Keresés

Részletes keresés

ananova Creative Commons License 2002.03.20 0 0 515
Sziasztok!
Én csak innen a partvonalról kiabálok be.
A Valami amerika topikon éppen a Tivoli szinházat vitattuk, és jobbnak láttam átjönni ide. Mielőtt szétoffolnánk egy mozis topikot.
twenty Creative Commons License 2002.03.20 0 0 514
tegnap este volt utoljára a Kamrában, a Kalldewey.
Bertalan Ági most is fantasztikus volt.
Kár, hogy nem lesz többször.
csin Creative Commons License 2002.03.19 0 0 513
Sziasztok!

Még sosem írtam ide, de most lenne egy kérdésem: Tud valaki valamit a Bárka színházban hétvégén bemutatásra kerülő Pirandello darabról? Úgy tudom Garas Dezső lesz a főszereplő, és a Román Nemzeti Színház európa szerte híres főrendezője rendezi. Hallottatok róla?

ColinCrazy Creative Commons License 2002.03.19 0 0 512
Az Antonius és Kleopátra nekem majd bérletben lesz, de már nagyon kíváncsi vagyok, hogy a két főszereplő ki tud-e hozni valamit a darabból.
Áprilisra még én sem mertem jegyet venni, inkább megvárom a hatást. Ne légy annyira elkeseredve, lesznek benne nagyon jó mellékszereplők is!
Előzmény: hedge_hog (510)
h.masy Creative Commons License 2002.03.18 0 0 511
Én láttam a Hattyút a Magyar Színházba és csak dicsérni tudom. Nagyon jól fogtok szórakozni.
Előzmény: Lappantyú (509)
hedge_hog Creative Commons License 2002.03.18 0 0 510
A GÖRCS nagyon jó! A SÖR-t látta valaki? Ahhoz még nem volt szerencsém, de már tervbe van véve.
Ha jót akartok röhögni, akkor a Budapesti Kamarában nézzétek meg a Sóska, sültkrumplit! Nekem jobban tetszett, mint a Gyalog galopp, pedig az sem piskóta. Az Antonius és Kleopátra nekem majd bérletben lesz, de már nagyon kíváncsi vagyok, hogy a két főszereplő ki tud-e hozni valamit a darabból. (Őszintén szólva kételkedem benne, de mint tudjuk, csodák márpedig vannak.)
Előzmény: Lappantyú (509)
Lappantyú Creative Commons License 2002.03.18 0 0 509
Mi meg megyünk szerdán a Hattyúra a Magyar Színházban, valamikor áprilisban meg a G.Ö.R.C.S.-re. És május elején meg az Erkel színházba, de az nem igazi színház lesz, hanem Zorán. :-)))

Majd beszámolok.

Lappa

Ganimedes Creative Commons License 2002.03.18 0 0 508
Hello PDF!

Jó, hogy jöttél!
Persze tudom, hogy lesz az Antonius és Kleopatra, szerencsére már jegyem is van rá!
Ellenben nekem az Anna Kareninára nincs még jegyem, pedig nagyon vártam már, de ami késik nem múlik.
Ha már a musicaleknél tartunk, nem láttad véletlenül a Pókasszony csókját a Budapesti Kamaraszínházban? Nagyon jó kis darab! Zeneileg nem egy Webber, de az előadás nagyon jó, főleg a Bardóczy Attila - féle szereposztással, szuper benne az Attila!

Üdv!
Ganimedes

Előzmény: PDF (506)
Ganimedes Creative Commons License 2002.03.18 0 0 507
Kedves Shalina!

Sajnálom, hogy neked nem tetszett igazán az Elsötétítés. Szerintem éppen attól volt ez a darab igazi színház, hogy mindenféle segédeszközök nélkül, pusztán a színészek hangja és gesztusai adták a alakítást. Valahol itt kezdődik a színház. Lehet, hogy téged nem fogott meg annyira a téma, mert szerintem lenyűgöző párbeszédekkel volt tele. De hát izélések és pofonok...

Üdv!
Ganimedes

Előzmény: Shalina (505)
PDF Creative Commons License 2002.03.17 0 0 506
Hali!!!

Végre vettem jegyet az Anna Kareninára!!! Kíváncsi vagyok, milyen lesz!

Hallottatok már az Antonius és Kleopátráról? Pestiben lesz, Eszenyi rendezi, ő játsza Kleopátrát és Antonius Kamarás Iván lesz... Na mit szóltok?

Csákány!

Shalina Creative Commons License 2002.03.16 0 0 505
Hát én nem ájultam el annyira az Elsötétítéstől. Az első 1 és negyed óra körülbelül olyan volt, mintha egy értekezést hallanék páérbeszéd formában. Bizony kissé uncsinak találtam. Meg milyen színpadi darab az már, ahol annyi az össz történés, hogy két ember ül a fotelben és beszélget órákon keresztül? Igazából onnan indult be az egész, hogy Hegedűs megjelent. De előtte...
Nem azt mondom, hogy rossz volt, de jó se. Szerintem.

Shal

Előzmény: Ganimedes (464)
Ganimedes Creative Commons License 2002.03.01 0 0 504
Sziasztok!

Pár hete láttam az Elisabeth c. musicalt a Operettben, és szeretnék néhány dícsérő szót ejteni róla.
Öt éve már ment ez az előadás az Operettben és most sokak örömére visszahozták. A szereposztás némileg változott, de ez nem ártott az előadásnak. Sőt, Janza Kata személyében nagyon kellemes meglepetés ért, mert gyönyörű hangja van! Szabó P. Szilveszter és Földes Tamás már 5 évvel ezelőtt is bizonyított. Szomor Gyurit egy kicsit hiányoltuk, de Kiss Zoli is jó volt. Az előadás egésze, szerintem nagyon színvonalas volt, szép jelmezekkel és jó díszlettel.
Hozzáértők szerint az előadás előnye még az, hogy bár a halál megtestesített személy, a darab maga elég valóságosan ábrázolja Sissi életét.
Ami még örömteli volt számomra, hogy nagyon lelkes közönséggel láttam az előadást. Jó olyan emberekkel együtt tapsolni, akik ugyanúgy imádják ezt a műfajt, szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a zenés színházat.

Üdv!
G.

Shalina Creative Commons License 2002.02.27 0 0 503
Lear király (Vígszínház)

Háááát...

Shakespeare az Shakespeare, de akkor is...

1. Kicsit értelmetlennek láttam azt a mozit az elején.
2. Ez a nulla díszlet már egy kissé unalmas.
3. Komolyan senkinek nem tűnik fel, hogy a fele szöveget nem lehet érteni? Pláne, hogy időnként hangosan szól a háttérben valami zenebona. Csak hogy elnyomja a színészek mondókáját.
4. Milyen jelmezek ezek már, könyörgök?? Chaplin-kalap, nadrágtartó, cigaretta?????? Nem vagyok a modern feldolgozások ellen, sőt, de az ilyen céltalan stílustörés nagyon tud idegesíteni.
5. Nem lenne hátrány egy darabnál, ha esetleg azok számára is kiderülne, hogy ki kicsoda, akik nem tudják fejből az egészet. Gondolok itt pl. arra, hogy tán nem az udvarnoknak a ruhája kellett volna, hogy olyan fejedelmi legyen, mint a királynőé, hanem esetleg a férje ruhájának (aki közben úgy nézett ki, mint egy koldus), és hasonlók.
6. Vajon mi a fenének kellett a bolondot IS Eszenyinek játszania? Aki nem ugyanaz, az miért ugyanaz? Vagy ez csak engem idegesít?

Szóval ilyesmik. Kár érte.

Shal

medvemacs Creative Commons License 2002.02.27 0 0 502
Szia, Pohárnok!
Én az első öt percben könnyeztem (részben a nagyon hangos zene miatt), de aztán tetszett a dolog, főleg, mert én jó ötletnek tartom a darab modern környezetbe helyezését. A Nagy-Kálózy - Tóth páros csevegése szerintem zseniális. De a székek elég kényelmetlenek voltak :)
Előzmény: Ganimedes (501)
Ganimedes Creative Commons License 2002.02.27 0 0 501
Hello Medvemacs!

Én láttam még a tavalyi évad végén a Mizantrópot. Igazából nem nagyon marad meg számomra ez előadás, de emlékszem, hogy úgy az egészről az volt a benyomásom, hogy egy "Alföldi-rendezés" utánzat. Baromi modernre és látványosra próbálta megcsinálni a Rudolf, ami egyébként nem gond, csak nekem egy utánzás érzésem volt.
Bocs ha nekem esetleg tetszett, de nálam nem nagyon jött be ez az előadás, pedig mind a rendezőt, mind a bene szereplő színészeket szeretem.

Üdv!
G.

Előzmény: medvemacs (495)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.02.26 0 0 500
Amerikai Elektra a Tivoliban. Hű de jó volt!
Örülök, hogy tetszett! Sajnos még nem volt szerencsém a darabhoz, pedig én is 22-én mentem volna, ha még kapok jegyet :-) (A másik érdekeltnek csak a pénteki vagy szombati napok jók, így várjuk a megfelelő alkalmat).
Előzmény: Shalina (489)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.02.26 0 0 499
Kedves Ha!
Megkaptam az e-mail-t, köszönöm, igyekszem rá válaszolni!
CC

Ha jól sejtem, itt az 500. hozzászólás. :-))

Előzmény: Ha (496)
Ha Creative Commons License 2002.02.26 0 0 498
Elküldtem neked is az e-mailt. Remélem, rendeben megérkezett.
Előzmény: tommystar (497)
tommystar Creative Commons License 2002.02.25 0 0 497
Lécci nekem is forwardold a mailt. Én is a "második verziót" láttam januárban, és érdekelne a "régi".

Köszi

Előzmény: Ha (496)
Ha Creative Commons License 2002.02.25 0 0 496
Kedves ColinCrazy!

Inkább írok egy e-mail Bűn és bűnhődés ügyben, mert mindenképp lelőném a poént.
Ha

Előzmény: ColinCrazy (488)
medvemacs Creative Commons License 2002.02.25 0 0 495
Sziasztok, múlt héten láttam az Új Színházban a Mizantrópot. Ki látta még? Vélemény? :)
Ha Creative Commons License 2002.02.25 0 0 494
Köszönöm, hogy kutattál a válasz után.

Tudom, hogy nagyon szubjektív, hogy kinek mi jön ki a végén, de valahogy nagyon más volt a 2 befejezés. Egyik esetben sem voltam egyedül és mindkétszer a többieknek is az jött ki, ami nekem.
Most sajnos nincs időm, de ide fogok másolni egy kritikát a darabról, ami szerintem csak az első "véghez" passzintos.

Probálom nem lelőni a poént azoknak, akik még nem látták, de nagyon nehéz lsz.

Előzmény: ColinCrazy (488)
tommystar Creative Commons License 2002.02.24 0 0 493
Horváth Lajos Ottó
Előzmény: paulinamartinez (492)
paulinamartinez Creative Commons License 2002.02.24 0 0 492
és emlékszel még, ki volt l. zsolt helyett? érdekelne.
Előzmény: Awill (490)
Shalina Creative Commons License 2002.02.24 0 0 491
Muszáj jobbat keresni? Szerintem mindkettő jó volt.

Shal

Előzmény: Awill (490)
Awill Creative Commons License 2002.02.24 0 0 490
Igen, nagy alakítások vannak benne. Pedig én tavaly láttam, még László Zs. nélkül.
Szerinted ki a jobb benne, Kováts A. vagy Horváth L.?
Előzmény: Shalina (489)
Shalina Creative Commons License 2002.02.22 0 0 489
Amerikai Elektra a Tivoliban. Hű de jó volt!

Shal

ColinCrazy Creative Commons License 2002.02.22 0 0 488
Pár napja megkérdeztem Bozsó Pétertől (elárulom a nevét, ha már nem találgattatok) a honlapján, hogy mi a helyzet a darab végével kapcsolatban, amire később szóban azt válaszolta, hogy nem változott. Igaz, hogy a darab rövidebb lett pár perccel, ill. mondattal, de a végét és a mondanivaló lényegét nem érinti a változás.
Nincs kedved ellenőrizni és még egyszer megnézni? ;-) Bár ez a korábbi emlékeiden nem változtatna...
Előzmény: Ha (480)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.02.18 0 0 487
Szia Süni!
Örülök, hogy összefutottunk! :-)
Előzmény: hedge_hog (485)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.02.18 0 0 486
Ebben tökéletesen egyetértünk!
Márciusban is megnézem őket, majd terveim szerint áprilisban is! :-))
Előzmény: n0ri (484)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!