Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
ha téged nem érdekelnek a jogszabályok akkor ez a topik neked érdektelen, mivel te nem tartod be őket, ergo nem tartozol a kutya által említett normális kvados társaságba.
én nem vagyok zöld, sőt. az hogy a természetet az ember védi a lehető legtöbb civilizációs ártalomtól az nem ideológia kérdése, hanem minden normális embernek alapvető.
egyébként meg itt nincs min kompromisszumot kötni, a szabályozás adott, nektek kell kitalálni, hogy az adott keretek között hogyan tudjátok a hobbitokat a szabályok betartásával és a lehető legjobb keretek között űzni. ez egy rétegprobléma, és a társadalom nem kvadozó 99%-át a megoldás nem fogja érdekelni, csak az, hogy az őt védő szabályok be legyenek tartva. ez sajnos egy ilyen dolog.
Nagyobb gond, hogy itt vélt/valós sérelmek célzottan intézhetők felénk, jól behatárolható célcsoport felé.
Ha ez "elfogy" még akár párbeszéd is kialakulhat, de továbbra is tartom reggeli záró gondolatomat : kővel dobáljuk a napot.
Aki sár-hülye, az nem is olvassa ezt - a többi meg helyettük kap. Ha feleannyi GYAKORLATI dolog jönne a 'zöldek' oldaláról, mint amennyit mi beterjesztettünk, már Ok lenne. Hátha egyszer ez is eljön.
Most komolyan, miért kell egyáltalán erdőben kvadozni (just for you, gyan)? Ez akkora feeling, vagy valami posztmodern olyan-mintha-rambo-lennék típusú adrenalin-spricni?
"Tehát liberálisabb szabályozás az ország NAGYRÉSZÉN , és a kiemelt helyeken pedig KONCENTRÁLT védelem az arra kijelölt személyek részéről. Ez a megoldás - szerintem."
figy! nem tudom hogy feltűnt e, de a szabályozás az most is megvan! az a probléma, hogy ( a jelek szerint ) ezt ti nem látjátok be. lehet hogy én értettem félre pár nikket, de nekem nagyon úgy tűnik hogy nem. na mindegy. a probléma a szabályok betartatásával van, de te is azt hangsúlyozod hogy ez fontos, ergo ebben absz. egyetértünk!
Egy túrán edződött bringás kb. 50-70 Nm-t tud. Egy quad 18-45 Nm-t általában, a haladáshoz legygakrabban használt fokozatokban.
De ez már tényleg 'kukacoskodás'. ATV - vel úgy végigmegyek az egyébként 30-50 centi nyomvályús erdőben is, hogy nem marad 1-2 centinél mélyebb nyom utánam. Ez viszont tény. Nem sportquaddal, ATV-vel.
A fiam mtb versenyző volt,és a versenyzőknek hegyre fel állandóan túlpörgöt a hátsó kerekük.Nem is volt egyszerű területet találni egy versenyhez.100x jobban feltúrták az ösvényt,mint egy QUAD. Bár én nem is férek el QUAD-al 1 ösvényen.:))