18, 26/12 stb.(csak megközelítő példák).Ezek nem csak tripla pontok voltak!A büntetőket asszem a legjobb százalékban dobta a csapatból,ha jól emlékszem akkor a technikaikat is mindig ő dobta.Igenis dobott máshonnan is kosarat,dobálta a kettes tempókat és az igaz,hogy nem voltak olyan klasszikus "indulócselmegveremavédőtegy-egyben" (Davis a mestere)betörései de az elzárásokat nagyon jól használta ki és ezekből dobott gyakran sima ketteseket!Ja és a leindításai a Simivel...meg a Nunnery-vel...
Feribá04!
Pénteken lesz egy szurkolói találkozónk és utána tudok többet mondani a kaposvári létszámról és a névsorról!Igy ok?
Nem igaz! Halimicsnek nagyon jó kettes tempói is voltak, remekül került helyzetbe is kihasználva a labdanélküli elzárásokat. Nem igazán tartom kosárlabdázónak (nálam csak az számít annak aki valamit védekezik is), de ezek mindenképp erényei voltak. Ez a litván faszi pedig (egyébként marha szimpatikus volt és figyelembe véve előző klubját az ára sem lenne szerintem felrengető) kizárólag hármasokat szórt és azt sem dobóhelyzetből, hanem emberről. Tempóból dobta őket, marha gyorsan emelte és nem is kicsi a srác. 3 meccs alatt egyszer láttam zsákolni, kétszer dobott a palánk alatt kosarat lepattanóból és volt néhány büntije is. Kettes tempók+betörések=0. Ennek ellenére pont egy ilyen játékos kellene hozzánk.
Én sem láttam a KEMPEN olyan játékost aki mondjuk Davis-t, Németh Istit, vagy Madison-t megközelítené. Sok szerb kölyök még nem is játszott felnőtteknél és tényleg volt köztük olyan is akinél a mi juniorjaink jobb játékerőt képviselnek. A legnagyobb név Tunceri volt, de őt nem lehet itt megfizetni. A Sporttárs által emlegetett Gabsys az első két meccsen tényleg nagyon állat volt (tetszett amikor Vukiról 11 kisérletből 9 hármast dobott :))), de már akkor látszott, hogy a faszi hármasdobáson kívül semmit nem tud. Az utolsó meccsen nem jöttek a dobásai és inkább csak terhére volt csapatának. A kaposváriak ennek ellenére kerülgették...
Remélem mindenkinek jól tellik a nyara!
Ma reggel- mint minden reggel- olvastam a helyi újságot és titkon reméltem hogy csapatomról is írnak benne néhány szót ,esetleg egy új légiósról. És ekkor megpillantok egy nagy képet Kopaszodó Mágusunkról, gyorsan le is csaptam a cikkre! Még nem tudtam hogy teljesen feleslegesen.
Zsoldos épp azt ecsetelgette hogy milyen rossz volt a játékos- felhozatal a KEMPEN és hogy aki jó volt az meg nagyon drága.
Szerinte néhányan még a Falco kispadra se férnének be.(most tényleg szarok voltak vagy pedig a mi cseresorunk fejlődött iszonyú sokat ezalatt a néhány 7 szünet alatt?! De ha a 2. állítás igaz, akkor minek légiósok… ja , igaz cserének is kell valaki:)))))!; Álmodik a nyomor.)
És végül bejelentette hogy mind3 posztra 20-as listája van. Na ez szép-gondoltam- ,akkor mire lesz nekünk légiósunk?!Erre is válaszolt: augusztus közepe – vége.Na király.Nesze semmi fogd meg jól!
Rég jártam erre.
Csak annyit, hogy amit Avass leírt az mind igaz + tegnap kiderült, a várhatóan tömegeket megmozgató (:))augusztus harmadikai tornának az ASE csarnok fog helyszínül szolgálni. A versenykiírást Saabee készíti és ha már a héten nem is (de rajta leszünk!), de jövő héten mindenképp megjelenik a torna fő szponzorának a honlapján (innen el lehet majd érni). Magánlevélben küldhetitek a nevezési listákat, a lényeg, hogy legyen közte 3 topikos (nagyon várom a kaposvári csapat vezetőjét!!!). Úgy döntöttünk, hogy 10 helyett 12 játékos is szerepelhet egy keretben. Tervezhetitek úgy is a hétvégi programot, hogy már pénteken megérkeztek (szállás akkorra is van) és így pl. Körmend esetében megspóroltok egy hajnali ébresztőt (bár gyanítom, hogy ebben az esetben fásultabbak lesztek mintha hajnal négykor kelnétek :))).
A nevezési díj mértéke olyan 10 ezer/csapat körül lesz és ebben a szálláson és a bulibelépőn kívül egy szombati vacsora és a játékvezetői díjak vannak benne.
Szóval gyakoroljatok!
Várom a nevezési listákat magán mail-ben.
A minap én is "ellátogattam" az oldalra,azért a az a kép a címlapon a Sitkuról... ez mikori? vmi kadettos kép?:-)
Egyébként nem tud vki olyan oldalt,ahol a meglehet találni az idei szezon statisztikáit??? /a kosarlabda.com-on kívül/
Topickosár:
Ezek szerint most már biztos,hogy lesz a "torna".
Szuper!
Bazsy!
A szerb stílus adott lesz nálunk. Sok verekedéssel. Főleg én, a hihetetlen testsúlyommal:-)