nos akkor télleg zárjuk le a témát, ne menjünk bele... én ott voltam azon a pesti döntőn ott volt más is... de ugye nem a kmd-i táborban ültem, hanem a semleges részen és csak onnan lehetett látni dolgokat, félreértés ne essék, Madison számomra az egyik legjobb légiós aki valaha megfordult kis hazánkban (ő aztán jól megfordult :)) lényeg: előre senkit se ítéljünk el... sokba van ez a Moseley gyerek itt nekünk, lássunk is belőle vmit --- cask hogy legyen párhuzam, annak idején Williams igen hatásos volt az első meccsein, edzésein, nem lettünk vele előrébb, míg az öreg Shannon "annak" idején mindekiből csak egy fintort váltott ki és mégis valahogy felkerült pár zászló a csarnokba (jó tudom csalás volt:))) szal én bízok a gyerekben
Valszeg félreértettél! De, hogy rövidre zárjam csak annyit mondok, hogy te is megválaszoltad a játékos viselkedésének kihatásait írásodban. Tudniillik igazad van abban, hogy anno Madison tényleg mutatott valamit a pesti közönségnek és az nem volt más, mint amit Moseley mutatott a kaposvári közönségnek. (A mutatóujját a szája elé téve intette nyugalomra a hazai híveket). És ha ott voltál (feltételezem) akkor arra is emléxel, hogy erre még az un. úri pesti közönség sem volt vevő......
srácok, azért nem kellene az élő fába is belekötni talán... csak azért mert D.Moseley az Albában játszik már rögtön fogja vissza magát??? naaaa... ha valaki tényleg a meccset nézte akkor láthatta hogy nem a közönséggel foglalkozik, hanem magával a csapatával és max kihat a közönségre... ezt úgy hívják hogy él a játékkal, nem mutogat nem köpköd, nem verekszik... nem kellene már félreérteni, na meg azelőtt elítélni hogy bármit is csinált volna... köszi
amúgy ez nem fedi a teljes valóságot hogy pl Madison semmit nem csinált volna sohase, mert volt annak idején a bizonyos Körmend-Honvéd döntő ahol Nickel előszeretettel mutogatott ki a pesti úri közönségnek... igaz ott bárki nyugodtan megteheti
"Viszont az biztos, hogy megjósolhatatlan, mit hoz ki belőle majd néhány "barátságos" fogadtatás. De ezt valamennyi amerikai légiósról leírhatjuk..."
Tényleg?
Akkor pár ellenpélda: Madison, Edmonson, Lee, Riley, hogy csak pár nevet említsek, de biztosra veszem, hogy pl az idei szezonban Clay is inkább hidegvérüségével (és remélhetőleg szuper játékával) tűnik majd ki.
Nem vagyok híve, ellenfél játékos cukkolásának, de azt már most borítékolom, ha ez a Moseley gyerek ilyen típus, mint ahogy írtátok akkor már most szólni kellene neki, hogy 1-2 helyen mi vár rá. És véleményem szerint a közönségre sem lehet majd haragudni, ha esetleg 1-2 félreértett mozdulatra begerjed.
Ha tudja helyén kezelni a dolgokat, akkor valszeg nem lesz idegbeteg és hasonló stílusú játékos válhat belőle, mint pl Ivkovicsból, bár ismerve az amerikai rapp-stílust, ezt nehezen tudom elképzelni róla. Még így látatlanban is!
Amúgy vasárnap én is ott leszek a NAGY DERBYN, úgyhogy majd megkereslek.
Tegnap én is láttam Moseley-t...
Nem igazán tett rán jó benyomást a stílusa.Az tény,hogy a legtöbb fekától eltérően nagyszerű csapatember(piros pont!)de szerintem túlságosan is "pörög"!Igazatok van-tényleg félő,hogy az ellenfeleknél ez a stílus nem jön majd be.Nekem se jött be mert sokat reklamált és mindent kommentált és ez egy éles meccsen ez lehet,hogy nem lesz a csapat hasznára.Ráadásul úgy nézem,hogy könnyű "felhúzni" és ezt a rutinosabb játékosok pl.Ivkovic rögtön ki fogják ellene használni.
Amit eddig irtatok erröl a srácról nagyon félek, hogy néhány csarnokban nagyon nem fogják szeretni. Körmenden egy szoros meccs közben nekiáll mutogatni, kurjongatni, hát nem igérek semmit... :))))
Valamit félreértelmeztél.
Moseley nem színészkedik. Van egy eléggé különleges egyénisége, amihez hozzátartozik, hogy egész meccsen be nem áll a szája. Végig hajtja és dícséri a csapattársait és láthatóan nagyon élvez minden szép megmozdulást.
Ennyi. A színészkedésre tudnék példákat mondani, amit David csinál, az szerintem nem az.
azert ettol a gondolattol hogy "david olaj mezben" kicsit kivert a viz. meg szerencse hogy ott a sok szmajli : )
azon filoztam, hogy ha ez a moseley gyerek ennyire szineszkedos tipus mit kap majd szolnokon egy eles bajnokin. viszont ebben az evben nalunk is van feka jatekos... tehat faji kulonbozosegen alapulo effectek kizarva : ) szal ezt nem hagyhatom ki: nem az albacomp vagy a liga egyeb tradicionalisan amerikai idegenlegiosokra epito csapatai inteztek nekunk is szinesboru jatekost?? : ))))
Dávidról annyi jót írnak a Eurobasketen, hogy lassan szívesen látnám Olaj mezben:))))))))))))))))))))))))))))
Vb érdekesebb eredményei (nem a főiskolai teremlabdarúgó):
USA-Algéria 110-60
Kanada-Spanyolország 54-85
Puerto Rico-Törökország 78-75
Új Zéland- Oroszország 90-81
Kína-Németország 76-88 (Nowitzki 30pont, 8 lepattanó; Yao Ming a mostani draft no.1 16p ill.5 l.)
Jugoszlávia-Angola 113-63 ( a jugók 69%-kal dobták a triplát 9/13 ill. 8 játékos dobott min.10pontot)
Akkor most fehervariaknak , egy ket eszrevetel hatha orulnek neki.Theisz Péter agressziv vedekezes tamadasban nem vallalt sokat.
Góbi csupasziv játéka egy durva faultal megspekelve.
Lapoov eszrevetlenul dobta meg 17 pontjat.
Matus, Boros szorgalmasan tette a dolgat
Hart nem az ő meccse volt sokat hibazott.
Mosley: Erdekes figura , vegig dumalta a meccset szineszkedett , nyogdecselt , ki-ki mutogatott a kozomsegnek (ujjat a szaja elé rakva intette csendre a nezoket), de nagyon lazan es jol jatszott. Ha uresen allt az ember akar "golhelyzetben" is passzolt, szerintem nagyon jo jatekos aki ala rendeli magat a csapat erdeknek.Egy nagyon pozitiv dolgot is lattam tole:3. negyedbe (annak is az elejen) cserehez kezsulodott az Alba Mosley nem is gondolta , hogy ot hozzak le miztan szoltak a tarsak , hogy te mesz le szo nelkul lefutott (minden sertodottseg nelkul) adott egy ket jo tanacsot a feljovo jhatekosna majd minden jatekossal lepacsizott.Jó játékos de azert vigyazni , mert semmit sem hagyottzso nelkul:-))
ebből a hírből a legkedvesebb számomra hogy ezt látom:
>>>Klíma–Vill Kaposvári KK: Varga R. (12/6), ...
Bobó újra játszik... annak idején egyik kedvencem volt mikor nálunk játszott 2 évig... meg amikor még jóval előtte a Vidiben nyomta gimis korában (lehet azért volt mert egy évfolyammal felettem járt és a suliban is teljesen normálsi srác volt? :))
szal hajrá Bobó!!
eccer már igazán ki kellene kapnunk rendesen felkészülési meccsen... nem jó előjel ha jól ,egy ilyenkor:))
A válogatottak nélkül felálló csapatok idény eleji dobóformával kezdtek. Az összecsapás első kosarát az amerikai Moseley szerezte a fehérvári oldalon. A kaposváriaknál Varga talált be büntetőből. A somogyiaknál sok támadás maradt kihasználatlanul, Ivkovicsék nyolc perc elteltével csak büntetőből szereztek pontot. Később felpörgette a játékot a Klíma és ekkor már sikerült néhány kiváló megoldás.Ilyen volt, amikor Varga felívelt labdáját De Gray húzta gyűrűbe, majd Szőke is zsákolt. A félidő végéig négy pontra zárkózott fel a cseréit is bevető somogyi alakulat. A szünet után De Gray jóvoltából az egyenlítés is sikerült (37-37), aztán Moseley aktivizálta magát a túloldalon. Mindkét gárda igen keményen próbált védekezni, de a sok szabálytalanság széttördelte a játékot. A zárószakasz előtt két alkalommal is átvette a vezetést a Klíma-Vill, de nem tudott elszakadni ellenfelétől. A rengeteg büntetőt kihagyó kaposváriak ellen végül kicsikarta a győzelmet a kevesebbet hibázó Albacomp.
Marcali városi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Pestality, Csabai.
Klíma–Vill Kaposvári KK: Varga R. (12/6), Szőke (13), Rich (2), De Gray (15), Ivkovics (12). Csere: Fülöp (-), Ágfalvi (12), Filipovics (9), Beck (-). Vezetőedző: Goran Miljkovics.
Albacomp-UPC: Theisz (3/3), Hart (5), Moseley (22/3), Góbi (13/3), Lapov (17). Csere: Matus (2), Halm (17/9), Mihalics (2). Vezetőedző: Sterbenz László.
Na egy gyors értékelés a mai meccsrol:AAron-nak ma nem igazan ment bar egyik idegenlegiosunk sem jeleskedett, talán Gray 2 szep kosarat lehet kiemelni. SZoke es Ágfalvi teljesitmenye kiemelkedo volt. Varga jol tartotta ossze a csapatot. Remelhetoleg lesz meg jobb is:-))
Sziazstok, megjöttem, kösz a halakat.
...nomármost, haladjunk szépen sorjában.
Willie: Most, hogy mondjátok, Nyerges nekem is beugrik a megyei bajnokságból, 8 méterről szokta hajigálni a trinyókat az öregfiúkban.
Utánpótlás téma: a "kedvencem". Végtelenül elkeserítőnek tartom, hogy egy ilyen nagy kosaras múlttal rendelkező városban nincs egy normális utánpótlás edző, aki a tehetségekből standard, első osztályra alkalmas játékost faragjon. Még az is lehet, hogy megtanítják ezeket a srácokat kosarazni, a bajt inkább a pszichés (egészségemre) felkészítés hiánya jelenti. Nekem van szerencsém személyesen, eléggé közelről ismerni az általatok is említett, utolsó saját nevelésű játékosaink nevelő edzőjét (OlajAzIsten tudja, kiről beszélek). Mióta nem Ő csinálja az utánpótlást (talán Szasza kivételével) nem volt használható szolnoki fiatal a csapat körül - és ez nem is fog megváltozni, amíg ilyen komolyan veszik nálunk az utánpótlást :-(((
Ja, kihagytátok a felsorolásból Romboló-Boldizsárt, aki ugyan olyan fakezű, hogy levet csavar a labdából, de akaratban és erőszakosságban nagyon ott van. Egy szelíd kérdés: vajon 10 nevelő edzőből hány lenne képes egy ilyen képességekkel "megáldott" játékosból élvonalbeli kosárlabdázót faragni? Igaz, hogy iparos, de mégiscsak ebből él már hosszú évek óta...
Szasz Bazsy! Gabci helyett, de csak az én nevemben válaszolok. Nem tudom, hogy megyek-e egyelőre azt sem igen tudnám megmondani, mire fogok ráérni a jövő héten. Egyébként Ő, mint mindenre "elfoglalt" diák, nagyobb eséllyel ott lesz, mint én, de azért majd igyekszem.
...most csak ennyi, úgy érzem még nem vagyok formában. :)
Én a felezővonaltól nem messze ültem,a meccsre egy haverommal mentem fel.Nem láttam a románok elleni meccset,ezért nem tudom akkor milyen fordulatszámon pörgött a csapat,de nekem jó a legelső benyomásom az összképről ; a felkészülés idején szerintem teljesen érthető,hogy néhány ember egy kicsit visszafogottabb vagy kevesebbet van pályán (Pavlovics),esetleg elfárad (Vilcinskas).Már tegnap este is írtam,a legjobban Stone játéka hatott,király lehet majd ha egy kicsit koncentrál is (ld: büntetők).
Cziczás - témával kapcsolatban : szerintem ha Lacinak olyan jó esze lenne a kosárlabdához,mint amilyen keze van,szerintem stabil A - csoportos kosaras lenne.Az a véleményem,hogy elsősorban gondolkodásban nincs ott,ahol a csapat meghatározó emberei.
Holnap tehát Salgótarján,hasonló jellegű edzőmeccsre van kilátás.
Sebaj, majd lesz helyette motorcsónak, baseball, biliárd és salakmotor.
Ja és az év egyik legnagyobb sporteseménye, amit szerencsénkre élőben ad a Sport1...TEREMLABDARÚGÓ-VB. (na ez fogja leszorítani a Barátok közt-eket a nézettségi toplista éléről)
eleg sokan egyetertunk ezekkel kapcsolatban, sajnos... vagy szerencsere.. viszont holnap leugrom starjanba megnezem a csapatot, az arad ellen ugyis csak az elso felidot lattam.
azert irtam, hogy nemeth nem jo pelda, mert o egyedulallo tehetseg jelenleg. en arra gondoltam, hogy amig pl. a kormendnel minden evben feltunik egy-egy fiatal (nem nemeth kepessegu) jatekos, addig nalunk evek ota senki senki.. az en privat velemenyem az, hogy cicabol nem lesz soha jo jatekos (ne legyen igazam!!) szaszarol meg annyit, hogy a magam reszerol jobban orultem volna, ha most o lenne az elso szamu iranyitonk. lehet hogy egy evunk ramenne, de ha hosszutavon gondolkozunk, egy sajat nevelesu meghatarozo jatekos mindig nagyobb nyereseg barmilyen idegenlegiosnal. ha meg nem valt volna be szasza.. hat az pech, de szerintem megert volna egy probat...
Ha már Istit emlégettétek, van egy vele kapcsolatos hírem.
Ahogy Némó is írta korábban már nem valószínű, hogy kölcsonadják Istit valahova. Nos erre a legfényesebb bizonyíték azt hiszem, hogy tagja a Benetton 12-es keretének, ami a követezőképpen néz ki:
4 Marcelo NICOLA SPA 207 1971
5 Tyus EDNEY USA 178 1973
6 Trajan LANGDON USA 191 1976
7 Riccardo PITTIS K ITA 203 1968
8 Denis MARCONATO ITA 211 1975
9 Massimo BULLERI ITA 188 1977
10 Manuchar MARKOISHVILI GEO 195 1986
11 Mario STOJIC CRO 198 1980
12 Istvan NEMETH HUN 192 1979
13 Kresimir LONCAR CRO 210 1983
15 Jorge GARBAJOSA SPA 206 1977
16 Giacomo SERENI ITA 200 1984
Most már csak azért kell izgulnunk, hogy kapjon elegendő lehetőséget is, és ahogy annak idején Körmenden, reméljük Trevisoban is él majd vele Isti!
Hajrá Isti, hajrá Körmend!