Van vkinek tapasztalata, véleménye, ismerete, hallomása, stb. a
Sony DCR-HC1000 kameráról?
A paramétereit tudom, kicsit bővebb vélemény érdekelne (teszt?).
Az említett kamera, versus Panasonic NV-GS 400 értekezésekért, különösen hálás lennék...
Anagawa
Nagykerből szerezték nekem és ÁFA nélkül 9800 Ft volt ha jól emlékszem. Most nézem hogy itt 16380 Ft. Ez már kicsit sok érte, ráadásul az hogy "A dőlésszöget a fogantyú enyhe elforgatásával lehet rögzíteni.", az szimplán nem igaz.
Köszönöm, hogy ilyen részletesen megosztottad a tapasztalataidat az állvánnyal kapcsolatban. A viszonyítás miatt megkérdezhetem, hogy az a Hama Gamma állvány mennyibe került? Köszi,
Nekem egy Hama Gamma 79 állványom van. Ha te is kevés pénzt akarsz áldozni állványra, akkor mondom mire számíthatsz:
- A vizszintmérője nem alkalmas ellátni a feladatát.
- A kis súlya előnyös, de szélben nem mernék eltávolodni a kamerától.
- Svenkelni maximum vizszintesen lehet vele, mert ha csak annyira húzod meg a csavart hogy finoman lehessen bólintani a fejjel, akkor lebillen a kamera súlya miatt. - Vizszintesen ugyan nagyjából finoman forgatható, de egy picit látszik a képen a döccenés a tapadási súrlódás miatt. Ezt úgy értem hogy amikor forgatni kezded, akkor egy ideig ellenáll a fej (az állvány csavarodik) aztán indul csak meg. A Hama Star állványoknál ez még rosszabb. Ha kitekered a középső oszlopot akkor ez természetesen fokozódik.
- A műanyag bilincseknek nem jósolok 2-3 évnél többet.
Egy gyári, dobozos Vegas-hoz több más programot is mellékelnek. Maga a Vegas mindennel együtt egy 43 megás fájl, ami ugyanaz mint amit letölthetsz demo-ként. Az első cd-n van egy Boris FX és egy Movie Looks nevezetü feliratkészítő program, valamint a Pixélan cég SpiceMaster c. Vegas plugin-jének a korlátos demója.
A második cd csak a DVD Architect nevezetü DVD készítő programot tartalmazza.
A harmadik cd-n a Screenblast Acid 4.0 zeneszerkesztő található néhány hangmintával megspékelve.
A másik két cd-n nem tudom mi lehet, de gondolom ugyanilyen plusz programok.
Köszi, hogy felhívtad a figyelmet rá, hogy ott vannak DV codec-ek! Már három napja azt keresek. Letöltöttem én is a Pana codec-jét, ki is fogom próbálni, hátha megoldja a problémát!
Kösz a linket. Itt végre megtaláltam a mondabeli Panasonic DV codec-et :) Mindenki ezt ajánlotta hogy próbáljam ki a DV dropout problémámra, de senki sem tudott letöltési helyet mondani.
Zeki:
Nem álltak le vele, csak a Sonic Foundry nevezetü céget megvette a Sony. Ennek megfelelően át is költözött a honlapja ide.
Nekem a "mobil"-ból van karóm. Egyszerüen csak telefonálok vele és semmi plusz.
Amennyire faxnis vagyok a videotechnikában, oly mértékben vagyok buta és igénytelen a mobilszférában. Ha azt is elárulom, hogy valami siemens m35-ös készüléket használok valamikor az özönvíz elötti időkből, akor biztosan huncut mosoly jelenik meg a szád szélén. :-) Hát igen , tényleg nem vagyunk egyformák.
Úgy döntöttem, hogy adok még egy esélyt a Vegasnak, meg magamnak, újra feltelepítem a demot, és a hétvégémet rászánom, megnézzük mit tudok összehozni vele. Megpróbálok majd türelmes lenni.
Két kérdés:
Korábban nem a legfrissebb demo verziót telepítettem fel, hanem ami még valamikor a Chip magazin CD-jén volt. Most a legfrisebbet szeretném feltenni, de égen földön keresve sem találom a Vegas honlapját :-((( Tudna esetleg valaki segíteni ebben?
Korábban kérdeztem, hogy lehet-e a Vegas-hoz plugin-eket telepíteni, és ha igen, hol találhatók hozzá ilyen plugin-ek? Pl. VHS zaj csökkentése.
Megnéztem az adott helyet, de sajnos ott is csak DivX, XVid, MPEG codec-ek vannak, DV codec nincs. Ma valószínűlet utána tudok járni annak, hogy esetleg a FireWire kábellel lehet-e gond. Ki fogok próbálni egy másikat.
roobi2:
Köszönöm az állvány ügyben leírtakat. Még gondolkozom rajta. A Sony képsatilizátora nagyon jó, az állványra azért gondoltam, mert adott szituációkban sokkal szebb a kép, ha teljesen merev, mintha kézben van, ahol ugyan nem remeg a képstab. miatt, de lassan-lassan mindig elmozog a kép.
Bármilyen állványt tudsz venni (Média markt, stb) aluminium lábbal és műanyag szerkezettel ( Hama, Edixa, stb..) kb. 12-18 ezer között. Ezek mindegyike csak állókép készítésre alkalmas - ha mozdulatlan a kamera- de egy mozgás felvételére, nyomonkövetésére alkalmatlan, akkor inkább kézből csináld.
Nekem van egy Edixa S-200-as majdnem a legnagyobb méretü és kívülről elég masszív darabnak tűnik. Fotózásra kitűnő de videózásra alkalmatlan a müanyag szorítók miatt. Vagy szorul vagy teljesen old és nincs benne csillapítás. (Fluid) Ezen az állványon a fej gyárilag rajta van, szinte egybeöntve nem is lehet róla leszedni.
Az ennél jobb Manfrottó kiegészítők variálhatók mert megválaszthatod az állvány típusát ( nagy vagy light ) és hozzás a fejeket a szerint, hogy mire van pénzed és szükséged.
Én nem akarlak rábeszélni mert sokan videóznak statív nélkül és nem is feltétlenül muszáj, de én a saját tapasztalataimat írtam le. Én így szeretem , nekem ez vált be.
Persze ez a video dolog sok pénzbe kerül és valahol meg kell húzni a határt, ahonnan már nem terjeszkedsz tovább, mert különben határtalan a fejlődés/vásárlás!!! :-)
Ugyebár sim-et csak saját névre lehet venni, mert a vásárlásnál igazolni kell magunkat és ezt a nevet rögzítik.
Akinek vannak alvilági-szerű kapcsolatai, biztos tud szerezni olyan sim-et, mely tulajdonosa ismeretlen, esetleg nem létező személy. A régi sim-ek, amelyeket még név nélkül lehetett szerezni, lassan megpusztulnak/megpusztultak és cserélni kell őket.
Ennél azért egyszerűbb letölteni egy kazaa-t és lemásolni bárhonnét a keresett file-t. Ehhez mellesleg csak egy internet kapcsolat kell.
Önmagától biztosan nincs illetve nem kerül kodek a gépre, legalább is elméletileg, hiszen ismerjük (?) a windowst ;-) Komolyra fordítva a szót, ha a kamerához kaptál lemezt, szerintem kell, hogy tartalmazzon DV kodek telepítőt. Amennyiben mégsem, akkor körül kellene nézni a neten pl. DC++, ott biztosan megtalálható bármelyik.
Zeki:
Természetesen igazad van, lehet tényleg amatőr vagyok ;-) az IP alapján is azonosíthatnak. Én is hallottam már a névtelen kártyája esetéről, de az ellenkezőjéről is. Ami a nyugalmat illeti, olvastam már olyan hozzászólásokat a forumban, hogy pl. csomagrendelés után akár egy-két év elmúltával is, miután a "postázót" megfogták, becsengettek a megrendelőkhöz is, a címlista alapján. Amiért írtam, csak a jószándék vezérelt, egyébként mindenki maga dönt.
Szóval az állvány még önmagában kevés? Ahhoz kell egy fej is? Bocs, ha egyértelmű a kérdés, de nem vagyok jártas a témában.
Ezt komolyan gondolod, hogy megéri házi home-video célokra ilyen drága cucc? Én tényleg nem akarok olyan filmeket, amit filmkritikusok elemeznek, csak olyat, amit én, a család és a barátaim megnéznek, és azt mondják, hogy jó volt a film, tetszett nekik, stb... Kicsit soknak tűnik az a 40 ropi, de várok érveket és ellenérveket az olcsó állványok és a drága állványok jeligével.
Az 1474-es hozzászólásomban leírt anomáliák megszűnését várnám el egy új codec-től. Már persze, ha azzal van a gond, és nem esetleg a DV kábellel, vagy a FireWire porttal.
Mindenáron rendelni akarsz??? :-) Gagyit ne vegyél mert csak meggyűlik a bajod vele és videózásra alkalmatlan. Nézd meg a www.tripont.hu honlapot , itt manfrotto felszerelésekkel foglalkoznak. Egy basic állványt érdemes venni kb: 18-20 ezer és hozzá egy kissebb video (fluidos) fejet. Ha felhívod őket és elmondod az igényedet, hogy nem túl drágán de videózásra alkalmas statívot szeretnél fejjel akkor ajánlanak és meg tudod venni. KB 40 ezerbe lehet gondolkodni. Annál lejjebb csak a baj van velük felvétel közben.
Köszi, megnéztem, bár kameraállvány címszó alatt csak egyetlen egy termék volt, az is egy mell-váll állvány. Találtam viszont szűrőlencséket. Azok a Panasonic szűrőlencsék jók az én Sony-mhoz is? Bocs, ha nagon láma kérdés. Elvileg ha az átmérő ugyanaz (33 mm), akkor jó kell, hogy legyen, nem?
Megnéztem a telepített videocodec-eket, hát van ott egy rakás, de csak két-három olyan van, amiről kiderül, hogy mi is valójában, a többi meg mindenféle kínaiul hangzó név. Mindenesetre egyik sem utal arra, hogy DV codec lenne. Az létezhet, hogy nincs is DV cocdec telepítve? Hol találhatók ilyen codec-ek?
És még egy kérdés: tudtok olyan magyar webshopot, ahol állványokat lehet rendelni? Én keresgéltem ma, de nem találtam. A másik amit szeretnék venni, mert korábbi hozzászólásokban olvastam, hogy azt ajánljátok: UV szűrős védőlencse. Esetleg abban tudtok segíteni, hogy ilyet honnan lehet rendelni?