Nem úgy értettem. :)) Csak a néző becsalogató marketingre gondoltam, de igazad van az is marketing, hogy szponzort szerezzen valaki. És eazt látom ménkűnagy ellentmondásnak, hogy akár tetszik akár nem a gazdasági potenciál jó része Budapesten van, és ha valaki itt nem szerez pénzes szponzort hogy építhessen egy jó csapatot akkor ő is tehet róla. Egyébként ha már sikerül egyszer egy euroligába bejutni akkor már titira jön annyi suska amivel a szintet fent lehet tartani. Kell egy megfelelő üzleti terv, és meg kell csinálni.
Már úgy érted, hogy a kosárcsapatnak nem kell marketingtevékenységet folytatni azért, hogy szponzort találjon? Szerintem egy szponzor nem az alapján választ támogatandó csapatot, hogy az mennyire ismert az adott városban, hanem az alapján, milyen eredményeket képes elérni.
A nagy állami vállalatokat meg éppen most szólítják fel szép sorban, ugyan szálljanak már ki az élsport támogatásából... (Soproni "Postás")
Bocs és most leállítom magam mert eléggé túltengek már.
"Csak a kosársulikba járó szülők kimennének a A csoportos meccsekre teltházak lennének"
De nem mennek!
Igen mert a sportot szeretik, de sajnos nem kapnak egy csapatot amiért lehet rajongani.
Hogy mégis kimenjenek kosármeccsre, a csapatok rivalizálásán kellene túllépni, és valami okos merketing stratégiával a sportszeretetüket egy bizonyos komoly egyesülethez kötni, nem pedíg elveszni a kis egyesületek rivalizálásában. Nem mondom, hogy kis feladat, de meg lehet csinálni.
És azért mondtam, hogy nem érdekes a szám, mert sehol nem a nézők jegyeinek árából gazdálkodnak. A költségvetés elenyésző hányada.
Az élsport showbiznisz. Körmenden mindenki tud mindenről a csapat házatáján, és ez nagyon klassz dolog. Ugyanakkor könnyebbség is mert marketingre abszolút nincs szükség ilyen körülmények közt. Azt hiszem Budapesten ez másként van. Nagyobb a konkurencia más sportágakban.
Ja és egy nagyon fontos dolog:
Ne értsen félre senki. Semmi bajom azzal, hogy a kecskemét A csoportos. Nagyon örvendetes, hogy a magyar bajnokságban sok jó csapat van. De mondjuk akkor a szövetségnek valami olyasmit kellett volna lépnie, hogy felemeli a létszámot.
És hogy a budapesti kosárlabda sport vezetőire is mondjak pár nem túl hízelgőt. Meg lehet nézni, hogy egy bank, egy biztosító sincs a szponzorok közt. De nincs állami nagyvállalat /MOL Posta Vasút sem./ Ezen ell kellene gondolkodniuk. Én magam ismerek kosárlabdát szerető felső vezetésben dolgozó embereket, akik ha nem is diszponálnak a szponzori pénzek felett, de biztosan tudják az utat a pénzesládához. Jól kell koldulni.
Nem hiszek abban, hogy Körmenden ennyivel több kosárlabda szurkoló lenne. Csak kellene pár tehetséges sportmenedzser, és némi marketing, és kiderülne hogy a 300 néző jóval több.
De miért Budapestre kellene egy ilyen csapat? Miért nem mondjuk Körmendre? Ha megnézed a környező EU-s országokat ott sem főként a nagyvárosok rendelkeznek a legjobb kézi és kosárcsapatokkal. Ők inkább a fociba fektetnek.
A MAFC nézőszáma a múlt szezonban egészen nevetséges volt. Az ASE meccsre valami bántóan kevesen mentünk ki (kb. 70-80-an voltunk), de így is majdnem annyian voltunk, mint a fővárosiak (még az egykori kedvenceikre sem voltak kíváncsiak a régi honvédosok: Sitku, Zalán, Davis). Lehet neked más a véleményed, de szerintem nincs a világon lehangolóbb, mint az üres lelátók előtt zajló meccs.
A streetball egy nagyon rossz példa, mert a hétvégi rendezvény csapatainak több mint a fele vidéki volt.
"Budapesten is van annyi szurkoló, mint a vidéki kosárlabda fellegvárakban"
Akkor miért nem látjuk őket már több mint 10 éve?
"Csak a kosársulikba járó szülők kimennének a A csoportos meccsekre teltházak lennének"
De nem mennek!
"lényegtelen hogy 1000 vagy 5000 ember megy ki"
Szerintem nem!
Ne érta félre! Én is Pesten élek és nagyon sajnálom, hogy a Tungsram, a Csepel és a Honvéd után egy ilyen nagy múlttal rendelkező csapat mint a MAFC is összeomlott, de annak ami az utóbbi években ment nincs értelme. Nem is ez a gáz hanem az, hogy rengeteg tehetséges srác van itt és így abszolút nincs kiugrási lehetőségük. Bár igazából eddig sem volt.
Szerintem azokat a multikat akiknek otthon számít a kosárlabda, vagy pedíg van a vezetésben szurkoló.
Nekem is vannak jelöltjeim, de bizonyos okból egyenlőre a gyerekcsapatokhoz fogok keresni.
Azt nem tudom, hányan mennének ki, de a streetballon sokan voltak. Én az ismerőseimmel terveztem, hogy ott leszek a MAFC meccseken. Szerintem Budapesten is van annyi szurkoló, mint a vidéki kosárlabda fellegvárakban, csak nem annyira egységesek mint amennyire ott összehozzák őket a körülmények. Csak a kosársulikba járó szülők kimennének a A csoportos meccsekre teltházak lennének. De igazából ez is lényegtelen hogy 1000 vagy 5000 ember megy ki. Szerintem a TV közvetítések, és a szponzorok számítanak ahhoz, hogy csapatot lehessen építeni jó alapokkal. Aztán már ha lehet rajongani a csapatért a tömegek is jönnek.
"Tessék már csinálni egy euroligás budapesti csapatot, Amiben majd itthon játszik a Kornél, Német, Báder Marci stb. pár légiós, és sok sok itt Budapesten nevelt tehetséges fiatal. :))))"
Jó hogy mellétetted a smiley-kat. :)))
Hány néző lesz kint ezeken a meccseken? -> Melyik komoly szponzort fogja érdekelni ez a csapat?
Amikor annak idején a Szuperligában a szlovének is szerepeltek, akkor idehaza a Körmend és a Honvéd is meg tudta verni az azévi KEK győztes Smelt Olimpija Ljubljana-t (Kotnik, Horvat, Hauptmann). Az MTE 3000, a Sólymok pedig 300 néző előtt. Körmend lakossága 10000, Budapesté pedig ... :)))
Sajnos a MAFC, Kecskemét mizériához nem tudok hozzászólni, mert nem látok a kulisszák mögé, de az idegenlégióskodásról más a véleményem.
Szerintem minél többen menjenek ki külföldre, ha tudnak. (persze neves csapatokba, bajnokságokba és ne mondjuk az osztrák ligába).
Előbb-utóbb akkor a válogatott is fejlődni fog ill. ezek folyományaként az utánpótlás nevelésen keresztül a bajnokság is.
És valamikorra elérhetjük azt, hogy a legjobbjaink azért nem mennének külföldre, mert ott színvonalasabb a bajnokság (lásd pl.kézilabda, vízilabda)
Persze jelenleg ez utópia, dehát merjünk nagyot álmodni!:))))
Ja és egy bp-i csapatnak én is örölnék, de először legyen A csoportos, aztán majd lehet Euroligás.
és hát olyan jól jött nekik, hogy a kiharcoplni nem tudott indulási jogot véletlenül, a szövetség apró tévedéseinek kísértében, sikerült megszerezniük.
Sziasztok!
Csak most keveredtem ide, örülök, hogy találtam végre egy helyet ahol a magyar kosárlabdáról is lehet beszélni.
Köszi, hogy ezeket leírtad, mert én is figyeltem az eseményeket, de ilyen részletességgel nem tudtam. Az is érdekes lehet, hogy a Kecskemét talált valami nagy pénzű szponzort, és hát olyan jól jött neki, hogy a kiharcoplni nem tudott indulási jogot véletlenül, a szövetség apró tévedései kísérték . Undorodom az ilyen pasasoktól .
Viszont azt is gondolom, hogy a MAFC vezetésének nem ücsörögni meg fellebbezgetni, meg sírni kellene, hanem tessék elindulni koldulni a pénzes szponzorokhoz. Szerintem a focitól is lehetne elhódítani mecénásokat, csak neki kell vágni a dolognak. Tessék már csinálni egy euroligás budapesti csapatot, Amiben majd itthon játszik a Kornél, Német, Báder Marci stb. pár légiós, és sok sok itt Budapesten nevelt tehetséges fiatal. :))))
Szeretném megosztani a hétvégi LG kupával kapcsolatos benyomásaimat.
Szóval szerintem az Albacomp már most előrébb tart, mint tavaly az év végén (ezzel nem mondtam nagyot). Az igazolások kimondottan jól sikerültek, és ami fontos, jó szellemű emberek érkeztek.
Theisz nagyon sűrű gyerek. Végre egy irányító, aki egazán fel tudja pörgetni a támadásainkat. Azt csinálja, amit kell, mozgatja a többieket, nem az a labdacipelős gyerek. Úgy veszem észre, mentalitása jó hatással van a Borosra és Matusra is, egy egészséges versenyhelyzet alakult ki köztük, mindenki szívja magát.
Alonso Mosley FBI (az Éjszakai rohanás után szabadon :o)) jó játékos, és Williams-szel ellentétben jó csapatember.
Hart komoly fiú, szikárabb a játéka, de fejben nagyon erős.
Lapovot meg Halmot ismeritek.
Ezzel együtt úgy tűnik, a kispadunk nagyon hosszú lesz. Sterbencz vetésforgóban játszatja a fiúkat (kiélezett helyzetben nyilván más lesz azért), amivel biztosítja, hogy mindenki érezze, számítanak rá.
Szóval egészséges optimizmussal várom a jövőt.
Még egy gondolat a szolnoki és körmendi kollégáknak. Gyakorlatilag mindenki azt írja, hogy ugyan neki semmi baja az Albacomp szurkolóival, vezetőivel, játékosaival, de azért vigyázzunk magunkra, mert a helyszínen nem tudja, mi várható. A magyar sportközvélemény most nagyon ki van élezve a szurkolói atrocitásokra. Mindannyiunk nevében kívánom, hogy ne járjatok úgy, mint a Videoton a győri meccs kapcsán.
Sanniról én írtam annak idején hogy nagyon felpörgött a campen... de azért hozzátenném hogy az a camp nem volt valami túlzottan színvonalas, és az értékelésben közrejátszott az is hogy itthon sajnos ezt a csávót eléggé gyengének ismertük meg, így fura volt hogy a campben küzdött hajtott... azért volt egy meccse 22pont 17pattanó ha jól eléxem az nem hangzik rosszul...ettől függetlenül nagy barom volt az nálunk aki bárm ifantáziát látott benne, de annak idején (ha jól tudom) az edzőnek nem volt beleszólása az igazolásokba, mint ahogy Farkas Sanyinak sem volt korábban soha, állítólag idén először tudta elérni Sterbenz...
Tippverseny legyen,de a régi "fapados" mdszerrel /különbség tippelése,aztán kalács/.Ne kelljen arra is tippelni ki mennyit dobott,hány percet sétáltatta a kutyáját ect.
Sziasztok!
Nyert tegnap az Olaj, arra már nem emlékszem mennyivel, talán azért mert nagyon sz***r meccs volt. Mindenki álmosan játszott Trepi hozta a szokásos béna játékát. Feltűnő volt, hogy a Debrecennek nincs egy figurája a centerekre kidolgozva (még jó, hogy megvették Bukvát). Gémes(favágó Lecsó) még Trepinél is rosszabb volt, jókat röhögtünk rajta. Egy pozitív dolog volt (kár hogy minket ez nem érint) nagyon olcsó a bérletük (gondolom a nagy nézőszám miatt) a felnőtt csak 6000 Ft.
a telt ház sajna csak 1000 nézőt jelent. arra azért kiváncsi leszek ha mondjuk a csapatnak jobban megy akkor Szolnokról hány fan fog átjönni és mennyit engednek be? az valószínű, hogy Szolnokkal pályaválasztóit cserélünk mivel abban az időpontban epítőipari szakkiállítás lessz a csarnokban! de ez még nam biztos.(mármint a cserélés)
ja még annyi, hogy elhoztuk a MAFC centerét, a nevét nem tudom de 210-es darbos gyerek.
Nemzetközi nôi
felkészülési mérkôzés, Pécs
MiZo-Pécsi VSK–Crvena zvezda (jugoszláv) 80–36 (24–6, 31–11, 10–11, 15–8). Ld: Károlyi (24/12), Branzova (10), ill. Manics (8/6)
Hazánkban nem mindennap megforduló kifejezetten erős egylet, a német Bundesliga középmezőnyéhez tartozó Brandt Hagen ellen mutatta meg magát szombaton az Albacomp. Hogy az LG-kupa néven emlegetett vetélkedés döntőjét láthatja a bő ezer drukkert kitevő nagyérdemű, az mindenki számára magától értetődő volt a fehévári csarnokban, hisz a németek egy harmincast, míg a hazaiak negyven pontnál is többet vertek előző napi riválisukra, a horvát Zrinjevacra, illetve a cseh Ustí nad Labemre.
Jó leírni, a legjobbak párhacából az Albacomp került ki győztesen, méghozzá egy olyan találkozón, amelyet végig kézben tartott a klasszisok egész sorát igazoló magyar csapat. Olykor mesterien, olykor "csak” fegyelmezetten és precízen játszott a házigazda, melynek produkciójából csak úgy áradt az elegancia.
A sort Moseleyval, az amerikai hátvéddel illik kezdeni, aki úgy ért el dupladuplát (26 pontja mellett leszedett 11 lepattanót), hogy közben lerítt róla, számára mindez csak játék. Kedves fickónak tűnik a tengerentúli, végigcsevegte a meccset, talán egyetlen ember sem volt a pályán, akihez ne lett volna egy-két jó szava. Aztán ott van Lapov, aki tanári módon tette a dolgát, és úgy dobott 64 százalékos pontossággal, hogy három triplakísérletéből egy sem landolt a gyűrűben. Ki ne hagyjuk Góbit, akinek ezúttal csak 25 perc jutott (Sterbenz edző megmondta előre, hogy nem lesznek negyvenperces játékosok), mégis közel járt a dupladuplához (17, 8).
E trión kívül egyébként figyelni kell a honi mezőny legtehetségesebb centerére, Benczére, a rafinált Theiszre éppúgy, mint a régi kedvenc Halmra, vagy az amerikai Hartra. Mondják, ebben rejlik a mostani Albacomp ereje, hogy sokan vannak a fehérváriak, és nemcsak számszerűen, hanem az igazi minőséget tekintve is.
Én is (mármint én értettem amit mondani akartál) másrészt most már a tavalyit is kapisgálom, erre kérdeztem költőien valami ilyesmit:"vajh mennyi beleszólása lehetett az igazolásokba?" Na jó, ez nem kifejezetten az Ő ötlete volt (mármint Sanyi), de a többi???
Ne is válaszolj, tényleg nincs értelme a tavalyi szezonon rágódni, tekintsünk előre, hiszen már csak: 10, 9, 8, 7...
csics!
Ott leszel ma az Oláh Gáborban? Mostmár szinte bizos, hogy Bocaival elugrunk Debrecenbe.
Csak a Piros-Fekete zászóba burkolózó fiatalembert figyeljétek, bár nem biztos, hogy rajtam lesz, hiszen a múltkor is emiatt kaptam pár pofont Loki-falvában! :)))
Remélem mostmár írhatok majd jobbakat is a Vadkakáról!
Így megy ez!
U-U-U-U-U-U-U
Ui: Tényleg nem lenne rossz idén is egy tippbajnokság!
Ez komoly, biztos, hogy ugyanarról a Rucker srácról van szó? Így már értem a Bukva - Rucker cserét! Mondjuk, ha meggondolom, elkérhették volna cserébe Shaq-et a Vadkakasok. Azért eshetett kútba az üzlet, mert nem volt az óriásbébire való szerelés?
Tényleg, Belfera, idén nincs kedved összesítgetni a tippeket, tavaly olyan profi szinten művelted!!! (vagy nem kell a rizsa, e nélkül is vállalod?) Mert szerintem mi szivesen tippelünk, ha szívesen összeadod (hátha javultam valamit tavaly óta).
Még örök optimistaként is egyet kell értenem Zotya értékelésével. Ennek ellenére bízom egy újabb körmendi csodában - a Dombóvár elleni nyitómeccsre is hatpontos vendégsikert tippeltem.
Decemberben aztán Mujke megkapja az állampolgárságot, elhozzuk Shaq-et, és letarolunk mindenkit. :-)))
Hajrá Körmend!
U.I.: Egy rövidke hír az NBA világából: a bajnok L.A. Lakers együttese leigazolta Guy Rucker-t a Vadkaksok egykori játékosát. (Forrás: www.usbasket.com)
Valószínűleg csak vasárnap sikerülhet eljutnom Debrecenbe,de még azt sem tudom teljesen biztosra mondani.Ez van...
Tud már valaki eredményt a mai napról ?