Tavaly tényleg dobott itt annyit-ezzel együtt "indult a buszuk"! :o)
Nem tavalyról hanem a köv. idényről írtam,hogy szerintem(!) nem jelentenek majd veszélyt.
Kálmánt azért emeltem ki mert a magyarjaikról írtam,hogy nem veszélyesek de a Laci nem tartozik közéjük viszont az "idén" gyengébbet várok tőle a más játékrendszer miatt.
Szerintem tuti,hogy SEHOL nem lehet bizosra menni. Eddig max. a MAFC-ot mondtam volna,de most helyette jött a Kecskemét,aki szerintem jobb...
Szeged?
Nem tudom. Wiley,Nunnery,Jovanovics-ot mondják... Deák jó,jobb lehet. Nekem Nyilas nagy kedvenc!
Szerintem nem rosszak! De tán most már a leggyengébbnek tűnnek!
Ha az amcsi gyerek tényleg olyan mint amilyennek mondják, akkor a Falco sokkal jobb kilátásokkal bír majd, vagyis még egy nehéz ellenféllel kell megbirkóznunk. Hol lesznek a gyenge csapatok, ahova tuti győzni megyünk? Szeged? Mert Kecskemétre se pofavizitre fogunk jelentkezni úgy néz ki...:(((
"a meglévő magyarjaik pedig nem jelentenek veszélyt"
Nem is tudom hol dobott Lacika ötven fölött a múlt idényben. :-))
"Kálmánnak mennyire nem fekszik az az új játékrendszer"
Nem Kálmánnak kell, hogy feküdjön, hanem a csapatnak. Ha a csapat eredményessége szempontjából az lenne a legideálisabb, hogy a támadások rendszerint a nyolcasnál végződjenek, akkor Ansrás vélhetőleg úgy építené a taktikát.
Sporttárs: "A Falco, immár teljes kerettel, tényleg erős csapat lesz, feltéve persze, hogy Zsoldos jól összerakja őket, amire most nincs sok idő."
...ja, úgy mint tavaly ?! :-)
Én azért nem jósolnám a Falco-t az első 4-be mert szerintem más is hozott jó légiósokat,a meglévő magyarjaik pedig nem jelentenek veszélyt-szerintem.Láttam itt Kaposváron a Falcot és feltűnő volt az is,hogy a Kálmánnak mennyire nem fekszik az az új játékrendszer amiben nem dobál6ja el a labdákat és nem mindig rá épül minden támadás.
De van egy srác akinek a játéka már pár éve feltűnt csak eddig nem kapott több lehetőséget de ha szerintem kapna több játékidőt akkor akár Ő is lehetne a jövő egyik jó centere.Sallay Gábornak hívják.
Ühüm. Nem rossz felvetés.:-) Adalék: a nyár folyamán több MAFC-os játékost, vezetőt és egyéb célszemélyt ért a kosárlabdaberkeken belülről furcsa, enyhén értelmezhetetlennek tűnő kérdés, miszerint "Tényleg nem indultok el?" avagy "Eladják-e az NB1/A-s játkjogot." Hmmm. Akkoriban senki nem értette. És lőn világosság...
És akkor, hamár matematika: tessék kicsit visszanézni az alapszakasz-eredményeket, illetve az A csoport végső sorrendje felállításának logikáját. Az ember hajlamos elgondolkozni, hogy hamár kizárták a MAFC-ot, miért is nem a Nyíregyházát kérték fel a nevezés leadására?
Elnézést a kecskemétiektől. A dolog biztosan nem rajtuk múlott, ők csak éltek a felmerült lehetőséggel. Más is így tett volna.
Mindazonáltal a történet legalábbis elgondolkodtató.
Szekszárdi lévén engem a Sió Kupa menetrendje érdekelne - a "saját" csapatom miatt nem is annyira, de ott lesz a Szeged is: Hajrá Lódi Eszti! :-))) -, ha ide nem akarod feltenni, akkor jöhet a női kosárlabdás topikba!
Ma votl alkalmam szemügyre vételezni a legújabb center jelöltünket.
Hááááát, mit ne mondjak, nem rossz a srác.Fejre Sprewellre hasonlít(fonott haj).Kicsit lomha, igaz még fáradt is, de meglepő mozgáskultúrával rendelkezik.A gyűrű 2méteres körzetéből szinte csak zsákol, emberrel vagy anélkül.Jól lepattanózik,amiben térdét verő kezei segítik.Jól sapkázik és nekem nagyon szimpi a csávó!
Hát mára ennyi.Úgy érzem hogy idén is meglepetés csapat lehetünk, csak most remélem az elejétől kezdve!
HAJRÁ FALCO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok!
A Debreceni torna mnetrendje a következő:
Résztvevő csapatok
Mol Szolnok
OKK Beograd (jugoszláv)
Slavonski Brod (horvát)
Debreceni Vadkakasok
Programok:
2002. szeptember 20. péntek 16:30 Mol Szolnok – OKK Beograd (jugoszláv)
18:15 Megnyitó
(Kósa Lajos polgármester, Litauszki Róbert a PannonPipe ügyvezető igazgatója)
19:00 Debreceni Vadkakasok – Slavonski Brod (horvát)
2002. szeptember 21. szombat 18:00 Slavonski Brod – OKK Beograd
20:00 Debreceni Vadkakasok – Mol Szolnok
2002. szeptember 22. vasárnap 14:00 Slavonski Brod – Mol Szolnok
16:00 Debreceni Vadkakasok– OKK Beograd
18:00 Eredményhirdetés
A mérkőzések az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban kerülnek megrendezésre.
Remlélem az Olajban játszik az új centerünk és megtudom nézni mit alakít Bukva ellen.
A kaposvári Frank Altron Jackson-ról érdemes tudni, hogy az idei NBA draft várományosai között SG-ben a 11. volt a várományosok között. Az első hét azóta már NBA játékos. Úgyhogy elég ügyes. A kora alapján persze nem valószínű, hogy még egy évre itt lehetne majda tartani Kaposváron.
http://sports.espn.go.com/nbadraft/tracker/position
Már csak tíz nap,és elkezdődik...!
Addig is a hétvégén lesz egy utolsó felkészülési torna Debrecenben (Kakasok,Arad,mi + még valaki),lehet,hogy egészen véletlenül arra fogok mászkálni! :-)
nekem az a véleményem, hogy komoly oka lehetett annak ha egy jó(legalábbis előzökhöz képest) játékos állományal rendelkező klubot leváltanak egy másodosztályú játékosokból álló csapatra!
jelenlegi keretben szerintem az nb1/a-t csak Takács, Tanács és a szerb irányítonk Sorin üti meg! ezért az elkövetkezendő egy hét alatt legalább 5 első oszályú játékost kell igazolni.
Hajrá Kecskemét!!!!
Lehet, hogy nem sokatokat érdekel, de egy pár dolgot szerintem érdemes elmondani az egész MAFC-ügyről. Volt és van szerencsém egészen közelről követni az eseményeket, mégha nem is vagyok érintett az ügyben.
Ami a lényeg, hogy a MAFC, mint a többi csapat az adminisztrációs kötelezettségeinek eleget tett. A nevezéssel egyidejűleg beadta az APEH-igazolást, alávetési nyilatkozatot stb. Az ominózus VPOP igazolást szintén határidőben, személyesen adták le, igaz, hogy azt külön kellett bevinni, és nem a többi papírral együtt. Ezt követően a liga kiadott egy hosszas 4-5 elemből álló hiánypótást: de mire a hiánypótlást leírták és kézbesítették (júl. 4.), már rég minden be volt adva. A hiánypótlásra egyébként minden csapatnak lehetősége van, teljesen természetes dolog, és semmiféleképp nem kizáró ok.
Nagy meglepetésre augusztus 7.-én a Liga hozott egy határozatot, hogy elutasítja a nevezést, egyetlen indokra hivatkozva, hogy nem rendezték a korábbi edzőkkel a tartozást. Összesen 3 edzőről volt szó. A háromból az egyik azonnal bejelentette a Ligának, hogy ő ki lett fizetve, semmilyen igénye nincs. A másik edző felé a MAFC elismerte a tartozását (nem túl nagy összeg), bár vitatható lett volna. Az edzővel sokszori szóbeli megállapodás, halasztás után szintén rendezte a tartozását. A harmadik - és ez nagyon fájt a Ligának - edző egész egyszerűen nem állt elő követeléssel, a MAFC felé semmilyen igényt nem jelentett be. Besétált a Ligához és azt mondta, hogy a MAFC tartozik neki. Se azt, hogy miért, se azt hogy mennyivel!!!
Természetesen a MAFC másnap beadott egy fellebbezést, azzal, hogy a nyilvánvalóan téves határozatot, amennyiben arra lehetőség van a Liga saját maga vonja vissza. Ha ezt nem teszi, akkor az Elnökség elé kerül. Augusztus közepén a szövetség elnökségi ülést tartott, ahol ez a téma nem került napirendre. Többszöri telefon-megbeszélésből az derült ki, hogy még a Liga asztalán van. Joggal lehetett feltételezni, hogy a Liga elfogadta a MAFC érveit. És akkor inne már ismerős lehet a történet:
A Liga (!!!) arra hivatkozva, hogy nem élt a MAFC fellebbezéssel jogerőre emelte a korábbi határozatát! Ebbe a határozatba új indokként beemelte, hogy nem adott le vámigazolást! Ezt egyszer már pedig visszaigazolta a klubnak. És a történet legszebb része ezután következik: a tegnapi nap mind a Liga, mind az Elnökség megtárgyalta az ügyet! A Ligában egyértelműen elfogadták a MAFC nevezését, az elnökségben - ha az NS infoja igaz - szoros eredménnyel ugyan de leszavazták.
Összegzésül: kizártak az NB I-ből egy olyan csapatot, amelyik szabályos nevezést adott le, és a pályán vívta ki az indulási jogot. Mindeközben a Liga hibát, hibára halmozott: elkavart több beadványt, majd mikor kiderült mélyen hallgatott illetve egyszerűbbnel látta erőből kizárni a csapatot mintsem testületileg lemondani a dilettáns ügymenet miatt.
Sajnálom, ha kicsit hosszúra sikeredett.
Nagy örömmel figyelem a légióskodó magyar kosarasok szereplését. Nem akarok rangsort felállítani, hisz mindenki tudja hol játszanak fiaink, lányaink (talán csak a különböző amcsi egyetemi- és másfajta ligák nincsennek annyira szem előtt), ahol ott vagyunk légiósilag, nagyon ott vagyunk! Isti esetében pl. én nem reméltem, hogy akár csak a kispad közelébe fogják engedni, erre tessék - 10 felett is szokott hajigálni a felkészülési meccseken! A legújabb pedig Dávid szerződtetése, és - úgy néz ki - meghatározó játékossá válása a litván szupercsapatnál!!! Gratulálok!!!!!!!!
Mai NS 5. oldala, Mezey Gyuri nyilatkozata:" Kár papolni, mellébeszélni: az egyesületeknek rendet kell teremteniük. Nem bratyizni, haverkodni kell a drukkerekkel, vagy a kegyeiket keresni. Szurkolók közötti meccseket szervezzünk? Ez marhaság, finomaban szólva látszatintézkedés."
Hááát. Nekünk szerintem bejött. Vagy csak a kosárlabda szurkolók másak egy kicsit?
Ebbe a pár mondatba elég könnyen bele lehetne kötni! Na mindegy.
Nuuu, avass azt hiszem abban igazad van, hogy a Maljkovics-éra alatt a -talán föl tudom hozni a labdát 15 mp alatt, és nem passzolok míg nem pumpáltam bele 48at- típusú támadásokhoz lehettünk hozzászokva, és nem a Stone féle pörgéshez, így ez most szokatlanul hat. Emberelőnyös szitut okés lenne kialakítani, de nem tudom mennyi kosarat értünk el így! Tényleg nem számoltam. De taktikailagmég van hova fejlődni.
Persze, nem szabad szidni a csapatot (mondjuk volt, hogy Ivko-t is elküldtük még mikor nálunk játszott a *****-ba) hiszen nekik szurkolunk, miattuk járunk meccsre, és idén az én véleményem szerint is sokkal frankóbb közösség van alakulóban mint tavaly, és ez nagyra értékelendő. Trepit se jókedvemben "szapulom", csak egyszerűen felmegy a pumpa bennem (ma reggel is a WC mellé ültem, akkor is felment bennem a pumpa...), ha ...mind1, hagyjuk. Bizakodjunk a már általad említettekben, természetesen én is epekedve várom Zolika jó játékát.
Valóban az edzők harca lesz az idei szezon azon csapatok vonatkozásában, amelyek remek játékosállománnyal rendelkeznek (Alba, Kaposvár, Olaj, ZTE, ASE...). Ha így nézzük akkor a Klima vagy az ASE lesz a befutó. Úgy látom, hogy nagyon jó kis bajnokságnak nézünk elébe, amit az fog eldönteni, hogy mennyire sikerül a trénereknek összegyúrniuk a brigádokat. És sose írjuk le a Körmendet, sohase ne sosem nem...
Szerintem ha az Olaj stratégiailag még fejlődik, akkor ott lehet a végelszámolásnál. Nem lenne hülyeség már döntőt játszani, úgy 3000-3500 ember előtt...Biztos nem lenne hangulat...