Nem tudom van-e nemzetközi iskola arra felé. Ennek fényében 3 megoldás van:
1. Beíratod egy teljesen sima Francia iskolába, mondjuk egy évvel lejjebb, és már most elkezditek valmi hiperintenziv módon nyomni nekik a franciát
2. Egy évet még járatod otthon, magántanulóként, és közben itt kint tanul franciául
3. Ha mégis van nemzetközi iskola arra felé akkor oda iratod be, de az valszeg a legdrágább és hosszóútávon lehet, hogy a legkevésbé jó megoldás.
ha végleg jöttök ki, akkor mindenképpen az első két megoldás az érdekes, mert francia egyetem/főiskola-i felvételihez muszáj rendesen megtanulnia franciául
TANÁCSRA LENNE SZÜKSÉGEM!TUDOM MINDENKINEK VANNAK PROBLÉMÁI,DE HA VALAKI TUDNA NEKEM SEGITENI ANNAK NAGYON ÖRÜLNÉK.
KÖVETKEZÖ DOLOG AMIBE SEGITSÉGET KÉRNÉK.
NYÁRON KÖLTÖZÜNK KI FRANCIAORSZÁGBA PONTOSABBAN NANTES-BE(bocsánat ha nem jól irtam).
párom egy éve dolgozik kint és tervezük hogy mi is kiköltözünk.
két lányunk van 6 éves és 16 évesek.a nagy lány itthon most kilencedikes és az ö tanulási lehetösége miatt aggodom.több oldalon olvastam hogy kintteljesen másként van az iskola rendszer.angolt tanul itthon.milyen lehetöségek vannak a számára?hova milyen iskolába tudnánk beiratni?francia nyelvet nem tanult.ha valaki esetleg tud ebben segiteni azt megköszönöm.legyen szép napja mindenkinek:)
Strasbourg elővárosában van egy idős(ebb) magyar hölgy,akinek nagy háza van. Van 3-4 szobája amiket ki szokott adni,leginkább diákoknak.Rá gondoltam,mert már segítettem neki a házán csinálni ezt-azt és tudtam,hogy ezzel foglalkozik.Nála sajnos nincs hely,mert tele van diáklányokkal május végéig.Szombaton felhívom ismét,mert megkérdezi pár ismerősét,hogy tudnak-e valamit nektek azokra a napokra?
Hányan lennétek?Egy nagyobb szobába betett pótágyak elegek lennének a gyerekeknek?
iratkozz fel erre a levlistára és hirdess itt is: mafi_paris@yahoogroups.com ezen még több kint élőt elérsz. De szerintem azért valami földrajzi szükítést tegyél, mert nehéz lesz Délelőtt NIzzában este Rouenban helytállnod, főleg ha közben délután még Rennesben is bevállaltál valamit:-)
Te most tényleg azt vàrod el tôlem (vagy valaki màstol), hogy befogadjon, etessen-itasson, segitsen elhelyezkedni (neadj isten àtadja Neked a munkahelyét), etc....
Hol élsz fiam ? Melyik mesében ?
Arra még nem is gondoltàl, hogy esetleg TENNI is kéne valamit ezekért a dolgokért, nem csak sirànkozni, szitkozodni egy topic-on ?????
Szerinted az emberek többsége akik itt kint laknak, azok is ugy jôttek ki, hogy belecsücsûltek a joba ?
Hidd el, hogy elég pofont kaptam màr én is az élettöl, és szerintem még fogok is, de soha nem az ônsajnàlatra forditottam az energiàm, hanem a talpraàllàsra !
Hidd el, tudom miröl beszélek, ugyanis 14 éves korom ota szülök nélkül egyedül nevelkedtem, elvégeztem rendesen az iskolàimat, az egyiket melo mellett, voltam 15 évet hivatàsos katona, most pedig cégvezetöként 30 embert irànyitok....
Mint ahogy màr grg kolléga is irta, màr több embernek is segitettem, nagyon szivesen làtok el arra érdemes embereket jo tanàcsokkal, vagy némi tàmogatàssal....
Többen tudnànak tanuskodni arrol, hogy az az "aberràlt légios", aki ugye szanatoriumi kezelésre szorul, milyen ember is valojàban....
Billy
Ps : és màr megint Nekem kell bizonygatnom az igazam egy senkihàzi jôtt-ment nek.... :-(((( Magyarorszàg én igy szeretlek !
Az utcàn élsz, és egész nap a forumon logsz ?????????
Inkàbb munkàt és szàllàst keress !!!! Ne rontsd a magyarokrol kialakitott jo véleményt !!!
Menj dolgozni, talàlj egy rendes szàllàst, végy egy autot, hàzasodj, szaporodj.... és ha majd mindezeken tul leszel, akkor ideûlhetsz, és elmesélheted a franciaorszàgi tapasztalataid az épp erre tévedö, kiutazni, kikôltôzni vàgyokkal....
Csak azért bátorkodtam ebbe a topicba írni, mert korábban olvastam hogy a kinnt élő magyar családoknak is elkelne néha a segítség. Sőt volt olyan külföldön élő család akik magyar újságban kerestek a gyerekük mellé segítséget.
Kedves kocsis én nem hiszem hogy ilyenek lennének a kinnt élő magyarok, persze mindenkinek megvan a saját gondja és baja, lehet ebből kifolyólag sem vesznek tudomást más nyomoráról, de ha neked olyan rossz kinnt és az utcán élsz ,akkor miért vagy kinnt? Én tutira nem mennék csak úgy el a semmibe itthonról, még akkor sem ha itt nincs munkám.
A Sch Billynek csípem a humorát. :) Neked véletlen nincs gyereked aki mellé kellhetnék? :D
Elsősorban Franciaországban élő családosoknak intézem ezt az üzenetet. Ha van olyan család ,aki nem tudja minden esetben megoldani a gyermek(ek) felügyeletét és ezáltal babysittert keres, nos az ők figyelmükbe ajánlom magamat és barátnőmet. Rugalmas időbeosztással akár több családnál is helyt tudunk állni, de ez tőletek függ, vagyis attól hogy a hét hány napján lenne szükség a felügyeletre. Mindketten megbízhatóak és becsületesek vagyunk, iskolázottak, angolul beszélünk. Amennyiben felkeltettem az érdeklődéseteket , az alábbi email címre kérek üzenetet,(emailben mindent meg tudunk beszélni). KovacsneJEva@gmail.com