Keresés

Részletes keresés

tengeri Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2470
A Lucky Charms tenyleg nagyon finom!
En egy darabig egy olyan amerikai csaladnal laktam,ahol nem volt TV mivel nem akartak a gyerekeiket kitenni mindannak amit ott megtekinthettek volna. Ezen nevelesi elvbol kifolyolag en sem neztem TVt az USA-ban. Viszont voltak finom nagy kozos vacsorak.
Azoknak,akik hianyoltak az erdekes leirasokat az USA-rol,ajanlanam az amish topicot itt a forumban! Nagyon erdekes. Nehanyan azok kozul akik abba a topicba irtak, eltoltottek hosszabb-rovidebb idot az amishok kozott (megsem hiszik azt hogy az USA-ban minden olyan mint az amish-ok kozott)

Előzmény: rice (2461)
Kükü Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2469
:o(
Előzmény: Kükü (2465)
Mumu Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2468
Kedves Csilla,neha betornek a vandorlok es vegig rohanak kurjantanak.Aztan tovabb allnak.Ne felj marad meg itt tartalmas hozzaszolas is.A tobbit nem kell megvalaszolni..
Előzmény: CsilladaKilla (2452)
break2 Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2467
Azok a 'cereal'-ok, elsosorban gyerekeknek szant reggeli alzabpelyhek valoban fantasztikusan cukrosak es egeszsegtelenek. Raadasul rengeteg amerikai gyerek ezen no fel es meg felnott korukban is ezt eszik.

A munkahelyemen van egy konyha ahova barmelyik dolgozo barmikor bemehet es csinalhat maganak szendvicset (amihez jo sok fele alapanyag van), vagy ihat udito/kavet... Eleg furcsa nekem latni amikor reggel bemegyek a kavemert es meglett 40-50-60 eves embereket latok ezeket a muanyagokat enni.

Mumu Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2466
En is igy fogalmazom meg:magyar vita kultura.
Előzmény: howdy (2441)
Kükü Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2465
...a focikapu is. :o)
Előzmény: break2 (2464)
break2 Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2464
Az egyik legmegdobbentobb es alapvetobb elmeny Amerikban, hogy tenyleg (majdnem) minden nagy. Az utak szelesek, a boltok nagyok, a hazak magasak (maramelyik), a tulzasok is nagyok. A kulonbsegek is.
Előzmény: rice (2459)
rice Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2463
kis butusom, hát nem eztet akartam mondani ezzel, de min1:)) ez is hasznos infó:)

rizsa

Előzmény: CsilladaKilla (2462)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2462
Manapsag mar mindenrol bebizonyitottak legalabb egyszer hogy milyen kurva egeszsegtelen. Igy en leginkabb azt eszek amit szeretek... :-)
rice Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2461
nem elfelejteni a polcokat a marketekben, amik roskadásig meg vannak tömve egészséges kajákkal. az 50 féle zabpehelyről. most olvastam egy jó cikket pont erről:
"Amerikában egy Lucky Charmas nevű termék, amelynek a dobozán csak úgy ömlik a cukor a zabpehelyre. Iszonyú tarka, színes a csomagolás, azt sugallja, egészségtelen termék, olyan, mint amit a ngyerekek kedvelnek. Közvetlenül mellette egy másik doboz: búzakalász díszíti, és rajta a felirat:100%-ig természetes, az őstermelőtől. Gyönyörű, bézs színű csomagolás, tiszta környezetvédelem, sugárzik róla az egészség. Ha viszont elolvasná a tartalmát, persze egészen apró betűvel van írva, kiderülne, hogy a L.C. nevű sokkal egészségesebb. ami persze nincs ráírva, hogy végeztek egy kísérletet, melynek során patkányokat etettek folyamatosan ezzel a zabpehellyel / az egészségessel/, és fél éven belül elpusztultak tőle....
a cikk a politikai választásokkal folytatódik. na az sem semmi:))

rizsa
a cikk az

Előzmény: DRT (2460)
DRT Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2460
És a legszebb, sajnálom, hogy kihagytam: az igazi sportemberek, igazi vetélkedése a wrestling, amire amerikai családok milliói rázzák a műanyag mutatóujjakat.....
Valamint a manipulálhatatlan Amerikai Gladiátorok, ahol munkában megőszült beach boyok rendre legyőzik a testépítésben és közelharcban edződött, gonosz ellenfeleket, megdöntve minden elképzelhető nézettségi rekordot.

Most kezdem magam betegre röhögni.... :-)))))

Előzmény: DRT (2458)
rice Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2459
ki lett felejtve( persze érthető, mert annyi példa van) a nagy büszkeségük a Szabadságszobor. szép, szép, de azt sem ők csinálták, csak az eredetit kicsit felnagyították, mert a méret a lényeg.

rizsa

DRT Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2458
Látom az egy véleményen lévők kiválóan elvannak egymás magasztalásával és tartalmas hozzászólásaik elemezgetésével, de nem baj, mert így nem áll fenn az a veszély, hogy az ellenvéleményre egyetlen értelmes reakció is elhangozzon, a sztereotíp fikázáson és személyeskedésen kívül. Tisztelet a kivételnek!!!

Azért én még megemlítek pár frenetikus pozitívumot, hogy mi minden egyéb jött még e kiváló helyről:
- az ehető szemét /amint ezt már rice is kifejtette/
- az 5en vagyunk, de nagyon különbözünk minden mástól és mindannyian szűzek vagyunk még playback kirakat boy-group-ok /bár ez csak közvetve, mert erre a vonalra Németország hihetetlen rugalmassággal és gyorsasággal ráállt és igazán tőlük kapjuk azóta is a jót/
- a bemegyek térdoperációra és mire kijövök megnőnek a melleim megasztár lánykák, akik természetesen örök életükben 16 évesek és szintén szűzek
- a demolúsön menek, a gigafilmek, a megaakcióhősök
- a rettentően eredeti és elragadó kurva gazdagok vagyunk, de annyi problémánk van és senki sem szeret minket tinisztorik
- a jellemformáló és építő jellegű Baywatch-történetek és társaik a semmitmondás minden elképzelhető formájában
stb

Most mondja valaki gyorsan, hogy ez is csak a torta egy szelete, nem lehet kiragadni egy-egy darabot, aztán tegye hozzá valaki, hogy milyen bugyuta általánosítás. Aztán döntsétek el mit akartok!

rice Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2457
köszönöm az építőjellegű segítségedet. láttam már. ennek ellenére nem nagyon értem, hogy miért ezt hozod fel ellenpéldának?! azt hiszem szűk a látóköröm nekem is.

rizsa

Előzmény: prüntyoke (2454)
prüntyoke Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2456
Az a film konkrétan gyönyörűen mutat bizonyos jelenségeket!
Köszönöm: ..........!(tízpont)
Egyébként egy pöttyet unalmas, de feltétlenül megnézendő.
Előzmény: break2 (2455)
break2 Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2455
vagy a Magnoliaknak. :(
Előzmény: prüntyoke (2454)
prüntyoke Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2454
Mellesleg ha valaki képet szeretne kapni a USA -ezen szeletéről(álszenteskedés, megjátszás, képmutatás) akkor vágjon neki az American Beauty c. filmnek.
Előzmény: rice (2451)
prüntyoke Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2453
Köszönjük! Ezért járunk ide mind! Hogy ne felszínes parasztokkal kelljen torzsalkodnunk, hanem kifinomult véleményeket hallgassunk.
Bár szerintem ha jártál (és/vagy éltél) kint valószínőleg tágította a nációkról, kultúrákról (etc) alkotott elképzeléseid és nagyon! sokat változtatott a hozzáállásodon a VILÁGhoz.
Nem is lehet megítélni a témát úgy-, és különösen nem lehet véleményt alkotni úgy hogy hallottam sokaktól, másoktól... Mi ez? a fonó?

Előzmény: howdy (2448)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2452
Kedves Howdy, Szivembol beszeltel! Megdobbent mindig hogy sokan hogy kepesek hatalmas es komplex temakat, jelensegeket teljesen fekete-feherre egyszerusiteni. Ugy valoszinuleg konnyebb letezni, tulelni rovid tavon, egyszerubb donteseket hozni, stb. De hova tunik a nyitottsag, az orok tanulnivagyas? Mennyivel lesz szegenyebb egy olyan ember aki abban talalja meg a biztonsagot hogy koromszakadtaig ragaszkodik a maga igazahoz es meg csak el sem tunodik masok ervein? Akinek az adja az onbecsulest hogy azt hiszi hogy a sajat igaza mindenek es mindenki mas igaza folott all? Nagyon frissito olyan igenyes hozzaszolasokat olvasni mint a Tied. En az ilyenekert jarok a forumra es mar kezdtem elkeseredni.
rice Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2451
arról volt szó, hogy képmutatásban verhetetlenek?
nem véletlenül szól sok amerikai film a "szeretemagyermekemet+családomat"-ról. nem véletlen, hogy onnan jött át a "szépenésegészségesenakarunkélni" filling sem.
az amerikai családokban a gyerekek legkésőbb 18 évesen elhagyják a családjukat és olyan messze költöznek (helyrajzilag erre van lehetőségük), amilyen messze csak tudnak.
3 hetes amerikai tartózkodásom alatt kb. 5 nornális kinézetű és testű embert láttam.
arról sem beszélt itt még senki, hogy miért amerikában fogy a legtöbb vacak gyorskaja?!
bár a filmekben édesen ábrázolják az este együtt vacsorázunk-at)

rizsa

DRT Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2450
Egyet ne feledj. Bár lehet, hogy nem látszik, amiket írok, azokat a legkisebb indulat nélkül írom. Nem élből akarok én bárkit, bármit lejáratni, csak az zavar, hogy túl van lihegve ez az Amerika téma...Az mondjuk külön megérne egy beszélgetést, hogy kit tarthatunk egyáltalán amerikainak, illetve hogy Amerika kit tart annak.
Már sokadszor írom le: csak arról tudok beszélni, hogy mi nekem Amerika, csak ezt sokan túlreagálják. Biztosan undorító dolog, de semmivel sem jelent többet a szememben, mint mondjuk Tonga, de kevesebbet sem. Kedvelni meg nem kedvelem és ennyi.

ui: Mi volt trágár?

DRT Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2449
Urak, persze, hogy sántít!!! Nem véletlen! Arra vártam, hogy at ellentábor valami hasonlóval rukkoljon elő, vagy cáfolja meg korrekten...Ugyanis unom a vagdalkozást. Ezekről legalább lehet beszélgetni. Ennyit erről.

4RESK, azt hiszem rátapintottál néhány komoly problémára :-)))

howdy Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2448
Mikor már akkor ellenszenvvel kezelsz valakit, amikor az megszületett, csak azért, mert ezt egy másik országban tette.
Mondod, irigykednek Európára, mert nekik nincs történelmük. Mondom, mindannyian egy bolygón élünk, a történelem pedig egy izgalmas, komplex tudománya az emberiségnek. Azért, mert téged ide pottyantott a gólya, valóban több közöd lett a sok száz évvel ezelott itt történtekhez, de semmi irigylésreméltót, vagy kisajátíthatót nem látok ebben. David Marshall professzor North Dakotában amerikai diákokat oktat a közép-európai népek migrációjáról, a megszerzett tudás az övék, a prof pedig többször járt már az MTA-n kutatásait a magyar kollégákkal is megosztani. Miért irigyelne o a származásod miatt? Az ereidben csörgedezik a honfoglalás összes titokzatossága? Akiket meg nem érdekel a történelem, ok miért irigykednének? Persze te lehetsz büszke rá, és ápolhatod, vagy terjesztheted a világban mindazt, amit értékesnek találsz erre. Az erre fogékonyak bizonyára irigyelni fognak a tudásod miatt, tisztelni fognak az elkötelezett hazafiságodért. A trágárság viszont viszataszító, és az olvasóban/hallgatóban pont ellenkezo hatást váltja ki, mint amit szeretnél. Mégha megfontolandóak is az érveid a vitában, a másik lejáratására tett erofeszítéseid a saját, esetleg érdekes gondolataidat értékelik le, nemcsak téged minosítenek, hanem a mondanivalódat is.
A felsorolásod témái azt hiszem már szerepeltek a topicban, utánaolvashatsz, de biztosan sokan reagálnak majd rá most is. Könnyebb lenne, ha heti bontásban, egyesével adagoltad volna ezt a néhol igaz, néhol csúsztatott felsorolást.... Tudod, a ma élo amerikaiak semmivel sem büszkébbek az indián népirtásra, vagy a rabszolgatatásra, mint én a Szálasi rendszerre, a politika pedig bonyolultabb és idoigényes topictéma, az atombombához viszont hozzá tudok szólni, azt hiszem... késobb.
Előzmény: DRT (2443)
4RESK Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2447
Té figyejjé té. Ne baszogazsd mán a amikat bazze. áj ot téltem 1 week. Förszt csak üttem a pázsiton ézs halgatam a spíccset a szühetésröl, then megkedveltem üket. Ezek kingek eccsém. Hazavágták a Király Lutert frankón. Ezek nem semmi gájok ott. Meg volt a Ganxta Capone, tudod a szesz csempéz. Ü is király vót. Kebasz nagy land az. Egyszer nagy whájt buickon téptem clivlenbe. Volt nájki cipöm is, amiben este dzsokkingoltam, mint a többi hülye, mégis meghiztam. Ki érti ezt? Láttam ott még sharkot is az akváriumban. Én mondom eccsém király világ van ám there.
Előzmény: DRT (2444)
Leples Bitang Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2446
Kedves DRT!
Alapkérdésekben, többé-kevésbé egyetértünk. Egy dolgot azonban megjegyeznék (lehet, hogy nincs igazam):
Ha a NATO (nem csak az USA) nem szórta volna a "nehézfémeket" Jugoszláviára, és azon belül a magyarok által is lakott Szabadkára, akkor lehet, hogy pl. Szabadka mára már nem lenne magyarlakta város.
Én inkább úgy éreztem, hogy a NATO túl sokáig várt a beavatkozással.
tudorapo Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2445
DRT pajtás. Lelkemnek csücske. Bimbózó virágszálam. Angyal bögyörőm. 2-es pont kicsit sántít. 5. pontban: németül. de az "elméleti szekció" már tényleg olykor magyarul. 4. pont engem személy szerint zavar, de legyen neked pomogáts. Atöbbi korrektnek tűnik.
DRT Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2444
pestiutca12-nek:
- én nem siránkozok, magamban jókat röhögök az elvakult éljenzőkön
- azt hagy tudjam én, hogy mi a véleményem...és nyilvánítsam ki úgy, ahogy akarom
- nem csodálkozok, hogy nekem ugrottak, már megszoktam, ha betévedek egy-egy belterjes, tömjénező társaságba, DE akinek nem inge ne vegye magára

És akkor felsorolnám, hogy mik a kifogásaim hőn szeretett Amerikátok ellen:
1, Vegyük először is a népirtást, amit saját maguk számára elfogadható, sőt támogatott keretek között véghez vittek az őslakosság kárára, majd igen civilizált módon rezervátumokba kényszerítették őket, mint az állatokat, ahol mind a mai napig élhetik vidám napjaikat a szerencsés túlélők leszármazottai. Hitlert és Sztálint gyűlöljük, fúj, Amerika, az igen, az már valami!...
2, Az Egyesült Államok évtizedek óta a világ rendőre szerepében tetszeleg, úgy hogy az ENSZ-nek köztudottan a legnagyobb adósa! Annak a szervezetnek, amelynek zászlaja alatt a legnagyobb lelki nyugalommal bombáz tönkre bármit, bárhol a világon, hogy utána jó pénzért újjáépíthesse...Többek között így szórtak nehézfémeket a nem kis részében magyarok által lakott Szabadkára és környékére. Köszönjük USA, hazánk igaz barátai vagytok!
3, Ez az az ország, amelynek kiváló polgárai nem átallottak egymás torkának ugrani, nem utolsó sorban azért, hogy fenntarthassák a rabszolgatartás áldottan kellemes társadalmi berendezkedését, miután feketék tízezreit hurcolták be Afrikából, hogy a szeretnivaló fehér népcsoport kényelmét szolgálják.
4, A világ /és így hősünk/ gazdaságát az olaj mellett a fegyverkezés irányítja. Namármost az Egyesült Államok rá van kényszerülve, hogy párévente ellövöldözze felhalmozott készleteit, amit mint már említettem készséggel meg is tesz. Legyen az Korea, Vietnam, a Balkán, a Közel-Kelet, vagy bármi. Ez utóbbi helyen nem kis szerepe van az amúgy népességi minoritás zsidó állam fegyverkezési fölényének megtartásában. De persze kizárólag humanitárius eszmék vezérlik, pénzt nem is fogad el...Azt kérdeztem már, hogy melyik volt az egyetlen állam, amely atomot vetett be polgári lakosság, ártatlan emberek milliói ellen?
5, A nagytudású amerikai tudósok még ezt sem maguknak köszönhetik. Közismert tény, hogy az Amerikai Egyesült Államok Atomenergia Bizottságának megbeszélései anno magyarul folytak...és ez már közel sem a századelőn történt. Ezt csak az agyelszívás megszűnésére példaként.
6, Megemlíthetjük még az emberi jogok élharcosának kisebbségi politikáját, ahol az esélytelen, leszakadt fekete és latin lakosság döntő többségének akkora esélye van fennakadni a szociális hálón, mint egy lufinak a nyílzáporban. Akinek pénze van, annak egészségügyi ellátás is jár, akinek viszont lejár, vagy nem megfelelő összegű a biztosítása, annak ideje lesz erősen hinnie a felsőbbrendű lényben.
7, Szintén Amerikának köszönhetjük a szcientológia és egyéb bájos klikkek világhódító harácsolását, hiszen Amerika sietve adómentességgel jutalmazta áldásos tevékenységüket.
Sorolhatnám még, de felesleges, úgyis e topicban én csak hülye lehetek....Jó nektek, hogy ti tisztán láttok! Csak így tovább!

DRT Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2443
Mi az a rosszul értelmezett nacionalizmus??? Ez komolyan érdekel.
Leples Bitang Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2442
Nem mondtam, hogy rosszabb ember vagy, nem mondtam, hogy rontod a levegőt. Ne duzzogj itt nekem !
:-)
howdy Creative Commons License 2001.01.26 0 0 2441
Nem bánom, ha ennyire bíztatsz, megyek. A délnyugati közepes nagyságú városka a sivatag közepén, ahova készülök, varázslatos hely, ahol rengeteget süt a nap, azt hiszem ez is befolyásolja a komfortérzetemet, ha nagyon belegondolok ezen a sötét budapesti reggelen. Valószínu, hogy egyéb pozitív benyomásaim is abból fakadnak, hogy nagy szerencsémre a kinti közvetlen környezetem kimagaslóan intelligens emberekbol áll. De sok egyéb élmény is ért, ami tényleg nagyon kellemes meglepetés volt. Hmmm, mint annak idején gyerekszülésnél, hogy a topic egyik témájánál maradjak. Mindenki elmondta legszörnyubb szüloszobai élményeit, és mikor odakerültem, és folytak az események, én kellemesen megdöbbenve tapasztaltam, hogy ez nem is olyan szörnyu, kvázi elkezdtem élvezni ami történik velem. Így volt ez Amerikával is. Nem, nem rajongással szeretem, hanem egy nagyon érdekes helynek tartom, amit nagy élmény felfedezni. Eleinte nehéz volt megszokni az új környezetet, a néha tényleg fura amerikaiakat. De minél több idot töltök ott, egyre több dolog kelti fel a kíváncsiságomat, és vonz vissza. Nem hiszem, hogy ettol, illetve attól, hogy az ottani emberek, kultúra, szokások, stb. jobb megismerésére bíztatlak benneteket, rosszabb ember lennék, kit jobb is a határon kívül tudni, ne rontsam már itt a levegot. A rosszul értelmezett nacionalizmusból kígyót-békát kiabálókat, ha nyerek a lottón, meghívom egy hétre koszttal kvártéllyal, és kicsit körbeviszem oket, ok? :-) De addig is, olvasgassuk már békében CsilladaKillát meg az egy kezeden megszámolható többieket együtt, illetve írjátok meg a rossz véleményeteket, hátha a válaszok kicsit árnyaltabbá teszik oket, vagy elgondolkoztatják a másik oldalt és még érdekesebb témákat hoznak elo. Én élvezem ezt a transzkontinentális, mégis nagyon magyar véleménycserét, ha értelmes, de elkeserít, ha eldurvul a vita, mert ez a magyar vitakultúrát minosíti, ami szintén a „kultúra” része, az én értelmezésemben.

Előzmény: Leples Bitang (2438)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!