Teljes szivbol gratulalok.Isten hozta Emeset.Te meg epulj fel mindhamarabb.
Ilyenkor szoktam szimbolikusan (most virtualisan) kezetcsokolni az Asszonynak,aki boldogan valal ilyen fajdalmas de szep aldozatot egy uj elet szuleteseert...
Hűha!
Én itt rúgtam egy nagyot a levegőbe:o))
Csak az elküldés után vettem észre, hogy időben növekvő volt a topic, tehát a kezdő megnyilvánulások váltották ki a hozzászólási ingerenciám:o))
Bocsi :o))
A.
Sziasztok!
Jó volna végre tudomásul venni, hogy az USA cca 10 évvel ezelőtt megnyert egy (hideg)világháborút,
és ennek törvényszerű következményei vannak, ránk (vesztesekre!) nézve is! És az sem véletlen, hogy az USA és az általa képviselt modell lett a nyerő, a szovjet modell pedig ( a többi hagymázas lázálom sorsára jutva) elbukott. Véleményem szerint létezik egy fejlődési törvényszerűség, ami meghatározza a folyamatokat, és az egyik modell, ill. az azt követő állam(nemzet) zöld utat kap, sőt "még az isten is őt segiti(!)" a másik pedig küszködik, háború esetén pedig elbukik. Többek közt nyilvánvaló, hogy az a modell az életképesebb, amelyikben jobban benne van a fejlődés lehetősége. És nem véletlen, hogy az USA csillaga olyan meredeken ivelt felfelé, más ( nem is oly régen még nála nagyobb, gazdagabb, erősebb ) birodalmakkal ellentétben!
Sokkal nagyobb potenciális fejlődés és erő lakozott az USA alkotmánya által is fémjelzett eszmei, morális, stb.modellben, mint pl. a (fél?)feudális, bizantin Orosz cári és az arra mentálisan ráépülő, folytonos szovjet-vagy bármely más, európai vagy nem európai- társadalom modellben! Lehet prüszkölni, emócióktól vezérelve gyűlölni az USA-t, de ez a tényeken nem változtat!
Valóban ( zömmel) az európai bevándoroltak tették naggyá az USA-t,de 1-azok, akik innen ELMENEKÜLTEK(!),ebből a gúzsbakötő, agyonbürokratizált, történelmi és egyéb komplexusokkal átitatott, minden individumot el és megfojtó "európából",
2-a leszármazottaik, akik már abban a szellemiségben nőttek fel, és maximálisan ki tudták bontakoztatni képességüket.( legalábbis zömmel sokkal jobban, mint bárhol másutt a világon) Egyébként sok topicban és sok helyütt erősen jelen van egyfajta "EU provincializmus"
és annak béka perspektívái ( a még szükebbről nem is beszélve:o)) ) Ideje lenne már észrevenni, hogy európán kívül is van világ(OV után szabadon, de más értelmezésben:o)) ), SŐT!!! Szerintem nekünk nem csak (nyugat) európára kéne meredni csőlátással, hanem ARRA AMIT ŐK IS KÖVETNEK, az USA-ra! Vigyázó szemetek Párizson túlra (az USA-ra) vessétek! :o))
A.
Miszter Paloc:)Hat ha Te Magyarorszag kartevojenek hiszed Ot,nincs mit tenni ez a velemenyed,viszont ha most en megneveznek kartevoket,mindjart megkapnam a minositest,pedig dehogy vagyok az.Udv szappan aki nem mososzer
Jan. 24-en 20:39-kor megszuletett Emese Hailey.
3900 g, 55 cm
Nekem sajnos tul nagy ahhoz, hogy termeszetes uton megszulessen. 24 ora probalkozas utan csaszarmetsessel segitettek a vilagra. Meg holnapig korhazban vagyunk, majd otthonrol jelentkezunk.
Kedvs Murdock,Isten hozott.Ifju szived lelkesedese meghat.
Ha lesz majd idod olvasd el a topicot.Persze figyelmeztetlek hogy nagyon sok felekepen ertjuk Amerikat,mindegyik igaz lehet a szemlelo szempontjabbol de ugyanugy megtortenhet hogy csak szemelyes accidentalis (veletlen) esemenyeibol probal altalanositani.Biztosan Te is kapsz majd egy -ket kritikat vagy helyesbitest,ne vegye el a kedvedet.
Mar irtam neked e-mailben: a mi iskolank tetejere kikotoztek egy embert es alulrol celbalottek ra.
Komcsi volt... Fegyverrel torvenykeztek felette valakik. Szerinted ez igazsagszolgaltatas?
Ezt akarod? 44 ev utan?
En nem akarok torvenykezni de sok millioan igy vannak rajtam kivul!
En csak egyet szeretnek: azok az emberek akiknek a kezehez ver tapad azokat en nem engednem kozel a politikahoz...
Barmelyik oldalon alltak is...
Ezt a vitat nem folytatnam mert nem errol szol a topic, nem akarok OFF lenni!
kdezsoe; Egyszer regen mikor othon voltam, mart a kommunizmus megbukasa utan; Neztem es halgattam a TV-n azok tanuvallomasat akiket meghurcolt es megkinzot a mult rezsim.
Na es a tettesek akik csinaltak a kinzas, meg mindig nem lettek megbuntetve. Miert?
Uhh...
2465 hozzászólás...
Helló Mindenkinek! Murdock vagyok. Már régebben szemet szúrt ez a topic, de nem tudtam magam rávenni, hogy írjak ide. Egész egyszerűen azért, mert annyi mondanivalóm lenne ezzel kapcsolatban, hogy nem tudnám itt leírni... A másik ok pedig, hogy a mondanivalónál is több KÉRDÉSEM lenne. :-))
Azért úgy gondoltam, megpróbálom.
Tehát. Nyitottam már a Politikán egy topicot Magyarország csapnivaló helyzetéről, amit kimoderáltak... Aztán újra megnyitottam, kulturáltabb nyelvezettel, azt már nem törölték.
Az igazság az, hogy máig sok dolog van ebben az országban, amivel nem vagyok megelégedve. Ezeket most sorolhatnám, részletezhetném pár képernyőn keresztül... :-)
Mostanában viszont néha úgy érzem, hogy mégis jó ez az ország, bizonyos szempontból. Néha látok pár apró jelet, amiből arra következtetek, hogy ráléptünk egy útra, ami a helyes út. Néha úgy látom, fejlődünk. (Ebben a meglátásban szerepe volt haverom véleményének is, aki meggyőződéssel állítja, hogy Magyarország fejlődik.)
Amerika... Atya világ, mennyit tudnék írni és kérdezni róla!! Az igazság az, hogy Amerika nekem mindig az ígéret földje volt. New York a kedvenc városom, és mindig sokat álmodoztam Amerikáról. De hiába írnék róla... Nem jártam még ott, nem is ismerem, milyen valójában. Amerika nekem mindig egy csodálatos álom volt. A csodák országa, az érdekes emberek országa, a pénz országa, a tapasztalatok országa, a szabadság országa, az őrület országa. De hát csak a dokumentum- és egyéb filmekre, és pár ismerősöm beszámolójára hagyatkozhatok...
Tudok róla, hogy:
- Amerikában vannak Dodge Viper rendőrautók és Harley Davidson rendőrmotorok...
- Amerikában úton-útfélen eszméletlen jó kocsik és motorok mászkálnak
- Amerikában van New York, amit látatlanban a világ legszebb, legnyüzsgőbb, és egyik legőrültebb városának tartok
- Amerikában egy jó sportcipő, vagy póló UGYANANNYIBA KERÜL FT-RA ÁTSZÁMOLVA, MINT NÁLUNK. Csak ott egy takarító is megkeresi egy jó sportcipő árát 3 óra alatt, itt Magyarországon meg megkeresed 3 hét alatt...
- Amerikában le se szarják, ha mondjuk zöld vagy lila a hajad, nem ba**ogatnak miatta úton-útfélen. Mert Amerikában nem ilyen konzervatív, begyöpösödött, szűk látókörű seggfej az emberek többsége, mint nálunk...
- Amerikában egy hamburger FT-RA ÁTSZÁMOLVA OLCSÓBB (!!), MINT NÁLUNK!
- Amerikában VALAMIVEL könnyebb meggazdagodni, karriert csinálni. Akár sportban, akár másban.
- Amerikában rengeteg érdekes és őrült emberrel lehet találkozni, rengeteg érdekes és hasznos tapasztalatot lehet szerezni. Hatalmas, óriáso ország, rengeteg féle területtel, várossal és emberrel.
- Amerikában úgy érzem, jobban megéri rendőrnek is elmenni, mint nálunk... Kicsit jobb az ellátásuk, korszerűbb a felszereltségük? :-)
- Amerika SZABADABB ország, mint mi. Pl. még nagymotoron sem kötelező a bukósisak viselése, amivel TELJESEN egyetértek. Aki nem akarja viselni, ne viselje... Joga van hozzá. Ha megsérül vagy meghal, csak saját magát hibáztathatja. Tök fölösleges nálunk is ezt szabályozni. Régebben a biztonsági öv se volt kötelező, ha jól tudom.
És még sorolhatnám ÓRÁKIG!
Ugyanakkor azt is tudom, vagy éppen sejtem, hogy:
- Amerikába születni kell. A bevándorló azért csak bevándorló marad ott is, BÁR azt modják, Amerika NAGYON VENDÉGSZERETŐ.
- Amerikában sokkal nagyméretűbb, és sokkal korszerűbb a BŰNÖZÉS is, mint pl. nálunk. Los Angeles a bűn, a fertő városa, és Amerikában borzasztó durva méreteket ölt a bűnözés.
- Amerikát is a maffia irányítja a színfalak mögül...
- Amerika is tele van koldussal, hajléktalannal, nyomor-negyedekkel, itt is van szegénység, éhezés.
- Az emberek Amerikában mintha túlságosan nagyképűnek tűnnének, és túl sokra tartanák magukat. Persze nem állom meg, hogy le ne írjam, ha a magyar nép büszke lenne magára, egy kicsit rátartibb nép lennénk, talán már előbbre járnánk...
- Sok tekintetben értékesebb népnek tartom a magyart, mint az elpuhult, kényelmes, és sok tekintetben furcsa amerikaiakat, akik túlságosan vigyáznak arra, hogy a filmekben és mindenhol egy idealizált képet alakítsanak ki Amerikáról...
Tudom, hogy mindkét tábornak van valami igaza. Ha ENGEM kérdez valaki, ÉN SZEMÉLYESEN inkább Amerika mellett érvelek, bár sejtem, hogy az élet itt sem habostorta, ahogy az előbb felsoroltam.
De abban azért egyet kéne értenünk, hogy Amerika jobb, mint Magyarország.
Sajnálom, hogy most bukkantam erre a topicra. A legszívesebben még ma végigolvasnám az összes hozzászólást, hogy tiszta képet kaphassak (TISZTÁBB képet...), és aktívan beszállnék a társalgásba. Gyakran szeretnék ide írni, és RENGETEGET, RENGETEGET szeretnék kérdezni Amerikáról. Szeretnék LEVELEZNI olyanokkal, akik Amerikában élnek. Szeretnék tiszta képet kapni, mert terveztem, hogy egyszer én is kimegyek Amerikába. (Erről a tervről még mindig nem mondtam le teljesen.)
De sajnos nincs időm. Nem tudok ezzel a topiccal foglalkozni, mert készülök érettségire ezerrel. Meg készülök a Rendőrtiszti Főiskola felvételijére, meg fizikai alkalmassági vizsgájára... Sajnos nincs túl sok időm Netezni sem... Talán majd egyszer végig tudom olvasni ezt a topicot. Talán majd egyszer nyáron...
Addig is kellemes beszélgetést kívánok Mindenkinek!
Murdock
Egyebkent: vegre jo a topic! Arrol szol amire letrehoztak.
En itt (kedves Pestiutca) nem beszelnek gyuloletrol, en ezt csupan vitanak erzem megha idonkent kemeny es sokak szamara idonkent kisse mellbevago is. Itt a velemenyeknek szabadsaga van, azert hivjak forumnak!
Bizonyos vagyok benne, hogy a vitapartnerek elso teendoje az lenne egy szemelyes talalkozaskor leuljenek mondjuk minimum egy sorre :)))
Ahol emberek halnak meg azt nem neveznem "buli"-nak! Azt ugy hivjak haboru, forradalom, fegyveres felkeles stb...
Haltak ott meg artatlan emberek is! Akiknek egy hibajuk volt: a karhatalomnal toltottek eppen a sorkatonai szolgalatukat!
Ne kovezz meg nem akarom azt a rendszert vedeni sot... az en velemenyem is, hogy gyalazatos idoszaka volt a magyar tortenelemnek.
Hanyan hasznaljatok munkahelyetek PC-jet nettezni? Magyarorszagon ez megvan engedve?
A rezsim nem csak cserben akart hagyni, hanem kiakart nyiffantani, ezert vagyok itt DIRT; ?
Mikor szulettel te?
Akkor en szamuzotnek mondhatom magamat, mert nekem nem volt tanacsos othol maradni a buli utan.
Jo nehany bitang komcsit kiugrattunk a 4 emeletes epulet ablakabol. Nem eset am talpra mint a macska.
Pesti utca (kedves),ne hidd hogy orvendek a sok szitok zuhatagnak amit el kell viselnem,nehany oruletes tulzasnak , subjektivizmusnak,neha olyan extrem velemenynek ,megnyilatkozasnak,vaksagnak ami ezekbol a vitakbol kicsoppog.
Ugyanakkor figyeld meg hogy mind a ket tabor sok erdekes ,talan meg nem hallott dolgot ir le,neha nagyon is igaz dolgokat (legalabb is nekem igaz dolgokat) neha meg annyira karakterisztikusokat sajat gondolkozas modjukra (amiben felismerhetunk egy egesz reteg gondolkozasmodjat ) hogy erdekes,sokszinu lesz a topic.
Szeretnem hogy tenyleg megertsed hogy legalabb is az en szemszogombol a forum egy ilyan hely ahol a tarsaink akik a legkulonbozo sarkokbol jonnek elmondjak velemenyuket,igy lesz egy tema gazdagabb,ellentmondobb, elethu.Mert ugye nem ismerjuk a teljes igazsagot csak a mienket.Itt egy par szamarsag es egy par igazsag utkozik egymasal ugy mint barmelyik helyen.
Maga a hely termeszete,a lehetetlenseg a cenzurara ,a lehetetlenseg valakit kidobni tesszi hogy nem csak a szamunkra kedves irhasson.Es ez pontosan megfelel a realis vilag jellemenek is.
Az egyeduli lehetosegunk arra hogy ha mar meguntuk a valaszolast,ugy hiszuk hogy nem erdemes vitatkozni a masik ugy sem tesz egy tapodtat sem ami velt igazsagunk fele es mi sem vagyunk hajlandok olyan dolgokat elfogadni ami talan masnak igazak de nekunk nem tunnik annak- mint hogy elegansan atlepunk (kepletesen )rajta,nem veszuk eszre.
Te legszivesebben,gondolom, egy olyan helyet szeretnel ahol olyanok gyulnek ossze akik mind egy velemenyen vannak Veled es aki nem azt gyorsan kiseperjuk,eltuntetjuk,mert zavar.Ilyen lehetosegunk nincs es ne is legyen.
Erre vannak topicok az ugyanazt-gondoloknak ,nalam peldaul : a legfontosabb harom konyv a konyvbaratoknak,a maganyosok klubja,a koltok onkepzokore , a szepen valni a valasal kuzkodoknek vagy a napi halak naploja.Ott relativ osszhang van,harmonia,orulunk egymasnak az ugyanolyan elvuek.Ha jon is neha egy egy exhibicionista hogy a figyelmet felkoltse magara hamar arrebb megy ,mert nem kap ra valaszt.
Visszaterve ide zarosorokkent:
A lenyeges az hogy itt ezekben a vitakba sem ,ne veszitsuk el embersegunbket,toleranciankat a masik irant,sajat jonevelesunk kovetkezmenyekent a masik kicsit vigyazasat,ha lehet.
Egyszer ketszer figyelmeztett az ember ra ,aztan ha latja nem lehet ,hat egyszeruen ignoralja azt aki ez ellen vet.
Legalabb is igy gondolom en,ezert nem banom hogy mindenfele ember mindenfelenek latja peldaul Amerikat,olyanok akik ismerik,olyanok akik csak hirbol ismerik de kiszurodott szamukra egy kep,egy velemeny es a topic provokalja hogy megmondja...talan azt hiszi provokaciojaba hogy kap egy valaszt a feltett kerdesre.
Világ életemben az voltam, biztosan rosszkor születtem, vagy rosszul álltam hozzá, de sosem éreztem magam korlátok közé szorítva!
Félreértettél, én nem azt gondolom, hogy aki nem maradt idehaza, az kevesebb. Azt hangoztatom, hogy azért mert valaki vállalta, vállalja az itthoni megpróbáltatásokat, az nem lesz kevesebb azért, mert nem állt odébb. Nem ugyanaz!
Csurkát, Thürmert hagyjuk. Elég bajunk van velük és általában mi sem szeretjük őket. Én legalábbis a legkevésbé sem!
Ne haragudj, de itt éjjel van, mára befejezem. Ha lesz affinitás, szívesen folytatom!
ui: a szcientológiával azért futhatunk még pár kört...tanulságos lenne
Igazad van, úgy a kétharmadával egyet is értek. Komolyan!
Az, hogy neked milyen beidegződéseid vannak, ahhoz semmi közöm, a te dolgod. Ahhoz viszont annál több, hogy milyen alapon titulálsz bárkit egysíkúnak. Én szabad ember vagyok, szabadon élek ott ahol születtem, eszembe nem jut menekülni, odébb állni, ettől én több vagyok, nem kevesebb! Mitől kellene védekeznem, szégyenkeznem??? Azokkal ellentétben, akik féligazságokat dobálnak haza. Az pedig engedtessék meg, hogy a szcientológia és ehhez hasonló borzalmak a legcsekélyebb jóindulatot se ébresszék bennem!
Mindenkinek saját magának kell reggel a tükörbe néznie, lelke rajta! Egy állam, egy rezsim cserben hagyhat; egy nemzet, a haza soha!
Jirzi Gonzales elott (aki mint tudjuk most eppen egy metroallomason uldogel) ebben a pillanatban megallt valaki es nemi apropenzt dobott Jirzi papirpoharba. Az illetonek angol vezetekneve van es ket "keresztneve" (a masodik keresztneve az anyja dedanyjanak vezetekneve) - meg nem oszul a halanteka (tul korai lenne), a Yale-re jar es jelenleg kozgazdasagtant es szociologiat tanul. Meg nem dontotte el,hogy a Harvard Jogi karan folytassa a tanulmanyait ha vegez, vagy orvosi egyetemre menjen (bar ez esetben is a Harvardon gondolkodik). A tandij nem problem mert apja (aki varosanak megbecsult polgara) biztositani tudja az anyagi korulmenyeket fia tovabbtanulasahoz. A "Kelet Europa tortenelme a 20.szazadban" targy szeminariumain egy szoke lany mellett ul. A lanynak szinten angol vezetekneve van es ket keresztneve (a masodik keresztneve a neveloapja nagyapjanak a vezetekneve) - az angol vezeteknev ellenere mindenki azt gondolja hogy lengyel szarmazasu.
Kívánságod számomra parancs ;)
Az amerikai, 2. rész:
Jirzi Gonzales évtizedek óta az utcán él, gyermekeit már nem ismeri meg és ők sem kíváncsiak feltételezett apjukra. Édesapja a közép-amerikai diktatúrák elől menekült a szép, új világba, feltételezve, hogy mérnöki végzettsége és idegen-nyelv tudása által új életet kezdhet az ígéret földjén. Már ott élő rokonai is hitegették. Telve önbizalommal és fiatalos lendülettel, munkakedvvel érkezett a kikötőbe. Számára legroszabbkor mondott csődöt a new yorki tőzsde. Állását, lakóhelyét elvesztette, de ekkoriban ismerkedett meg Margaritával a fasizmus elől menekült lengyel lánnyal. Margarita mosónőként dolgozott, tisztességesen keresett, annyiban hibázott, hogy japán munkaadóknak szentelte ideje java részét és munkaerejét. Közösen találták az első ideiglenes szállást, mely bezárásáig szívesen látta őket, de az évek múltával az alkoholista pár már egyre nehezebben vészelte át a hideg nagyvárosi teleket. A kis Jirzi már a nélkülözésbe született. Utcai koldulással és alkalmi tolvajlással egészítette ki szülei nem létező anyagi forrásait. Anyja 6, apja 10 éves korában hagyta el az árnyékvilágot, tuberkolózisban, illetve heveny utcai lövöldözésben. Ekkortól datálódnak a hatósági szervek sikertelen próbálkozásai, a gyermek nevelőszülőknél való elhelyezésére. Nehezen viselte a kötöttségeket, nem bírkózott meg a családi légkör legkisebb jelével sem. Felcseperedve alkalmi alvilági társulások behajtó embere lett, míg nem találkozott a frissen érkezett kelet-európai maffia első hírnökeivel. Ekkortól testi fogyatékossága alkalmatlanná tette addigi hivatala ellátására. A társadalombiztosítási rendszert még csak hírből sem ismerte, így helyzete kilátástalannak mutatkozott. Bármely alapítvány, civil szerveződés, társadalmi kampány próbálta felkarolni, nem tudott olyat találni, melyet nyugodt szívvel meg ne lopott volna. Két rövidebb alkalmi kapcsolatából két gyermeke született, akiket sikerült jómódú, ám gyermek nemzésére képtelen fiatal, fehér pároknál elhelyezni, akik minden igyekezetük ellenére sem tudták titokban tartani a vér szerinti apa kilétét. A lecsúszott, megcsömörlött embert 2-3 évente igyekeztek már házas és beilleszkedett gyermekei magukhoz venni, de a dinasztia egyetlen öröksége, a kezelhetetlen alkoholizmus, mindannyiszor elszakította Jirzi-t családjától.
Ma az elhagyott metrójáratokban igyekszik kihúzni a telet, várhatóan napokon belül elhalálozik. Mivel minden bizonnyal csak erős biológiai elváltozások lezajlása után fogják tetemét megtalálni és mert fogorvossal életében nem találkozott, porhüvelyének azonosítása nem kis feladat elé fogja állítani a szakértőket. Ha szerencséje lesz, kiléte kiderül és lánya évekkel később zokogva borul jeltelen sírjára, fia pedig sosem fogja elmesélni gyermekeinek, hogy neki is volt apja. Minden egyéb esetben csak az marad neki, hogy az örök vadászmezőkről letekintve lebeszélje távoli rokonait a vízreszállásról.
Nem, ez nem igaz! :-)))) Az államokban megvalósított oktatási rendszer az egyik legkorszerűbb és legerősebb a világon, főleg /!!!/ kisiskolás korban. A gyermekek számára pl. egyszerűen áttekinthető világatlaszokat terveztek, melyeken a volt vasfüggöny vonalától keletebbre található államok nemes egyszerűséggel csak egyöntetű sárga színnel szerepelnek, a belső határok feltüntetése nélkül... /láttam ilyet - no comment/.
Barátaink éltek kint, több, mint öt évig, és inkább hazajöttek ebbe a nyomorba... mindkét lányuk ott született, a srác elismert és sikeres kutatóként dolgozott, de úgy gondolta, ha most nem jönnek haza, később nehezebb lesz a gyerekeknek. Nem akartak ott élni.
Aztán itthon némi külön foglalkozás, gyürkőzés és magántanár által sikerült a gyerekeket lebutítani az itteni színvonalra. :-)
Ne menjek messzire: sógoromék Londonban élnek, de a kissrác Mo-on jár iskolába...
Sajnos az apját ritkábban látja, de az volt a véleményük, hogy inkább tanuljon meg számolni, aztán a nyelvet felszedi két évvel később is még könnyedén... /Ezzel mondjuk én nem igazán értek egyet, de az angol iskolarendszer is olyan, hogy az első két évben praktice annyit tanul meg a gyerek, mint nálunk egy óvodai előkészítőben. Nálunk meg szvsz pont a ló túloldalára estek át.../
Na, mindegy...
Éljen Ámerika! /Miami télleg jó hej, Kívesztről már nem is szólva... ;-)))))/
Sajnos nincs sok idom, ezert bocs a neha-neha topicba "ugatasert".
Elolvastam a mai hozzaszolasokat, nemelyiken szetrohogtem magam.
A tortenelmi-politikai vitaba inkabb nem szolnek bele, azt otthon(Mo.) sem szerettem.
Egy kerdesem lenne, fel tudna valaki vilagositani az amerikai iskolai rendszerrol?
Van egy kislanyom - 5 eves-, ezert erdekelne. Azt hallottam igen gyenge az oktatasi szinvonal(altalanos iskolai), igaz ez?
Haladjunk, haladjunk:
5, Nyilván most sem keresnek ezerszámra informatikusokat az Egyesült Államokba külföldről, hiszen hiánytalanul tudják pótolni a szakemberhiányt...Ha pedig errefelé agyelüldözés folyik /valóban így van/, azt talán nem lenne szerencsés az Államok pozitívumaként beállítani.
Ha jól gondolom egy az Államokba szakadt hazánkfiát tisztelhetek vitapartneremben, akiről talán nem lenne hátrány tudnom, hogy miként került ki és mióta él ott /ehhez nagy valószínűséggel el kellene olvasnom a topicot/. Ez a komcsi duma viszont elég erőltetett és silány. Nem mindenki szaladt világgá sem a boldog békeidőkben, sem az átkos kommunizmusban, de isten őrizz, hogy bármi személyeskedőt mondjak, pláne alaptalanul!
Jó étvágyat!