Gratula mégegyszer az autódhoz:::)))Jó egészséget hozzá!!!
Egy kis tapasztalat,amit tegnap este az M5-ön ,,készítettem".....
Budapest-Szeged=167 km ...teletank olaj TRIP ,,B "RESET és elindultam este 17 órakor..odaérkeztem 18:30-kor.....130 km/h alatt nem mentem csak ott ahol korlátozva volt!!!130-165 km/h között nyomtam neki végig
-visszafele 130 és 140 km/h-val nyomtam végig neki......
Hazajövet megint teletankoltam és megnéztem a TRIP B fogyasztását és 5,6 l/100 -at mutatott,de,ha én osztottam el az elfogyasztott gázolaj mennyiségét,azaz 21 l-t 342 km-el=6,1 l az igazi fogyasztásom....!!!
A TRIP nem mindig megbízható:(((
....Ja,négyen ültünk benne,a két gyerekkel együtt...
A gyári fogyasztási adatokat,hogyan szerzik ŐK??? MAX. 90-120 KM/H KÖZÖTT ÉS FOLYAMATOS GÁZADÁS MELLETT.ÜRESEN....GONDOLOM ÉN?!!Hogyan jön ki nekik a 4 literes fogyi százon városon kivűl???????
Na megvolt nekem is az első alkalom, hogy a távról nem akart zárni...ezt remélem majd javítják. Egyébként most voltam betetetni az izzókat, hófehérke immár hófehéren világít maga elé :)
én is úgy kaptam a kulcsokat. ' multi + 1 sima mezei távirányító nélküli. Ez engem is meglepett akkor. Egy 4 millás kocsihoz simán elférne két nyitó szerintem. De ez van.
Bejáratásnál én sem nyomtam 3000 fölé. Bár emlékeim szerint kb 4000 km-nél már azért mentem vele 140-150-nel. Nem tartósan! Most 5700-nál tartok. Jövőhéten ha meg lesz a fizu megyek olajcserére.
Tegnap átvettem végre a vasat, eddig minden nagyon szép és jó. Tegnap délután 5 körül vittük haza Érdről Újpalotára...a legnagyobb dugóban, 10,3 l/100km-re jött ki - ebben persze benne van, hogy nagyon sokat bénáztam! Legszívesebben letagadtam volna magam...4 év dízel után átültem a tjet-be, hát ég és föld. Akinek van/volt mjet tudja, hogy induláskor illik megkínálni gázzal rendesen - ennek ez nem kell, de a megszokás ugye...szóval lesz ez kevesebb, csak szokjam meg. Ma hajnalban munkába jövet már 8,2 - amire számítottam, igazi "hajnali pesti" fogyi. Természetesen kímélő-járatós üzemmód, de érezni hogy van bőven tartalék a ménesben ha a helyzet úgy hozza. A belsőben a Grande Punto után nem tévedtem el, ami nekem újdonság az minden, ami a Dynamic-ot elválassza az Emotiontól...Blue&Me (nekem kütyüfüggőnek nagyon bejött, az első kilométer alatt belaktam), dig. klíma, tempomat, egész más anyagok és sokkal puhább tömésű ülések. Szóval imádom!
Sziasztok ! Egy kis segitség kéne : ha valakit felhivok és mondjuk éppen nem veszi föl hogyan tudom letenni a telot ? Az esc gombbal nem sikerült. üdv tomi
Énnekem,amint tudod 1.3 90 LE Multijet Emotionom van....teljesen másképp müködik,mint a benzines....a bejáratás úgy benzines,mint dízelnél legalább 5000 km és 5000 km-nél is olajcsere(ha hosszú távra gondolkodsz a paripáddal...:) meghálálja azt...:))))
2 kulcsot kaptam:egy simát és egy multitávirányitósat,ami nagyon komoly,de néha hülyéskedik...:(...nem nyit )
Most 9 napig szabin voltam és egyszer sem csinálta:))))...ha holnap reggel elmegyek dolgozni,keveset járok vele ilyenkor...,ekkor szokott rendetlenkedni,...nem nyit....
amúgy 3000 fordulat fölé ne vidd amikor hideg a motor....majd utána,ha üzemmeleg,de akkor se menj 140 km fölé bármilyen kiváncsi is vagy!!!!
És a fogyasztási adatok : az első az kb. 9L/100 km vegyes , a mai ( csak országút+autópálya) : 8 L/100 km. És igen, jövök máskor is. És kérdések : 1. Bejáratás alatt mennyi a max. fordulatszám ? 2. Ti mennyi és milyen kulcsokkal kaptátok meg az autót ? üdv tomi
Egy-két tapasztalat 700 km Lineazás után : a futóműve egyszerűen nagyszerű, kanyarban szinte semmi oldalra billenés , a kátyúkat egyenetlenségeket jól elnyeli. A motor kiváló , már alacsony fordulattól húz : 1500-as fordulattól csak simán húz, 2000-es fordulattól megindul , 3000-es fordulattól .......... meg fogalmam sincs mert a bejáratás alatt 3000 fölé nem pörgetem. Kényelem,technika mind kiváló. Az üléspozició még több órás autózás után sem fárasztó. A zene, klima , telfonkihangosítás mind kiválóan müködnek. Hát röviden enyyi. üdv tomi
Nagyon vigyázzatok....a gyári 16"-os alufelnik nagyon sérülékenyek....én már 3 db.-ot vágtam haza és nem hiszitek el,hogy a pici kátyúk ,,intézték " el őket...:(((
Na megvolt...most voltunk aláírogatni a papírokat, jövő pénteken gépátvétel! Ha már ott voltunk megnéztük - egy képet lőttem, a háta szét volt borítva, most rámolják a vonóhorgot/tolatóradart. Már csak hetet kell aludni... :)
Esztergom környékén nagyon szaporodnak a Lineák! Tegnap autókáztam 1 órácskát a környéken és ez alatt az 1 óra alatt 6 (!!!) különböző Lineát láttam! Ilyen még nem volt :-)
1 óra múlva utazok külföldre,legelső hosszabb utamra a Lineával,5026 km van benne,eléggé megleszek pakolva,de már azt mondták,hogy már lehet nyomni neki...:)....de azért óvatosan fogok járni,nem megyek ,,gyorsulás.hu-ra.....:)))
...ha kérdéseitek lennének,majd válaszolok,ha hazajöttem,addig is szíves elnézéseteket...:)))