Keresés

Részletes keresés

csics Creative Commons License 2002.09.18 0 0 5609
Sziasztok!
Igyekeztem végigolvasni minden hozzászólást, hogy képben legyek egy kicsit. Tényleg jó olvasgatni itt a híreket, mostanában nagyon el vagyok vágva a kosaras külvilágtól itt Tokajban.
Szóval azt hiszem, hogy Ráthonyi T. sikeresebben foglalkozhatna a Tóth Árpád Gimnázium testnevelésóráival, ahogy korábban is tette. Ennyit az edzőről.
Az igazolásokról meg annyit, hogy (szerintem) Green már korábban bemutatta, hogy nem igazán csapatember, ráadásul nem is túl sokoldalú. Bukva már öreg egy kissé, nem hiszem, hogy Lecsóval ütőképesek lennének, mert Bukva már nem elég jó ahhoz, hogy elvonja Lecsó emberét is támadásban. A másik meg az, hogy Lecsó valószínűleg jobban járt volna, ha a gimnázium végén inkább marad a vizilabdánál, bár ott nagyobb a konkurencia a válogatottba kerülésben.:)
Szóval az a nagy helyzet, hogy én visszasírom a tavalyi három külföldinket, McDanielt a legkevésbé. Viszont Rucker és Ridl kicsit többet tudott letenni az asztalra, mint a Bukva-Green páros. És ugyanazt gondolom, amit a körmendi sporttársak, hogy a kispaddal itt is lesznek gondok (lásd Gabci elemzését).
Most ennyit, megyek reggelizni. Szevasztok.
Isiah Thomas Creative Commons License 2002.09.18 0 0 5608
Úgy látszik a szövetségben komolyan vették azt amit mi ill. még pár vidéki tábor évek óta skandál: "100% anti Budapest" :)))

Artúr Doki Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5607
Úgy nézem fővárosmentes bajnokság elé nézünk...
Mondjuk utazás szempontjából nekünk tök mindegy,mert K.mét sincs messzebb,mint a Mafc csarnoka...sajnálom a pestieket,talán ez a szerencsétlenkedés megelőzhető lett volna.
És ha nézem azt a játékost,akinek mondjuk most huzzák ki a zsebéből a fizetést( nem hiszem hogy úgyanazt a lét fizetnék a bé csoportban is...)
De hát ez az egész ügy olyan magyaros...

Ma volt ASE-Léva edzőmeccs,s mivel nem voltam egyéb elfglaltság miatt,így csak másodkézből:
eredményjelző nélkül ment a gyakorlómeccs,kábé 200 nézővel.
a játék hagyott maga után kívánnivalót...
Gery nélkül pályáralépő ASE produkciójára rányomja a bélyegét a lábadozó Terry Davis egyenlőre még halványabb produktuma.
Ismét felerősödtek a 3.légiós személyét szorgalmazó hangok,különösen most,hogy FeriBá nem "százas"...
Na mindegy majd meglátjuk.
Addig is HAJRÁ ASE!!!!

Előzmény: Artúr Doki (5606)
Artúr Doki Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5606
Jani!
Bocsesz,nem akartalak megbántani és a csapatoddal sincs semmi bajom...a légiósok körüli hercehurcára értettem amit mondtam.De ezek szerint rendeződtek a dolgok felétek...
sorry még1x
Előzmény: jani0625 (5605)
jani0625 Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5605
Sziasztok kocsmások!

CSODA TÖRTÉNT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Megérkezett a várva várt amcsi center.Igaz még nem láttam(úgyhogy lehet , hogy csak kamu :) ), de holnap megnézem.Csak annyit tudok amit lehetett az újságokban olvasni:
jó felépítésű, 208cm,110kg és tavaly török országban 12 pontos átlaga és 10es lepattanó átlaga volt.Talán jó lesz. Ja és 2éve a Tallinban játszott, és az ottani All-star gála zsákoló bajnoka lett, center létére.

Artú doki!

„van még néhány szarban lévő garnitúra(Falco… )”
Hát emmeg mi? Nem tudom hogy a horvát 3. legyőzése és a baromi erős Vojvodina elleni szoros meccs, igaz a végére elfáradt a 6 játékos aki végig játszott, erre utal-e. Nem mondom hogy világverő alakulat vagyunk, de már megjött a várva-várt center és Zsoldos nagyon jól végzi a dolgát.Szeretném ha ezt a”hangnemet” elfelejtenénk! Nektek már megvan a csapatotok de az eddigi meccseitek eredményei alapján nem vagytok sokkal előbbre!köszi

HAJRÁ FALCO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kfancsi Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5604
Sziasztok!

Eldőlt! A legmagasabb osztályban, az NB I/A csoportjában szerepel az idei versenyévadban a Kecskeméti UNIVER –KTE férfi kosárlabdacsapata.
A ma délutáni országos elnökségi ülésen nem fogadták el a budapesti MAFC nevezését és helyette a kecskeméti együttes indulhat a két hét múlva kezdődő bajnokságban.

Sajnálom a MAFFc-osokat, de azért nagyon örülök, hogy végre jó férfi kosárlabda meccseket láthatok a városban. Üdv minden kosaras szurkolónak!

muybien Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5603
pedig erre sajna eléggé megvan az esély mostanában... :(
Előzmény: Fishtax (5602)
Fishtax Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5602
"...a Paksi Atomerőmű Rt. vezetősége a Magyar posta Rt.-hez hasonlóan úgy döntene,hogy megvonja a támogatást az újpesti focilabdakergetőktől..."

Csak nehogy úgy járjunk, hogy az új módi szerint az állami vállalatok kivonulnak a sportból, mert akkor még megérhetjük, hogy a fejesek a PA Rt-t is felszólítják, ugyan állna már el a különféle egyesületei támogatásától... :-(

fish

Előzmény: Artúr Doki (5601)
Artúr Doki Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5601
Hi!
Ma ASE-LÉVA(sk) edzőmeccs,start asszem fél6,de lehet,hogy 6...
Remélem lesz jobb is,mint volt szombat-vasárnap a Göcsejen.
Mert a nyakunkon a rajt...igaz vannak szarban lévő garnitúrák(Körmend,Falco,Szeged vagy nem is említve a lét-nemlét határmezsgyéjén leledző Mafc-Kecskemét párost...).

Hajrá ASE!!!

u.i.:nem lennék boldogtalan,ha a Paksi Atomerőmű Rt. vezetősége a Magyar posta Rt.-hez hasonlóan úgy döntene,hogy megvonja a támogatást az újpesti focilabdakergetőktől.ezt a lovettát inkább a saját házunk táján kéne hasznosan elkölteni.
Meg nem hiszem,hogy használ az erőmű imidzsének,hogy a PART-os reklámtáblák mögött verik agyba-főbe egymást ezek a marhák(szurkolók-rendőrök).

Előzmény: Bocai (5600)
Bocai Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5600
Olajosok!
Trepi kiváló tempókat képes dobni elhajolva a legmagasabb centerekröl is, jól lép be a palánk alá és meglássátok be is húzza elöbb-utóbb. Benö rutinból ontja a pontokat, hol jobb, hol bal kézzel és tempói it ültek hétvégén. Paját nem kell ecsetelni, Stone gyors, ruganyos, látványosan játszik, Vaisvila vajkez, lát a pályán, Vilcinskas pedig fantasztikus mentalitású. Szasza kiválóan dob, ezt bizonyította a Szeged ellen is, Mérész amikor kellett az Ászokban az utolsó meccsén 33 pontot vágott (ha jól emlékszem), és hát kinek a hármasával léptünk meg tavaly az 5. meccsen az Alba ellen a hosszabbításban.
Szóval télleg ök a mi fiaink most s nekünk fel kell nöni hozzájuk, tavaly pont fordítva történt!
Előzmény: Avass (5597)
_Bazsy_ Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5599
Szasz sporttárs!

Szerintem a Miljkovic stílusával nem lesz gondja a csapatnak.A légiósokat Ő választotta és ha megnézed akkor pont olyan szempontok szerint amik az általa elképzelt játékhoz passzolnak.Aaron Rich se úgy jött,hogy 30-as átlaga volt hanem-és ez a játékából is kiderült-inkább a védekezésben jeleskedett persze nem úgy kell érteni,hogy képtelen pontokat szerezni.De Gray-ről is először az volt pár első adat,hogy képes nagyon jól védekezni,jó csapatember és így is lett.
Szóval én nem féltem a csapatot az új "stílustól".

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (5596)
Mol Szolnok Fun Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5598
Igen, jók ezek a hozzászólások. Egy baj van csak! Méghozzá az, hogy olyan terjedelemben írtok, hogy lassan munkaidő kedvezményt kell kérnem a főnökömtöl a Fórum olvasására :).

Kezdődjön már a bajnokság!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hajrá Olaj!!!

Előzmény: Törölt nick (5596)
Avass Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5597
Nohát, nohát, lehet, hogy nem ugyanazokat a meccseket néztem, mint a többi szolnoki?!

Sziasztok
Üdv, OlajAzIsten. Szép hosszúra sikerült az elemzésed, így hát sorba mennék.

"Soxor láthattunk fejetlen rohanást a pályán, amikor is Stone eszeveszett tempóban felrohant a labdával, majd megállt, és akkor most mi vaaaaaan????"
Az van, hogy megpróbáltunk emberelőnyös szitut kialakítani (leindítás), de nem sikerült. Ekkor megvárta a többieket, és kezdődhetett a pozíciós játék. A Szeged ellen ment is a leindítás, a Debrecen ellen már kevesebbszer jött be. Azért lehet ez fura ez nekünk, mert Maljkovics (+ a csapat) egyszerűen kihagyta ezt a fázist.

A támadójáték tényleg hagy némi kívánnivalót maga után, a figurák nem mindíg mennek úgy mint kéne, de ne felejtsük el, hogy még "ennek az ideje van", majd javul a dolog, ahogy jobban összecsiszolódik a gárda. Ha az 5 emberes játék nem is sült, 3 ember azért néha nagyon szépen és gyorsan körbepasszolgatta a lasztit, majd a befutó center (főleg Orosz, de 1-2 esetben Trepi is) lendületből fejezhette be az eksönt...vagy sikerült passzokkal és zárásokkal az egyik oldalra csalni az ellent, majd egy keresztpassz az üres oldalra, és a sarokból egy 3pontos (Szasza 2x egymás után-mondjuk nem dobta be, de most nem is ez a lényeg). Ez főleg a Szeged meccsen volt megfigyelhető, amikor gyorsabb volt a játék (és talán gyengébb az ellen-mármint védekezésben).

A nagyobb problémát a védekezésnél látom, Stone-nak pl. nem megy a szoros emberfogás (mondjuk labdát viszont annál többet lop) és a többiek sem brillíroznak, különös tekintettel a két centerre. (Orosz a Szeged ellen volt különösen indiszponált, míg Trepi a Debrecen meccsen késett le rendszeresen az emberéről). A besegítések is hiányoznak, bár ehhez is kell némi összeszokottság. Szóval van mit javulni védekezésben, éppen ezért csodálkoztam azon, hogy miért is örültél, hogy Mérész Csabi nem játszhatott. Persze, nem egy nagy spíler, de amikor szétestünk hátul, akkor bevethető lett volna, mert azt hiszem abban egyetértünk - védekezni azért elég kellemesen tud (elvégre Finiánc-tanítvány).

...és most Zolika, aki miért is Zolika? Hát azért, amit írtál, mert nyuszi. Én sem azt állítom, hogy a nyáron pitbullokat harapott ketté reggelire és, hogy Shaq visítva menekülne előle, de - főleg a Szeged ellen emlékeztetett a támadójátka Filipovicséra. Jó belépő a tábla alá, megkapja a fifikás paszt Vaisvilától (mint tavaly Bojantól, csak azt általában elejtette) és bedobja a ziccert. Jó-jó, ha egy normálisabb centerrel kerül szembe 1-1-ben akkor megáll a tudomány, de nincs az mint tavaly, hogy egy hiba után 3-an ordítanak rá és ettől beparázik. Emlékezz, tavaly pl. az alapszakaszbeli fehérvári volt az Ő meccse, ahol Bojan és Orosz már a 23. percben kipontozódott-ohne felelősség, egészen normális játék. Tudom, hogy ez nem teljesen jól van így, de arra remélem számíthatunk, hogy azt a minimális vállalkozó szellemet nem fogja idén senki sem kiölni belőle (úgyhogy nem bántani!!!). Végül, hogy nem csak én látok benne fantáziát emlékeztetlek (és minden kritikust): az átigazolási időszakban vinni akarta többek közt a Paks és a Falco is. Nyilván nem a kezdőbe, de ha Czigler és Sitku mellé alkalmasnak találtatott 3. számú centernek, akkor Benő fáradtsága esetén - amikor már csinálja a baromságait, és a kihagyhatatlant is kihagyja - akkor Szolnokon is alkalmas arra, hogy felváltsa Őt.

Egyébként (és ez már sok Szolnokinak is szól)pedig nem értem ezt a negatív hozzáálást, amit az utóbbi években tapasztalok. Az egész jelenség akkor kezdődött, amikor Zoran lett az edző és másodikak lettünk. Akkor az Albacomp volt a jobb a döntőben, de az első meccset idegenben el*** Zoki, azt talán nyerhettük volna. Az idény után távozott Ivkovics, a csapat pedig szétesett, a vége Zoki bukása lett. A történetet tudjátok, nem is erről akarok beszélni, hanem a szurkolói hozzáállásról. Akkor és azóta is azt tapasztalom, hogy divat lett szidni a hazai játékosokat, hol ez, hol az kerül a célkeresztbe. Én ezzel nem értek egyet, bár bevalom, néha én is beleestem ebbe a hibába, pl. Vukival kapcsolatban. Mégis úgy látom, aki Olajos mezbe van öltöztetve, az a mi fiunk, nekünk meg kellene védenünk Őket, ha szidjuk, akkor csak a kedvenceinknek, a CSAPAT-nak ártunk vele. Most is, a keret adott, edzőstül, most ez a MOL SZOLNOK, úgyhogy drukkoljunk nekik, hiszen mindannyian azt akarjuk, hogy újra bajnoki címet ünnepelhessünk!!!
HAJRÁ OLAJ!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Olaj az Isten (5590)
Bocai Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5595
Sziasztok!
Exkluzív interjút készítettünk Rusznák "Torony" Zsoltival az Olaj-Vadkaka meccs elött. Szerinte ég és föld a különbség a tavalyi és mostani csapat között. Ez érezhetö a hozzáállásban, mentalitásban, hangulatban, nincs lekezelés, fölényeskedés az edzéseken sem. Vilcinskas hihetetlen szimpatikus ember, pályán és azon kívül is. Nagyon fogjuk szeretni ezt a csapatot, ebben egyetértek Avassal, s meglássátok a közönség is normálisabb lesz ebben az évben. Vilcinskast annyira nem kell müteni hogy a hétvégi debreceni tornán lehet játszani is fog.
xGabi Creative Commons License 2002.09.16 0 0 5594
Ebben viszont egytértünk!
Lengyel Gyuri,Lengyel Gyuri! :-)))

HAJRÁ OLAJ !!!

Előzmény: olaj1 (5593)
olaj1 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 5593
Oké, csak az Új Néplapot ne nevezd szaksajtónak!

És a Szolnok Sportról jobb nem is beszélni! Értelmes kérdést úgy sem kap Gyuri bácsitól aki bemegy a stúdióba!

Hajrá Olaj!!!!!!!!!!!!!

xGabi Creative Commons License 2002.09.16 0 0 5592
Na,ezektől az "úgy hallottam" és "azt csiripelik a verebek" kezdetű beírásoktól tud néha a vérnyomásom abnormális mértékben megemelkedni... :-)))
Tegnap ímélben kérdezősködött egy haver (igaz - e,hogy Vilcinskast a hétfőn műtik ?,stb.),ma meg ez...De most hülyeség lenne az általad leírtaknak homlokegyenest ellentétét beírnom,inkább a mai Új Néplap - cikk egy részletét rakom be :
"A MOL Szolnok - Kecskemét találkozón a litván Antanas Vilcinskas térdsérülést szenvedett,a centert le kellett támogatni a pályáról.Mint a vizsgálatokból kiderült,a játékos bal térdében a keresztszalag húzódott meg,tehát nincs nagyobb baj,pár nap múlva elkezdheti az edzéseket."
Nem bántó szándékkal írom,de előbb lécci olvasni a szaksajtót,mielőbb riogatsz bennünket :-)))
Egyébként szerintem nyolctól a SzolnokSportban is el fogják mondani.
A másik Pavlovics : én a három nap alatt semmi jelét nem láttam annak,hogy nem lenne megelégedve a rá jutó játékidővel.Általában a negyedik negyedeket töltötte egészében a kispadon,lecserélésekor pedig odament a padhoz és lekezelt mindenkivel.
Ennyi.

HAJRÁ OLAJ !!!

Előzmény: olaj1 (5588)
ttamás_ Creative Commons License 2002.09.16 0 0 5591
Gabci!

Elküldtem mégegyszer, remélem megkapod!

Előzmény: Gabci456 (5585)
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.09.16 0 0 5590
Na akkor egy kicsit bővebben a háromnapos hétvégéről:

Bár mint már alább említettem, nagyjából egyetértek Avassal az összképet illetően, mégis túl sok minden tisztátalan számomra még. Szolnokiak, világíjjátok má föl setét elmémet =>

Pl.: Biztos, hogy Rasid a megfelelő edző nekünk? Én nagyon szeretem őt, de valahogy nem éreztem a három nap során, hogy kiforrott taktikánk lenne a támadások során. Soxor láthattunk fejetlen rohanást a pályán, amikor is Stone eszeveszett tempóban felrohant a labdával, majd megállt, és akkor most mi vaaaaaan???? Majd egy-két passz után valamelyik pléjör betört az ellenfél összes játékosát célba véve, természetesen a védők szorításában nem tudott már mit csinálni, és elvesztette a labdát, persze faultot sem fújtak, és ilyenkor ne is nagyon fújjanak, mert az a betörő játékos sara, ha ilyen őrültségeket csinál. Nem véletlenül mondogatta Paja, hogy picsku materi (magában, diszkréten). Aztán az ellenfél gyorsan kontrázott és bántóan sok pontot is szereztek így könnyű ziccerekből. És itt már rá is tértem a védekezésre, amit szerintem joggal érhet kritika. Hát igen, el lehet felejteni azt a kemény védekezést, aminek segítségével tartósan, hosszú meccseken keresztül 70 alatt vagy akörül tudtuk tartani a kapott pontjaink számát, ez idén biztos, hogy nem lesz így. Szellős a védekezésünk (úgyis mondhatnám, kész átjáróház, tiszta dobóhelyzeteket teremtünk az ellenfélnek a 6.25ösön kívül, mintha direkte gyakoroltatnánk Velük a hármasokat…), az agresszivitás ilyen téren úgy néz ki Miljkoviccsal együtt Kaposvárra költözött. Nem örülök. Egyedüli pozitívumként -az előbb említett lazább emberfogás meg idétlen zónázás következményeképpen- a kevés kapott faultot hozhatjuk fel, mondjuk a 20-10es arány hallatán már látom lelki szemeim előtt a felhúzott paksi és fehérvári szemöldököket, mely szemöldökök a MK döntő óta már sokkal kisebb ingerencia hatására is rángatózásba kezdenek …J. Indokolatlanul, teszem hozzá gyorsan…J

Avass, azért azt megkérdezném, hogy amikor is azt írtad, hogy Trepi már el tudja kapni a labdát és egyáltalán jóval felszabadultabban játszik mint tavaly (ez egyébként szerintem is igaz), akkor konkrétan mire gondoltál? Valahogy azt sugalltad nekem mondandóddal, hogy szerinted biztosabb lett Zolika keze, de szerintem ez koránt sincs így. Minket Bubuval már annyira elszomorít tehetetlensége, hogy lassan minden mozdulata fizikai fájdalmat okoz nekünk. Avass, egy 211 cm magas center miért ziccerezik 20 centire a gyűrűtől? Hát egy leütés és szétbombázni azt a kib***** gyűrűt, de úgy, hogy Lecsó azt se tudja hány óra, vagy tépné szét Bukvát mint etióp gyerek a segélycsomagot…(könnyebb feladat mint Bukva széttépése?…Hmmm….egyelőre nem jut szembe) Neeeem, ehelyett ott mujáskodik, kiveszik a kezéből a labdát, de ez még a jobbik eset, mert általában ezt meg se várja Zoltán, hanem már előre -mintegy megelőzve a védőket- kiejti a bogyeszt ügyes kis kacsójából. Nincs labdaérzéke na…Szegényt itt szidom, pedig, hogy örülnék ha bödületes zsákolásokkal szórakoztatna minket, szerelne, sapkázna mint állat és kicsit agilisebb lenne. Zolika szedd már össze magad… köszi…

Beszélgettem pár sráccal a szünetekben, akik Vilcinskassal kapcsolatos aggodalmaikat fogalmazták meg nem túl burkolt formában. Én nem hiszem, hogy baj lesz Vele. Nem először látom már meccsen, és még ha ezek felkészülési meccsek is (tararam tararam), engemakkor is lenyűgöz (aaaahhhh) félelmetes akaraterejével. Pénteken, mikor megsérült ott ültem Tőle 1-2 méterre. Furcsa volt nézni ahogy szenved az a hatalmas ember. Nagyon fájhatott neki, mert úgy vonaglott és olyan arckifejezést vett fel, amitől egy jobbérzésű kisgyerek simán elbőgi magát…Persze mi is megijedtünk, aztán már másnap megnyugtattak minket. Azt hallottam, hogy Ivkovics cserét kért Róla, ez igaz? Ha jól emlékszem Ivko 14-et dobott azon a meccsen, míg Antanas 18-at. Nekem nagyon tetszik a stílusa, nem pofázik egyértelmű bírói bakiknál sem, hanem hajt, hajt, hajt….
Csak azt nem értem, hogy Zolika miért nem látja, hogy mit csinál Antanas vagy Benő a palánkok alatt (Benő nagyon pozitív volt a hétvégén, szerzett egy-két piros pontot a rengeteg intő mellé…). Miért nem tud Tőlük tanulni? Vagy Rasidtól miért nem tanul? Jó, oké, hogy itt már profik vannak, nem úgy van mint régen, Rasid már nem fog külön foglalkozni Trepivel, hogy miként vegye át a labdát, meg hogy forgassa be az emberét, de azért mégis…Na nem bántom tovább, ígérem…

HA:

1. Stone hozza a vasárnapi formáját, dob legalább 15-öt/meccs, megszerzi a maga 2-3 lasztiját és
2. Vaisvila nem alibizik mint pénteken és szombaton, hanem azt csinálja amiért idehoztuk, vagyis gyártja a pontokat számolatlanul és
3. Paja hozza a Tőle megszokott klasszis teljesítményt (allűrmentesen), és
4. Benő teszi a dolgát a palánkok alatt, bedobja Vaisvila álomasszisztjait és megpróbál egy kicsit együtt élni a játékkal, és
5. Vilcinskas a maga 212 cm-rével, valamint 120 kg-jával kiszorít mindenkit a lepattanókért folytatott harcban ill. a támadólepattanókat a már látott biztonsági százalékkal teszi vissza plusz egy személyi hiba megoldással

akkor én már boldog leszek. És az én boldogságom sokat számít…hehe…J

Ja, és játszon Szasza jó sokat, de ne keveset, Máté, + még Cica is ha muszáj…J

Olaj Az Isten voltam

_Bazsy_ Creative Commons License 2002.09.16 0 0 5589
Ahoy!

Gabci egy vadkakas ultra veszett el benned! :o)
Látom "szereted" őket!Seeya! :o)

Kíváncsi lennék a véleményetekre,hogy szerintetek az idén milyen a Kaposvár és milyen eredményekre lehetünk képesek?Csak azt kérem előre,hogy ne a játékosok életkora szerint alkossatok véleményt.

Sporttárs leír6nád bővebben,hogy milyen volt a Franky Jackson mert sajnos nem tudtam a Göcsejre elmenni.Eddig csak jókat hallottam róla.

olaj1 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 5588
Olajosok!!!!!

Mit hallottam! A megsérült litván centerünk szerződését már fel is akarják bontani vagy már fel is bontották!!!

Ki tud róla valamit????

Egyébként ha megfigyeltétek Pavlonak nem igazán tetszik amikor Rasid lehozza a pályáról! Dúl fúl!
Nem lesz ennek jó vége, majd meglátjátok. Pedig ő a legjobb!!!

Hajrá Olaj!!!!!!!!!!!

belfera Creative Commons License 2002.09.16 0 0 5587
Egy hónapja még elfogadhatónak láttam az esélyeinket, de a felkészülési mérkőzések + néhány igazolás után valóban elég rosszul fest a helyzet Körmenden.
A csapat egyáltalán nem állt össze, Clay néhány hetes késésssel érkezett csak meg, Suber sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - egyre biztosabbá válik, hogy Toroman veszi át a helyét a csapatban.
A kezdőöt nem tűnik rossznak - Grebi, Mujke, Rudi, Clay, Toroman - de elkelné még melléjük néhány éles szitukban is bevethető cserejátékos.
Reméljük Mujke decemberben valóban megkapja az állampolgárságot, és lóvé is lesz egy külföldi center igazolására - a Suber-Toroman cserének köszönhetően akár amcsi játékos is szóba jöhet, de Eddy semmiképp, mivel ő már elkötelezte magát a német elsőligás TVG Trier csapatához. Esetleg Eaton érkezhet(ne) Dombóvárról Riley felépülését követően- de ez csak puszta találgatás.
Sajnos azonban ez sem fogja enyhíteni a használható kisemberek hiányát, hiszen - egyelőre - nem sok esélyt látok a Szlávik-Kutasi-Ferencz-Bacsa-Lóránt kvintett "berobbanására".
Előzetesen úgy láttam, hogy a 8-ba kerülés nem jelenthet problémát, és bár még mindig bízom a csapatban, a szakvezetésben, a hatodik emberként fungáló szurkolótáborban, nomeg az évente jelentkező körmendi csodákban, nem igazán tudom, hogy a Szeged és a MAFC / Kecskemét mellett melyik lehet a másik két csapat, amely kipottyan a nyolcból.
Az első öt helyre a Paks-Albacomp-Szolnok-Kaposvár-ZTE kvintettet várom, ezután jön a Debrecen-Falco-Sopron-Dombóvár-Körmend ötösfogat, ahonnan az előjelek alapján sajnos utóbbi kettő tűnik a leggyengébbnek. Node, ez csak a pillanatnyi helyzet, az alapszakasz végéig még nagyon sok minden fog történni.
Továbbra is: Hajrá Körmend!
Előzmény: csaby1 (5583)
Gabci456 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 5585
Sziasztok!

Ttamas!
Én nem kaptam képeket, vagy én vagyok hülye, nem lehetne ezt a hiányosságot pótolni?

Gösser kupa
Avass és xGabi már az Olajról mindent leírt, amit lehetett, bár... Szerintem Vaisvila (innentől Vasvilla) lehet a bajnokság légiósa (kis eéfogultság), hihetetlen, amit az a csávó tegbap csinált. Volt olyan, hogy: Betörök és BalravantőlemBenőjobbkezembenvaalalabdaközbennézenaközönséget (levegővétel) SajátlábamközöttpattintombeBőnekapasszt, aki persze ezt is kihagyja. Ez szerintem már túl lép a Bojan féle passzokon is!
Trepin én nem láttam az Avass által megénekelt hihetetlen nagy változásokat. Az a különbség, hogy most több ember van aki tömi jó labdákkal és ezért fog az átlaga a duplájára nőni.

De igazából a Debrecenről akartam írni. Már a Szeged ellen is nagy csalódást okoztak, de gondoltam még megvárok egy-két meccset. HÁÁÁT.
Csics komám, ez elkeserítő!

Szinte egyáltalán nem állt össze a támadójáték. Marci egyelőre nem 40 perces irányító, Ádám Béla meg nem rendelkezik irányítói képességekkel. A Szeged Malics nevű csodája szinte teljesen levette mindkettőjüket a pályáról, illetve támadásban szétszetdte őket. Béla esetében ez mondjuk várható volt.
Assszem a Lee, Green duóval nem lesz gáz, de őket sem biztos, hogy teljesen össze rakni kedves Ráthonyi úr a többiekkel. Green most sem vette ki a részét a csapatjátékból, inkább csak lőtt (ahogy tud), meg ugrott és egy-egyezett (ez jobban megy neki).
A centerek katasztrófálisak. Sejó még brusztol, ahogy tud. Mindent rutinból, megeröltetés nélkül, bár ez lehet, hogy Pávlicz, meg Trepi ellen elég lesz, de CL, vagy akár Vilcinskas ellen kevés lehet. Lecsó meg egyszerűen katasztrófa. Helyzetet magának képtelen kialakítani, középtávolról meg talán 30%os hatékonyságra volt képes. Védekezés nuku.

Csere meg aztán sehol, van egy alibi Tóth, egy idióta Lakatos, egy "néha elsül a kezem" Ádám meg egy csodálatosan képzett, fifikás, okos és ügyes Romboló! Oszt OFF.

De mégis, ami miatt ez így van az szerintem Ráthonyi mester. Az az ember egy felfuvalkodott köcsögnek látszik és megnyilvánulásai alapján az is. Csicsnek igaza volt, mikor azt írta, hogy nem való az A-csoportba. Nincs igazán kialakult játékrendszerük, tényleg azt lehetett érezni, hogy azt várják a játékosok, hogy majd jön valami/valaki, ami megoldja a támadást, ez általában Green személyében testesült meg.

Persze ez mind Lee nélkül történt, aki lehet, hogy sok mindenre gyógyír lehet. Van itt olyan keret, amely képes lehet megszorítani minden csapatot itthon, de ehhez kellene egy edzőváltás még idejében.

U-U-U-U-U-U-U-U

csaby1 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 5583
A Körmend eredményei egyre nyomasztóbbak, lehet, hogy helycsere lesz a ZTE és a Körmend között? Szóval a Zte lesz bajnokesélyes, és a Körmend harcol a 8-ért?

Azért Körmenden mindig összehoznak valamit, de most elég gázosnak tűnik a helyzet.

hajrá ASE!!!

Előzmény: Olaj az Isten (5582)
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.09.16 0 0 5582
Sziasztok (külön üdv. Avass)

Na gyorsan:

Örülök, hogy találkoztunk Avass, annak már kevésbé, hogy nagyon kevesen voltunk kint a meccseken, ennek okát nem tudom (talán a 750es jegyár?). Elolvasva írásod úgy látom sok mindenben egyetértünk, de 1-2 megjegyzés azért álljon itt:

1. Trepák: Hát ez a gyerek kész!!! Zolika és a kosárlabda...Tudjátok mi a baja ezzel a sportággal? Hogy gömbölyű a labda, és játék közben sokszor gondolkodni kell. De kár...Különben biztos nagy játékos lehetne. Muja, nyuszi-muszi, gyámoltalana, a 180 centis gyerek kizárja, a fenekével próbál védekezgetni, totális csőd. Én nem tudom Kaposváron hogy dobott olyan sokat, de annyira felidegesített kritikán aluli teljesítménye, hogy bár nem volt 20foknál több a csarnokban, szombaton és vasárnap is szakadt Rólam víz. Neeeem, jó lesz Benő az ötösön, ő legalább meg tudja fogni a labdát.

2. Vaisvilára szerintem rászóltak, hogy jó lesz ha egy kicsit megembereli magát, mert az első két nap mutatott játékával nemhogy a litván válogatottba, de a máltai öregfiúk derbire se kapna meghívást. Amit vasárnap játszott azt kell játszania!!! Minden meccsen.

3. Úgy örültem, hogy Mérész lázas és nem játszik, legalább nem idegesített fel, nem úgy Béla, aki ontotta a trojkákat, kiabáltuk is ezt miért nem csináltad nálunk is Béluska??? Ja, környezet, környezet, mindig elfelejtem...:))) Vilcinskasnak meghúzodott a keresztszalagja, 4-5 nap pihi, aztán mehet tovább.

Azt még eszrevettem, hogy figurákat többet kéne játszanunk, ill. el kéne felejteni az indiánjátékot, rohangálunk össze-vissza a pályán...Egyébként pozitív az összkép egyelőre...

Na sziasztok!!! Há-há, fehérváriak, péntek este nem tudom ki volt kint a szolnokiak közül, de volt egy kis B-közepes szurkolásocska, aminek keretein belül Rólatok is említést tettek a figyelmes szolnoki szurkolók...Áli áli áli óóó....

Ezért én kérek Lnézést, csak azért írtam, hogy sajna idén is készülhettek. Sporttárs, azért várj még azzal a beutalóval november 2.-ig. :)))

Sziasztok

Olaj Az Isten

Előzmény: Avass (5576)
sarkat5 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 5581
Ez az a Brno volt, amelyikben az egykori videotonos Okac szerepel?
Előzmény: Törölt nick (5565)
jani0625 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 5580
Erre már lehet építeni – második hely a II. Falco-tornán

Harminc percig partiban volt a jugoszláv bajnokság egyik élcsapatával a három centert is nélkülöző Falco KC.

A végén azonban meg kellett hajolniuk a nagyobb tudás előtt. A Vojvodina 96:80-ra verte a sárga-feketéket, ezzel a tornát is megnyerte, ám a szombathelyieknek sincs szégyenkeznivalójuk második helyük miatt.

Pankár-triplákkal és Heinle pontjaival indult a találkozó, amelynek első negyedében nagyszerűen védekezett a Zsoldos-csapat. Az újvidékiek nem tudtak kibontakozni sem centerben, sem a külső posztokon. A palánk alatt Heinle iskolázta le honfitársát Jonhsont, mezőnyben pedig a Pankár-Alexe duó volt igazán elemében. A 6. percben már zúgott a vastapas, rá két minutummal pedig nyolccal (20:12) ment a Falco. Aggodalomra csupán az adott okot, hogy a kiváló védőjátékos hírében álló Dénes Gábor a 9. percben már harmadik hibájánál tartott, amiért le is cserélte őt edzője.

Hiánya erőteljesen megmutatkozott a második negyedben, amikor is Cvetkovic, Pekovic és Radonjic hármasaival egyenlített, majd a vezetést is átvette (17. perc: 34:32) Miroslav Nikolic tökéletesen képzett kosarasokból álló alakulata. Sőt: a játékrész hajrájában egy 6:0-s sorozatot is repesztettek a jugók, ezer szerencse, hogy a végére megint felpörögtek Kálmánék, így csak 44:43-as Vojvodina-vezetéssel fordultak a felek.

Szünet után a vendégek ott folytatták a triplagyártást, ahol előzőleg abbahagyták. Pekovic volt a gyűrűk ura, távolról nem tudott hibázni, a 22. percben már ötödik hármasánál tartott. Időközben szép lassan meglépett a piros mezben játszó (23. perc: 55:45) újvidéki társaság. Zsoldos András időkérése némiképp javított a helyzeten, Pankárék újfent nekidurálták magukat, s Dénes két zsákolása után egy pontra jöttek fel (27. perc: 57:56). A negyed hajrája is legalább ilyen szoros lehetett volna, ha nincs két figyelmetlenség, s 66:63-ról nem lesz pillanatok alatt 72:63.

Ezzel tulajdonképpen eldőlt a meccs és a kupagyőzelem kérdése, mert hiába is igyekezett a végén a Falco, a rossz dobásokból indultak Radonjicék, s a végére szépen megszórták a minden körülményt figyelembe véve (Borszéki és Sallay sérült, Eaker még nem érkezett meg) derekasan helytálló házigazdát.
A II. Falco-tornát veretlenül a NIS Vojvodina nyerte a rendező sárga-feketék, a harmadik KK Zágráb és a nyeretlen Oberwart előtt. A torna legjobb játékosának Stevan Pekovicot (Vojvodina) választották a szakemberek, a legjobb hazai játékos Kálmán László lett, míg a legeredményesebb kosaras titulus Brian Heinlét (76 pont) illette.

NIS Vojvodina_Falco KC Szombathely 96:80 (16:22, 28:21, 28:22, 24:15). – Sugár út, 500 néző, vezette: Bodnár, Benczur.
Falco KC: Kálmán 15/3, ALEXE 11/3, PANKÁR 17/9, Dénes 4, HEINLE 26/3. Csere: Gráczer 4, Henrik 3/3. Edző: Zsoldos András.
A Vojvodina legjobb dobói: Radonjic 27/15, Pekovic 17/15, Cvetkovic 14/3.
Kipontozódott: A. Cubrilo a 31., Radonjic a 40. percben.
További eredmények: Vojvodina_KK Zágráb 92:71, KK Zágráb_Oberwart 77:68, Vojvodina_Oberwart 93:67.

A cikket a Internetes újság szolgáltatta.

saabee Creative Commons License 2002.09.16 0 0 5579
Paksiak!

Igaz a hír,hogy kedden otthon játszunk edzőmeccset?Ha igen kivel,és főleg hánykor?

xGabi Creative Commons License 2002.09.15 0 0 5578
Röviden a Gösser Kupa zárónapjáról :
OLAJ - Debrecen 90 - 79
A mai mérkőzésen is hiányzott Vilcinskas mellett Mérész is,de a játékból és az erdményből ítélve a pályán lévők tudták pótolni őket.Végre sikerült egy erős,olyan igazi "olajos" kezdést produkálnunk,öt perc tapogatozó játék után Stone és Vaisvila vezérletével állva hagytuk a debrecenieket.A második negyedre Stone - t Szarvas,Pavlovicsot Cziczás váltotta ; ebben az időszakban nem működött teljesen olajozottan a gépezet,a szünetig öt pontra zárkóztak fel a Vadkakasok.A szünet után azonban a belelendő Pavlovics,Orosz és a továbbra is sziporkázó Stone - Vaisvila páros közreműködésével sikerült döntésre vinnünk a dolgot,a harmadik játékrész végére húszpontos különbség alakult ki (nem hiába tapsolt felállva a szurkolók jelentős része).A záró negyedben Rasid a "mindenki jusson játélehetőséghez" elvet követve pályára küldte Rusznákot,Mándity Mátét és Balogh Gyulát is ; így tudott a Debrecen valamennyit behozni a kezdő sorunk által jelentőssé tett differenciáből.
Nézzük egyénileg,néhány sorban :
Stone : a várt gyors és látványos játék mellett ma kb. 17 - 18 pontig jutott,minden elismerésem illeti a mai játékát
Vaisvila : sokkal többet vállalkozott a dobásokra,mint tegnap vagy tegnapelőtt,a tempóit kifejezetten jó százalékkal értékesítve végül 27/6 - tal zárt
Pavlovics : bő negyedóra játék,13/9,a tőle megszokott magas színvonalú játék
Orosz : továbbra is ponterősen játszott,néha-néha védekezésbeli hiányosságokkal
Trepák : alapon véve nem nyújtott rossz teljesítményt,de védekezésben bőven van mit javulni.

A Debrecenből is hiányzott a tavalyi alapszakaszt legeredményesebbje,nélküle elég szárnyaszegett produktumot mutattak be a kakasok.Lee - vel biztosan lesz jobb is,ám ma Green feltűnően sokat egyénieskedett,Bukvának csak helyenként voltak jó megmozdulásai ; a súlyos vereséget cseréik,elsősorban Ádám és Tóth eredményességével tudták elkerülni.

HAJRÁ OLAJ !!!

gyurma__ Creative Commons License 2002.09.15 0 0 5577
A harmadik helyen fejezte be a küzdelmeket a XXXIII. Göcsej kupa nemzetközi előkészületi kosárlabdatornán a Kaposvári Klíma-Vill KK. Simonék a paksi Atomerőmű SE ellen diadalmaskodtak a bronzmeccsen.

Főleg a mérkőzés második felében nyújtott remek teljesítményt a Klíma-Vill, amely végül nagy különbségű győzelmet aratott a bajnoki címvédő felett.
Zalaegerszeg, városi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Hegedűs, Cziffra.
Klíma-Vill Kaposvári KK: Simon (22/3), Varga R. (3/3), Jackson (33/9), De Gray (9), Ivkovics (20/3). Csere: Filipovics (-), Ágfalvi (3/3), Fülöp (-). Vezetőedző: Goran Miljkovics.
Az Atomerőmű SE legjobb dobói: Fodor G. (20), Czigler (8), Davis (8), Pojbics (7/3).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!