Szia, dehogy is, nem zavarsz:-) Időnként benézek:-)
Annyiban fontos, hogy először kell beletenni a vizet, erre jön a liszt és a lisztbe kell elhelyezni a hozzávalókat, ahogy általában a sütemények tésztájának gyúrásakor is.
Az én gépem használati utasításában egyértelműen az szerepel, hogy először a víz, majd erre óvatosan beletölteni a lisztet (ha többféle lisztből készítem, a liszteket előtte össze szoktam keverni). A lisztbe kell a mélyedéseket készíteni és ezekbe a sót, cukrot stb.stb.
Nem igazán értem miért is kellene beletenni először az olajat, majd arra a vizet??? Elvileg minden gépnél a lépések: felmelegíti a hozzávalókat egyenletes hőmérsékletre, keveri-dagasztja-keleszti-süti. Így tul.képpen mindegyik gép ugyanazon elv alapján, egyformán működik. Esetleg a géped sütőedényének bevonata miatt írná először az olajat???
Hm... hát ha így írja, akkor csináld inkább így, nehogy gond legyen a géppel. Ezért óvatosságból akkor azt javasolnám, hogy öntsd bele először az olajat, majd a vizet, erre a lisztet, ebbe készítsd az ujjaddal a mélyedéseket, amikbe tedd bele a sót, cukrot, élesztőt.
Csak megjegyzem érdekességként, hogy az öcsémnek az én gépemhez hasonló, de más márkanevű kenyérsütője van és pl. az ő használati utasításukban olyan vacak receptek voltak, hogy nem sikerültek a kenyerek, amióta viszont az enyémhez kapott használatiban lévő recepteket használja, náluk is szép kenyerek sülnek...
Amikor elkészül a kenyér egy morzsatálcára borítom ki, ezen egy kicsit hagyom kihűlni, majd beleteszem egy nagyobb zacskóba. Vagy amikor a boltban veszek kenyeret (időnként azért ez is előfordul:-) ), elteszem a zacskóját és abba teszem a kenyeret, elvileg frissentartó fóliába, vagy folpackba is bele lehet tekerni, csak azt bonyolultabb le-felrakosgatni:-)
A netről töltöttem le egy morzsatálca fotót - pl. a Praktikerben is árulják, ilyen van nekem is.
1./ Mielőtt beleöntjük a vizet ellenőrizni kell, hogy tuti benne van-e a KEVERŐLAPÁT !! Sokkal nehezebb "belecsempészni" a kimaradt lapátokat, amikor már a lisztet is beleöntöttétek, ezt tapasztalatból mondom:-))
2./ Amikor elkészült a kenyér, csak félre kell tenni biztonságos helyre a forró sütőedényt (akár vissza is lehet tenni a kikapcsolt gépbe) és amikor kihűlt kiszedni a lapátokat. A lapát elmosható, de a sütőedényt a legtöbb esetben teljesen felesleges különösebben elmosni, bőven elegendő csak nedves papírkéztörlővel alaposan kitörölni. Ha a lapátok tengelyére (a lapát alá) került liszt, kenyér stb., max. egy kis melegvizes rásegítés kell, hogy fellazuljon és letörölhető legyen, de a sütőedénynek nem használ, ha vízben áll !!
3./ Nagyon jó szolgálatot tesz, ezért vigyázzatok nehogy elkeveredjen valahová a lakásban a géphez kapott "lapátkiszedő" eszköz (kis fémrudat, vagy mifenét), amivel a kenyérbe belesült-beleragadt lapátot lehet egy határozott, de finom mozdulattal eltávolítani. Ilyenkor persze óvatosnak kell lenni, mert a lapát forró!
4./ Kiborításnál úgy kell ügyeskedni, hogy a kenyér inkább félig-meddig az oldalán, mintsem a tetején landoljon, hogy a friss, meleg kenyér teteje nehogy benyomódjon. Bár úgy is ehető, csak hááát ... kevésbé esztétikus:-)
Garantálom, hogy ízleni fog a házi sütésű kenyér, mert összehasonlíthatatlanul jobb, mint a bolti. Persze nincs benne mindenféle tartósítószer stb. így nem áll el napokig (mondjuk nincs is rá ideje, hamar elfogy), de éppen azért, mert természetes hozzávalókból készül, sokkal egészségesebb. Majd egyszer nézd meg a szuper drága külföldi barna kenyereket, tele van mindenféle adalékanyaggal (csupa E betűs).
Hát akkor jöhet a francia kenyér receptje, ami csak annyiban különbözik a fehér kenyértől, hogy nem kell bele vaj/olaj és tehetsz bele tejport, amit egyébként elég nehéz beszerezni manapság, mindenütt csak a kávéízesítő port ajánlgatták, már kezdtem azt hinni, hogy sok eladó talán nem is hallott még arról, hogy létezik ilyen, mert úgy néztek rám, mintha UFO lennék :-)
FRANCIA kenyér: francia programon sütve! 310 ml víz, 560 gr erős fehér liszt (jó a sima fehér is, de ha látsz valahol, vegyél erős fehér lisztet, ami nem BL55-ös, vagy ilyesmi, hanem pl. BL80-as stb. - az Auchanban szokott ilyen lenni) 2 kiskanál só 2 evőkanál cukor 2 kiskanál zacskós élesztő 2 evőkanál tejpor (nem muszáj, ezt egyébként tehetsz a sima fehér kenyérbe is) -----------------------------------------------------------------------------------------------------
BARACKOS kenyér receptje 2 fontos (1 kg) kenyérhez: alap programon sütve! 310 ml víz 560 gr erős fehér liszt 2 kiskanál só 2 evőkanál tejpor (nem muszáj!) 4 evőkanál cukor 4 evőkanál vaj vagy olaj 2 kiskanál zacskós élesztő
A sípszónál hozzá kell adni: 70 gr felvagdalt aszalt sárgabarackot 50 gr felvagdalt pekandiót 70 gr hagyományos zabkását ------------------------------------------------------------------------------------------
TEJES kenyér 1 kg-oshoz, alap, vagy gyors programon süthető! 310 ml tej 560 gr fehér liszt 2 kiskanál só 2 evőkanál cukor 3 evőkanál vaj, vagy olaj 2 kiskanál élesztő ------------------------------------------------------------------------------------------ TOJÁSOS kenyér 1 kg-oshoz, alap, vagy gyors programon süthető! 3 db egész tojás - erre rá a víz úgy, hogy együtt 310 ml-ig érjenek a mérőedényben 560 gr fehér liszt 2 kiskanál só 2 evőkanál cukor 4 evőkanál vaj vagy olaj 2 kiskanál élesztő --------------------------------------------------------------------------------------------- EURÓPAI FEKETE kenyér 1 kg-os teljes őrlésű programon sütve! 370 ml víz 2 kiskanál almaecet 400 gr fehér liszt 160 gr rozsliszt 100 g zabkorpa 2 evőkanál vaj 2 evőkanál cukor 1 kiskanál só 4 kiskanál köménymag 4 kiskanál szárított apróra vágott hagyma (ha nincs más, szárított metélőhagyma is jó) 4 evőkanál hagyományos (nem édesített) kakaópor 2 kiskanál élesztő
Huh, örülök, hogy sikerült!! Ha van a gépeden gyors program ezzel rövidebb idő alatt is tudsz kenyeret sütni, a minősége szerintem nem nagyon különbözik a hosszabb, alapprogramon sütött kenyér minőségétől. Ha gyors progin sütöd, mire elfogy az egyik, már ott lehet a következő:-)) Egyébként a legegyszerűbb Tesco-s sima búzalisztből is lehet jó kenyeret sütni, teledobálod mindenféle maggal (napraforgó, lenmag, tökmag stb.) és tökéletes:-)
Szia Etna. Megsült az első kenyerem,és nagyon finom lett. Köszönöm mégegyszer a receptet és a tanácsot. Csak egy hiba van,kicsi a gép,vagyis a kenyér amit süt.
Jaj, most olvastam vissza, hogy összekevertem a különböző kanalakat, rosszul írtam, mert a gyárilag a géphez kapott mérőkanál nagyobb része egy csapott evőkanálnyi a kisebb pedig púpos mokka, vagy csapott teáskanálnyi mennyiségnek felel meg. Remélhetőleg van mérőkanalad a géphez és amúgy is ezt használod, különben "szorulok" a rosszul írt kanál-fajták miatt:-))) Mert hát nagyon nem mind1, hogy teás, vagy evőkanál... :-)
Kedves Attila, korábban már beírtam néhány receptet, ha nem muszáj nem másolnám be újra az egészet, tudod a lustaság... :-) Olvasd el 291-es számú hozzászólásomat, a 300-as, 302-es, 305-ös (barna kenyér recept), esetleg a 353-as hozzászólásom is, itt a lisztekről is írtam. a 359-es hozzászólásnál tettem be fotót, hogy hogyan kell kinézni a sütőedénybe bekészített hozzávalóknak.
A kenyérsütők gyári tartozéka a mérőkanál, amelyiken a nagyobbik egy csapott evőkanálnyi, a kisebbik mokkáskanálnyi mennyiségnek felel meg kb.
Tehát az alaprecept a 2 lb (kb. 1 kg-os kenyérhez) 310 ml víz, 560 gr liszt (ebből lehet 400 sima és 160 teljes kiőrlésű, vagy ahogy tetszik), 2 kiskanál só, 2 evőkanál cukor (vagy méz), 2 kiskanálnyi zacskós élesztő, 3 evőkanál olaj (lehet oliva is, vagy vaj - de nem margarin, mert az vizes!! - , a vajat ne olvaszd fel, csak morzsolj bele kb 3 evőkanálnyit).
A 291-es hozzászólásomban van olasz és fűszeres kenyér recept is.
A lisztet én előtte összekeverem és úgy töltöm óvatosan a sütőedénybe a vízre. A kiskanállal előbb az élesztőt mérd, utána a sót, ezek legyenek egymástól távolabbra helyezve (a só "megöli" az élesztőt). A porélesztőből ahogy korábban írtam a franciát használd ez a legjobb, az összes többit próbáltam, mindig volt valami bibi velük, bár azért kísérletezni lehet:-)
Ha friss élesztőt szeretnél használni:akkor egy kenyérhez kb. az élesztő kocka egyharmadát kell felhasználni. Egy csészébe kell tenni kb. 1 cm-nyi tejet, egy pici lisztet, cukrot és az egyharmad élesztőt – felfuttatni és utána ezt a kovászt kell a lisztbe készített mélyedésbe tenni, a továbbiak... ahogy a fenti receptben írtam.
Előbb mérd a cukrot a nagykanállal és utána az olajat (fordítva a cukor egy része az olaj miatt "beragad" a kanálba) stb.stb.
1./ PIZZA tészta receptje, 2 db pizzához (langallohoz, pomposhoz) elegendő:
240 ml víz, 460 g fehér liszt+3 evőkanálnyi teljes kiőrlésű liszt (pl. rozsliszt) 1 evők. cukor, 2 kiskanál só, 2 kiskanál gyorsélesztő. A Tészta programon készítsd, ez a mi gépünkön 1 óra 50 perc alatt van kész. Majd tedd lisztezett tepsire, vedd ketté (amíg nem használod, a másik cipót takard le egy konyharuhával), nyújtsd a kívánt formára (kerek, vagy szögletes, ahogy tetszik), kend meg ketchuppal, tegyél rá mindenféle finomságot, szórd meg oreganóval (vagy pizza fűszerkeverékkel) és reszelt sajttal, előmelegített sütőben magas hőfokon kb. 10-15 perc alatt van készen. A sajtot ráteheted úgy is, hogy kb. 7-8 perc után (félidőben) kiveszed a tepsit és megszórod sajttal, majd újabb 7-8 percre vissza a sütőbe.
2./ LANGALLO: pizza tészta, az előbbiek szerint, de: fokhagymás tejföllel kened meg, megszórod reszelt sajttal és fokhagymás olajjal megkened a kicsit felcsipkedett széleit a tésztának (miután betetted a tepsibe), majd amikor elkészült ismét átkened foghagymás olajjal az egészet és szeleteled, ahogy a pizzát.
3./ POMPOS: ahogy a langallo, de a fokhagymás tejfölre teszel szeletelt lilahagymát és kockázott baconszalonnát majd erre jön a reszelt sajt - olajjal ugyanúgy megkened a szélét (hogy ne száradjon meg a sütésnél, hiszen ide általában nem jut tejföl). Jó sok tejfölt használhatsz.
Bemásolom Fityoerika 298-as hsz-ében írt kakaós kalács receptjét is, én még nem próbáltam:
"3dl tej, 5dkg vaj, 4ek cukor, 1ek kakaópor, csipet só, 50dkg liszt, 2,5dkg élesztő. A recept a gyorsprogramot ajánlja, de azon összeesett. Kipróbáltam a sima kenyérprogramon, és azóta hétvégén sütök. Szerintem nagyon finom lekvárral, v. vajjal."
Viszont csináltam nagyon finom KARÁCSONYI KENYERET, vajjal, mézzel, vagy lekvárral és habos kakaóval, vagy forrócsokival nagyon finom ünnepi reggeli:-)
A sima kenyér receptet használtam, csak sima fehér liszttel. A vizet úgy mértem ki, hogy először beleütöttem egy tojás sárgáját, majd ezt először összekevertem a mérőcsészében egy kevés tejjel, utána feltöltöttem tejjel 200 ml-ig (a mérőcsészében) és még adtam hozzá 110 ml vizet. Tehát a sima kenyér receptje szerinti 310 ml folyadék jött ki összesen. A 2 evőkanál cukron kívül plusz 3 evőkanál mézet is tettem bele.
A sípolásnál szórtam bele cukrozott narancs és citrom-héjat (készen vettem), egy kevés őrölt fahéjat, a készen kapható mézeskalács fűszerkeverékből is egy keveset, ja és darabosra tört diót. Szép színe lett a fahéjtól és jó illata a fűszerektől. Lehet beletenni mazsolát is, vagy őrölt szegfűszeget stb.stb.
Majd írd meg van-e francia program a gépeden (ezzel olyan jó kis szellősebb, lyukacsosabb ropogós kenyeret lehet sütni) és akkor leírom a francia kenyér receptjét is. Jó sütögetést!
Szia! Alapvetően minden kenyérsütőgép ugyanazon az elven működik, tehát nem igazán a géptől, sokkal inkább a helyesen adagolt, megfelelő minőségű hozzávalókon múlik, hogy a kenyér szép és finom lesz-e:-)
Általában a két lapátos, nagyobb, és szélesebb (oválisabb, fekvő sütőedényes) gépet ajánlják, de a Tieddel sincs semmi baj, a különbség annyi, hogy kisebb kenyeret, fél kilósat tudsz csak sütni.
Én sem ismerem a géped, de megnéztem a neten http://www.hauserelectronic.hu/Termekek/Kategoria/79:
BM-401 Kenyérsütő
Tulajdonságok:
* Cipóméret 0,5 Kg * 5 program * 60 perces melegen tartási funkció * Memóriafunkció áramszünet esetére * Nagy kémlelő ablak * 2 gombos működtetés * Visszajelző LED * 1 Keverőlapát * Kivehető sütőedény * Tapadásmentes forma és dagasztólapát * Mérőpohárral és mérőedénnyel * Elegáns megjelenés * Csúszásgátló talpak * 230V, 50Hz, 530W, 60 dB
Ezen a fenti linken láthatod a BM 801-es tipusú gépet, az enyém ehhez hasonló, csak Hausmeister HM1300-as a márkaneve (de teljesen úgy néz ki, mint a BM801-es).
Először is szerezz be: jófajta fehér búzalisztet, teljes kiőrlésű lisztet (rozs, búza) SAF-INSTANTfrancia gyorsélesztőt (a fotóját láton lent, általában a Metro-ban, vagy Corában, esetlen Intersparban árulják, kisebb helyeken nem sűrűn, pedig ez a legjobb!), ha szereted a magvas kenyeret, vegyél a Herbáriában natúr tökmagot, napraforgómagot, vagy lenmagot (esetleg mindhármat). Ezen kívül már csak só, cukor vagy méz, és olaj (jó a sima napraforgó, de az oliva is) kell.
Fél kilogramm kenyérhez kell, mert ilyet tudsz sütni csak a gépeden (ami nagyjából 1 fontnak = 1 lb-nek felel meg, mert a váltószám 1 font (lb) = 0,4536 kg.)
160 ml víz 280 gramm liszt 1 mokkáskanál só 1 teáskanál cukor (vagy méz) 1,5 teáskanál olaj (esetleg helyette 2 teáskanál vaj, a vajat nem kell felolvasztani) 1 mokkáskanál élesztő
Öntsd be a vizet a sütőedénybe, erre óvatosan öntsd rá a lisztet (keverheted pl úgy is, hogy 200 gramm fehér búzaliszt és 80 gr teljes kiőrlésű rozsliszt), csinálj négy kis "árkot", mélyedést a lisztben, úgy, hogy az alján ne jöjjön fel a víz. Ezekbe tedd bele a sót, a cukrot, az olajat, az élesztőt, lejjebb, a 359-es hozzászólásomnál látsz erről fotót. Kapcsold be az alapprogramot (általában 3 óra 30 perc a sütési idő) és már sül is a kenyér. Először felmelegíti egyenletes-egyforma hőmérsékletre a hozzávalókat, szóval ne izgulj, ha nem történik semmi, a lényeg, hogy az óra elkezdje a "visszaszámolást" :-) Amikor sípol beleteheted a különböző magokat, vagy félbevágott mag nélküli olajbogyót, stb. A végén pedig óvatosan mert meleg, kiveszed a sütőedényt és finoman rázogatva kiborítod a kenyeret és hagyod kicsit hűlni, s már szeletelhető is.
Nálam a gép a konyhában van, fontos, hogy amikor kiveszed a friss kenyeret, ne érje hirtelen hideg, nehogy összeessen a kenyér. Bár, ha jó az élesztő, akkor nem lesz gond. Ne nézd mi szerepel a gyorsélesztő (porélesztő) zacskóján lévő használati utasításban, csak a fenti recept szerint adagold, utána a zacsit a maradék élesztővel tedd a hűtőbe és később simán felhasználható.
Általában adnak hozzá mérőedényeket, mérőkanalat. A mérőkanál egyik végén a kisebb méretű (mokkáskanál), a másikon a nagyobb méretű (kb. egy teáskanálnyi) van.
Ha visszaolvasgatsz itt a fórumon, több receptet is találsz, amiket igazíts a fenti mennyiségű hozzávalókhoz és nem lesz gond!
Jó sütögetést! Imádni fogod a saját sütésű kenyeret, ez tuti!!!
Sziasztok.Szeretném a segítségeteket kérni. Kaptam egy Hauser BM-401 tipusú kenyérsütőt.Sajnos egyáltalán nem értek hozzá,még nem is láttam ilyen gépet,csak az üzletben.Több kérdésem is lenne.Először is nagyon kicsinek találom. Mekkora kenyér fér el benne? Hogy fogjak hozzá? Egyáltalán ez a fajta gép jó?
Van egy honlap, bemásolom, próbáld meg az ügyfélszolgálati telefonszámukat hívni ünnepek után. Nem tudom, hogy árulnak-e ilyesmit, de a honlapjukon az szerepel, hogy sütőedény és keverőlapát is rendelhető... próba, szerencse, hátha tudnak segíteni: Avex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft Székhely: Százhalombatta, Csenterics Sándor u. 3. Levélcím: Avex Kft. 1780 Budapest, Pf. 13. Telefon: +36 1 371-7970 Telefonos ügyfélszolgálat (Hívható: Hétfő-Péntek 8-16): +36 40 630-070 Fax: +36 1 371-7969 E-mail: info@hauserelectronic.hu
Egy másik "kenyeres" indexes topikban ( KEnyérsütés otthon) ezt a címet másoltam ki - még februárban - magamnak, ők is árulnak alkatrészeket, ajánlották, hogy vásárláskor az üstöt is vigyük magunkkal:
"Thököly út Dózsa Gy. út sarkán, a SEC Kft.-nél, vidd magaddal az üstöt"
Keress rá a fenti indexes fórumra, a 60-as hozzászólás környékén adnak ilyen-olyan szerelési tanácsot is a fórumozók:-)
Moulinex 500030-as kenyérsütő gépünk van. Az üst alján amire a keverőlapát megy rá van egy tömitőgyűrű, szimering vagy nem tudom mi a megnevezése. Ez tönkrement és engedi a vízet. Tudja-e valaki hogy hol lehet beszerezni elsősorban Budapesten Próbáltam a hivatalos szervízben de ott csak az üstőt tudnám megvenni, külön ezt nem árusítják.
Köszi:-) Igen, két lapátja van és kivehető, szerintem mindegyik kivehető (mert csak így logikus, hogy egyes alkatrész kereskedők külön is árulják a lapátot... hm, de nem tudom biztosan). A gyári leírásban tuti szerepel, hogy kivehető-e, vagy nézz utána a neten. Persze azért gyanús, hogy egyszer sem jön ki a megsült kenyérrel együtt:-)
Én, ha "beragad" a lapát, akkor a sütőedényt egy kis meleg vízzel feltöltöm és picit hagyom ázni, az alászorult és megkeményedett liszt miatt le(be-)ragadt lapát így már kivehető. Ha sikerült fellazulnia egy papírkéztörlővel törlöm csak ki és persze szárazra itatom a csavart (vagy mifenét) amire a lapátot kell ráhúzni, sőt egy fültisztítópálcikával a lapát belsejét (a lyukat) is ki szoktam törölni, mert ha vizes marad, az alákerülő liszt megint "rászorítja" a csavarra. Ami nem gond - tulajdonképpen - de nem szeretném, hogy "ezeréves" kenyérmaradványkák maradjanak a lapát és a csavar között. Bár többnyire a megsült kenyérrel együtt kijönnek a lapátok is. Adtak a géphez egy speciális "szerszámot", egy kampós akármi, amivel ki tudom húzni a kész kenyérből a belesült lapátokat, az esetek többségében ez történik.
Ez a rozsliszt olcsóbb volt, ezt nem Herbáriában, vagy bio boltban, hanem az Auchanban vettem. A pontos árára nem emlékszem, de arra igen, hogy megörültem neki, mert tényleg olcsóbb, kb. 200 forint környékén volt talán (bár nem bioliszt, de jó minőségű) :-)
ABO Mill Teljes kiőrlésű rozsliszt RL190-es és ronda zöld színű a papírja:-) A gyártó honlapját is feltüntették: www.abomill.com. Ugyanilyen típusú kukoricalisztet is vettem, de még nem próbáltam. Taco-t akarok majd sütni belőle.
hú, szép a tésztád kétlapátos géped van? a lapát kivehető? vagy az összes olyan, csak még nekem nem sikerült kivenni?
mostanában jók a kenyereim, én rendes élesztőt török össze, de még mindig szeretnék áttérni a kovászra, csak elég macerásnak tűnik de az sokkal finomabb volt
Sziasztok! Rengeteg kenyér receptet találtam már a neten, de tudnátok küldeni nekem olyanokat, amik nálatok már tutira beváltak? Nagyon megköszönném őket! Email címem: juhaszedin@freemail.hu Köszi köszi köszi! :)
Videót nem, de bemásolok ide néhány fotót. A langallóhoz készítettem be a hozzávalókat. A vizet nem látni az alján, a lisztet óvatosan úgy kell ráönteni, hogy ne látszódjon ki a víz, sőt a hozzávalóknak (porélesztő - cukor - só - felül pedig az olaj) készített kis mélyedések alján sem szabad feljönni a víznek. Na ezt jól leírtam:-))
A másik fotón a tésztaprogramon már megdagasztott-kelesztett langalló (pizza) tészta látszik, sima liszt+teljes kiőrlésű rozsliszt van benne (Auchanban vettem).
A sütőedényen pedig látszik, hogy milyen szépen ki lehetett borítani a táblára a tésztát, a benne maradt kevés tésztát is szépen ki lehet törölni.
Szerintem azon kívül, hogy hamarabb elkészül, semmi más különbség nincs. Rövidebbek a különböző fázisok.
Gondolom nagyjából úgy kell ezt elképzelni, mint egy háziasszonyt, akinek fáj a keze, vagy gyorsan kell egy kis kalács, vagy kenyér és rövidebb ideig dagasztja a kenyeret a tálban, vagy nem hagyja annyi ideig kelni a tésztát stb. Van ugyan biztosan különbség, de igazából egyáltalán nem érzékelhető.
Így hogy leírtad igazad van! Nem tudtam,hogy van gyors program rajta! Van különbség a két progival elkészült kenyér között vagy csak annyi hogy hamarabb van kész????
Sima BL55-ös fehér búza lisztet és bió (vagy éppen nem bio - amilyet kapok) rozslisztet, olykor teljes kiőrlésűt, úgy nagyjából 2/3-ad 1/3-ad arányban (400 gr sima+160gr rozs). Időnként lehet kapni pl. az Auchanban erős fehér búzalisztet BL65-ös, vagy még nagyobb (BL80 stb.) sikértartalommal.
Bár a sima program valóban nem éppen rövid:-), de a gyors programon 2 óra alatt készül el a kenyér, szerintem gép nélkül sem lehet ennél rövidebb idő alatt kenyeret sütni. Nekem - amikor valami miatt sietek a gyors progit használom - mindkét programon egyformán kellemes, magas, finom kenyerem lesz:-)
A gyárilag bekevert - előkészített - lisztet nem használom, bár a Naturanak van spec háromgabonás kenyérlisztje, ezt lehet, hogy ki fogom próbálni.