Keresés

Részletes keresés

Sborisz Creative Commons License 2008.11.07 0 0 179
Nincs mit.
:)
A blue-Ray esetén nem tudod "megerőszakolni" a beállítást sima dvd-re?
Ezt a beállításokban elvileg meg kellene tudnod csinálni amikor egyéni felbontást választasz.
Lehet hülyeség de melózok és nincs előttem a program hogy kipróbáljam.
Átírni azért írja a blue-ra mert a AVCHD esetén azzal számol, hogy arra akarsz majd írni.
Igen sajna a warez dolgok nem mennek mindig elsőre és egy kész anyagot elkrhat vele az ember.
Hát sajnálom ennyire futotta.
Amúgy a HWSW fórumokon szokott hasonló témákban agymenés folyni, esetleg próbálkozz ott is.
Egy régebbi linket ide rakok ha nem nyomnak agyon érte:
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=134395
előzmények:
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=31494&st=2460
Ez a 9-es de a site-n hátha lesz vki aki segggggít.
Akár privátban is.
( pl:pinnacle, vagy előzményekből:mykee, wpepi-----( ő nagy mágusa ennek a témának )
Előzmény: Simon Sanyi bá (178)
Simon Sanyi bá Creative Commons License 2008.11.06 0 0 178

Rajtad kívül senki nem tudott nekem (a környezetemben meg egyáltalán) segíteni, illetve a problémához hozzászólni!!!! A segíteni akarásodat köszönöm!

Nem vagyok elkeseredve oly annyira, de azért bosszant, hogy 25e Ft-os szoftverhez nincsen olyan ismertető anyag, ami a vásárlás előtti döntést segítené az interneten!

Azért elméletileg se értek itt sok mindent. Mert az rendben van, hogy a HD-s anyagokat a kamkoderek (s ha jól tudom a sony is) m2ts kiterjesztéssel állítják össze. De akkor miért nem lehet a Studio12-nél a file-ba való mentéshez ezt a kiterjesztést használni? Mert, hogy az összes többinél, bármilyen tömörítési formát használva (MPEG4 is) nem olyan marad a tényleges felbontás, mint a névleges "tulajdonságoknál" olvashatóak, vagy az eredetiek. Vagy miért írja át az AVCHD beállítást Blue-rayre, mikor dvd filmet szeretnék készíteni? Az külön is szerepel, s ha az kéne, akkor azt választanám. De hasonlóan sokakhoz, még nincs ilyen író-olvasóm, s ha aprózva is, átmenetileg dvd lemezre szerettem volna menteni az összeállításaimat. Azt meg végképpen nem értem, hogy a vásárlásnál kikézbesített HDC-HS9-es kamerához tartozó HD-Writer mellett kaptam egy Studio11-Plus próbaverziós lemezt, amit bambaságom miatt nem regisztráltam időben. Akkor még az editálás sem sikerült rajta, de arra gondolván, hogy egy újabb verzió vásárlása megold majd mindent, mert ebből, meg az eladóval történő beszélgetésből erre következtettem. Az, hogy az effektek nem esnek kézhez, azt már nem is akartam említeni, de joggal kifogásohatók lennének ilyen ár mellett. Hát ezért mondtam, hogy várni kéne. Nem nagyon szeretnék "előremeneküléssel" próbálkozni, mert az vagy nagyon drága, vagy az illegalitás csapdáit rejti magában, s hiába vagyok műszaki, de nem ez az én területem! *De azért jó lenne még ebben az életben élvezni az ilyen ínyencségeket (full-hd), mert ha meghalok, akkor nagyon sokáig nem lesz rá lehetőségem!*

Előzmény: Sborisz (177)
Sborisz Creative Commons License 2008.11.06 0 0 177
Hát passsz.
Ilyenkor jön a végső ötlet:
Baltát neki a q..va processzoroknak.
:(
Ja és én Sonyval nyomulok évek óta.
Lehet igazad van a hegyezéssel.
Esetleg próbát megér egy nagyobb ( pl Premier változat ha hozzá tudsz jutni, drága program és rohadt bonyolult szerintem a Studiohoz képest de profi vágó program)
editáloval csakhát....

Amúgy a 9-es utáni verziók mind valami problémát csináltak egy sem volt olyan stabil, mint a 9.4.3 a video effektekkel, amit a netről innen-onnan le lehetett szedni teljesen legálisan.
Nekem fenn van mindkettő, de csak a 9-et használom, addig míg a Ultimate nem lesz javítva.
Előzmény: Simon Sanyi bá (174)
Sborisz Creative Commons License 2008.11.06 0 0 176
Nye za sto.
azaza izé ööööööö
nincs mit ha megy.
Előzmény: Jefferson72 (175)
Jefferson72 Creative Commons License 2008.11.05 0 0 175
Köszönöm Sborisz!
Előzmény: Sborisz (166)
Simon Sanyi bá Creative Commons License 2008.11.05 0 0 174

Nem jött össze a +wincsivel sem! A videókártyára sem gondolok, ha csak vki bebizonyítja, h kifejezetten nem alkalmas az Nvidia GeForce 8800 Gt a Studió12 alá!. A Pinnacle alkalmasnak találta a Nvidia GeForce 6-t, hát csak nem rontottak rajta annyit, h alkalmatlan legyen az újabb verzió dupla memóriával. Különben azt írják, h 600 és a javított kiadás 625MHZ órajellel müxik, de mivel nekem ez nem mond túl sokat, azt se tudom, h kitől és mit kérdezzek ebben a témában.

Én  -bár bizonyítékom nincs a tapasztalataimon kívül-,arra gondolok, h nem igazán ismeri az AVCHD szabványt, vagy csak a Sonyra van az is kihegyezve. Jó lenne ismerni olyanokat, akiknél a Panasonic full-HD-s filmeket kifogástalanul írja meg. Az editálással semmi gondom nem volt, bár komolyabb videoeffecteket nem alkalmaztam e verzóban még.

A Panasonic HD Writer sajnos nem tud kísérőzenét és kísérőszöveget aláeditálni, s lehet, h ez nem véletlen? De amit csinál, az tökéletes.

Úgy vettem észre mások sem elégegettek maradéktalanul a Studio Ultimate-el.

Nos kivárom a szoftver fejlesztését, még úgy is drágák és kiforratlanok a full-HD-s eszközök!!!

Előzmény: Sborisz (172)
Sborisz Creative Commons License 2008.11.02 0 0 173
Próbáld először írás helyett csak a lemeztartalom készítését.
Ha készen van, akkor írd ki.

Nekem a 9-es csinált ilyet már a tartalom készítésekor: Op rendszer és progi újra telepítés és utánna újra kellett a filmet vágni
:((
Előzmény: Edina37 (169)
Sborisz Creative Commons License 2008.11.02 0 0 172
Nos ez esetben valószínű 1 vincsesztered van ami két részre van osztva.
( gondolom)
Ez okozhat pixel hibát mert a fej nem csak olvassa az adatokat, de ugyebár ír is és ezt nem biztos hogy tolerálja a még oly bika erős géped is.
Megoldás lehet talán ha még egy vincsesztert el helyezel a gépbe és erre renderelsz.
Ez legyen monggggggyuk F meghajtó.

A D-re tedd mondjuk a vágatlan klippeket és a C-n legyen a vágó program maga.

A C-re ne csinálj renderelést ha aszoftver ezt ajánlja akkor is tedd át másik particióra.
( beállításokban, DVD készítésnél látod hova teszi illetve Te tudod változtatni a mentés helyét. )
C-n csak program és operációs rendszer legyen.

A kártyádat nem ismerem, azért annyira nem vagyok ismerős ezen a téren.
A kérdés támogatja -e a HD felbontást avagy sem.
Ezt valami monitor fejűtől kell megkérdezned.
Előzmény: Simon Sanyi bá (171)
Simon Sanyi bá Creative Commons License 2008.11.02 0 0 171

Ezt a kérdésedet még csak most vettem észre!

A studio12 programot a C-particióra telepítettem, a clipp pedig a D-partición van.

De nem tudom, hogy ez mit befolyásol, erre vonatkozóan nem sok mindent tudok, sőt ajánlásokban sehol nem találkoztam vele. Nem te vagy az érthetetlen, nézd el nekem, mert korosztályomra jellemző alulműveltségi szindrómában szenvedek!

Megjegyzés: ha segít, a lemezképet a D-re iránytottam, a renderelést a C-re, mert ez utóbbit így ajánlotta fel a szoftver.

Előzmény: Sborisz (162)
Simon Sanyi bá Creative Commons License 2008.11.02 0 0 170

Köszi, hogy még foglalkoztál a problémámmal! A videókártyám NVIDIA GeForce 8800 GT, Force Ware verzió: 169.21, Memória: 512MB, Video-BIOS verziója: 62.92.If.00.08, IRQ: 16, Busz: PCI Expressx16.

Processzor: Intel(R) Core(TM) 2DuoCPU E6850 @ 3.00GHz.

S nos én csak felhasználója vagyok a PC-knek, de lehet, hogy ahhoz is sokkal több ismeretre lenne szükségem. Viszont a leírásokban ennek bőven elegendőnek kéne lenni, vagy rosszul gondolom?

Az érdekes, hogy ettől függetlenül nem vagyok megelégedve a szoftverrel, mert AVCHD beállításnál miért Blue-Ray-re renderel? Legalábbis így ismeri fel a PowerDVD8, és rosszabb minőségben játsza vissza mint az AVCHD-nak felismert eredeti Panasonic filmjeimet.

Ezek után nem tudom, hogy nagyobb felbontású monitorra vagy-meg tv-re merjek e beruházni?

Gondolom, nem 2 filléres témákról tárgyalunk ebben az esetben (kamera, meg a többi, stb.), és ezért tényleg jó ez a nyilvánosság, hogy vásárlás előtt az ember minél több információt szerezzen!

Előzmény: Sborisz (163)
Edina37 Creative Commons License 2008.11.02 0 0 169
Sziasztok Fiúk!

Szeretném megkérdezni, hogy a Pinnacle studio 12 ultimate programmal mi lehet a probléma, ugyanis elkészíti a filmet, minden nagyon szépen működik rajta, csak ha dvd formátumba szeretném kiírni, az első amit közöl velünk, hogy "effektusok, átmenetek és feliratok kiszámítása... "

Ezt kb. egy óráig csinálja a feladatkezelő szerint 20-30% között, azután 0 %, és a program nem csinál semmit, de a gép sem fagy le, csak jelek szerint a program egyszerűen leáll. Mi okozhatja ezt a problémát?

Ha valaki tudna segíteni, előre is megköszönöm!
Sborisz Creative Commons License 2008.11.02 0 0 168
Namégegyszer:
content-Hollywfx-Effekts.
Előzmény: Sborisz (167)
Sborisz Creative Commons License 2008.11.02 0 0 167
Helyesen:
contentHollywfxEffekts.
Előzmény: Sborisz (166)
Sborisz Creative Commons License 2008.11.02 0 0 166
Én a köv. szerint csinálom:
A 9-esből a HFX programmal ( a 9-es mappán belűl a Hollywood FX mappában elindítom a Easy FX exe-t.
Ekkor a 9-es verzión belüli effekteket felhozza a szerkesztő.
Ami kell kijelölöm, majd utána egy megfelelő helyre elmentem.
A mentett hfz file-kat pl Totalcommand-ban arra az ablakra állítom, ahol a 12-es HFX effektek vannak ( általában contentHollywfxEffekts.
Ha lefuttatod a mentett hfz-ket az telepíti magát a 12-be.
Előzmény: Jefferson72 (160)
Sborisz Creative Commons License 2008.11.02 0 0 165
A program helyén nézd meg hova tette az effekteket az alap 10-es ben.
Azt próbáld copy-beilleszt módszerrel áttenni.
Lehet sikerül.
Előzmény: Jefferson72 (160)
Sborisz Creative Commons License 2008.11.02 0 0 164
Ez ált. infónak szántam. Bocs de rossz helyre " válaszoltam"
Előzmény: Sborisz (163)
Sborisz Creative Commons License 2008.11.02 0 0 163
Pixelesedés lehet még HD minőség esetén a lassú videokártya miatt is.
Előzmény: Simon Sanyi bá (159)
Sborisz Creative Commons License 2008.11.02 0 0 162
Elébb akérdésre a választ:
A studio program ugyanazon a meghajtón van mint a klipp, amit renderelni akarsz?
Bocs ha értetlen vok de eddig nem derült ki.
Két fizikailag is (!!!) külön vincsón legyen a Winfos és a klipp amit vágni akarsz.
( 1-es vinyó: két ( vagy több) részre particionálva = 1 fizikai meghajtó !!!! )
Előzmény: Simon Sanyi bá (161)
Simon Sanyi bá Creative Commons License 2008.10.28 0 0 161

Na úgy tünik, hogy a 11-esről áthozott anyagnál nem tud jól renderelni, lehet, mert ott szétesett az OS?

Előzmény: Sborisz (158)
Jefferson72 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 160

Sziasztok!

Studio 10-hez telepítettem plusz átmeneteket, mikor a 11-est telepítettem akkor program átvette. 12-es telepítésénél is így történt és működött addig amíg a 11-est el nem távolítottam. Kezdtem előröl az egészet, mert máshogy nem sikerült áttenni ezt a rengetek átmenetet, tehát újra 10, 11 és 12 telepítés és így működik, de ez így csak nem jó. Mi a tehendő? Előre is köszi a segítséget!

Simon Sanyi bá Creative Commons License 2008.10.28 0 0 159

Köszönöm a reagálást, legalább van kivel értekezni, mert az angolok sem kapkodják el a válaszadást, legalábbis direkt módon nem. Szóval az anyag egy vincsin van, de az eredeti sajna egy szétesettről lett átmásolva, sőt az egy feltört 11-en készült.

Az érdekes, hogy file-ba történő mpeg-2 kimenet az tökéletes (bár a full hd-nál nem tapasztaltam, de ott lehet, hogy még további kimeneti paramétereket kéne kipróbálnom), csak a dvd renderelés szar, akár közvetlenül lemezre, akár közvetve még csak a vincsire mentem le azokat. Most nem gondolom, hogy az OS megint vacakolna, de az van, hogy az mpeg-2 re mntett felirat is elpixelesedik a renderelés utám. Sajna ez van!

Sanyi bá

Előzmény: Sborisz (158)
Sborisz Creative Commons License 2008.10.28 0 0 158
Esetleg:
A program és a filmed nem ugyanazon a vinyón van?
Mert ha igen és nem Raptor a vincsó akkor az oda-vissza szaladgálás okozhat pixel problémát.
Előzmény: Simon Sanyi bá (156)
Sborisz Creative Commons License 2008.10.28 0 0 157
+oldás: ?

Sajnos, rendszer újratelepítés+studio11 újratelepítés.
Valószínüleg az OS szétesett, a baj ilyenkor nem jár egyedül:
amit csináltál eddig, azt nem valószínű hogy tovább tudod szerkeszteni.
( ezek a korábbi 9-es tapaszt-nyalatok)
Előzmény: lambo83 (151)
Simon Sanyi bá Creative Commons License 2008.10.23 0 0 156
Mi az oka annak, hogy a jogtiszta studio12 ultimate  

—hardver igények bőven teljesítve és codecek sincsenek utántelepítvenagyon nagy jelveszteséggel renderel? A dvd sokkal rosszab mint az mpeg-2, holott ő maga konvertálta és a avchd is sokkal rosszabb mint a m2ts, (még a konvertálás előtt felírt szövegeket is elpixelesíti). Ezt korábbi a 11-est kivéve, még feltört verzióknál sem tapasztaltam. Előre köszönöm a segítségeteket!

fepapi2828 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 155

Sziasztok!

A Pinnacle 11-el a felvételen lévő dátumot ki lehet e szedni?

tammmy4 Creative Commons License 2008.10.20 0 0 154
Hát ez elég "kókány" megoldás.
A TMPGenc szerintem elég egyszerű progi és az tud dátumot kijeleztetni, ezért használom. Sajna az efektek hiányoznak belőle, de valamit valamiért...
Előzmény: PET SHOP BOY (153)
PET SHOP BOY Creative Commons License 2008.10.20 0 0 153
Igen erre gondoltam mert szvsz másképp nem lehet dátumot rávarázsolni!
Probáltam én is de nem jött össze csak a ráírással! :)
Előzmény: tammmy4 (152)
tammmy4 Creative Commons License 2008.10.19 0 0 152
Dátumra gondoltál nem? Beírom a dátumot vagy bármi más szöveget és ez jelenik meg a képen.
Ez nem a legjobb megoldás.
Más progik a felvétel dátumát és idejét, úgy jelzik ki mint egy dvd lemez felirata. Vagyis ki-be lehet kapcsolni.
Előzmény: PET SHOP BOY (150)
lambo83 Creative Commons License 2008.10.19 0 0 151

Nem tudja valaki hogy hol találok pinnacli studio 11. plushoz service packet, vagy valamit mert nem lehet vele dolgozni... Nem rakja be a zenéket, néha az átmeneteket sem.

PET SHOP BOY Creative Commons License 2008.10.19 0 0 150
"text"-be felírod rá az időt.
Előzmény: tammmy4 (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!