A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Láttátok a képeket a Golf 7-ről?
Benne van az új navi, gigaképernyővel.
Nekem tetszik, már csak az új Octaviát kellene látni körülötte, engem meg a volánnál, a nevemet meg a forgalmiban :-)
Szerintem Golfba már nem, de pár nap múlva kiderül. A jelenleg futó többi típusba még egészen biztosan beteheted egy darabig. Polo-Golfkombi-Jetta-Sciricco-Eos-Tiguan-Passat még egy darabig így marad.
De használt autóhoz meg ladhatod még évek múlva is simán!
Gondolj bele, 2003-ba jött ki az 5-ös golf és ki tudja mikor állnak le majd a fent felsorolt autók gyártásával! Szóval van annak még piaca bőségesen! 8)
Kiváncsian várom a szeptember 4-én bemutatásra kerülő Golf VII-et!
Ebben ugyanis már valami egészen új multimédiás rendszer lesz, amit majd később nyilván megkap a többi típus is.
Eddig kb annyit sikerült összeolvasnom róla, hogy 3 féle lesz, a legnagyobb 8 coll átlójú képernyővel bír majd. Gondolom ez lesz a nagy navi. Állítólag mindegyik színes érintőkijelzős lesz.
Ez egyben persze elvileg az RNS-510 végét is jelenti. Meghalt a király, éljen a király! 8)
Ha valaki többet tud, netán képe is van, ne tartsa vissza magát!
Az audi féle google earth jellegű naviban reménykedem titkon, mert az valami pazarul néz ki!
Aztán lehet az is, hogy csak tovább reszeltek valamit, bár remélem nem.
Van egy eladó Skoda Amundsen navi, friss Mo. térképpel, antennával. A készülék szép állapotban van, egy szalonban 2 évig álldogáló RS Fabia-ból való. (Az autót végre megvették, de a navit egyből cserélték Colombus-ra.)
kérném a segítségeteket CASKA CA3621 kapcsolatban. milyen navigáció megy fel rá probléma mentesen. (sajnos nem sikerült kitalálnom, hogy milyen alapú a kertrendszere). 800*480-as s felbontás, azt vágom, de tudnátok segíteni, hogy merre induljak el a keresgélésben?
volt már valakinek ilyenje, vagy használ esetleg ilyet navigációra?
Azokba már kicsit gagyi lenne, esetleg a Colombusnak, vagy az Amundzennek tudok elképzelni egy olyan változatát aminek az előlapja levehető, és levéve egy ehhez nagyon hasonlító PNA szerű, hordozható cucc lesz. De egy ehhez hasonló, a műszerfal tetejére biggyesztett valamit nem igazán tudnék elképzelni egy golf, jetta, octavia méretű autóban... talán egy pólóban, vagy fabia-ban még igen, de ezeknél nagyobb autóban már nem.
Amúgy nekem is ma volt egy fura élményem: kezembe nyomta a nejem az IGO-s PNA-ját, hogy a barátnőjéhez menne a város másik pontjára, de pont előtte mondták, hogy szarakszik a Hungária körút, a navi meg arra vinné.
3 perc alatt megvolt egy kerülő útvonal személyes magyarázatokkal, ugyebár sima pöttyintés egy párhuzamos úton + "Útbaejt" parancs, és máris elkerülte a kínos útszakaszt. Én ezeket várnám el egy user friendly navitól. Menet közben is szívesen használnám olykor, szóval igény lenne rá. Ha ilyet tud, akkor az nyerő cucc.
Most volt lehetőségem nyomkodni egy egész estén át a VW új maps&more fedélzeti navi és "szórakoztató" ketyeréjét. Elsőként az up! kisautóban van.
Nagyon jó. Gyors, pontos, magyarul beszél, teljes EU térkép (nincs west meg East...),POI-k, egyszerű kezelés mint egy PNA, sokkal jobb megjelenítés mint iGo, kivehető, SD kártyáról zenét játszik, BT kihangosító (ami a problémás iPhone-al kb 1 perc alatt betöltötte a telefonkönyvet és gond nélkül üzemelt), kirakható rá az autó adatai (fordulatszám, vízhőmérséklet, külső hőmérséklet, ajtók nyitva), megtanít gazdaságosan vezetni (kiértékeli, hogy hogyan vezetsz), tolató radar képenyő.
Egyszóval nagyon tetszik, remélem hamar megjelenik más típusokban is.
Sziasztok. 2006-os A4 Gyári RNS-e navihoz keresek 2010-es vagy frissebb térképet? Nincs valakinek felesleges eladó vagy esetleg link ahonnan le tudnám tölteni? Köszi
mfd 1 keresek kijelzőhibásat,gombhiányosat, van egy komplet szettem 2005 b6 passatbol de mégsem müködik be bikázták a szervizben ha valaki tud segitsen
Mit lehet tenni, ha egyszer cask elveszti az RNS510, hogy hol van (és elmászik a térképen a valós helytől), mert nem lát műholdat, és aztán egyszer csak megint van 4-5 műhold (átraktam az antennát máshová), de még mindig rossz helyen van.
Reset nem segített.
Vártam jó sokat, aztán egyszer csak "átpakolt", de ez elég fárasztó így.
Ez tényleg bonyolult, mert én már korábban adtam neki egy navi dvd-t és az sem ment, akkor ott is ez lehetett a hiba, azt hittem viszi a másoltat simán. Nekem az Audiban az MMI viszi a másoltat gond nélkül.
Ha le is tudod tölteni, sajna nem fog működni vele... Előbb fel kell "szabadítani" a készüléket egy másik programmal, hogy az írt térkép dvd-t is olvassa a navi. Szóval kicsit bonyolult lesz ez az ajándékozás... 8)