Keresés

Részletes keresés

zividivi Creative Commons License 2009.01.15 0 0 125
Szerinted Pörzse Sándor hatására ölik egymást a csepeli komcsik????

Egy jelenséget megállapítani legfeljebb a jelenség gyűlölete léehet. A gyilkosság elvetése viszont belefér még a mózesi Tízparancsolatba.
Előzmény: syrius (113)
megélhetési lakosság Creative Commons License 2009.01.15 0 0 124
ez egy diagnosztikus topic
zividivi Creative Commons License 2009.01.15 0 0 123
//"..analfabéta egyetemi tanár sincsen, .."//

Ebben ne legyél olyan biztos! Az analfabétizmus enyhébb formája a szakbarbárság, de közös tőrül fakadnak.
Előzmény: Törölt nick (101)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 122
Ez nem ér, lelőtted az uccsó érvemet.;))
Előzmény: Or Kán (104)
Or Kán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 121

Azt hiszem, elég pontosan fejeztem ki magam.

:)

Előzmény: Eto Demerzel (117)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 120
Köszi, már régóta kerestem ezt az oldalt. Most végre el is mentettem... :)
Előzmény: Törölt nick (111)
Or Kán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 118

"Einstein egyébként is zsidó, és nem pedig keresztény családból származott. "

:o)

Előzmény: Törölt nick (111)
Eto Demerzel Creative Commons License 2009.01.15 0 0 117

Ez elég gyakorta ismételt tévedés.

Eisntein maga erről így nyilatkozott:

"Természetesen hazugság az, amit vallásos meggyőződésemről egyesek írnak, s ezt a hazugságot újra meg újra megismétlik. Nem hiszek a személyes Istenben, s ezt a felfogásomat sohasem titkoltam el, hanem mindig világosan kifejezésre juttattam. Ha van valami bennem, ami vallásosnak nevezhető, az az a határtalan csodálat, amelyet világunk szerkezete ébreszt bennem, világunké, amennyire azt tudományunk feltárni képes.

[...]

Nem hiszek az egyén halhatatlanságában, az etikát pedig kizárólagosan emberi ügynek tekintem, mely mögött nem áll semmiféle természetfeletti hatalom vagy tekintély."

Albert Einstein: The Human Side (Princeton University Press).

WYW Creative Commons License 2009.01.15 0 0 116
Azért az eddigi (nem off) hozzászólásokból számomra az derült ki, hogy sem a keresztényüldözés, sem a keresztény gyalázás nem jellemző az országra.

Vannak persze elítélendő egyedi esetek, de ez nem az országra jellemző állapot.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 115
amióta a világ világ, az ideológiailag túlfűtött személyek és csoportok szeretik gyűlölni egymást.

Pontosan. Szvsz egyik kutya, másik eb.
Előzmény: gozzano (103)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 114
Hát, ez urban legend, Einstein felvilágosult volt, egyáltalán nem vergődött semelyik vallással, nem foglalkozott az istenekkel, bár -- retorikai okokból -- néha emlegetett ilyesmit a beszédeiben, írásaiban.
syrius Creative Commons License 2009.01.15 0 0 113

Néhány kirívó példa keresztény - gyűlöletre:

Pörzse Sándor (magát igazmagyar kereszténynek vallja) azon reményének ad hangot, hogy a szocik rövidesen egymást fogják ölni.

Bayer Zsolt bár annak idején egy meglehetősen ateista pártban kezdte, ma szintén a keresztényi szeretet jegyében mondja, írja mindazt amire én a gyűlölet szót eufémizmusnak tartom. De az egész ECHO tv-t átlengi a keresztény küldetés tudat.

Az oda betelefonálók MIND igaz kereszténynek vallják magukat, mégis előszeretettel emlegetnek lámpavasat (nem közvilágítás) vagy a Dunát (nem dinnyehéj úszás) kapcsán.

Én viszont ezzel együtt nem gyűlölöm, legfeljebb sajnálom, megvetem őket.

Persze lehet, hogy ebből a bejegyzésből is egyesek kereszténygűlöletet olvasnak ki.

zividivi Creative Commons License 2009.01.15 0 0 112
//"..Akkor ki gyulol kit? a 0.1%?.."//

A politikai szekták a világvallásokat.

Csak úgy megjegyzem, hogy számomra a Mazsihisz sem más, mint a zsidóságnak egy politikai szektája. Csakúgy, mint más felekezetben "békepapság".

Előzmény: righteous (54)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 111
Or Kán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 110

A 10 % egy pesszimistán alábecsült szám (és tutira nem számolt be engemet se...:)).

De - döntsétek már el, hogy az ország túlnyomórészt keresztény, vagy elhanyagolhatóan kis arányban az, mert ez így túl csapongó a számomra...)

Előzmény: dorongoló (102)
dorongoló Creative Commons License 2009.01.15 0 0 109
Nincsen bennem gyűlölet. Én mindazokkal együttérzek, akiket hitük vagy származásuk miatt bármikor/bárhol üldöztek vagy jelenleg üldözik.
Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 108
Számodra.

Ezzel szemben emberek jelentős tömegei képesek kezelni a kérdést saját maguk, innentől pedig okafogyott a politikai sandaságról árulkodó szalámizási próbálkozás.

Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 107
Hát, hívő az aztán egyáltalán nem vagyok, de azért megnéztem belülről már sok templomot, néha olyankor is, ha éppen valami pörformansz volt. Te jártál már valamiylen templomban?
Előzmény: Törölt nick (99)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 106
Jól érted:-)

Ezért is van az, -továbbfűzve az alanti gondolatmenetemet- , hogy a szadi és a köréjük csoportosuló veszett ballibek minden közösség és társadalomszervező erővel rendelkező csoportot gyűlölnek ami nem saját berkeikből való.
Előzmény: Or Kán (82)
zividivi Creative Commons License 2009.01.15 0 0 105
Csak nagyon kevesen tagadják meg anyjukat, vagy apjukat. Általában nem jellemző az emberekre.

Nagyon kevesek tartják bajnak, a kettős "identitást". Legfeljebb a legszélsőségesebb "másságok"!!!!!

Akinek szülei jól megfértek egymással, annak természetes, hogy lehet ugyanolyan jó magyar, mint amennyire otthonosan mozog másik szülője népének kultúrájában, hitében.

Az a baj, amikor a politika nem képes tudomásul venni, hogy minden országban van irányadó, és létezik betelepült, de még tolerálható kultúra.

Az ellenséges magatartás, elkülönülés viszont nem tolerálható sehol a világon.

Mégkevésbé az a világpolitika, ideológia, amelyik éppen az irányadó kulturákat akarja felszámolni minden nép között.
Előzmény: Fine Tune (52)
Or Kán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 104
Einstein is egy felvilágosult hívő volt.
Előzmény: Törölt nick (101)
gozzano Creative Commons License 2009.01.15 0 0 103
"A ballib szadisan fertőzött része természetesen keresztényellenes."

a ballibek egy része a keresztényellenes, a keresztények egy része pedig ballib ellenes. hol itt a probléma?

amióta a világ világ, az ideológiailag túlfűtött személyek és csoportok szeretik gyűlölni egymást.
Előzmény: Törölt nick (12)
dorongoló Creative Commons License 2009.01.15 0 0 102
50 százalék táján lehet a megkereszteltek száma és Bolberitz szerint 10% körül van a hitüket így vagy úgy (templomba járva vagy a "maga módján") gyakorló keresztények tényleges aránya.
Előzmény: Or Kán (95)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 101
Nincs olyan, hogy "felvilágosult katolikus", mint ahogyan analfabéta egyetemi tanár sincsen, csak ezt akartam mondani.
Előzmény: Or Kán (97)
Or Kán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 100
Tehát?
Előzmény: Törölt nick (99)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 99
Na itt lehet a gubanc "templomjáró"! A hívők csak egyfélébe járnak ;-)
Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 98
Valamiért csak benned van a gyűlölet..1910? akkor ne állj meg szülőknél, áss méllyebre ;-)
Előzmény: dorongoló (90)
Or Kán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 97
Ezeket a minősítéseket hagyd meg az említett célcsoportok számára.
Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 96
Rám ez nem érvényes, én már láttam belülről mindenféle templomot.
Előzmény: Törölt nick (93)
Or Kán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 95

"Ha egy orszag 99% kereszteny"

Rossz a kiindulópontod (és ezért nyilván téves az ebből nyert következtetésed is): ennek az országnak távolról sem 99 %-a keresztény.

Előzmény: righteous (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!