A kosarlabda.com-on újra lesz ÁLOMCSAPAT játék!
Az ám az igazi megmérettetés :)
Persze a hagyományokat nem szabad feladni.Itt is folytatódjék tovább a tippverseny.Különben belfera pajtásnak még a végén lenne ideje elmenni WC-re :)))
2002-09-24 - Felkészülési mérkőzésen kapott ki a bajnok Paks férfi kosárlabdacsapata az Albacomp otthonában.
Az Atomerőmű az Albacomp otthonában szenvedett 95-82-es vereséget, így nem túl jó előjellel várja a vasárnap kezdődő bajnokságot. A mérkőzés után Fodor Péter, a paksiak vezetőedzője a WestelPressnek elmondta, hogy elsősorban a figurákat és a védekezést szerették volna gyakorolni, ez azonban nem sikerült nekik. Sterbenz László, a székesfehérváriak mestere elégedettebben nyilatkozott, szerinte mezőnyben már jól játszott a csapata, de védekezésben még az Albacompnak is van javítani valója.
forrás:www.kosarlabda.com
A debreceni "kollégákhoz" lenne néhány kérdésem
/Ugye jól sejtem vannak itt debreceniek? :) /
Pénteken hánykor játszák az ifi /bocs,junior/ meccset?A felnőtt meccs előtt?
Különben miért pénteken játszák a Kakasok-ASE meccset?/Talán a LOKI-meccs miatt?/
ez érdekes. én azt hittem ennél többen járnak ki Pakson meccsre. Kecskeméten NB1/b-ben volt kint 1000 ember egy mérkőzésen. ha készen lesznek a palánk mögötti lelátók akkor még 200 ember befér és én biztos vagyok benne, hogy még a lelátók között is állni fognak az emberek.
Hajrá Kecskemét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jók a gondolataid, maximálisan egyetértek vele! Talán csak annyival egészíteném ki, hogy ha egy többszörös bajnokcsapat egy 2 milliós városban - legyen az akármilyen sportág (Kosárlabda, Rögbi, dominó, fedettpályás véraláfutás stb...) - nem tud talponmaradni és ezt gazdasági okokra vezetik vissza, akkor ott a VEZETÉS a hibás. Még akkor is, ha 50-100 néző elött játszik! Gondolj bele, ma Magyarországon 1-2 kivételtől eltekintve, az összes multinak Bp-en van a központja. És ezek közül gyakorlatilag elég 1-et (az az egyet) megszerezni és máris minőségi kosárlabdát tudsz csinálni. Erre van példa nem kevés, én is tudok egyet a Duna mellett fekszik kb. 100km-re BP-től!:-))
Más!
Ma délután a körmendi klubirodában volt szerencsém 2 órán át beszélgetni Fodor Sanyival. Mit mondjak!? Ez a bajnokság nem rólunk fog szólni! Tisztában van azzal is, hogy a pénteki szurkolói ankéton valszeg kikezdik páran, de azt mondta, amit vállalt megcsinálja és nem hagy cserben senkit. Bizik a Benetton féle kapcsolatban (csak az a baj, hogy az Olaszok nem mozdulnak), bízik a szurkolókban, a csapatban és az edzőben is.
Szóval, nem lesz leányálom ez a bajnoki évad és már most borítékolom, ha esetleg kikapnánk Dombóváron, majd itthon a Debrecentől (és valjuk be mind2 benne van a pakliban) akkor lesz csak forradalom Körmenden. És félek tőle, hogy az 1-2 embert elsöpör majd!:-((
Pedig most kellene türelmesnek lenni és akkor a következő szezonra tiszta lappal indulhatnánk, nem lenne kötve mindenki keze, hogy csak 2000,-USD-s játékosokat vehetünk, talán akkor már szóba jöhetne a 3800-4000 USD-s is. Nem is lenne probléma mindez, ha nem úgy hívnák a várost, hogy Körmend! És ez egyrészről jó, másrészről viszont iszonyú teher.
Teljesen egyetértek Feribá04-el a Pesti kosárlabdáról alkotott véleményével. A TV-ben leadott reklámokból befolyt pénzt meg nem a csapatok kapják, így ebből a szempontból lényegtelen mennyien nézik.
Tipp:
Debrecen-ASE -20
Dombóvár-Körmend +1
ZTE-Falco +15
Sopron-Szolnok -15
Szeged-Kaposvár -5
Kecskemét-Albacomp -20
A hétvégén együtt láttuk Gabci456-al és Bocaival a Debrecent, Lee jól látszott, de egyedül nem tud megnyerni egy meccset.
No akkor tippülés!
Kakasok - Atomerőmű V9 (Lee majd megdobja a magáét,de a csapategység dönt)
Dombóvár - Körmend V5 (Bár nem a centerjáték fog dominálni)
ZTE - Falco H7 (Otthon nagyon jó lesz a Zeg)
Szeged - Kaposvár V15 (Rutin kontra fiatalok,a légiósok nagyobb tudása azért majd kijön)
Kecskemét - Albacomp V17 (Kecskeméten is idő kell a csapatépítéshez)
Soproni Ászok - OLAJ V10 (Ha Vilcinskas játszik szvsz több is lehet ; a mezőnysorunk ettől függetlenül is erősebbnek tűnik)
Akkor én is mondok valamit ami esetleg neked nem fog tetszeni.
A fővárosi KOSÁRLABDASZERETŐ emberek nagy része leszarja a MAGYAR kosárlabdát!
A fővárosnak igenis megvolt a lehetősége arra, hogy olyan csapata legyen amilyenről Te is álmodsz magyar klasszisok, külföldi "sztárok" (Kuzmin, Adderley) és fiatal magyar tehetségek személyében. Megvolt a csapat és nyerte a bajnokságokat. Tudom most mindenki azzal jön, hogy játékvezetés, de nézzünk egy kicsit magunkba vidéki szurkolótársaim :-)) és ismerjük be: az a csapat tudott játszani.
De!!!!
A kutyát sem izgatta! Akárhogy nyomta Béci magába a pudingot a Danone reklámban senki nem volt hajlandó úgy csapatot szponzorálni, hogy a családtagokon kívül gyakorlatilag alig járnak meccsre.
Szilárd meggyőződésem, hogy ha csak annyi nézőt sikerült volna fixen kicsalogatni, mint amennyit Szombathelyen vagy nálunk Pakson (1000-1200), akkor a fővárosban ma is minőségi kosárlabdát láthatnánk.
De mivel nem sikerült, ezért a dolgoknak így kellett történnie.
A lehetősége megvolt Budapestnek!
Csak hogy kimondjam azt ami esetleg sokaknak nem fog tetszeni.
Budapesten a 2 millió emberből egy jó csapat esetén több százezret lehet a képernyő elé ültetni, és a zokniárusnak, a mosóporosnak, az üdítőgyártónak, a banknak ez számít. És ezek adhatnak stabil zsét.
Köszi. :)))
Igen az euroliga álom egyenlőre, de merjünk álmodni. :))))))
Biztosan nem jól adtam elő, de akkor is az a véleményem, hogy egy csapat szempontjából elsődleges dolog egy-két stabil szponzor. Aztán a TV közvetítések, /illetve az ezidőalatt mindenféle mosóport, melegítőt és ki tudja mit eladni akarók pénzei/ számítanak. Az is jó ha sokan mennek ki a csarnokba, de igazából abból tud egy csapat megélni, ha sokan odaülnek a TV elé az emberek megnézni. A nézőszámot ne azonosítsuk azokkal akik jegyet vesznek, ezért akárhogy le akárná valaki írni budapestet nem igazak azok a mondások, hogy itt nincs néző. /sajnos az szövetségben az ostobábbak magukévá tették ezt a nézetet./ Persze helyszini néző is kell meg a mütyürkék sálak trikók.
Az Albakompot ebből a gazdasági szempontból én alkalmasnak látom a továbblépésre.
Az egyszponzoros csapatoknál főleg ha az valami állami nagyvállalat az a gáz, hogy a politika, ha lecseréli a vezetést a csapat tönkremehet. (mint ahogy most már hallottam, hogy az állami vállalatokat a vagyonügynökségen keresztül ösztönzik a sporfinanszírozás csüökkentésére. A postának erre volt ürügy a stadionrongálás) Na de tényleg befejezem talán megbocsátjátok, hogy igyekeztem egy kis háttérbeszélgetést is folytatni, hiszen a legjobb csapatok is pénzből élnek, és nem mindegy hogy lesz meccs vagy nem. Lásd szegény MAFC.
A meccs legutolso informacioim szerint vasarnap 17:30-kor kezdodik es erdemes odamenni legalabb egy oraval elotte, hogy legyen helye az embernek. Ezert erdeklodtem az ifimeccs felol, mivel nincs kedvem ucsorogni az ures csarnokot bamulva.
Willie
nem Elliott jön hanem Clint McDaniel. nem ismerem a játékost de nem hiszem, hogy rosszabb lenne. jó kis csapat lessz csak kell egy kis idő, hogy összeálljunk!
Olaj az Isten, teljesen egyetértek veled. Itt zárjuk le a témát, de Sopronban a szünetben már folytathatjuk. Kíváncsi vagyok hogyan védekezik majd Vaisvila Parkerral szemben? Ki nem ugrál...
Úgy látom Belferának a rengeteg elfoglaltsága mellett maradó szabadidejét a statisztika teljesen ki fogja tölteni. Még csak kedd van de már ömlenek a tippek.
Ja, a Limoges egy hónapra igazolt egy szerb fickót, a francia szövegben Vukit emlegetik mellette. Nos ezek után két eset lehetséges: 1. Vuki megsérült, 2. edzömeccs után megverte a bírót. Az elsö a kevésbé valószínü.
Olaj az Isten ha telitalálatod lesz igérem,hogy az Olaj-Kaposvár meccsen a szolnoki B-középben fogok állni piros-feketében és teli torokból ordítom,hogy 'vár-vár-vár b'zi-Kaposvár!
Szeretnék én is benevezni a tippelős játékba (belfera: lécci, lécci, lécci, lécci…!!!)
Szal’:
Debrecen-ASE –8 ( Davis 17/3, Mészáros 10/3, Geri 19/9, Sitku 14/3, Czigler 6, ill. Lee 28/12, Green 12/6, Bukva 10/3. Kipontozódik: Czigler 34p.,ill. Fodor: 32p., Gémes: 38p., Legtöbb lepattanó : Czigler 11, Bukva 9. Legtöbb assziszt: Mészáros 4, ill. Lee: 4. Legtöbb perc: Geri :33p, ill Lee: 37p.
Davis kétszer fogja befűzni a cipőjét meccs közben, a bemelegítés alatt Czigler 65, Geri 55, Mészáros 68, Davis 48, Sitku 71%-kal fogja a középtávolikat értékesíteni, Fodor kétszer fog időt kérni a meccsen, melyet 1017 néző kísér majd figyelemmel. NA EZ EGY TELITALÁLAT !!!! :-)))
Dombóvár-Körmend –3 (léoé, léoé, léoléoéoé)
ZTE-Falco +4 Cseranics McLendon azé ott van
Sopron-Szolnok –9 Nem is merek másra gondolni!!!
Szeged-Kaposvár –10 Paperform
Kecskemét-Fehérvár –10 Hajjj, bárcsak nem így lenne!!!
BOCAI:
Na de mielőtt teljesen szétfurja a bűntudat az oldalam: Ha ott voltál Debrecenben akkor láthattad, hogy Paja is ott volt mindhárom nap, “apja” lehetne Vaisvilának, mégis vitte a prímet (48óra alatt 3meccs). Valóban jó kosaras, az ajánlólevele sem rossz, de félek attól, hogy beleszürkülve a mezőnybe hosszú meccseken át észre sem vesszük, majd dob 27/6ot egy teljesen egyértelmű meccsen. Mi nem ezért hoztuk ide ezt a fiút. Bedobja a trojkát, ok, üres dobóhelyzetből 2x is betalált, de te meg azt ne felejtsd el hogy Paja nyolcról tesz ugyanezt emberről. Ez nagy különbség. Azt is írtam, hogy ne legyen igazam a litvánt illetően, és a csapatot sem szabad szidni, hiszen ezek a mi fiaink. Egyébként Olajbányász szurkoló vagyok én is lassan 14 éve…Mondjuk visszakeresheted, hogy Pavlovicsot hányszor vettem a számra szitkok és átkok közepette, segítek, sehányszor. És tudod miért nem? Mert ő az a játékos, akire mindig minden körülmények között biztosan lehet számítani, azért nem…
Mindent egybevetve nekem szimpatikus Vasvilla, de ez kevés lesz Tőle szerintem. Ezzel a Vasvilla és Trepák projekt az első öt forduló végéig részemről lezárva!!!
Szia Belfera
Üdvözöllek, mint újból megválasztott DK-statisztikust! Természetesen az a minimum, hogy dupla bért kapsz, mint tavaly (sőt - hogy ne maradj a zérón - én még megfejelem egy általad megnevezett drinkkel a következő topictornán, úgy sem láttam a paksi szaltódat :-)))
Tehát a tippek (figyeljetek, hiszen legendás tippelő vagyok :-))):
Debrecen-ASE -12 (csak a Debrecent láttam, de az nekem elég volt...)
ZTE-Falco +7 (Legalább centerposzton ennyivel erősebbek)
Sopron-Szolnok -8 (Kicsit azért kell erőlködni, főleg, ha nem játszik a Skorpiókirály)
Szeged-Kaposvár -15 (A végén már jöhetnek a csereemberek is...)
Kecskemét-Albacomp -5 (Szorosabb a vártnál - Némó, egyetértek)
Dombóvár-Körmend +3 (Szerencsével - mint Körmenden)
Na akkor hosszu tavollt utan en is raugrok a tippelesre.
Debrecen-ASE -10
Dombóvár-Körmend -2
ZTE-Falco +21
Sopron-Szolnok -15
Szeged-Kaposvár +2
Kecskemét-Albacomp +1 (ez csak azert, mert kint leszek es utalnek a tippem ellen szurkolni)
Es mindjart egy kerdes a kecskemetiekhez. Van a meccs elott ifimeccs? Mert a hetvegen azt hallottam, hogy telthaz varhato, de nincs kedvem ket oraval a meccs elott odaulni, ha csak az ures csarnokot nezhetem. Ellenben egy kis ifimeccs jot tenne magyar kosarlabdara ehezo lelkemnek.
Willie
Sziasztok!
Olaj az Isten, különösen üdvözlünk, mi is ott voltunk öten csak a zászlót nem találtuk otthon. A nyomorékok a szerb elsö ligában nyomják ösztöl de ez lehet hogy csak a kettes számú csapatuk volt.
Ezek gyakorló meccsek és azt nem vitathatod el hogy Vaisvila tud kosarazni, tiszta dobóhelyzetben kiválóan dobja a hármasokat is. Azt pedig ne felejtsd el hogy 48 órán belül 3 meccset játszottak, Rasid forgatta a csapatot. Vaisvila Kaposvárott is MVP lett a tornán. Így kell levezetni.
Sopronba igyekszünk vinni zászlót is.
Azért olyan nagyon ne legyél biztos csapatod vereségében, mert mi sem vagyunk még együtt és Davis nyári műtétje olyan "jól" sikerült, hogy az általános vélemény szerint 1,5-2 hónapig tőle csodát nem várhatunk. Azért remélem már a mai nap rámcáfol.
Ha a tavalyi középszakaszt és a rájátszást vesszük figyelembe, akkor mint címvédő nekem is illik beszállnom a tippversenybe!:-)
Tehát:
Debrecen-ASE -14 (Bajnokként kötelező hozni a kötelezőt)
ZTE-Falco +12 (Épülget a Falco, de még így is jobb a ZTE)
Sopron-Szolnok -10 (Nem kell erölködni!)
Szeged-Kaposvár -18 (Az idén (is) jó lesz a Klíma)
Kecskemét-Albacomp -8 (Szorosabb a vártnál)
Dombóvár-Körmend -7 (Minden nehézség ellenére!)