De mondjuk nálam az tette be a kaput, hogy a Ferihegy kapcsán a bizottságot nem csak feloszlatták, hanem az egyszerű kisembereket kirúgták a rendes állásukból. És ezzel csak feltették az i-re a pontot.
Én azért ezzel várnék. Mikor a Hírszerző és a kimondhatatlan nevű interpretációjában hallottam a bizonyos beszédet, teljesen mást gondoltam, mint amikor megismertem az egészet. (Kövér köteles beszéde jutott eszembe, amiről egyenesen Gyurcsány hencegett, hogy a média segítségévelkiforgatták.)
Ezekre a kirúgásokra is tudnék egypár forgatókönyvet, ami nem az Index magyarázata.
Természetesen én sem tartom a Fideszt minden idők legjobb kormányának, de ha a bolsik kaptak nyolc évnyi esélyt, nemzetközi médiatámogatással, pár évet megérdemel a Fidesz is.
2006 óta egy esetet kivéve nem a Fideszre, hanem a Jobbikra szavazok. Szóval ennek ellenére úgy gondolom az irány jó. Nem hiszem, hogy a demokácia csökkenne, sőt inkább erősödik. Az a liberális demokráciának mondott posztkommunista mszp-szdsz-es oligarchiális hatalomgyakorlás el lett utasítva, az nem a magyar nemzet érdekeit szolgálta, sőt!
Amit hiányolok a Fidesztől, az az elszámoltatás, és az elmúlt 20 év privatizációjának felülvizsgálata.
aki alapból utálja a Fideszt, az nem jóindulattal inti Orbánékat, hogy kapjanak a fejükhöz.
És az olvtárs a világért sem akarja jóindulattal inteni a Fideszt, sőt az jelentene számára örömet ha látná azt a pártot önnön trágyájában henteregni.
és ez a topik nem arról szól.
de tudod nem egyedül rá jellemző, abban a topikban ami a fidesz szavazók 2010 után kiábrándultjainak lett nyitva főként olyanok dagonyája akiknek eszük ágában sem volt a fideszre szavazni:-D
A Fidesz körül egyébként sok rendes ember van (volt), hiszen sok szépet mondott már a Fidesz, és a kettes alát hozták 1998 és 2002 között, vagyis nem váltak vállalhatatlanná. Ez a topik is ezt bizonyítja - a fideszeseket ez erősen megkülönbözteti a liberálbolsevikoktól, akik elvtelenül tövig kinyalták a kommunisták seggét, bármit is csináltak, és utólag sincs bennük semmi szégyenérzet.
Nem hiszek benne, hogy sikerül a Fideszt visszalökdösni egy elfogadható pályára, de a próbálkozást értékelem, és ezek az emberek akkor is megmaradnak, amikor a Fidesz már sehol nem lesz.
A szerencse ugyanis forgandó, de a becsület állandó.
Én a jobb híján szavazók táborát gyarapítom, immár vagy 20 éve. Vagy mikor is volt az első igazi választás? De nem igazi pártokkal, hanem 1-1 egymásra eléggé hasonlító eszmerendszerrrel. Az a párt, amire szívem szerint szavaztam volna, ma sem létezik Mo-n. Ezzel együtt már sokszor csalódtam a Fideszben. Mert azt állította (és sokan bedőltünk neki), hogy kész programja van a gazdaság rendbetételére. Oszt hun a program? Mert eddig csak apró és nagyobb hülyeségeket csináltak, és egymás ellen uszitották a saját szavazóikat. Ettől még nem lesz elfogadhatóbb a Jobbik, mert azok is tennének ilyesmit, ha lenne hozzá elég hatáskörük. Ahogy a KDNP meg is teszi, míg le nem intik.
tudod a szavaztaok arányában ez a vélemény nem sokat fog a latban nyomni.
Bajnai végrehajtotta az IMF forgatókönyvét és bizony szenvtelenül, következetesen tette.
Ha az Ő útját folytatjuk, az IMF megsimogatja a buksinkat és jutalmul még több IMF hitelhez juthattunk volna.
Nomármost kétségkívül a lassú halálunkat jelentené, de bizony lehet akkora szarban valaki, amikor a puszta léte egy uzsorás jóindulatától függ.
értem ez alatt, hogy tudjuk, a hitel hitelre halmozása a lassú halálunkat jelenti, de a rögtöni éhenhalás most fáj.
Bajnai útja kíméletesebb lett volna, mint amit Orbán visz végig. Ennek fényében hidd el, iszonyú sokan szavaznának Bajnaira. És ez nem azonos azzal, hogy jól teszik-e vagy sem.
Szóval ha a Fidesz jót akar magának, hát igyekszik egyenes, következetes de alázatos maradni.
Azért a 30-40%-ért meg is kell dolgozni, nem elég kivárni, amíg Orbánék teljesen elgyurcsányisodnak, különben a Jobbikkal is ugyanez fog történni. Gyakorlatilag ugyanaz a szindróma, mint amit a balek segílyezéssel értünk el, adunk, de nem követelünk érte semmit sem. A 17%-ért megdolgozott a Jobbik, gárdát alapított meg főiskolát, tanulmányi versenyeket szervezett, kalapolt, kilincselt, idáig nincs különösebb gond, de ez semmire nem garancia a jövőre nézve. Ott is van egy rakás elvtelen karrierista, akiket kezeni kell tudni. Ha a szavazóik szemet hunynak a disznóságok fölött (igaz, a Jobbikban eddig minden kétes ügynek komoly következménye volt), akkor 4 év múlva nyithatják a jobbikosok is az ilyen topikokat, már ha lesz még akkor magyar országgyűlés.
Akkor most miben is különbözöl a kritizáltaktól? Gondolom az olvtárs (nem ismerem!!) nem képviselőként, vagy appartcsikként, hanem esetleg baloldali - vagy liberális - (vagy mindkettő/egyikse) polgárként írja a véleményét. Én is 1990-ben szavaztam utoljára a fideszre, akkor most (szerinted is) hallgassak? (Mert a topicnyitóddal tökéletesen egyetértek (a szocikról írottakkal is) , de akkor légy következetes)
Bajnai elöbb számoljon el azzal a kilenc halottal, aki őngyilkos lett a Hajdubétnél elkövetett piszkoságok miatt az Ő vezényletével, és a többszáz tönkretett padlóra küldött családdal. Az ártatlan pislogó imátkozó sáska ártatlan arc mögött egy kegyetlen őnző ember rejlik, ami rosszabb, mintha nyílt sisakkal játszana. Szerintem aljasabb, mint Gyurcsány, mert neki összhangban van a viselkedése a cselekedeteivel, s tudja az ember, hogy kivel áll szembe.
Én a rendszerváltás óta soha nem hajoltam el semilyen egyéb irányba a szavazásokkor, de a régi sok éves hozzászólásaim alapján sem érhet az a vád, hogy a Fidesz ellen beszéltem itt a fórumon.
De körülbelül az ősz óta rá kellett jönnöm, hogy muszáj lesz ismét ellenzéki szerepkörben hozzászólnom itt a témákhoz, mert egyszerűen annyira a józan ésszel szembe mennek a dolgok amint látom, hogy csak na.
Kezdve az adórendszer pont a legelesettebbeket hátrányosan érintő módosításától az alkotmányozásnak nevezett ötletelésig.
Tisztelt Fidesz! Ez nem a jó út, higgyetek a szavazóitoknak!
Wittner megengedheti, hogy azt mond amit akar, főleg olyanokkal kapcsolatban aki őnként jelentkezett pufajkásnak és a forradalmárok ellen bosszúhadjáratot inditott és a sortüzekben nagyon sok ártatlan civilnek is kiontották az életét.
Wittnert halálra ítélték celatársát melőlle vitték felakasztani, Őt a végén életfogytiglanra itélték és 74.-ben engedték ki. A vádiratában köztörvényesnek itélték és nem szabadulhatott amnesztiával sem.
Az dobja rá az első követ aki miután állítólag demokrácia van magyarországon és a diktatura müködtettői a forradalom leverői oktatják ki a népet demokráciából, és élik világukat, mintha mi sem történt volna.
Jól mondta Wittner Horn nem tud meghallni se, hanem cipeli azt a keresztet amit rárót a sors, mint Kádár is megbomlott aggyal halt meg, megzavarodva. Gondolom Wittner ezt a sorsnak tudta be, hogy megszenved azért amit tett, még meghalni sem tud és nem másnak.
Ne felejtsék el a fiúk, hogy pusztán alternatíva híján lehetnek most nyeregben és ez bizony könnyen múló állapot lehet. Pláne mivel Bajnai is rákapott a hatalom ízére és vele nagyon keveseknek volt igazán baja. Tehát nagyon kinéz, hogy utoléri őket valaki ha nem szedik össze magukat.
A cinikusságuk, az aroganciájuk az egész viselkedésük.
De mondjuk nálam az tette be a kaput, hogy a Ferihegy kapcsán a bizottságot nem csak feloszlatták, hanem az egyszerű kisembereket kirúgták a rendes állásukból. És ezzel csak feltették az i-re a pontot.
Ami nagyon-nagyon zavar, az az, hogy közben fontos társadalmi kérédsekben jó döntést hoznak és támogatom őket, mert amit lépnek az helyes és jó. ÉS ilyen 20-adrangú lepkefing súlyú ügyek miatt szívunk.
Nekem a választások előtt a Jobbik volt a leginkább szimpatikus, és alapvetően nem csalódtam bennük, még ha nem is értettem egyet mindennel. A Fidesztől arra számítottam, hogy ugyanolyanok lesznek, mint a kommunisták voltak, csak legalább nem lesz sikk csalni, lopni, hazudni. Jól kezdték a kormányzást, aztán kész, kipukkant az egész, és szép lassan előjön belőlük Gyurcsányi. Ebből már nem lesz semmiféle felpörgés vagy észbekapás. Ha a lendület abbahagy, onnantól sanyi, egy húsz éves párt nem fog új erőre kapni, mitől kapna?