"Természetesen hazugság az, amit vallásos meggyőződésemről egyesek írnak, s ezt a hazugságot újra meg újra megismétlik. Nem hiszek a személyes Istenben, s ezt a felfogásomat sohasem titkoltam el, hanem mindig világosan kifejezésre juttattam. Ha van valami bennem, ami vallásosnak nevezhető, az az a határtalan csodálat, amelyet világunk szerkezete ébreszt bennem, világunké, amennyire azt tudományunk feltárni képes.
[...]
Nem hiszek az egyén halhatatlanságában, az etikát pedig kizárólagosan emberi ügynek tekintem, mely mögött nem áll semmiféle természetfeletti hatalom vagy tekintély."
Albert Einstein: The Human Side (Princeton University Press).
Hát, ez urban legend, Einstein felvilágosult volt, egyáltalán nem vergődött semelyik vallással, nem foglalkozott az istenekkel, bár -- retorikai okokból -- néha emlegetett ilyesmit a beszédeiben, írásaiban.
Pörzse Sándor (magát igazmagyar kereszténynek vallja) azon reményének ad hangot, hogy a szocik rövidesen egymást fogják ölni.
Bayer Zsolt bár annak idején egy meglehetősen ateista pártban kezdte, ma szintén a keresztényi szeretet jegyében mondja, írja mindazt amire én a gyűlölet szót eufémizmusnak tartom. De az egész ECHO tv-t átlengi a keresztény küldetés tudat.
Az oda betelefonálók MIND igaz kereszténynek vallják magukat, mégis előszeretettel emlegetnek lámpavasat (nem közvilágítás) vagy a Dunát (nem dinnyehéj úszás) kapcsán.
Én viszont ezzel együtt nem gyűlölöm, legfeljebb sajnálom, megvetem őket.
Persze lehet, hogy ebből a bejegyzésből is egyesek kereszténygűlöletet olvasnak ki.
Ezzel szemben emberek jelentős tömegei képesek kezelni a kérdést saját maguk, innentől pedig okafogyott a politikai sandaságról árulkodó szalámizási próbálkozás.
Hát, hívő az aztán egyáltalán nem vagyok, de azért megnéztem belülről már sok templomot, néha olyankor is, ha éppen valami pörformansz volt. Te jártál már valamiylen templomban?
Ezért is van az, -továbbfűzve az alanti gondolatmenetemet- , hogy a szadi és a köréjük csoportosuló veszett ballibek minden közösség és társadalomszervező erővel rendelkező csoportot gyűlölnek ami nem saját berkeikből való.
Csak nagyon kevesen tagadják meg anyjukat, vagy apjukat. Általában nem jellemző az emberekre.
Nagyon kevesek tartják bajnak, a kettős "identitást". Legfeljebb a legszélsőségesebb "másságok"!!!!!
Akinek szülei jól megfértek egymással, annak természetes, hogy lehet ugyanolyan jó magyar, mint amennyire otthonosan mozog másik szülője népének kultúrájában, hitében.
Az a baj, amikor a politika nem képes tudomásul venni, hogy minden országban van irányadó, és létezik betelepült, de még tolerálható kultúra.
Az ellenséges magatartás, elkülönülés viszont nem tolerálható sehol a világon.
Mégkevésbé az a világpolitika, ideológia, amelyik éppen az irányadó kulturákat akarja felszámolni minden nép között.
50 százalék táján lehet a megkereszteltek száma és Bolberitz szerint 10% körül van a hitüket így vagy úgy (templomba járva vagy a "maga módján") gyakorló keresztények tényleges aránya.