Keresés

Részletes keresés

noaaa Creative Commons License 2008.02.18 0 0 754
Mondjuk szerintem ha az intézmény gyerekorvosa/védőnője elvégzi a kötelező rutinvizsgálatokat (magasság és súlymérés, lúdtalp, gerinc stb) az még nem olyan gáz, a mi időnkben is egyszer csak elvittek minket óráról :-))). De az "extrák", az más. Persze minden esetbe korrektebb, ha kiírják, de az ovidoki általában rajtaütésszerűen szállt ki a helyszínre.
Előzmény: Lápatorki (753)
Lápatorki Creative Commons License 2008.02.18 0 0 753
Most, hogy mondod, nálunk is így volt. A gyerek mondta el, hogy megvizsgálta egy doktor bácsi. Nem ugyanabba az ovodába járnak a gyerekeink ? :)
Előzmény: Shiro (752)
Shiro Creative Commons License 2008.02.18 0 0 752
Most már úgy megtámogattátok a kiakadásomat, hogy most felgyűröm a ruhaujjamat és bemegyek az oviba :o)... na jó, egyébként is mennék értük, de most akkor rákérdezek erre a dologra és megkérem őket, hogy ezentúl legyenek oly szívesek előre tájékoztatni...

S.
noaaa Creative Commons License 2008.02.18 0 0 751

Hát ezen én is kiakadtam.... Még ilyet! Nálunk minden vizsgálatot hetekkel előbb kiírtak és írásbeli hozzájárulást kellett aláírni a legtöbb dologhoz (mondjuk kivéve a védőnői tetűvizsgálatot :-)). A fogorvos megnézte a gyerekek fogait ott az oviban (nem mentek el rendelőbe) és minden szülőnek ad egy papírt, amin aláhúzza a megfelelő kategóriát: fogazata ép/ kezelést igényel. Ezzel - meg ettől függetlenül is - aztán oda viszed, ahová akarod, akár hozzá is. Mindez az isiben ugyanígy zajlik, mert ugyanahoz az eü. körzethez tartozik a két intézmény.

Az iskola eljárása meg véglépp hihetetlen. A körzeti iskola nálunk mindenféle klassz vetélkedőt, játszónapot, kézműves-foglalkozást szervez, amelyekre el lehet menni és amelyekről hetekkel előbb hatalmas plakátokról értesültünk.

Krinyi, köszi neked is!

Előzmény: Shiro (749)
piglet Creative Commons License 2008.02.18 0 0 750
HÁt én ilyen esetekbe nagyon összevesztem az óvónőkkel. AKik amúgy, ahogy később kiderült, azt hitték, hogy mindezek NEM érdeklik a szülőket. Na ez meg no comment.
Előzmény: Shiro (749)
Shiro Creative Commons License 2008.02.18 0 0 749
Köszi a választ. Igen, én is így gondoltam. Ráadásul nem is abba az iskolába szeretném vinni a gyereket, hanem egy másikba... ha oda nem veszik fel még akkor is van két másik jelölt, tehát ez max. a 4. verzió lenne...
Akkor ma beszélek finoman a óvónénikkel, hogy legalább előtte értesítsenek, kérdezzenek, hátha én nem is akarom vagy nem engedélyezem.... persze az is lehet, hogy örülök neki, de azért hagy maradjanak meg a minimális jogaim a gyerekkel kapcsolatban... (csak f...nék annyira az ilyen beszélgetésektől...)

S.
Előzmény: quizas (748)
quizas Creative Commons License 2008.02.17 0 0 748
Shiro,

Szerintem egy a "felvételiztetés" teljesen jogtalan. Nálunk ki van írva, mikor lehet bemenni a suliba, vannak jópofa programok, aki akarja, viszi a gyereket, aki nem, nem. Ehhez az énekeltetéshez minimum szülői beleegyezés kellett volna, ez nem Mikulás, amire számít az ember, hogy jön.

Előzmény: Shiro (740)
krinyi Creative Commons License 2008.02.17 0 0 747
Én is elküldöm a nálunk bevált gofri receptjét!
Előzmény: noaaa (735)
Shiro Creative Commons License 2008.02.17 0 0 746
A logopédiához itt is kértek aláírást, hogy engedélyezzük. Azzal nem is volt gondom, mert nagyon jó fej az itteni logopédus, nem is volt sok dolga a gyerekkel, viszont imádott járni, mert kiscsoportos foglalkozásban több idő jutott rá, mint a csoportban.

Most igazából azon akadtam fönn, hogy megtörténnek dolgok, amikről nemhogy előre, de még utólag sem tájékoztatnak, hanem a gyerek meséli el.

S.
Előzmény: zso70 (744)
Shiro Creative Commons License 2008.02.17 0 0 745
Köszi a választ. Akkor így fogunk tenni.
Természetesen járunk orvoshoz és eddig (kopkopkop) nem is volt semmi gond. Most kezdenek kihullani az első tejfogai és már egy igazi is kibújt.

S. (köszönjük a receptet!! holnap gyártok nekik...)

zso70 Creative Commons License 2008.02.17 0 0 744
ja, én írásban mondtam le az ovis logopédiáról is, s egyben nyilatkoztam, h9gy nem járulok hozzá semmiféle teszt, felmérő, vizsgálat végzéséhez a néni által. Kaptam egy választ, miszerint tudomsul vette.
Előzmény: zso70 (742)
kriszi Creative Commons License 2008.02.17 0 0 743
Iskolafogászatra ha viszik őket, akkor előtte aláirattatnak egy papírt, engedélyezzük-e a kezelést. Mind a két gyereknél így volt eddig. Ezt évente megismételjük.
zso70 Creative Commons License 2008.02.17 0 0 742

jaja, mait Piglet ír, lemondani. De megnézni megnézi :(

piglet Creative Commons License 2008.02.17 0 0 741
Nálunk az a szokás, hogy van egy fogászati kiskönyvük, ebbe beleírtam, hogy van saját orvosunk. Amúgy sem szokás már kezelni azonnal, inkább visszarendelnek.
Shiro Creative Commons License 2008.02.17 0 0 740
és hogy on is legyek:

A héten meglepődtem, mert elmesélte a gyerek, hogy járt náluk a drbácsi az oviban és megvizsgálta őket. A fiúknál megnézte a heréket is, meg a gerincüket...stb. Nincs is ezzel semmi baj, de nem az óvónőktől kellett volna megtudnom?
Valamint azt is a gyerektől tudtam meg, hogy járt náluk egy tanárnéni, akinek meg kellett mondania a nevét és énekelni kellett neki. Mikor rákérdeztem az óvónőknél, akkor derült ki, hogy a szomszédos iskola "felvételiztette" a gyerekeket a tudtunk nélkül...

Szerintetek jogosan vagyok kiakadva vagy csak túlhisztizem a dolgokat?

Én pl. nem szeretném majd, hogy ha iskolás lesz, akkor az iskolafogorvos hozzányúljon a gyerekem szájához. Járunk fogorvoshoz, akit ismer a gyerek és ami nem utolsó szempont, hogy én is ismerem. Mit lehet ilyenkor tenni? Vigyek egy igazolást majd szeptemberben?

S.
Shiro Creative Commons License 2008.02.17 0 0 739
kérhetném én is azt az offgofrireceptet eprechkukactkötőjelonlineponthu-ra?

köszönöm szépen

S.
Előzmény: piglet (736)
kriszi Creative Commons License 2008.02.17 0 0 738

Nálunk kisfelmenő van a középsőnél, majd meglátjuk, hogy lesz, most ugye csak elsős. Ami más, mitn a többi suliban, hogy a 3. osztályban jövő párosból a napközis 6.-ig az osztállyal lesz.

Mondjuk gondolom, nálunk az is a kisfelemő oka (csak tippelek), hogy a Fazekas gyakorlósuli, és a módszetani cuccok miatt van ez így.

Előzmény: krinyi (733)
noaaa Creative Commons License 2008.02.17 0 0 737
Köszi, mindjárt rávetem magam! Meg veszek holnap egy gofrisütőt is :-DDDD, ezért kell a recept. Sokan mondták, hogy milyen jól variálható, gyors adu-étel gyerekeknek, na majd meglátjuk.
Előzmény: piglet (736)
piglet Creative Commons License 2008.02.17 0 0 736
Recept ment :-) Bevált!
Előzmény: noaaa (735)
noaaa Creative Commons License 2008.02.17 0 0 735

Egy teljesen más dolog:

Nincs valamelyiktöknek Cluedo Junior játéka? Nem a csokitortás, hanem az, ahol a kutyaházba kell rejteni egy tárgyat és nagyítók vannak. Ugyanis a mai napig nem sikerült megérteni a játék lényegét a leírás alapján, khm., khm., pedig nem hülyék gyülekezete a család :-)).

A másik: valami tuti gofri-receptetek van-e, olyan, amit esetleg már megcsináltatok a gyerekeknek? Ha offnak érzi valaki, jöhet a noaaa@freemail.hu-ra. Köszi!

noaaa Creative Commons License 2008.02.17 0 0 734

Szia!

Amennyire én tudom, két rendszer van a hagyományos általánosokban: az egyik az ún. "kis felmenő", ez az amiről írsz, a másik (nehéz kitalálni :-D) a "nagy felmenő", ahol 4 évig viszi a tanító az osztályt. Nem tudom, mennyi a kettő aránya, de az általam megnézett illetve rokoni baráti körön keresztül kicsit ismert iskolák közül egyetlenegyben volt csak kis felmenő, a másik rengetegben nagy felmenő (a mienkben is, hála Istennek), ebből arra következtetek - lehet, hogy tévesen - hogy a tiétek a ritkább megoldás. Nekem is ezerszer szimpatikusabb a 4 éves ciklus, hiszen a másikban akkor hagyja ott a gyerekeket az esetleg nagyon szeretett tanító, amikor már frankón összeszoktak. Ekkor jó idő, mire az új megismeri őket stb. Egy esetben lehet előnyös, amikor valakinek nagyon nem jön be a tanító... De pl. én akkor szimplán elhoznám a gyereket és nem várnék 2 évet :-))).

Előzmény: krinyi (733)
krinyi Creative Commons License 2008.02.17 0 0 733
Én azt szeretném megtudni, máshol is általános dolog-e, hogy az első két osztályt viszi a tanító néni, a harmadikban már új osztályfőnököt kapnak a gyerekek? Én nagyon ragaszkodnék a mostanihoz, de tudom, hogy ez nem kívánságműsor.... 
Shiro Creative Commons License 2008.02.07 0 0 732
Sziasztok!

Pár napja téma volt, hogy be kell e jelentkezni a körzetes iskolába, vagy csak a választottba.

Tegnap megtudtam az oviban, hogy pl. a mi kerületünk hozott egy rendeletet saját hatáskörben, hogy az egész kerület egy körzetnek minősül és így bármelyik általános iskolába iratjuk a gyereket, az az önkormányzatnak megfelel, nem kell külön bejelenteni a körzetesben is.

Tehát érdemes mindenkinek utánaérdeklődni a helyi rendeleteknek.

S.
quizas Creative Commons License 2008.02.07 0 0 731
Azért is kell már. Vesd össze a 8. és a 12. kerületi ingatlanárakat...

NevTan: érdemes benézni, tényleg vannak jó szakemberek ott. Persze ki lehet fogni rosszat is (nekünk sikerült :-(). De pl. tudtommal Budafokon az Ayres-terápiát is ingyen biztosítják.
Előzmény: piglet (729)
dalia Creative Commons License 2008.02.07 0 0 730
némely kerület nevelési tanácsadójábn azért érdemes körülnézni, van ahol egészen jó fejlesztő foglalkozások, drámajáték, stb. van, és a nevtan ingyenes.
Előzmény: zso70 (728)
piglet Creative Commons License 2008.02.07 0 0 729
Egyelőre a levegő, de nemsokára azért is fizetni kell, mármint a tiszta levegőért :)
Előzmény: zso70 (728)
zso70 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 728

van még valami, ami nem fizetős?????

Előzmény: piglet (727)
piglet Creative Commons License 2008.02.07 0 0 727
Persze, hogy fizetős.
Előzmény: nyucus (726)
nyucus Creative Commons License 2008.02.07 0 0 726
A Varázsvalami fejlesztőben.
Előzmény: piglet (725)
piglet Creative Commons License 2008.02.07 0 0 725
Hol?
Előzmény: nyucus (724)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!