Keresés

Részletes keresés

emojnarode Creative Commons License 2016.02.05 0 0 3821

Fiuk! Feltételezem, hogy hamarosan jelentkezik The Rible is ebben a témában, annak okáért is, mint írtam is, emlékezetem szerint ő tavaly végigjárta ezt az utat, ő is tett itt említést erről az aluljáróról. Tény, hogy nagyon megtévesztő dolgokkal találkozik itt az erre utazó. Gondolok itt az útjelző táblák hiányára, hiszen olvasva ebben a témában régebben az erre járó bosnyákok is tanácstalanok sok esetben, hát még akkor mi külföldiek. Nem vicc, a helyi bosnyákok nekivágtak a metkovici tömegnyomornak, míg itt Gabelán vígan mentek át a magyarok.

sütöget Creative Commons License 2016.02.05 0 0 3820

emoj nagyon köszönöm itt is a tájékoztatást a Gabela polje átkelőt illetően. Mi tavaly erre mentünk július végén, előttünk egy személyautó volt, az egész nem tartott 5 percig.

Amire felhívnám mindenki figyelmét, főként a Capljina felől érkezőkét, hogy Gabelán az alábbi kereszteződés nem egyértelműen van kitáblázva. (Mi itt mentünk egy kis kört.) Aki, tehát Capljina felől érkezik a térképen jelzett ponthoz, élesen jobbra kell fordulnia! (Balra fordulva visszatér a "rozsdás hídhoz", egyenesen áthaladva a kereszteződésen -szerpentin - pedig, Gabela kültelki részére ér.) A térkép egyértelmű, azonban a helyszín kicsit megtévesztő!

Előzmény: emojnarode (3817)
fekvőrendőr Creative Commons License 2016.02.05 0 1 3819

Előzmény: fekvőrendőr (3818)
fekvőrendőr Creative Commons License 2016.02.05 0 0 3818

Én csak azért a rozsdás-hidas térképet tettem fel, mert így kisebb a térkép, és nagyobbra lehet nagyítani.

Most néztem meg a Google Eart-on, hogy a határátkelő utáni első kereszteződésben jobbra és balra kanyarodva is el lehet érni a metkovici hidat. Jobbra egy széles főúton és felüljárón, balra egy kis aluljárón és iparterületen keresztül. Az aluljárón gond nélkül át lehet menni még lakókocsival is.

Előzmény: emojnarode (3816)
emojnarode Creative Commons License 2016.02.04 0 1 3817

Még valamit erről az átkelőről, amit nem árt tudni. Horvátország uniós csatlakozása előtt is nemzetközi átkelő volt. A gubanc a csatlakozáskor keletkezett, amikor az unio kötelezte Horvátországot, hogy rendezze ezeknek helyzetét. Számtalan ilyen átkelőt visszaminősítettek regionális átkelővé, ami csak helyieknek szólt. Ennek esett áldozatául Gabela is. A következménye ismert. Tiltakozások özöne követte a visszaminősítést, míg tavaly julius 17-én a kormány úgy döntött a nagy nyomás és a tarthatatlan helyzet miatt, hogy újra visszaállítja  a régi állapotot. Tehát Újra nemzetközi. Gondolom segítettem.

Előzmény: emojnarode (3816)
emojnarode Creative Commons License 2016.02.04 0 1 3816

Szia monobombola. Tényleg, ha most sem találod meg a térkép alapján, amit fekvőrendőr mellékelt én is a kardomba dőlök. Látom zavart okozott az elnevezések. Gabela Polje /Gabelai mezö/egy kis síkság a Neretva mentén. Ennek központja Gabela település. Enneka településnek a közepén van a határátkelő. A belinkelt térkép alapján, ahol az X van, az a határ. Láthatod, hogy az út először csinál egy jobbkanyart, holott Metkovic balra van és tovább megy át a Neretván. Erről beszélt előző hozzászólásában fekvőrendőr is, meg én is. Nem tévedsz el, ha a térképet követed. No de nem értem, miért ragaszkodsz ahhoz a nyavalyás rozsdás hídhoz. Írtam , fentebb Čapljinán jobbak a körülmények.

Előzmény: monobombola (3813)
fekvőrendőr Creative Commons License 2016.02.04 0 0 3815

És, ha most azt mondod, hogy te nem Visiciből, Metkovic Splitska ulica 3. alá akarsz utazni, akkor a kardomba dőlök.

Előzmény: fekvőrendőr (3814)
fekvőrendőr Creative Commons License 2016.02.04 0 1 3814

Előzmény: monobombola (3813)
monobombola Creative Commons License 2016.02.04 0 0 3813

Szóval. Mert szóból ért az ember. Már, amikor. Mert annyi leírást, GPS adatot, hivatkozást, miegymást,  meg itt jobbra aztán át és így meg úgy...

Viszont egyetlen rajzot, vagy pontot a térképen, hogy ide kellene eljutni, mert itt van az az átkozott Gabine Poline vagy micsoda, - no azt még sehol a világon nem találtam. (már ahol én kerestem. )

Szóval a kérésem, ahhoz aki tudna egy nyúlfaroknyi kis Térképet, hogy hol a csodában keressem ezt a pondrónyi kis átjárót. 

Hálámat azzal tudnám kifejezni, hogy ha valaha, valamit felfedezek, vagy feltalálok, akkor ígérem Róla fogom elnevezni. (Csupán előbb lássak egy pontot egy fontos helyen.☺)

emojnarode Creative Commons License 2016.02.03 0 0 3812

Ne menj le Visice-ig. Menj át Čapljina-nál a Neretván, ott jó a híd. Fordulj balra a híd után az  R425a regionális útra és tüzelj át Gabela Poljen Gabeláig. Az átkelő tavaly nyáron lett visszaminősítve nemzetközivé. Kövesd "fekvőrendőr" leírását, menj át újra a Neretván Metkovicba a hídon, mert ha nem találod meg ezt a határ menti hidat és tovább mész a jobb parton, a legközelebbi híd már kilométerekre lesz Rogotin-nál. Tény, hogy ha valaki itt nem figyel, ez kilométerekbe kerül. Ezzel a régi híddal, meg nem érdemes foglalkozni. Tavaly írtam elég sokat az új átkelők átminősítéséről, ezek közül itt a fórumon család tagjaim és sokan mások használták is. The Rible ment át az elsők között itt és jó véleményt írt itt a fórumon.

Előzmény: Maxxy61 (3804)
fekvőrendőr Creative Commons License 2016.02.03 0 1 3811

Itt kissé OFF, de a múlt hétem ezt írtam a horvát topikon:

"Természetesen más, de nekünk nem jött be.
Öt éve elindultunk a Peljasacra, majd csak találunk egy jó kempinget felkiáltással.
Megláttam a Prapratno kemping táblát, és döntöttem, hogy nem megyünk tovább. Az elsődleges hitvesi kontroll megfelelőnek találta a kempinget (WC stb.), így lepakoltunk. Fürdés a kemping strandján. A víz kissé zavaros, langyos, hínáros, de elmegy. Mire visszértünk a lakókocsihoz már ott voltak a csehszlovák szomszédaink, akik remoskában valami förtelmes büdös káposztát főztek. Ők sem bírták a szagát, mert kitették messze a lakóautójuktól, hogy ők kevésbé. mi jobban érezzük a szagot.
Ekkor mondtam, hogy ez a bázis ma éjjelre, de induljunk el szétnézni kempingügyben valahová. Elértünk Oreic szélére, és a Nevio kempinget meglátni, és megszeretni... Másnap de. már ott voltunk, és azóta négyszer, és ha minden jól alakul, az idén is...
Szóval Prapratno biztos más, de nekünk előítéleteink vannak. :-)"

Nekünk nem jött be a homokos part, de maga a Prapratno kemping tényleg tágas, nagy fákkal, jól felszerelt. Nekem a víz nem tetszett, meg az, hogy a strand a környék közstrandja, nekem zsúfoltnak tűnt.

A Nevioról sok kép van a honlapjukon: http://www.nevio-camping.com/en/intro

Előzmény: Maxxy61 (3809)
fekvőrendőr Creative Commons License 2016.02.03 0 1 3810
Maxxy61 Creative Commons License 2016.02.03 0 0 3809

Orebicben milyen volt a kemping? Meg a part? Van képed róla? Mondjuk én Prapratnot néztem ki,ott tettszik az az öböl. A kemping nem tudom milyen lehet,képeket láttam,aszerint nem tűnik rossznak! Sok fa van nagy területen! Az öböl meg homokos.

Maxxy61 Creative Commons License 2016.02.03 0 0 3808

Mondjuk ha szemből jön autó akkor rakok fel tolólapot is a kocsi elejére! :-)

Maxxy61 Creative Commons License 2016.02.03 0 0 3807

Jó van hülye vagyok,bosnyák oldal! Vágom! Majd lefestem mire arra jöttök! :-)

Maxxy61 Creative Commons License 2016.02.03 0 0 3806

Ez a híd az amin vissza kell térni a főútra?

fekvőrendőr Creative Commons License 2016.02.03 0 1 3805

Simán átengedtek.

Lakóval is simán járható az útvonal.

Ez a bosnyák oldali híd, amin a feleségem először csak gyalog akart átmenni, de aztán meggyőztem, ha már 35 éve együtt, akkor ezt is bevállalhatjuk együtt. 

Maxxy61 Creative Commons License 2016.02.03 0 0 3804

Szia Fekvőrendőr!

Néztem a térképen a googlén amit leírtál! Aszerint nem annyira bonyolult a dolog! Visicinél át a hídon a Neretván aztán,aztán Gabela és utána a kis határ átkelő! Majd a másik hídon már horvát oldalon vissza a főútra. Igazából csak az volt a kérdés számomra,hogy a kis határnál magyarokat is át engednek,vagy sem! Mert a bosnyák haverok nem igazán tudták ezt. Ugyanis ők azt állították,hogy ott csak a helyiek mehetnek át! De akkor ezek szerint át engednek! Lakóval akkor nem gáz arra menni? 

Azért nagyon köszi a választ!

monobombola Creative Commons License 2016.02.01 0 0 3803

A gond velem volt. A megadott GPS adatokat a google térképen egyszerűen nem találtam meg.  Pedig kóvályogtam régebben arra, de mert odafelé nem volt gondom a lustaság nem vitt a keresésre. Pedig egy rakás térképet még ki is nyomtattam. 

Egyetlen érvem volt a többiekkel szemben, de az űberelt mindent. Miszerint: az aug.20-at követő hétvége az M7-en? - Na mindenki (akik a pályán jöttek, azok  is) rögtön Ivanica felé vették az irányt. ( Ezt jobban ismerik azok, akik Cavtat felé járnak.)

Itthon már mindenki nagyon szerette Boszniát. Aki nem a táj és kaják miatt, az a "pénzért" és időért amit "spórolt." ☺

Előzmény: The_Rible (3802)
The_Rible Creative Commons License 2016.01.31 0 0 3802

Segíts annyival, hogy belinkeled melyik volt a téves infó (bárkié, akár az enyém is lehetett, jó lenne tudni, mi volt a gond)

Előzmény: monobombola (3799)
fekvőrendőr Creative Commons License 2016.01.31 0 0 3801
És midezt én is lakókocsival jártam végig.
Előzmény: Maxxy61 (3798)
fekvőrendőr Creative Commons License 2016.01.31 0 0 3800
Ezt a nyáron írtam a Horvát fórumba:

Én két hete Orebicbe ment, és tagnap hazafelé is Gabela Polje-t választottam Metkovic helyett. Odafelé 1 autó volt előttem, visszafelé 0. Mint kés a vajon...
Metkovic előtt Visici falunál először bal oldalon van egy INA benzinkút, majd utánna egy noname bosnyák kút kék cégtáblával. Ezt elhagyva jobb oldalon van egy sárga "pekar" tábla, ott kell jobbra fordunli, és beérsz Gabelába, es az első kereszteződésben látsz egysárga "granica" táblat, arra kell menni. és egyenesen a Gabela Polje határállomáson vagy ami egy bódé a faluban. Atmész es Metkovicban találod magad csak a Neretva túloldalán. Mész egyenesen, látsz egy Metkovic táblát ami jobbra mutat, de itt menjél balra, egy aluljárón at és balra tartva át kell menni a metkovici Neretva hídon es jobbra fordulva folytatni aPeljesac felé. A gyakorlatban egyszerűbb mint leírni. :)
monobombola Creative Commons License 2016.01.31 0 0 3799

Kicsit off. Tavaly nyáron augusztusban jártam arra  a Metkovici határátlépőnél. Reggel fél három környékén senki sem volt előttem.  Viszont hazafelé  - már aug. húsz utáni hétvégén, reggel kilenctől várni kellett egy órát. 

Amiért mondom: aki beírta ide a GPS adatokat (akkor) , mint a kisebb átkelőt, na az dezinformációnak minősült. Pedig bizonyára a  jó szándék vezérelte, csak.... A másik útra pedig hamarabb kellett volna letérni az autópálya felé.

No majd most hátha.

Maxxy61 Creative Commons License 2016.01.27 0 1 3798

Sziasztok!

Nagy Bosznia fan vagyok,rengeteget motorozok arrafelé! Jajcébe már nagyon sok alkalommal voltam motoros találkozón. De természetesen minden felé kóboroltam már!

Tavaly lakókocsival Split irányba is Banjaluka-Jajce-Bugojno-Kupres-Split vonalon mentünk minden gond nélkül! Jajcében van egy hostel tulajdonos barátom Vinko Bogic,övé a Youth Hostels ami a Pliva folyó mellett van közel az óvároshoz ahol a vár is van! A hotelt ajánlom mindenkinek,mert nem drága,és van saját kis étterme ahol fillérekért lehet enni-inni!

Idén is Bosznián keresztül mennénk le a Peljasac félszigetre de most Szarajevo-Mostar/Neretva/ útvonalon. Blagajban tervezek egy kétnapos megállást a kempingben,mivel a nejem még nem látta Mostart és Blagajt. Én már többször motorral.

Szóval a lényeg amit kérdezni akarok,hogy mivel tudom a metkovici határ átkelő nagyon zűrös,hosszú sor mindkét irányból/motorral ez nem volt gond/,szóval olvastam,hogy lentebb írta valaki a Tito hídon átkelést amivel ki lehet kerülni a nagy határ átkelőt!

Nos érdekelne,hogy lakókocsival megoldható ez a kis kerülő? És kicsit bővebben érdekelne a mikéntje!

Előre is köszi a választ!

emojnarode Creative Commons License 2016.01.20 0 0 3797

Van még egy. Mujo kint támaszkodik a kapu előtt. Arra jön barátja Haso- Hallom Mujo kifőzted a pálinkát. Hogy sikerült? Mire Mujo- Hát a fater az ott fekszik a kerítés mellett, öregapámat még nem találtuk meg.

Előzmény: The_Rible (3796)
The_Rible Creative Commons License 2016.01.20 0 0 3796

:) hasonló

Előzmény: emojnarode (3795)
emojnarode Creative Commons License 2016.01.20 0 0 3795

Szevasz Rible! Egy eredeti bosnyák viccel folytatnám. Mujo krumplit szed a mezőn és kis kupacokba rakja. Jön arra Haso a barátja és mondja neki : Látom Mujo szeded a krumplit. Aztán nagyok-é a krumplik? Mire Mujo: Hát azok a kicsik ott nem, de a nagyok igen.

Előzmény: The_Rible (3794)
The_Rible Creative Commons License 2016.01.20 0 0 3794

Erről, hogy szombaton üzemel. No meg vasárnap is.

Eszembe jutott egy vicc.

Bátyám, kié az a sok tehén?

Hááát, a fehírek az enyimek.

No és a feketék.

Azok is.

No meg az, hogy:

Sokat esznek a birkák?

Nem olyan sokat, de a feketék többet.

Az hogy lehet.

Hát mer' kétszer annyian vannak.

Előzmény: emojnarode (3793)
emojnarode Creative Commons License 2016.01.20 0 0 3793

Valamit még elfelejtettem megírni ezzel kapcsolatban. Rible már említette, hogy szombaton üzemel. Annyit még hozzátennék, hogy vasárnap is. Mivel az említett beírások alapján, amit ezzel kapcsolatban olvastam,ezek még régebbi keltezésűek és azóta sok víz lefolyt a Neretván, talán azóta bővült a nyitvatartási idő . Még egyszer tehát, sok szerencsét.

Előzmény: jaaagf (3792)
jaaagf Creative Commons License 2016.01.20 0 0 3792

Szerintem benézünk. Feleségem nagyon bírja az ilyen helyeket és időnként én is találok dolgokat. Mivel most újra ketten megyünk arra felé, így lesz is lehetőségünk megállni.

Hálás vagyok, hogy semmi elrettentőt nem írtatok ;-) Köszönöm a segítséget!

Előzmény: emojnarode (3790)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!