E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
Nem is tudom, hogy magyarazzam meg neked, miert aldozat az valakitol, ha hajlando helyettem meghalni.
Nem tudod megmagyarázni.
Ha helyettem halt meg, ez azt jelenti, hogy nekem nem kell.
Azaz öröléletet ad nekem ezzel.
Mindannyian tudjuk, hogy ez nem igaz, mert meg kell halnunk.
Nincs örök élet.
Szamomra mar az is aldozat, ha a WC takaritasat a felesegem atvallalja. Ha pedig az eletet adna ertem, az ....
És elfogadod a feleséged áldozatát? Lehetne áldozat nélkül, kölcsönösségi alapon, egyik nap te, másik nap ő...és nincs áldozat. Hanem a feladat elvégzése van.
Ha visszaolvasol, rengeteg kérdésemre nem kaptam választ. Pedig várom.
mi ebben az áldozat? végül is csak tetszhalott volt.
Halj meg te, aztan legy 2 napig tetszhalott. Azonban Jezus igazan meghalt. A romaiak ugyanis nem adtak at a kivegzettet, amig az valoban meg nem halt. Jezusnak ezert is nem tortek el a labszarat a kereszten, mert akkorra mar halott volt. Hogy tutira menjenek, meg egy dardaval atszurtak a szivet. Csodalnam, ha ezt barki is tulelne. Foleg ha akkorra mar halott is....
Nem is tudom, hogy magyarazzam meg neked, miert aldozat az valakitol, ha hajlando helyettem meghalni. Szamomra mar az is aldozat, ha a WC takaritasat a felesegem atvallalja. Ha pedig az eletet adna ertem, az ....
Ezek szerint te Luther követöje vagy, vagy Kálviné, aki megégette barátját a szentháromság miatt. Luther a másik patkány aki feltüzelte szegény parasztokat, utána meg felszólította a földesúrakat, hogy tüzzel-vassal irtsák a szegény népet. Ezt hívta ö Isten büntetésének. Különben, ha tanultál volna egy kis történelmet,
Ha te is tanultal volna tortenelmet, akkor talan tudnad, hogy Luther nem tuzelte a parasztokat (de volt ott valami Munzer is), sot meglehetosen nyersen szolt ellenuk, amikor fegyvert fogtak. Szervetet sem Kalvin egette meg, hanem a felhordult kovetok. Hogy ebben megis van hibaja Kalvinnak, azt en sem vitatom.
Nem tudom, hogy vajon logtal a sulibol, amikor reformaciorol volt szo, vagy egyszeruen ilyen eles az elmed, de tudhatnad, hogy onmagaban az mit szamit, ha en pudingman neveben felpofozok valakit. Mert akkor te azzal biztos egyetertettel, es en meg tuti pudingman hivo vagyok. Isten nem adott senkinek se parancsot, hogy irtsa ki Europa "50-60%-t". Akik megis igy tettek, azoknak semmi kozuk nem volt valojaban Istenhez.
Egy dolog viszont bodoggá tesz, idövel kihalnak az ilyen vallásos örültek.
Egyszer mindenki meghal, meg az ilyen frocsogo (es meglehetosen szuklatokoru, de annal elesebb eszu) orultek is.
Még valami, Faludy neked gonosztevö?
Nem, miert lenne az? Egy jo nevu kolto, akivel milyen problemam is lehetne. De nezz csak magadra, olvasd el, amit te irtal. Tele van gyulolettel, frocsog a gonoszsagtol. Pedig te is bizonyara rendes ember vagy, es ezt a leheto legkomolyabban mondom. Es megis ilyeneket irsz. Meg Faludy is. Mi az oka? Hogy az ember josaga egyetemesen meg van fertozve a bunnel (es igy a tietek is). Igy folyton megrontjak Isten torvenyet. Es ugyan mit mondanal te arra, aki a gonoszsagot teszi, nem azt, hogy gonosztevo? Ez a problema.
Hogy miben áll Jézus áldozatvállalása? Főként abban, hogy az emberért eltűrte a halálát megelőző szenvedést, és hogy a legtöbbet adta: az életét.
Fogalmazzuk át egy kicsit:
Hogy miben áll Jézus egy anya áldozatvállalása? Főként abban, hogy az emberért a gyermekéért eltűrte a halálát születését megelőző szenvedést, és hogy a legtöbbet adta: az életét életet.
Kérdésem:
Hogyan adhatja az életét az, aki halhatatlan?
Mi van akkor, ha Jézus mazohista volt, és tulképp örömet okozott neki a kín?
Ha egy felnőtt hibázik, miért az ártatlan gyerek bűnhődik?
Ha Jézus megváltott bennünket, miért van mégis szenvedés?
És végül:Ha létezik isten, miért nem adja konkrét jelét, hogy van?
"... mi ebben az áldozat? végül is csak tetszhalott volt. A KÉRDÉS: mi az áldozat abban, ha valaki csak 2 napig halott?"
Hogy miben áll Jézus áldozatvállalása? Főként abban, hogy az emberért eltűrte a halálát megelőző szenvedést, és hogy a legtöbbet adta: az életét. (Ki adhat ennél többet?) Szerintem, csak akkor lehetne jogos a kritikád Jézus szenvedéseit, és halálát illetően, ha te is átélnéd azt, amit Ő...
Szerintem te azok "erkölcsétől" vagy rosszul, akik azt mondják magukról, hogy keresztények, de valójában nem azok. >> Hiszen a keresztény szó azt jelenti, hogy Krisztust követő, és aki valóban Krisztust követi, annak az "erkölcse"... Vagy neked Krisztus "erkölcsei" sem megfelelőek?
"Ha én mindenható lennék, nem áldoznám fel a fiamat a saját hibám miatt. Ráadásul kinek áldozom fel. Magamnak?"
Szerintem Isten sem tett ilyet, merthogy nem Ő hibázott... A Biblia azt mondja, hogy Jézus önként vállalta az áldozatot, és az Atya ezt jóváhagyta - tekintettel az emberre (a szülők megérthetik, hogy ez mekkora áldozat a szülő részéről...). Jézus áldozata azoknak szól, akik nem ismerik Isten valódi arcát, hiszen Jézus áldozatvállaló szeretete mutatja be az Atya valódi jellemét...
"Térjetek meg, mert elközelgett a Mennyeknek Országa."
pontositsunk mar egy kicsit. mikor lesz pontosan? eddig vagy otven idopontot hallottam, hatha te tobbet tudsz.... sem 999. 666, 1000, 1666, 1999 stb nem jott ossze, mindig csak tologatjatok a teljesites idopontjat, hatha majd egyszer lesz valami amire ra lehet mutatni: ez az.
Ja igen: a legkozelebbi idopontot 2006junius6-ra olvastam valahol, szoval...
en? csak szerenyen megkerdeztem, hogy olvastad-e. mert idonkent abban ketelkedek, hogy egy kiadasut olvastunk. Actiomannal es lsrrel tudom, hogy azonosat olvasunk, illetve bejuma altal olvasott is azonos, csak van aki mast olvas ki belole mint en. de abban nem vagyok biztos, hogy a te forditasod megegyezi a mienkkel.