Sziasztok
Sarkat5: "minden fehérvári, aki a csarnokban volt, kecskeméti védekezésként csak ütés-vágást látott... "
...pedig nincsennek is szerb légiósok az Univerben :-)))
"tőle 40 centire hárman tépték Bojant, egy a mezét, agy a fülét, egy pedig a karját..."
...nu, én arra vagyok kíváncsi, hogy meddig fogja ezt a jó öreg Teletabi tűrni?! Én az alapszakasz végéig adok Neki időt. Persze nem biztos, hogy "megbolondul" Fehérváron, hiába, mit tesz a romlott szolnoki levegő!
Tényleg sokféleképpen lehet megemészteni a bíráskodást.
Nem csak a fehérvári riporter, hanem minden fehérvári, aki a csarnokban volt, kecskeméti védekezésként csak ütés-vágást látott... Érdekes, amit a játékvezetőkről írtok. Én Váradit láttam korrek(ebb)nek, Kisst egészen egyszerűen semmilyennek, ugyanis a sípja teljesen feleslegesen lógott a szájában, akkor sem fújt bele, amikor tőle 40 centire hárman tépték Bojant, egy a mezét, agy a fülét, egy pedig a karját... Szóval érdekes volt.
A lényeg az, hogy a végét minden sírás-rívás helyett megnyomtuk, ami meghozta a várt győzelmet. Nickelnek gratula, gyönyörű kosarakat szerzett!
A szolnoki szurkolókról. Voltak majdnem annyian, mint a fehérváriak, de azt nem osztom, hogy szurkoltak is... Bemutatkoztak a kecskemétieknek is.
Univer KSE–Albacomp 79–83
(20–30, 20–15, 23–17, 16–21)
Kecskemét, 1300 néző. V: Váradi, Kiss L.
KECSKEMÉT: Takács A. (3/3), Hajdú (–), MADISON (22/3), TANÁCS (12), Radenkovics (6). Cs: MCDANIEL (21/12), Horváth Cs. (9/3), Mérész T. (6/6), Bovánovics (–). Edző: Molnár Csaba
ALBACOMP: Theisz (3/3), MOSELEY (16/12), HART (15/9), GÓBI (10), LAPOV (18/3). Cs: Boros (8), Halm (6/3), Bencze Z. (4), Matus (3/3). Edző: Sterbenz László
Az eredmény alakulása. 2. p.: 2–5. 7. p.: 12–21. 13. p.: 26–32. 18. p.: 32–39. 22. p.: 42–47. 24. p.: 51–49. 28. p.: 58–56. 32. p.: 63–64. 35. p.: 71–74. 39. p.: 73–78
Kipontozódott: Horváth Cs. (38. p.), Takács A. (40.)
A horvát Bojan Lapov (elöl) sokat tett az Albacomp kecskeméti sikeréért
Az újonc kecskeméti csapat nem is kaphatott volna nehezebb ellenfelet a bajnoki nyitányon, mint a szakma szerint az aranyérem egyik várományosát, az Albacompot. A mérkőzés első kosarára másfél percet kellett várni, akkor Tanács talált a gyűrűbe. Innentől kezdve aztán megugrott az Albacomp: sorban szórta a triplákat, Góbi pedig leszedte szinte az összes lepattanót. A második felvonásban McDaniel is elkapta a fonalat, egymás után dobta a hárompontosokat, így szoros lett a negyed vége. A szünet kicsit hosszúra nyúlt, mert elromlott az egyik palánkra szerelt időmérő. A kényszerpihenőt az Univer tűrte jobban, hiszen Tanács góljaival egy pillanat alatt fordított. Ezt már azok a Szolnokról átruccant kosárbarátok sem bírták ülve, akik egyértelműen az Albacomp ellen szurkoltak, s a kecskeméti közönséget is bevonva, remek hangulatot varázsoltak a sportcsarnokba. Az utolsó negyedben aztán, ha "vékonyan” is, de érvényesült a papírforma, s Hart gyorsaságának, valamint Lapov centerjátékának köszönhetően elvitte a két pontot a fehérvári gárda.
Mestermérleg
Molnár Csaba: – Ha valaki azt mondja a mérkőzés előtt, hogy ez lesz a végeredmény, akkor elfogadtam volna. Így viszont bosszant egy kicsit a vereség. Ha ezen az úton megyünk tovább, akkor jó felé haladunk.
Sterbenz László: – A felkészülési sikereink nem altattak el minket. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, ami be is jött. Összeszokottabb csapatunk sikerrel vette az első akadályt.
Paksról 1 mikrobusznyian jöttek-szerencsére volt még hely nekem hazafelére :)
Fő "vezetőink" nem lehettek jelen /péntek-munka/+a játék,így olyan lett amilyen /"Let's go ASE,let's go!","A-SE!","Védekezz!" váltogatták egymást-nem volt túl színes a paletta:)/
DE,legalább képviseltük az A.B.-t.
Debreceni részről a szebb támadásoknál-leindításoknál regisztrálhattunk némi-nemű tapsot.Aztán hallhatuk,hogy:HÚSZ-HÚSZ-HÚSZ!Ekkor egész optimisták lettünk-felrémlett valami hasonló az emlékezetünkben egy bizonyos Marc-Körmend járt nagyon pórul mikor legutóbb két számjegyű különbséggel vezettet előttünk :)
Ez nálunk már egy fajta babona,jó Ómen.
Még a végére álljon itt egy tanúlságos történet,ami a pakírozóban játszodott le:
A.B. a mikrobusz mellett
Nagy kan,bantu cigány:
-"Figyejjé,jó üzletet kínálok!Aggyá 1 tízezrest nekem!"
PÉ,az A.B.-ból/kivételesen JÓZAN!/:
-"Mi van?"
A bennszülött:
-"Aggyá egy tízezrest!Az asszonny ki akar velem szúrni.Kellene nekem egy tízezres kölcsön"
PÉ
-"Ha tízezresem lenne nem itt lennék.Különben azt sem tudom milyen színű a tízeres."
Mire a tag villámgyorsan felméri a helyzetet és letörten odébb áll.Gondolom próbálkozik a következő arra alkalmasnak ítéltnél.
/WAZZZEG!Ilyen létezik ma Magyarországon!
Atomic Boys,Debrecen,Oláh Gábor utca,saabee/
Üdv!
Huhh, nem volt sima, de megvan. X-ediknek én is leírom: jó bajnokság lesz. A meccsről csak annyit tudok, amit itt meg a kosarlabda.com-on olvastam, és ez utóbbin találtam egy rendkívül meglepőt (remélem jól néztem): 11 triplát dobtunk. VÉGRE! Ez min. 2-3 éves csúcs a csapatnál. Ez hiányzott eddig. Ha ez máskor is megy...
Viszont elszomorít, hogy már a bajnokság elején kiújul az ellentét a szolnokiakkal. Szerintem igenis figyelmeztetni kéne egyeseket, hogy nem focimeccsen vannak. Ugyanis már a foci eddigre megmaradt közönségének is kezd elege lenni abból, ami ott van, és nagyon nem kéne, hogy átjöjjön a csarnokokba az a hangnem, hangulat. Nagyon nem! (Ezzel nem azt akarom mondani, hog stadionokban helyén van, ott sincs, de az már más téma. Hosszú.)
Békés, boldog új szezont mindenkinek!
Üdv
Pistike
Zalán:Amikor megkezdődött a nagy üldöző verseny kivette a részét-tán az összes pontját a 3.-4. negyedben dobta-amikor nagyon kellett
Feri bá:Szokásos jó játék,bár a dobás nem nagyon ment neki.Ugyan igaz,hogy dobott 25-öt,de valahogy még nem az igazi,így "szemre"-a statisztika persze ezt cáfolja.Össze fogja Ő magát szedni,bár a 2. negyedben mintha pályán se lett volna
Geri:Korán kivált.Ha nem sérül meg egyértelműen megfordítjuk a meccset
Sitku:NULLA,alibi,semmi,zéró.Nem az Ő meccse volt.Lecsó párszor megkavarta rendesen.Ennek ellenére dobott 10pontot-nem tudom hogy
Czigler:Szokásos mélabú játék.Idegesítő nézni!A harmadik negyedbe kiosztotta a TEREMBÚRÁJÁT.A végén közelről csodálta a lepattanókat.Ennek eedménye képpen:25-32-re vesztettük a lepötyi párharcot.
cserék:
Kompi:Alibi2.A kispadott ezen a poszton kellett volna megerősíteni.Azért bízom benne,hogy legközelebb majd sül a keze-most igazándiból nem is nagyon vállalt.
VIKTOR:Igen,így csupa nagy betűvel.Az első félidőben már szerepet kapott,és élt is a lehetőséggel.Bátran vállalt,sőt ha kellett megcsinálta magának a helyzetet.A gáz csak az ,hogy kihagyott pár dobást.Ezt pedig Petinél nem engedheti meg magának.A másik negatívuma a védekezés volt.Nagyon könnyen elmentek mellette-persze mindig azt játszották,hogy Green-nel maradt ott,Ő pedig nem egy súlycsoport.
Érsek:A rutin,meg az évek.Az "öreg" VLADE megtette,amit megtehetett,nem lehet rá panasz.
Vaido:Be sem öltözött-ujj sérülés.Pedig nagyon kellett volna a centerposztra
Pojbics:Peti nem merte(?) betenni.Állítólag a keddi játéka miatt.
Véget ért a "Nagy utazás" /Bp-Debrecen-Paks-Bp/,így újra itt vagyok.
Szemtanúként a Debrecen-ASE-ról.
Sajnos beigazolódott,amitől tartotunk :(
Érezni lehetett,benne volt a levegőben ect.
Jól bekezdtünk kapásból 10-1-el,a gond csak az volt,hogy nem mi mentünk 9-el.Az első negyedben nagggyon sült a debreceniek keze.Vagy emberről vágták be a középtávoli/távoli dobásokat,vagy gyönyörűen végigjátszva a figurákat alakítotak ki tiszta dobóhelyzeteket,amiket persze ponokra is váltottak.
Ellenben mi csak szenvedtünk /ld.:tavalyi középszakasz beli meccsek/.Nem igazán csináltunk figurákat,és nem vállaltuk a dobásokat.Amit elemeltünk azok meg azér se nem mentek be.
A Debrecen tripla záport zúdított ránk.Boldog-boldogtalan bevarrta /pl.Lee,Bukva/.Nálunk egyedül Feri bá érdemel említést.Ő próbálkozott,betört,voltak szép villanásai.
A második negyedben ott folytattuk,ahol abba hagytuk,sajnos a Debrecen is :((Sajna a negyed elején egy debreceni indítást és ziccert követően Ledon Green-nel való ütközés következtében lenn maradt Fodor Geri /szvsz semmi szándékosság nem volt benn/.Pedig Gerinek is ment épp kezdett felpörögni /vágott két triplát/.Ez után a félidőig a kispadon volt,majd a kórházba.JOBBULÁST!
Geri kiesését is kihasználva a félideideig 55 pontot dobva 20-al(!) lépett el a hazai csapat.
Az elő félidőben Lee 24-et vállalt...
A Debrecen kb.65%-al,míg mi 39%-al dobott.
A helyzetet remekül jellemezte két paksi beszélgetés a szünetben."Itt csak akkor nyerhetünk,ha a szünetben Lee és Bukva lefejeli egymást"
A második játékrészben már elkezdtünk kapaszkodni.Steve dudaszókor dobott triplája a harmadik negyed végén már-már megcsillantotta a reményt.Könyörtelenül kihasználtuk a Debrecen hibáit /jött a szokásos Zacsi tripllsátt nyócróóó :) /de ez is kevés volt,mivel az ellenben mindig volt valaki,aki a legjobbkor vállalta el a dobást,vagy mi ajándékoztunk oda labdát igen csak kiélezett helyzetbe.
1 perccel a vége előtt -3-nál bácccssi ziccerezett,de 2-3 debreceni gyűrűjében kimaradt a dobás,valszeg faultolták /itt jegyezném meg nem a bírókon múlott a meccs-egész tűrhetőek voltak/.
Innentől meg már megindultunk a lejtőn.
eleinte csak a fehérváriakat szidták, de a második féliőben már kevesebb szidás és több buzdítás volt. én megköszönöm nekik mégegyszer, mert félelmetes hangulatot teremtettek.
most nem mertek az öregek pofázni, hogy "mardjon már csöndben", meg hogy "nem focimeccen vagy kisfiam" és hasonlók, hanem inkább tapsoltak.
Hajrá Kecskemét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a biráskodáson látszott, hogy egy újonc és egy bajnoki gyözelemre aspiráló csapat játszott. vezettünk is töbször volt döntetlen de az meglátszódott, hogy a külső sorunk három edzésen volt együtt. azt már írtam, hogy alacsonyak vagyunk centerben.
királyok vagytok ti szolnoki ultrák. most láthattátok, hogy a mi "szurkolásunk" olyan mint egy tízéves kisgyereké. ha jól megy a játék akkor tapsolnak kiabálnak de ha megtorpannak a fiúk akkor meg sopánkodnak. pont amikor legjobban kellene hallgatnak.
Kaposváron remélem szintén szoros lessz, Szolnokon megjelenek és remélem szintén jó meccset látunk.
Hajrá Kecskemét!!!!!!!!!!
Kelet Magyarország!!!!! :-))))))))))))))
Nagyon jó meccs volt az UNIVER -ALBACOMP, de úgy látszik az újonc csapatnak legalább tíz ponttal jobbnak kell lennie az ellenfelénél, hogy eggyel nyerni tudjon. Amit ez a Várady művelt bíráskodás címszó alatt az egy vicc volt. A másik bíró, Kiss László korrekten fütyült. Igencsak szenvedett a Fehérvári csapat, szerintem nagyképűek voltak.
Köszönjük a SZOLNOKI SZURKOLÓKNAK, hogy segítették buzdítani a hazai együttest.
Kiegyenlített első negyedet követően a második tíz percben szinte álomjátékot mutatott be az Ászok, amely Parker, Glosovic és az új szerzemény, Horváth Ákos vezérletével a közönség fantasztikus buzdítása közepette szinte állva hagyta ellenfelét.
Szünet után pár percig tartotta előnyét az Ászok, ám Stone triplája - amely közben még szabáyltalankodtak is vele a hazaiak - valósággal demoralizálta a soproniakat. Fokozatosan jöttek fel a vendégek, akiknél ekkor elsősorban Trepák villogott, de fontos triplát dobott ekkor Pavlovics és Mérész is a vendégeknél, akik Stone büntetőivel fordítottak.
A negyedik negyedben zónára álltak át a szolnokiak, ami ellen nem nagyon találták az ellenszert a soproniak, így végül nagy csatában az esélyesebb Szolnok nyert.
Kmézics Zorán: - A második félidőben elbátortalanodott a csapat, és ezt a rutinos Szolnok könyörtelenül kihasználta. Köszönöm a lelkes közönség biztatását.
Rasid Abeljanov: - Akkor kezdtünk el kosarazni, amikor elúszni látszott a hajó, és szerencsére sikerült megfordítani a meccset.
Gratulalok a csapatoknak, hogy milyen izgalmas bajnoksagnak nezunk elebe annak hu bizonyiteka , hogy minden meccset egyuttveve (eddig) 10 pontnal nagyobb kulonbseg nem volt.
Hajrá Kaposvár!!
A MAFC-tól igazolt Kecskés hamar bemutatkozott a Szegedben. Ő jegyezte a mérkőzés első pontjait. Mulics két távoli találata jelezte a Szedeák bátor támadójátákkal rontott ellenfelére. A somogyiaknál Jackson duplái jöttek válaszként. Gyors, energikus kosárlabdát játszott a Szedeák, aminek Mulics volt a legfőbb mozgatója. Miljkovicskorán cserélt ugyan, de a bosnyákot a Simon helyére érkező Varga sem tudta tartani. A második negyedben megkezdte a felzárkózást a Klíma-Vill és a 13. percben 26-25-nél Simon ziccerével sikerült átvenni a vezetést. Keményebben védekezett a vendégcsapat, a szerzett labdákból pedig rendre sikerült újabb kosarakat szerezni. Remekül jöttek Filipovics lepattanói , De Gray és Jackson pedig állandó tűz alatt tartotta a szegedi gyűrűt. A maroknyi, ám de annál lelkesebb kaposvári szurkolócsoport joggal dicsérte kedvenceit ezekben a percekben. A hazaiak erejéből mindössze 8 pontra tellett a félidő végéig, ez pedig hűen tükrözte a látottakat. A pihenőt követően Dzunics aktivizálta magát. Előbb szerzett öt pontot, majd kiváló passzal szolgálta ki Jacksont.
Amikor tízen belülre került a Szeged azonnal friss erőket vetett be Miljkovics. Két újabb Dzunics villanás visszaállította a megnyugtatóbb különbséget. A zárónegyedben újra ritmust váltottak a hazaiak, ez pedig megzavarta a somogyiak addig jól működő gépezetét. A szegediek a pihenten érkező Mulics vezérletével kísérelték meg ledolgozni hátrányukat, az egyre lassabbá váló kaposváriakkal szemben. A legjobbkor jött Jackson triplája, amely egyértelművé tette,melyik csapat nyeri a meccset.
Szeged, városi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Harsányi, Ádám.
Sole Szedeák: Mulics (22/9), Deák (10/3), Nyilas (6/3), Kecskés (12/3), Scsekics (7). Csere: Kiss Zs. (9), Molnár (7/3), Pávlicz (-), Drahos (4). Vezetőedző: Földi Sándor.
Kaposvári Klíma–Vill KK: Simon (4), Dzunics (20/6), Jackson (25/3), De Gray (19), Fülöp (4). Csere: Szőke (6), Varga R. (2),Filipovics (7). Vezetőedző: Goran Miljkovics.
Kipontozódott: Fülöp (a 36. percben).
Ha már ilyen aktív vagyok így hajnal felé, akkor azé' valami a meccsről:
Mi kezdtünk jobban, és az első negyedben sikerült az, ami évek óta nagyon ritkán; könnyű kosarakkal operáltunk (ezt a merész fordulatot ajánlnám minden sportújságíró figyelmébe :)). A dombóváriaknál ebben az időszakban (mint ahogy nagyjából az egész meccsen) a két bedobó villogott, bár azt hozá kell tenni, hogy Spivey stabilan ötven százalékkal nyomta a büntetőket, ami azért elég nagy hatással volt a végeredményre, mert az amúgy eléggé technikás "Lee-pótlék" a fél meccset a büntetővonalon töltötte. A második negyedben sikerült eldobni a tízpontos előnyt, mint pásztor a botját (mekkoraaaa!!!), amiben főként az addig nagyon jól teljesítő Clay sérülése játszott nagy szerepet. Ebben az időszakban Denis nagyon jól mozgatta a csapatot, ráadásul felvállalt néhány olyan betörést, ami néha Isti szellemét lebegtette a csarnok légterében. Ezzel együtt is el kell mondani azt, hogy a félidei egypontos különbség néhány igazán jókor behulló körmendi hármasnak volt köszönhető, bár azt sem szabad elfelejteni, hogy Halimics kissé überelte a váratlan távoli dobásokban nyújtott kaposvári formáját is, mert például nem okozott gondot neki a "mögémadjákalabdátféllábonállokhátranyúlokcsípőbőlfölemelem" témájú mozdulatsor végén a szinte hálót sem érintő hármas (asszem még volt rajta két ember is, de ez már csak olyan izé dolog).
A második félidő elején eléggé gondban voltunk, mert nemcsak Chris sérülése, hanem Mujke négy hibája is korlátozta a húzásokat (szerencsére Grebi és Rafi is gyorsan felzárkózott, sőt hamar bevállalták az ötödiket is, mert az az igazán kemény dolog). Eléggé furcsa összeállításban nyomtuk, de Denis is felébredt a néhány perces álomból, és úgy nagyjából csinált valamit (szinte egyedül összedogozott egy eléggé masszívnak mondható előnyt). Két percünk volt, és meg kellett volna tartani a kilenc pontot, de Halimics megint elekzdett hülyéskedni, meg aztán mellette az első félidőben a nullát kissé alulról súrorló Eaton is elkezdett dolgozni (elég nagy meglepetésünkre általában a könyökével, és csúnyán).
Szóval hosszabbítás lett a dologból, ami természetesen nekünk állt (hét pontos előnyünk volt), de az a Halimics gyerek még mindig fenn volt a pályán, úgyhogy egyértelmű volt a második ráadás.
Ott már tulajdonképpen nem történt semmi érdekes (talán Mujke hosszabbításokban szórt négy triplája említhető meg). Az első körmendi tétmeccsét játszó Lóránt Peti (érdekes, előbb játszott a Benettonban, mint nálunk), szedett két úgymond fontos lepattanót ahogy kell, elöl meg eljátszogattunk, persze úgy, hogy folyamatosan potenciális páciens volt P. "Szívátűűtető" Lajosnál az egész körmendi B-közép. Aztán nyertünk. Mé' ne?
Infarktus, buli, kisf*szom: Dombóvár-Körmend 96:99.
Nagyjából két hosszabbítás volt, majd talán valaki szolgál igazi tudósítással.
Sajnos Chrisnek három helyen, és a három hónap a minimum. A mai (tegnapi) teljesítményét nézve nagyon sokat vesztettünk ezzel a dologgal.
A továbbiakban csak annyit, hogy tisztán szívvel nyertük a meccset, és Denis felvillantott valamit abból, amit neki tudnia kell (néhány üresjárattól eltekintve klasszisjátéknak nevezném).
A legörömtelibb esemény számomra a nézőszám volt, kb. 2000-2500-an lehettünk, ez majdnem annyi mint az egész mai Borsodi Liga fordulóban. :-)
A jó hangulatról a népes szombathelyi tábor, valamint az újjászerveződő hazai B-közép gondoskodott.
Jól kezdett a ZTE, 14-5-re elhuztunk, ám Heinle távoliaival hamar fordított a Falco. Az első negyedben McClendon szinte labdába se ért, Ceranic pedig sokat hibázott. A másodok negyedben is Falco-dominancia volt jellemző, köszönhetően Alexe tripláinak, no meg az amatőr szintű zeg.-i védekezésnek.
A második félidő elején feljött a ZTE, ám ekkor érthetetlen módon újabb hullámvölgy következett, a Szombathely 2-szer üresen ziccerezhetett, Nisavic pedig csúnyán adott el labdákat. Ekkor felélett Chad McClendon, pontokat, lepattanókat szerzett, s teljesen kikapcsolta az addig remeklő Heinle-t. A negyedik negyed kiélezett csatát hozott, hol Kálmán brillírozott egy-egyben, hol pedig Kámán hasznossága ért aranyat. Az utolsó 5 percben Ceranic élett fel, s eldöntötte a csatát. Sok esetben könnyű dolga volt a harmatgyenge Eaker ellen.
A ZTE győzelmét Nisavic gólpasszainak (9), McClendon és Ceranic harcosságának köszönhetően szerezte meg sok hibával tarkított játékkal a győzelmet.
Van tehát még mit csiszolni, de mégiscsak a bronzérmest sikerült két vállra fektetni!
Zalaegerszeg - Falco Kc-Szombathely 82 - 77
DVMSE - Marc-Körmend 96 - 99 (2x hosszabbítás után)
Soproni Ászok - OLAJ 75 - 81
Gratulálok a csapatnak,hogy Vilcinskas nélkül (és nélkülem :-) ) is sikerült győzelemmel kezdenünk,és a Körmendnek is,mert nem mellelsleg lett egy telitalálatom!Amint hazaértetek,várom a beszámolókat!
Na sikerült behúzott kézifékkel elindulni...
a meccs végére nagyjából kiengedtük a féket,de már nem sikerült beérni az ellent...
Talán ha Gery maradt volna végig a pályán...
Igazi tippgyilkos eredmény született...
javítási lehetőség kedden Litvániában...
Csak nehogy nagy ruhát kapjunk! Valahogy nekem mostaz AS Roma forog a fejemben,lehet hogy mi is hasonló rajtot veszünk...
Hajrá ASE!!!!
na jó kis bajnokság lesz ha így indul...
ezt megnéztem volna, én sima ASE győzelmet vártam
jó hír, hogy úgy néz ki normálisan le lesz követve a szezon a neten is, legalábbis a debreceniek már egyből elküldték a statot a kosarlabda.com-ra íme: Vadkakasok-ASE stat
Ha lesz viszek, de még én is 41-nél tartok, és már csak egy ötletem van, de asszem az nekem lesz jó.
Azért röhögnék, ha valami Value feliratú csukában jönnél (a farmert megnéztem a múltkor, király).