Ha már a Maidennel való ismerkedés kezdetét taglaljuk, én valamikor 1980-81 körül találkoztam a zenéjükkel. Akkor jelent meg egy Metalmania névre hallgató válogatáslemez, rajta ilyen bandákkal, hogy Riot, April Wine, Wild Horses (Jimmy Bain bandája volt), a Whitesnake két dallal volt rajta (Fool For Your Lovin, Medicine Man) a Purple is ott volt a Speed King egy koncertverziójával, no, és a Maiden is szerepelt rajta két dallal, a Transsylvaniával és a Sanctuaryvel. Pár héttel később Komjáthy leadott fél órát a Killersből a rádióban, a 3.Műsorban - ma Bartók Rádió. Rögzítettem is a Videoton Star De Luxe mono rádiós magnómmal. .-))) Ronggyá hallgattam a kazit.
Szia Obi Van.Magyar Rádiók (kivétel a Pont FM) nagyon nem szokott leadni rockzenét.Oly annyira,hogy sok értékes MAGYAR zenekar feloszlott már rég.Ezek a zenekarok (pl. Syrius,Solaris stb.) minőségi,egészen pontosan,világszintű zenét játszottak,csak hazánk "okosai" belelumáltak,ergo túl jók voltak.Ezt nem nézzték jól szemmel (diszidálás). Ismered-e két bandát?
lehetett maiden bakeliteket kapni itt ott. általában jugoton jugo gyártmányok. 450 ft körül volt 86ban elötte kb 300. volt a soláris lemezbolt ahol kazira pénzért felvettek maxikat. részemrol 84ben ballagásra kaptam egy bak. lemezjátszot, két hét nyári munka után a fizubol vettem egy maiden lemezt meg egy puma cipöt.:-) és milyen q boldog voltam. furcsa ez a mai mp3világban. de mikor kijött a Live after death és beraktuk a lemezjátszóba ott kuss volt az elejétol a végéig. nézegettük a dulpa lemezborito beljesén lévő sok kis képet!
"Aztán '81 tavaszán sikerült megvennem a Killers bakelitet a Fehérvári úti művház Hobby Klubjában(!)."
Ezt már rég meg akartam kérdezni: hogy lehetett Maiden lemezekhez jutni akkoriban, a 80-as évek elején? De úgy látszik voltak források. Nekem sokáig ilyen-olyan másolt kazikon voltak meg, aztán megvettem mindet ilyen lengyel Zaks-Biem vagy milyen kiadásban- némelyik egész jól szólt. Dalszövegeket meg rendeltem egyszer egy Metal Hammerben hírdető csókától - a polák kazetták borítóira nem voltak rányomtatva a szövegek, így máshonnan kellett beszerezni őket.
Évekig hallgattam úgy a nótákat, hogy gőzöm nem volt róla miről énekelnek. :) Hjah, akkor még nem volt gúgli, nem volt jútúb. :)
Én 11-12 éves koromba kerültem rocker társaságba,nagyon megszerettem a rock és a metal zenét. Akkor már sokszor hallgattunk Maident is, de az első műsoros albumom kazettán a Fear of the Dark volt!
erre én is emlékszem ha magyar rádio játszotta a Back in the vill. nótát.
vadásztam is rá szépen. aztán a haver faterja aki roadolt magyar bandáknál hozott maiden bakeliteket. ott szerettük meg. a 83-54as bravokban is gyakran voltak maiden cikkek.
Német Bravo-ban láttam először a Maident, azt hiszem, hogy a KISS Unmasked turné kapcsán írtak róluk. Aztán '81 tavaszán sikerült megvennem a Killers bakelitet a Fehérvári úti művház Hobby Klubjában(!). Ha jól rémlik, a mai Shark tulajától vettem, akitől a Bravókat is akkoriban, ha volt benne metal kép vagy cikk :-)
DiAnno kirúgásáról pedig a Pesti Műsorban olvastam először, emlékszem, hogy a Körtéren álltam a 61-es villamos végében, és megállt velem az élet. Azt hittem, hogy rám omlik a világ :-) Úgy mentem vissza a gimibe, mint egy holdkóros...
Maiden England másolt kazin, de úgy hogy a Hallowed Be Thy Name vége már nem is volt rajta. Maga a minősége amúgy tré volt, kábé hatszázadik másolat, de lehet pont emiatt volt valami hihetetlen hangulata, jóval sűrűbben és tompábban szólt mint az eredeti és valahogy a közönség is élőbb volt rajta. Mindenesetre szép lassan rabul ejtett az egész haha!
üdv, nos én középsuliban a No Prayer albummal ismerkedtem meg, nem vitás a Bring Your Daughter nagyon megfogott :) aztán elfelejtettem a Maident egy ideig, majd pár évvel később vettem egy best of kazit, hogy mégis jobban megismerjem őket, na a Fear of the dark (live) nagyon odatett akkor, illetve a Hallowed Be, aztán utána kezdtem el gyűjteni módszeresen, kaptam kölcsön lemezeket, még innen a fórumról is szereztem be pár éve a Live Aftert bakeliten :) aztán azóta voltam az utolsó 3 koncertjükön, nekem a régebbiek kimaradtak sajna még. Hát kb. ennyi :)
A hozzászólásodat olvasva kissé felbuzdulva leírnám, hogy én hogyan ismerkedtem meg a Maiden-nel. :) Eddie-t láttam sokszor. Újságban, boltokban cd borítókon, meg még ki tudja hol. Szóval sokszor összefutottam vele, látásból már ismertük egymást. :) Annyira tetszettek az Eddie grafikák, hogy egyre többet gondoltam rá, hogy meg kellene hallgatni egy albumot amin ő látható. Aztán így is történt. Megvettem a Fear of the Dark kazettát, jó kis Takt minőségben ( még ma is megvan :) ). Pillanatok alatt beleszerettem a Maiden zenéjébe. Csak azt sajnálom, hogy nem hamarabb.
Kíváncsi lennék mindenkire, hogy hogyan találkozott először a Maiden zenéjével, hogyan lett rabjává a Vasszűznek?
Én 11 évesen a Petőfi kívánságműsorában hallottam először a Can I Play With Madnesst. Nem tudtam mi az, de felvettem magnóra. Aztán osztálytársaktól beszereztem pár kazettát, de elsőre nem nagyon tetszettek a hosszú, komplikált témák. Először a RTTH, Running Free, Flight Of Icarus típusú, rövidebb, slágeresebb számok tetszettek. Aztán ráéreztem a komolyabb témákra is. :)
Aztán megkaptam a 7th Sont bakeliten, (250 Ft!) és azt hallgattam a Tesla lemezjátszón. 11-12 éves fejjel elég nehéz volt befogadnom, de egy idő után nagyon megtetszett. Ki tudja miket hallgatnék ma, ha azon a hétfő délutánon házifeladat készítés közben nem hallom meg hogy: "Can I Play With Madness?" :)
Utálom az ilyen primitív hozzáállást, hogy csak azért mert rock és nem a kedvenc műfajom már egyből az elején el kell némítani, esélyt sem adva, hátha megtetszik. Annyi ilyen vitám volt és érdekes mód volt, akit meg tudtam győzni, ráadásul zenékkel. A többiek boldogok azóta is a saját sötétségükben :)
bsabbath paranoid-ot a láger rádió évente 3x le szokta adni+ozzy-tól a dreamer-t, ami azt jelenti, hogy sajna tényleg xarnak erre a stílusra
danubius, mióta az amerika hangja megszünt, azóta 0, abaháziról nem tudom elképzelni, hogy néha 1-2 rock/metal nótát nem szeretne betolni, csak gondolom nem engedik
A rétegzene azért rétegzene mert nem mozgat tömegeket! A Heavy Metalra mondták azt, hogy rétegzene, mert tv rádió alig játsza, pláne ha mondjuk Magyareországot nézzük. Mikor adna le egy danubius rádió Judas Priestet, Iron Maident, vagy Black Sabbathot? Soha! Pedig ezek nem rétegzenék. Több tízezer ember jár a koncertjükre a világ minden részén. 40-50 ezer embert rétegzene nem mozgat meg. A lényeg csak annyi, és a rocker közönség tuudja, hogy nem csak a zene van amit a tv meg a rádió játszik!
Hello, hello! :D :D Jól megleptél! :D :D Igaz említettem a fórumot, de nem gondoltam, hogy meg is kerested már. :) Akkor hétfőn! Milyen poén, hogy még nem is említettem neked ezt a www.dimeadozen.org-ot. :D Jól megleptél, no... :)
Sziasztok! Előszőr írok ebbe a fórumba, de nem előszőr olvasom! Nagyon szeretem a Maident, kint is voltam a szigeten! Nagyon jól éreztem magam, bár a hangzás szerintem se volt tökéletes,de ez semmit se rontott az értékén SZUPER VOLT!!!
Tomi hétfőn várlak és ígérem tartom az arányt! ;-)
Oké, igyekszem vigyázni majd. Ezért nem is fogok itthon letölteni (5GB-os netem van csak és már 4GB-ot fel is használtam belőle), majd hétfőn az egyik barátomnál. Aztán átruházom rá jelszavastól a regisztrációt, majd ő tartja az arányt. :)
Hiába rétegzene a Maiden (itt az igazi fanatikusokra gondolok), azért mégiscsak meg tudja mozgatni a tömeget :) Pláne ha egy jó (tribute) banda nyomja, akikről érződik, hogy szívvel-lélekkel és a legnagyobb alázattal küldik. Ezt nem lehet csak úgy megjátszani.
Mint azt már a hosszú évek során megszokhattátok a Kettőnégytől, mindig 3 résszel jelentkezünk a Szigetről. Idén sincs ez másképp: Az első felvonásban találkozhattok a Volbeat tagjaival, bemutatkozik az Alcohol és a Nemjuci zenekar, továbbá az Iron Maiden rajongói is kifejtik véleményüket a fesztiválról valamint hőbörögnek is kissé.
Tagek: sziget, iron maiden, volbeat, alcohol, volbeat, biztonsági őr, papucs, sör.
Közvetlen link:
http://www.webcsatorna.hu/page/sziget_20081
További adásaink:
http://www.webcsatorna.hu/kettonegy
Haverkedés:
http://www.myspace.com/kettonegy
Üzengetés:kettonegy@kettonegy.hu
Köszi! Nekem is az jutott eszembe, hogy basszus, ők a Pecsában 3000 embernek nyomták, meg később a Kisstadionos és a Debreceni buli is "csak" 7-8000 ember volt. Jó, persze ez egy sörfesztivál volt, így könnyű!:) Nem tudom Magyarországon miért nem lehet ilyen bulikat csinálni. Ez lent volt valamelyik folyó partján egy állat nagy parkban. Iszonyú nagy színpad és főleg a helyi hírességek játszottak rajta hajnalig. Mi elég korán voltunk, kicsivel 9 előtt. Kezdéskor lehettünk 5000-en, a végére lett 10000. Fél órával utánunk meg már voltak kint vagy 10-20000-en. Döbbenet! Oké, nekünk meg itt a Sziget, de itt szinte csak külföldiek juthatnak fel a nagyszínpadra, meg a közönség jó része is külföldi, meg 11-kor abba kell hagyni és csak sátrak vannak. Mondjuk idén most legalább a híresebb zenekarok megkapták a -1-dik napot, de egy tribute zenekarnak erre nincs esélye. Szóval ez most nagy élmény volt a csapatnak!