Keresés

Részletes keresés

japipapi Creative Commons License 2018.08.23 -7 4 63928

Hát, nem tudom. Engem a SOTE-n észlelték dagimat, ott műtöttek, ma is ott kontrolálnak, mégis a sugárkezelést az OOI-ban csinálták. CT-ket a SOTE-n, UH-kat ahol közelebb volt lakásomhoz. Tehát nem merem kijelenteni, hogy melyik intézet a jobb. Azt hiszem a véletlen, orvos, intézet vezetés függő a buli mindig. Nekem úgy tűnik, szerencsém volt, megmaradtam, jó kezekbe kerültem. Nem volt semmi ismerettségem, "utcáról" kerültem oda. Persze, hogy a legjobbak tartom Őket, hisz itt vagyok a harmadik túlélési évben. 

Előzmény: macskaszem15 (63922)
macskaszem15 Creative Commons License 2018.08.22 0 0 63927

Köszi, :) akkor még várunk.

GeriSoft07 Creative Commons License 2018.08.22 0 1 63926

1nap minimum mire hat:(

Előzmény: macskaszem15 (63924)
lacobell Creative Commons License 2018.08.22 0 1 63925

Ugyan azt kaptam én is csak 25-ösben.1-2 nap mire jön a hatása.3.- nap mikor reggel cserélem a régit estig fenthagyom.+ írtak hozzá Cataflamot abból meg napi 3.Nem szeretem gyógyszerezni magam,de most muszály.

Előzmény: macskaszem15 (63924)
macskaszem15 Creative Commons License 2018.08.22 0 0 63924

A fájdalomcsillapító tapaszokról van tapasztalatotok?
Sajnos már a vény nélküli tapaszok, voltaren kenőcs, meg bogyók, nem elegendőek nejemnek, mindig fáj a nyaka lehetséges, hogy a csigolyák érintettsége miatt. 
Írtak fel kezdésnek most 12 mikrogrammos matrifen tapaszt, fentanil hatóanyaggal. 
Mondták, hogy valószínűleg nem lesz elég, akkor ragasszunk kettőt. Ma délben került fel az első, de még nem nagyon van hatása pedig mér 8 óra eltelt, szerintem már fel kellett volna szívódnia, vagy nem?

lacobell Creative Commons License 2018.08.22 0 0 63923

Sziasztok!

Újabb események történtek velem a hosszú hétvégén.Lementünk a Balcsira a rokonokhoz.Vittem az összes gyógyszeremet + ami még eszembe jutott.Odafelé még én vezettem nem volt semmi baj.A béna, zsibbadt lábaimmal jól el voltam.Igaz az udvarból ki sem mozdultam,mert 10 méter gyaloglás után jönnek a hasgörcsök.Aztán odáig fajult a dolog,hogy 3-4 óránként ülő helyzetben is támad.Egyszerűen nincs az a póz ami elviselhető lenne.Talán 1 napom volt,ami úgy ahogy elviselhető.Már hajlottam rá,hogy elmegyünk valamelyik közeli kórházba a sürgire...

Persze étvágyam nulla.Muszájból magamba tömök valamennyit.Már rettegek,mert a kajálás után görcsök következnek.

Aztán eltelt a hétvége és elkezdtünk bepakolni.Ismét görcs.Ekkor előrehajoltam és rátámaszkodtam a térdeimre,ahogy szoktam.Olyan hangot adott a bokám,ami eddig felfelé nem működött,mint amikor eltépnek egy darab papírt.Abban a pillanatban majdnem orrabuktam.Mint valami szalagszakadás.Most viszont lefelé nem tudom feszíteni.Teljesen gyenge.

El vagyok keseredve.Velem történik ilyen,aki 4 héttel ezelőtt még 8-10 km túráztam.Nehezen tudom összerakni a hirtelen változást.Nem tudtam benyomni a fékpedált.Hazafelé már a nejem vezetett.

Fiam mondta menjünk el a Kékgolyóba.Eddig nem akartam,de lehet beleegyezek.Hogy ott jobban tudnak valamit vagy nem,azt nem tudom.Megvárom a pénteket,akkor kell visszamennem kontrolra.Kemót már nem kaphatok.Megvárom mi lesz helyette.

macskaszem15 Creative Commons License 2018.08.22 0 1 63922

Az onkiban tapasztalatunk szerint korszerű de sematikus kezelést igyekeznek adni minél több embernek, ezért aránylag jók a statisztikáik. Viszont az első vonalt követő kiújulás esetén nem akartak másodvonalat adni, hanem menjünk isten hírével, így a kezelések személyre szabásában szerintem le vannak maradva, át kellett mennünk a Sote-ra. Az onki sugár részleg kiváló alig voltak mellékhatások, míg akiket pl. az uzsokiban sugaraztak azok többnyire mindenféle égési sérülésekről panaszkodtak ugyanazon betegség esetén. A kontroll ct részlegről is csupa jót tudok mondani, bár sokat kell várni. A sote-n személyre szabott kezelést adnak, de ott meg a ct tűnik gyengébbnek. 

Előzmény: GeriSoft07 (63916)
japipapi Creative Commons License 2018.08.22 -7 4 63921

Köszönöm, a témában eléggé sok a tapasztalatom. Nagyapám, édesapám is készülékkel "hallott", meg is örököltem mind kettőt. Viszont az elektronikával is amatőr szinten jártas vagyok, tudom mi a frekvencia, a decibel. Nos, az öregedéssel együtt jár a hallás érzékenység, frekvencia fül hangfogadó képessége romlik.  Érzêketkem a magast, 125 Hz-től 2000 Hz-ig, kb. 20 dB-en (ez a beszéd freki) gyenge. Mély hangot, 8000 Hz-et hallom először, 90 dB-en. A normális 30 dB! Tehát tuti süketség. Szóval, aki 20 - 30 dB hangerővel és 125 - 2000 Hz-ig frekvencián beszél hozzám, hallom. 

A kis csövecskét azért szokták cserélni, mert a szilikon is keményedik, elveszti rugalmasságát, persze gusztustalanul elszineződik. Változik a "füllyuk" mérete is és ha nem passzol pontosan, hibát okoz, leginkább túlvezérel, vetted, kellemetlenül (másoknak) sípol, a "dugót" méretre öntik, a kézi munka persze marha drága.

Szóval durván ezért kell idővel cserélni a komplett cuccot. 

A pénztelenségem valahogy kiváltom, tervezek egy kis erősítők, jobb minőségű fülhallgatót használva, itthon. Máshol meg nem érdekel, ha rosszul hallok. :-D  Most is már blutuszos (helyesen is tudom ám írni, csak szeretek hülyülni) füldugaszt használok, mert megvesznének a szomszédok hangerő miatt. A kapucsengőm meg már ősidők óta fényre is jelez.

A "sors" úgy hozza, hogy mindig van valami fontos, ami felejteti rákom. :-):-) Még szerencse, hobbim az elektrónika is, hát lesz bőven elfoglaltságot. 

Most a héten ismét paradicsomot kell eltennem. 

Előzmény: almirena (63920)
almirena Creative Commons License 2018.08.22 0 1 63920

Japipapi, apám egy készüléket használt tizenvalahány évig, csak a szilikon csövecskét cseréltettük. És nem is használta mind a kettőt, hiába volt meg. Ha nincs anyagi kereted, eggyel is jobb lenne szerintem.

Előzmény: japipapi (63919)
japipapi Creative Commons License 2018.08.22 -9 3 63919

Nos, tegnap megtörtént a hallásvizsgálat. Nem lettem boldog. Gyakorlatilag mindkét fülemre siket vagyok a dr.nő szerint. Szerencsére,

mondja Ő, " a beszéd frekvencián még van hallás, de készüléket javasol mind két fülre, gondolja át".

Mondom én, "nincs mit átgondolni, ha kell, csináljuk.

Mondja Ő, "jó, felírom, de készüljön, darabonként, támogatással 50 - 70 eFt. Természetesen ez a készülék várhatóan 2 - 3 évig segít, azután ujat kell csináltatni

Mondom én, "akkor köszönöm, siketen fognak elhamvasztani"

Ebbe maradtunk. 

Nem vagyok boldog, de nem tudom előteremteni a lóvét. 

Éljen a keresztekkel elcsúfított Magyar.Országház, a Magyar Egészségügy, a rákosoknak megmentője! :'( 75 éves kor után nincs semmiféle ellátás) 

Bocs, egy kicsit kiakadtam. :-(

Andika7810 Creative Commons License 2018.08.20 0 0 63918

Sziasztok!Én is új tag vagyok.Személy szerint Bp.-en az OOI-t csak ajánlani tudom.Vastagbél áttét miatt idén már 2x műtöttek (tüdő-,májáttét),nagyon hozzáértő,empatikus orvosokkal és egészségügyi dolgozókkal találkoztam.Jelenleg kemoterápiára járok,a Ct szerint ismételten áttét van a májban, 2 hetente 2 napos, ambulánsan, nem kell bennt maradni a kórházban.Még csak 1 kezelésen vagyok túl, kicsit fáradt voltam utána kb. 2 nappal és egy hét múlva kezdtek megjelenni a bőrproblémák (arcon,mellkason).Van valaki, aki ilyen kezelést kap?Jobbulást és kitartást kívánok Mindenkinek!

Asztakusz Creative Commons License 2018.08.19 0 0 63917

Én nem tudom megítélni, melyik intézmény jobb. Csak azt tudom, hogy hol vagyok közelebb a családtagokhoz.

Volt ismerősöm, akit a Kékgolyóban kezeltek, igaz a gyerekei Bp-en laktak.

Mondjuk, engem nem lehet lenyűgözni túlzott udvariassággal.

Szombathelyen amikor kemóra jártam, mindig az orvosnő szólt ki a rendelő ajtaján. Amikor a műtétre jegyeztek elő, az műtőorvossal megbeszélt időpontra mentem és csak egyedül voltam a megbeszélt időpontban. Ő hívott be az irodájába, rendelőjébe.

Előzmény: TTibor51 (63915)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.08.19 0 2 63916

Párommal sajnos körbejártuk a pesti kórházak zömét. Azt kell mondjam, az OOI az annyira kilóg a sorból, mintha svájcot betennéd bulgária közepébe.

csak hát sokan is akarnak emiatt oda menni.

Előzmény: TTibor51 (63915)
TTibor51 Creative Commons License 2018.08.19 0 0 63915

Szia! Szombathelytől nagyon elijesztettek....Bárkivel beszéltem azt mondta: Kék golyó... Eddig pozitív a tapasztalat..Doki fogadott az ajtónál..kezet fogott velem és bemutatkozott...Szhelyen ilyet még nem tapasztaltam....27.-én reggel vérvétel..28.-án máj biopszia....utána szövettani vizsg.....a többi majd eldől....

Előzmény: Asztakusz (63897)
japipapi Creative Commons License 2018.08.17 0 10 63914

Igen, elvitték. Szerencséje lett, fiatal, szép, erős, inkább továbbtartásra került jó pár kecskehölgy mellé. Kicsit hiányzik, de sokkal nyugodtabb lettem. Eladtam utolsó autómat is és kezdem felszámolni a szárnyasokat is. Se fizikailag, se anyagilag nem bírom már. Vettem egy elektromos varrógépet, mert azért valamit csak kell csinálni, hát megtanulok varrni. 😀😀😀

Előzmény: almirena (63911)
_chillout_ Creative Commons License 2018.08.17 0 0 63913
Nem valószínű :-(
Előzmény: Lora1213 (63912)
Lora1213 Creative Commons License 2018.08.17 0 0 63912

20 évvel klimax után lehetséges az  endometriózis ?

Előzmény: _chillout_ (63910)
almirena Creative Commons License 2018.08.17 0 2 63911

OFF: Japipapi, néztem a Vaterán Elek árfolyamát, elvitték aztán tőled? Remélem, megszabadultál.

Előzmény: japipapi (63908)
_chillout_ Creative Commons License 2018.08.17 0 1 63910
Arra g9ndoltam, hogy nem akarsz-e inkább egy biopsziát. Ultrahang és ca-125 alapján ember meg nem különbözteti az endometriózist a petefészekráktól.
Előzmény: Lora1213 (63907)
japipapi Creative Commons License 2018.08.17 0 3 63908

Szia!

Mi van veled? Legalább egy mínuszt, hogy tudjam/juk, harcolsz még! Remélem valahol nyaralsz! 😉

Előzmény: Törölt nick (63689)
Lora1213 Creative Commons License 2018.08.17 0 0 63907

A kérdést nem úgy értettem. Természetesen tudom hogy nem fognak erőszakkal megműteni. Azt is tudom, hogy valamilyen kezelést így is, úgy is kapok. Ha józanul végig gondolom, petefészek rák nélkül jobb élni, mint vele.  Tehát műteni kell.    Még mindig megmaradnak a mellkasomban lévő valamik, amit nem tudnak eltávolítani.   Feltett szándékom, hogy ha majd a felajánlott kezelés /műtét csak a szenvedést hosszabbítja, akkor elutasítom. Még nem szenvedek. Szerencsére.

Előzmény: GeriSoft07 (63905)
japipapi Creative Commons License 2018.08.17 0 2 63906

Tudod, ez a "kötelesek" jól hangzik, de Te is itt élsz. Ugye minden embert kötelesek ellátni pl. a sürgősségin, még is elhal a beteg ellátás nélkül a váróban. Kifogás, vagy éppen indok van dögivel, akár jogi támogatással. :-( 

Előzmény: GeriSoft07 (63905)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.08.17 0 0 63905

Persze, mindenkinek jogában áll elfogadni vagy elutasítani a FELAJÁNLOTT kezelést. Nem az van, hogy "magát holnap felvágjuk"

Neked kell mérlegelni, bevállalod vagy sem, és ehhez kötelesek elmondani az összes kockázatot. Milyen végkimenetelei lehetnek a műtétnek, és mi ha nem.

Pl köteles lenne elmondani, hogy műtéttel mennyi időt nyerhetsz. Mi történhet műtét közben, vagy utána. Te meg mérlegelsz.

És ha nem fogadod el, akkor is kötelesek a műtét nélküli további kezeléseket megadni!

Előzmény: Lora1213 (63904)
Lora1213 Creative Commons License 2018.08.17 0 0 63904

Van más választásom ?

Előzmény: _chillout_ (63902)
gaszkonyi Creative Commons License 2018.08.17 0 0 63903

Köszönöm szépen !

Korrekt válasz volt minden szavaddal egyetértek !

Előzmény: tetovált szóda (63895)
_chillout_ Creative Commons License 2018.08.17 0 0 63902
:-(
Beleegyezel?
Előzmény: Lora1213 (63901)
Lora1213 Creative Commons License 2018.08.16 0 0 63901

Zajlik az élet...    Az emelkedett tumormarker és az UH alapján petefészek eltávolítást javasol az orvos.  PET-CT most sem lesz, nincs rá pénz.

Asztakusz Creative Commons License 2018.08.16 -1 0 63900

+ nap kaptam=3 nap (ez azért kevéske)

Előzmény: Asztakusz (63899)
Asztakusz Creative Commons License 2018.08.16 0 1 63899

Nincs erőm visszaolvasni, ilyen állapotban vagyok. Amúgy szerintem jól vagyok, csak nehezen viselem már a kórházat. 6-án megoperáltak, estére már jól voltam, másnap kiszedték a csövet, azután kaptam betadin injekciót (feszített rendesen), ettől megint elment a a kedvem. 3-ik nap kihoztak az intenzívről. Vért és antibiotikumot kaptam, természetesen rövid ideig. Vasárnap ,már újra lázas voltam. + nap kaptam az antibiotikumot, a lázlapon viszont bejelölték, hogy kapom folyamatosan. Az orvos a nővéreket védte, de elkezdték elölről, de ma befejezték, sikerült ma az ötödiket megkapnom.. 2x3-at kaptam, két nap szünettel.

Nem nagyon akarnak haza engedni, pedig nekem fontos lenne. De talán szombat reggel elengednek.

Összességében jól vagyok, Amennyit mozgok, ahhoz elég a levegő, remélem ez csak jobb lesz.

Megrendítőbb eredményre számítottam. Vannak fájdalmaim, de elviselhető.

Előzmény: ammesz (63898)
ammesz Creative Commons License 2018.08.16 0 1 63898

Hogy vagy, mesélj egy kicsit légyszíves. Javulgatsz?

Előzmény: Asztakusz (63897)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!