Gibraltar Opent kell megnyerni, ott nem tud olyat, hogy a döntő első szakaszával el is intézi a döntőbeni esélyét, mert csak egyszakaszos a történet. :D
Azért azt se felejtsük el, hogy nemcsak Ronnie tud fejlődni, a meccs nagy részében Higgins se játszik 100%-on. És benne is abszolút benne van, hogy nyomás alatt feljebb tud kapcsolni egy fokozattal.
"ha nem tud kettőre feljönni valamikor, akkor nem nyerhet." - igen, ezt olvastam valahol, hogy aki nem tud legalább kettőre feljönni az minimum hárommal kikap :-)
Nem láttam az első öt frémet, de az utolsó háromban hibázgatott Higgins, kár hogy ilyen agyatlan volt Ronnie a hetedikben, 5-3-ról még bármi lehetne, főleg ha ilyen takarítást is tud csinálni.
Most őszintén meglepődtem, mert meg voltam győződve róla, hogy egy pár évvel ezelőttig a UK és a Masters is 9+10-re volt bontva, de most utánanéztem, és kiderült, hogy rosszul emlékeztem.
Egy ideje a bo19 döntőket 8+11-re bontják, hogy az esti szakaszra biztosabb legyen a framek mennyisége. Persze ez most furcsa, mert ennek az értelme az, hogy az esti szakaszra jegyet vett nézők biztosan kapjanak valamit a pénzükért, miközben most nincsenek is nézők, de erre a szezonra se változtatták meg. A vb-n viszont még mindig 9+10 az első körös meccsek bontása.
A gyakorlatilag 0 safety játékkal rendelkező Lisowski elleni mérkőzést leszámítva egyik meccsen se volt túl meggyőző. Higgins eheti játékát, és az első két framet látva valószínűleg arra jutott, hogy safetyvel nincs esélye megnyerni a meccset és muszáj minél előbb bekerülnie. Ezért a nyilvánvaló és könnyű safety helyett öngyilkos lökésekkel próbálkozik, amik persze nem mennek be, tovább csökkentik az önbizalmát, nem tud megnyugodni és csak frusztrálódik, miközben Higginsnek egyszerre ad esélyt, és veszi le róla a terhet.
Muszáj lesz lenyugodnia, és persze minél előbb el kell kezdenie golyókat belökni, ha bármit is akar. De persze O'Sullivant se lehet soha semmilyen helyzetben leírni, szóval azért még nincs vége a meccsnek.
Nincs az az Isten, hogy Higgins nem élne ezzel. Ő egy vérprofi, teszi a saját dolgát, és megnyugszik (amúgy se tűnik idegesnek), ha látja, hogy Ronnie csak ront és ront.
Egyébként nem értem hogy került elő ez a gyenge O'Sullivan forma.
Elfáradt elmúlt 2 hétben, nem hitt eleve a mai mérkőzésben.
Higginsnek muszáj lesz kihasználnia ezt a helyzetet, és saját magával foglalkozva előnyt szereznie, mert az nem létezik, hogy O'Sullivan hosszútávon ennyire gyengén játsszon.