Keresés

Részletes keresés

Mol Szolnok Fun Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6264
Hi Kocsma Népe!

Nekem nem csak az fájt, hogy kikaptunk, hanem az hogy hogyan. 54 pontot dobni!? Tragégédia!!!! Vasvilla nem mert a gyűrűre nézni. Paja kapkodott, rosszul dobott. Rasid pedig csak szurkolt a kispadon. Unalmas, borzasztó hibákkal teletűzdelt mérkőzés volt. A meccs végén tudtam meg, hogy 33(!) eladott labda volt melynek közel 2/3-át az Olaj oldalán jegyzik. Nagyon rossz Zetétől kapott ki a siralmas Olajka.

Na de fel a fejjel! Kecskemétben szerdán nem játszik Madison, úgyhogy van esélyünk javítani...:)

Ja! Ahogy elnézem a végén még kiderül, hogy Sopronban győzni erény volt. Nem lehet biztos győzelmi esélyekkel odaindulni!!!

Sporttárs! Én mutattam neked az eredményjelzőt. Tiszta röhej volt: Albacom-Nyíregyháza (sic!)

Na csá! Hajrá Olaj! Mindörökké!

albamama! Csak nem te vagy a fórum moderátora? Mert ha nem akkor kímélj minket lécci lécci lécci!

Előzmény: Avass (6257)
Avass Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6263
Szia Rostas
Bármennyire is furcsa, én sem szeretem ezeket a hangokat, talán nem is jellemző rám, bár most talán én is ebbe a hibába estem. Ha elolvasod a légiósokról szóló véleményemet, azért nem annyira, egyáltalán nem arról van szó, hogy rögtön hazaküldeném Őket. Raskáról sem akartam rosszakat mondani, de annyi helyről, és ami egy kissé meglepett, többek közt a csapathoz igen közeli körökből is hallottam furcsa dolgokat, hogy önkéntelenül is nekikeseredtem. Voltak és vannak annak jelei, amik továbbra is táplálják bennem ezt az érzést. Mindenesetre én azt szeretném a legjobban, ha ezekkel az emberekkel (játékosok, edzők) fejeznénk be a bajnokságot.
De igazad van, ezért akasztottam egy kicsit össze a bajuszt OAzIs-el, meg kell Őt követnem, hiszen én is elkezdtem a negatív kampányomat, nem kellett volna, és ígérem ezentúl igyekszem higgadtabb maradni.

tiszta szívből: Hajrá OLAJ!!!

Előzmény: Törölt nick (6260)
Jay-X Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6262
Sziasztok!

Nos... a meccs elején parádéztak a srácok, állvahagytuk a Debrecent. Aztán 22-8 után valami történt... Tényleg nem lehet a bírókra fogni mindent hiszen a végjátékban még szándékost is fújtak a Kakasok ellen de amit a második negyedben műveltek az SZÉGYENLETES volt!!! Ennek ellenére nyerhettünk volna,kicsit hiányzott talán a rutin. Toro, Sola, Rudi előtt le a kalappal, a vállukon vitték a csapatot, buzdították a közönséget. Rafi sem volt rossz, Lee szerintem élete legnagyobb sapkáját kapta tőle... :) Kutasi gyenge, Bacsa Peti sajnos nagyon passzív, nem dob kosárra igaz nem is kap sok labdát. A centerduónk pedig egyenesen szörnyű volt, az elején még csak-csak szedtek pattanót, a végén viszont a pici Lee a sajátját is leszedhette...
Remélem Sopronban javítunk.

MTE!!!

Avass Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6261
Szia Isz-akos

"Szolnok - Kecskemét -2"

Én úgy tudom, hogy idegenben játszunk?! Vagy változott valami???

Előzmény: isz-akos (6252)
Isiah Thomas Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6259
Két meccs alapján nem lehet korrekt következtetéseket tenni, de ami eddig volt az szánalmas és ha nem változtatnak a hozzáállásukon akkor itt még a 8 közé kerülésért is gond lehet.

Dezsavüm (jaj hogy kell írni albamama) volt, a néhány évvel korábbi Rasid érából.
Rasid már akkor sem szeretett időt kérni.
Hát most ugyanaz.

Ja és Vaisvilla-t rég lecseréltem volna akár Cicára akár Szaszára.
Olyan helyzetekben nem dobta el a labdát, ahonnan már a 14 éves gyerekeknek is azt tanítják, hogy "suttty".

Avass Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6258
Megint egy kis korrekció. Szval e helyett:
"mindannyian ismerjük azt a frázist, hogy ha valaki jó játékos, akkor jó edző is lesz."
azt akartam írni, hogy nem biztos, hogy jó edző lesz egy jó játékosból.

bocsesz.

Előzmény: Avass (6257)
Avass Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6257
Hello Sporttárs, Rostas
Köszönöm a vígasztaló szavakat, nagyon meghatódtam. HÜP, HÜP... :-)
Valóban, elvoltam, és vagyok keseredve, ezért írtam azt amit írtam, a KKL ellenére. A Paks esetében kissé más a helyzet, tavaly óta nem felejtettek el kosarazni, az edző, aki a bajnokcsapatot rakta össze a játékosokból, nos Ő is Pakson dolgozik továbbra is (mint ahogy Te is írod), úgyhogy borítékloni lehetett a javulást.
Nálunk azonban egy kicsit más a helyzet. A meghatározó játékosaink (Paján kívül) mind elmentek, edzőstül (azért Miljkovics szakértelmét már tapasztalhattuk), a többi lutri. Hiszen Raskában csak bízhattunk, játékosként és emberként ismertük eddig csak meg, mindannyian ismerjük azt a frázist, hogy ha valaki jó játékos, akkor jó edző is lesz.
Szóval úgy néz ki, a lutriban a "NEM NYERT" szelvényt húztuk, csak annyit szeretnék, hogy legalább KÜZDJÜNK! Ha ez így történt volna pénteken is, a vereség ellenére sem temetném a csapatot.
Végezetül: A Rostas által említett edző-, vagy játékoscserének nem vagyok túlzottan nagy híve, egyrészt mindenkinek időt kell hagyni, másrészt nagyon kapkodás íze van a dolognak, harmadsorban pedig pl. egy edzőcsere esetében milyen szakmai munkát tud végezni egy, a bajnokság közepén odaültetett szakember? A szezon elején elmaradt csapatépítést, vagy erőnléti hiányosságokat már nem lehet pótolni.
Egy esetben lehet csak megoldás a szezon közbeni edzőcsere. Ha a játékosok és a tréner között annyira elmérgesedik a viszony, annyira nem tartják a másik felet tiszteletben, hogy az már a csapatmunka rovására megy.
Úgy néz ki, mindenképpen rosszul járunk. :-(
Előzmény: Törölt nick (6242)
be-st Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6256
Üdv!
Csak hogy kötözködjek:
báj, fáj, háj, máj, táj
éj, héj, kéj
Üdv
Pistike
Előzmény: albamama (6247)
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6255
Az eszem áll meg !!!

Lyól megondoltad mijen tzél vezérelt mikó ide gyötté? Könyörgöm menj innen. Add meg a számlaszámod, gyűjtést rendezünk majd neked itt a fórumon de TÉRDEN ÁLLVA ESEDEZEM NE íRJ IDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:(((((((((((((((((((((((((

Avass Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6254
Hagyd, csak Saabee, nem érdemes, nem fogja az adást a srác.
Előzmény: saabee (6248)
Olaj az Isten Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6253
Hello all!

Tegnap kb írtam 2 oldalnyi elemzést, de mivel gőzöm sincs hova tettem a lemezt, így megosztani sem tudom Veletek, úgyhogy nagyon úgy néz ki megússzátok a dolgot.

Nagyon elkeserített ez a pénteki vereség...

Hartyányi előtt le a kalappal. Ilyen korrekt bíráskodást nem is tudom mikor láttam Tőle utoljára. Tényleg rendben volt. A gyengén játszó ZTE teljesen megérdemelte a sikert, mi meg csak szenvedtünk,szégyellhetjük magunkat.

isz-akos Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6252
Szolnok - Kecskemét -2
ZTE - ASE +5
Sopron - Körmend +2
Szedeák - Falco +5
Vadkakasok - Kaposvár +10
Dombóvár - Albacomp -25
muybien Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6251
segítek hogy sűrűbb legyen a lista, én lennék a GM a következő álomcsapatoknál: Mákosguba, FS All Stars, Tirland KC

az összeállításokat nem árulom el, amúgy is mindenki megnézhei majd a másikét, persze nem az aktuális fordulóban hanem minden lezárt fordulót utólag... de a második csapatom tagjait könnyen ki lehet találni ha sikerült a rövidítést megfejteni... nincs ugyanis már túl sok olyan játékos (ill épp hogy van 10db) aki összefüggésbe hozható FS-sel...

Előzmény: saabee (6246)
muybien Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6250
nya, akkor kövi forduló:

Szolnok - Kecskemét +8
ZTE - ASE -7
Sopron - Körmend -3
Szedeák - Falco -12
Vadkakasok - Kaposvár +7
Dombóvár - Albacomp -12

Hajrá Alba

albamama Creative Commons License 2002.10.06 0 0 6249
valamelyikéhez
Előzmény: saabee (6248)
saabee Creative Commons License 2002.10.06 0 0 6248
Tisztelt albamama!

Egy kis útbaigazitás!Ha valami probléma van nyugodtan meg lehet kérdezni a bármely inex DK-MNK tagot.Minden bizonnyal szívesen elkalauzolja az itt felajánlott topicok valamely/jikéhez.

(Törzsasztal) Magyar Nyelvtan / Helyesírás Laja73 dzsodzso 48 2002.09.24 16:19
(Törzsasztal) Vérlázító helyesírási hibák a tévében vurugya confS 35 2002.07.31 21:34
(Törzsasztal) Helyesírási idegeskedésem... Konrad Konrad 243 2002.04.02 01:10
(Kultúra) Helyesírás Borbála mmmarci 3 2000.04.06 16:07
(Windows) Helyesirás-ellenőrző Office XP-hez? laja30 LordFinesse 3 2002.06.09 12:49
(Windows) Helyesírás-ellenőrzés — idegen nyelven? Pasztilla Pasztilla 2 2001.04.30 18:53
(Windows) Word 6.0 francia helyesírás ellenőrző VBalu Abszolút Nulla 1 2000.11.12 19:47
(Windows) Office 97 helyesiras Csabo ttime 16 1999.08.25 16:07
(Magyarulez) Japán helyesírás- magyarul Rorimack csengevagyok 23 2002.05.29 12:08
(Magyarulez) Helyesírási hibák import termékeken debreciner despil_hun 2 2002.05.18 18:58
(Magyarulez) Helyesírás... lógsz a szeren Rdee phls 61 2002.01.03 09:29
(Magyarulez) Dátumok helyesírása Laslow phls 8 2001.10.03 20:01
(Magyarulez) A helyesírásról -- elviekben Kis Ádám phls 7 2001.01.22 07:29

albamama Creative Commons License 2002.10.06 0 0 6247
Az -ály -ély végű szavakat ly-nal írjuk, kivétel a papagáj és a muszáj.
Tehát: tavaly, esély
Előzmény: saabee (6246)
saabee Creative Commons License 2002.10.06 0 0 6246
Hi!

Szépen gyűlnek az Álomcsapat hadvezérei,ill. a hozzájuk tartozó csapatnevek.Persze pár "nagy név" még hiányzik.Szerda délután "közzéteszem" az összefoglaló listát.

ASE-DVMSE

Igazi meglepetést okozott a csapat.A tavaly/ji lelkesedés ennyit jelent!Jó volt látni,hogy nagyon akartak a srácok,és egyáltalán nem mellesleg élvezték a játékot.Csak így tovább!

A teljesség igénye nélük:

Czigler Laci: 101% Megkockáztatom,hogy a Pakson töltött évei alatt most játszott a legjobban.Ment,hajtott,küzdött,akart.Úgy játszott,ahogy egy centernek kell! /Egy jelenet,egy támadólepattanóért vívott "ütközet" során,Lacika "az ÁLLAT" akkora lendülettel érkezett,hogy 3 d.vári pattant le róla :)) /

Érsek Pisti: VLADE válogatott formában játszott :) Rengeteg kiharcolt fault /nagyon naívak voltak a sporik :) /,bámulatos balhorgokat eresztett el.Fő részt vállalt abból,hogy skandálhattuk: "Csak szopatunk!"

Geri:Mint tavaly/j a döntőben...

Feribá:No problem

Siku:A debreceni teljesítményét feledtette

Az egyetlen negatívum druszámhoz fűzödik.Semmit nem mutatott :(( Írtozatosan be van sz@rva,lehet,hogy túl nagy falat számára a bajnokcsapatban szerepelni ?!Az is lehet,hogy csak idő kell neki,amíg beilleszkedik.Addig is türelem.

Hajrá ATOM!

Zegben kellene visszaszerezni az ország keleti csücskében hagyott pontokat.Ilyen játékkal van esély/j

muybien Creative Commons License 2002.10.06 0 0 6245
a 7 assist az valóban 7, de azért azt a két homályt nem kellettv volna dobnia... persze ttől függetlenül az egyik legjobb mentalitású játékosunk szerintem... egykét hónap(hét) és belezökken, aztán.... :)))
Előzmény: Törölt nick (6244)
muybien Creative Commons License 2002.10.06 0 0 6243
nekem kifejeztten tetszik hogy ennyi a csere, állandóan forog minden, legalább használjuk a játékosokat nem hiába vannak itt, és a nagy részük egész hatékony (tessék megnézni a percre eső IBM ill dobott pontokat...) ami bíztató Bencze Zé nem először mutatja meg hogy biztos pont, az 5ik percben jött be... Bojan volt valóban a legnagyobb tegnap, óriási játékintellingenciával...és hihetetlen akarattal, nagyon küzdött, nagyon pörgött, kb mint a "szolnoki idejében", de a zsákolások nekem is meglepőek voltak..
viszont szerintem az irényítóink és Halm Rolli nagyon gyenguszok voltak, Halmnak eccerűen seemi dobása nem jött be, a rá szerkesztett szituációk nem nagyon jöttek össze, az 1-esek meg eccerűen bénák voltak, Theisz Peti sok lasztit eladott, de legalább hajtott, valamiért ma nem mert ránézni a gyűrűre, Matust inkább hagyjuk... jah és Moseley Moseley Moseley... úgy dobott megont 23 pont pontot hogy alig lehetett észrevenni... (mivel alig volt pályán) nem volt egy felesleges mozdulata sem...

jó kis bajnokság lesz!

Előzmény: Törölt nick (6242)
G_e_r_y Creative Commons License 2002.10.06 0 0 6241
Hát ez sajnos elment...

Végre a tippverseny beindulása óta egy meccsre tippelt sporttárs, persze hogy nem jött be...

Ahogy a Baba fogalmazott, az fedte legjobban a valóságot, ezt a játékot centerek nélkül nem lehet játszani.

Lemaradtam a nemzetközi tippelésről., de azért annyit hozzáteszek:

Benetton-Scavolini +14

Legalább hárman eljátszogatunk...

Fera!

A nyolc sál leszállításra kerül Sopronba!

Remélem ez az elöbbi mondat felkeltette albamama érdeklődését...

Előzmény: kwest (6227)
Avass Creative Commons License 2002.10.06 0 0 6239
"ellenünk nem játszott Lee"
Máris javítom magam, a második egymás elleni meccsünkön, Debrecenben már játszott, éppen akkor épült fel sérüléséből (gondolom azért nem volt 100%-os).
Nem akarom már temetni a csapatot, így a második forduló után, de szerintem szoktassuk magunkat ahhoz a gondolathoz, hogy ez a bajnokság nem rólunk fog szólni. :-((
de azért:

Hajrá OLAJ!!!!!

Előzmény: Avass (6237)
Avass Creative Commons License 2002.10.06 0 0 6238
Na, hol marad a "Mi vagyunk a legnagyobbak" (csak húzlak, húzlak...) :-)))))))))))))
Előzmény: gyurma__ (6236)
Avass Creative Commons License 2002.10.06 0 0 6237
Szia Olaj1
Először erre (6227) válaszolnék, aztán a korábbira.
Stone játékában pontosan ezeket a betöréseket is láttam (meg a rengeteg labdalopást). Ezen a meccsen nagyon szükség volt rá, mert a többiek nem csináltak szinte semmit, és Kip ezeket a betöréseket rendre be is tudta fejezni, kivéve a legfontosabbat (közeli: 6/5). Az viszont tényleg gáz, hogy nem tudnak, vagy legalábbis pénteken nem találtak be kintről egyáltalán.
Paja a második félidőben valóban nem kapott annyi labdát, de nem is ment neki a dobás egyáltalán, le is kellett cserélni, részben ezért. Amikor elkezdett dühöngeni, akkor már Mérész Csabi ott ült a csere-széken, mert Paja egymás után rontotta el a középtávolikat és a trinyókat is.
Valóban próbáltuk eröltetni a centerjátékot, ami szerintem is hiba volt, de ha belegondolsz, a külső emberek sem villogtak, valahonnan meg csak el kell dobni azt a kib*** labdát, és akkor már inkább vigyük közelebb...

6209
A légiósokról már megírtam a véleményem, ezt egyenlőre tartom. Szerintem a legnagyobb baj a lélektelen játékkal volt, ha ezen nem változtatunk, akkor tényleg mindenki elporol bennünket.
Egyébként azt már a szezon előtt hallottam a csapat háza tájáról, hogy vegyük vissza az igényeket, mert nincs pénz. Ezt akkor nem hittem el, de most már kezdem...

"Itt látszik a komoly edzőmeccsek hiánya. Egy normális csapat ellen nem játszottunk, ahol felmérhették volna a légiósok tudását. Még a magyar középszert sem ütik meg."

Komoly edzőmeccsek hiánya? Játszottunk többek között a Debrecennel, aki azóta begyüjtötte a tavalyi első két helyezett skalpját (jó, ez a Körmend nem az a Körmend, ráadásul ellenünk nem játszott Lee, de ez már nem hiszem, hogy a szolnoki vezetők hibája).
Mászrészt játszottunk mi a Kaposvárral is, ráadásul a kaposvári felk. tornán (azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy ezen a tornán bizonyos Ritys Viasvilát választották meg a legjobb játékosnak).

Előzmény: olaj1 (6228)
gyurma__ Creative Commons License 2002.10.06 0 0 6236
Nem szallhatunk el magunktol főleg annak tudataban , hogy Madison nelkuli kecskemetnel csak 1 negyedben voltunk "igazan" jobbak. Az igazi ertekmero szamunkra a kovetkezo meccs, mert Debrecenbe latogatunk.
Hajrá Kaposvar
Előzmény: Törölt nick (6216)
isz-akos Creative Commons License 2002.10.06 0 0 6235

Kosárlabda. EnterNet-Internet Liga, férfibajnokság, A-csoport

Folytatódik a ZTE-csoda

VARGA CSABA

NS, 2002-10-05

Azt senki nem tudta megjósolni, hogy mi lesz a rangadó vége, a szolnoki szurkolók azonban felállva ünnepelték kedvenceiket a meccs előtt. Optimizmusuk az első percben még nem tűnt alaptalannak, ugyanis sokkal jobban kezdte a találkozót a Szolnok. Különösen a két center, Orosz és Trepák állt jól a lábán, a duó jól fogta a félelmetes hírű McClendon, Cseranics kettőst. Lazics edző azonban kapcsolt, látva tanítványai gyermeteg hibáit, azonnal időt kért, és rendezte a sorokat.
Csapata Nisavics és Cseranics találataival kezdte meg a felzárkózást, és 10–3 után hamar 10–9 lett az állás. Igaz, ekkor még Pavlovicsnak is jól ment, a bedobó triplájával és Trepák duplájával ismét távolodott a házigazda. A folytatásban azonban a technika (pontosabban annak ördöge…) jutott főszerephez. Történt ugyanis, hogy az első negyed utolsó előtti percében, 17–17-es állásnál diszkrét félhomályba borult a csarnok. Áramkimaradás miatt csaknem 25 percet állt a játék, addig a közönség egy része az Albacompot kezdte el szidni, mivel az eredményjelző táblán megjelent a fehérvári csapat neve. A pauza után Stone vezérletével tartotta előnyét a Szolnok, de ez korántsem tűnt megnyugtatónak az abban az időben Cseranics-centrikus vendégekkel szemben. Az utóbbira Bencze Tamás cáfolt rá, aki pillanatok alatt két hárompontost szórt be a szolnokiak kosarába, és ezzel átvették a vezetést a kék-fehérek – és innen nem is engedték ki a kezükből. Visszatérve az első húsz percre, jellemző a felek kapkodására, hogy 21 labdát adtak el, ebből a Mol eggyel többet, mint vetélytársa.
A fordulás után a térdsérüléssel bajlódó Vilcinskas is beszállt, a válogatott Kámán pedig első kosarát érte el a mecscsen, pedig ekkor már 21 percet töltött a pályán. A piros-feketék loholtak ellenfelük nyomában, de az egyenlítést nem tudták kicsikarni, mert az időközben felpörgő Kámán vezérletével 3-4 ponttal rendre a ZTE vezetett. A harmadik negyed végén a csapatok egycenteres játékra tértek át, a magas emberek közül Trepák, illetve McClendon maradt a pályán, ez is inkább a vendégeknek feküdt. A záró játékrészben hiába biztatta tombolva csapatát a hazai publikum, továbbra is hadilábon álltak a pontokkal Pavlovicsék. Teljesítményükre jellemző, hogy öt perc alatt mindössze három pontot értek el. Igaz, a zalaegerszegiek sem remekeltek, hiszen ők is csak öt pontra voltak képesek, ám ettől függetlenül tartották néhány pontos előnyüket. Az utolsó három perc 52–54-ről indult, a hazaiaknak nem kevesebb, mint négy labdájuk is volt az egyenlítéshez, ám ordító hibákat követtek el, így vetélytársuk büntetődobásokkal és Cseranics jó centerjátékával kiharcolta a győzelmet.

Mestermérleg
Rasid Abeljanov: – Hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Sajnos ezen a találkozón hiába védekeztünk jól, nagyon rossz százalékkal dobtunk. Semmi nincs elveszve, megyünk tovább, ígérjük, szerdán javítani fogunk.
Nikola Lazics: – Vérbeli rangadót játszottunk, amelyen jó védekezésünknek köszönhetjük a sikerünket. Tudtuk, hogy nehéz lesz nyerni Szolnokon, de a csapatunknak sikerült.

Falco KC-Szombathely–Soproni Ászok KC
103–98
(31–23, 14–23, 27–23, 31–29)
Szombathely, 1200 néző. V: dr. Valovics, Bognár
FALCO: KÁLMÁN (20/6), ALEXE (20/3), Pankár (9/3), HEINLE (23), EAKER (18). Cs: Dénes (7/3), Sallay (–), Borszéki (6), Gráczer (–). Edző: Zsoldos András
ÁSZOK: CSIRKE (24/18), HORVÁTH Á. (19/9), Parker (15), GLISOVICS (27/3), Kovacsevics (4). Cs: Sajni (2), Bogdán (2), Jávorszki (5/3). Edző: Kmézics Zorán
Az eredmény alakulása. 7. p.: 19–21. 18. p.: 37–44. 28. p.: 63–65. 38. p.: 89–86
Kipontozódott: Horváth Á. (38. p.), Heinle (40. p.)

A Falco kezdett jobban, s rövid idő alatt hétpontos előnyt épített fel. A soproniak azonban nem hagyták magukat, és főként triplákkal operálva ragadtak a hazaiakra, sőt, látva, hogy a vasi gárda nincs csúcsformában, Csirke és Horváth vezérletével az első félidőt egypontos előnynyel zárták. A szünet után óriási adok-kapok kezdődött, felváltva estek a kosarak, így nem meglepő, hogy a 35. percben még teljesen együtt volt a két gárda. A hajrá aztán Csirke trojkazuhataga ellenére a vasiaknak sikerült jobban.

Mestermérleg
Zsoldos András: – Jól játszó soproni együttest sikerült legyőznünk úgy, hogy a második félidőben ritmust tudtunk váltani. Egy ilyen meccs jobban összehozhatja a csapatot, mintha harminc ponttal nyerünk.
Kmézics Zorán: – Kilencvennyolc pontot dobtunk, és mégsem győztünk. A sok fault miatt a végén óvatosan kellett játszanunk. Sajnálom, hogy nem tudtunk örömet szerezni a bennünket elkísérő lelkes szurkolóinknak.

Kaposvári Klíma-Vill KK–Univer KSE
111–85
(30–23, 24–24, 30–16, 27–22)
Kaposvár, 1300 néző. V: Váradi, Faidt
KAPOSVÁR: SIMON B. (9), DZUNICS (14), JACKSON (33/6), DE GRAY (17), IVKOVICS (16). Cs: Szőke (8/3), Filipovics (2), Fülöp (6), Varga (4), Ágfalvi (2). Edző: Goran Miljkovics
KECSKEMÉT: TAKÁCS A. (13/3), McDaniel (13/6), Mérész T. (6/6), Tanács (9), RADENKOVICS (20). Cs: Bovánovics (5/3), Munteán (1), Hajdu (5/3), HORVÁTH CS. (13), Magyar (–). Edző: Molnár Csaba
Az eredmény alakulása. 6. p.: 11–11. 14. p.: 36–35. 18. p.: 51–41. 25. p.: 68–53. 28. p.: 77–57. 35. p.: 96–71. 37. p.: 100–76
Kipontozódott: De Gray (39. p.), Filipovics (40. p.)
A hazai bajnoki nyitányon már teljes volt a kaposvári alakulat, lévén, Ivkovics letöltötte egymeccses büntetését. A vendégeknél ugyanakkor Madison hiányzott, könnyen lehet, hogy műteni kell a lábát. A 7. perctől fokozatosan javult a házigazda, amelyben De Gray és Jackson vitte a prímet. A szünet után Dzunics adott lendületet csapatának, Jackson pedig kétszer is szépségdíjas kosarával ragadtatta tapsra a nézőket.

Mestermérleg
Goran Miljkovics: – Az első két negyedben döcögős volt a védekezésünk, ám később feljavultunk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű feltörni a vendégek védelmét, de javuló játékunkkal ez végül is sikerült.
Molnár Csaba: – Tanulni jöttünk Kaposvárra. Az első félidőben még tudtuk tartani magunkat, ám később már nem. Ma ennyire futotta tőlünk, otthon majd megpróbálunk visszavágni.

Tudósított: Görbicz Szabolcs (Szombathely),
Jutasi Róbert (Kaposvár)

Saját s csapata érdekében egy hónapra kivonja a forgalomból az Atomerőmű SE Terrence Davist. A meglehetősen szokatlan döntés hátterében az áll, hogy az amerikai hátvéd nem pihent eleget az augusztus eleji térdműtétjét követően. Davis nincs tökéletes állapotban, márpedig a paksiaknak égető szükségük van és főként lesz a százszázalékos légiósra. "Terrence térdén artroszkópos műtétet hajtottak végre, ami után heteket kellett volna pihennie – mondta Tóth János szakosztályelnök. – Talán túl későn történt a beavatkozás, talán a kelleténél gyorsabban igyekezett visszanyerni a formáját, mindenesetre tény, vigyázni kell a lábára. Éppen ezért úgy döntöttünk, egy hónapos szerződést kötünk Ronnie McMahannel, aki pontosan azon a poszton szerepel, mint Davis. Jövő kedden a kijevi kupameccsen még Davis szerepel, aztán a terveink szerint szerdán befut az újonc, aki szombaton Zalaegerszegen mutatkozik be. Davis nem megy haza az Egyesült Államokba, edzeni is fog, de csak visszafogottan. Az elkövetkezendő hetekben a rehabilitáció lesz a legfontosabb számára.”
Hogy aztán Davis visszatértével – a tolnaiak elképzelése szerint az Albacomp ellen szerepelne ismét – mi lesz McMahan sorsa? Tóth szerint, ha nagyon jól teljesít, marad, mint ahogy az sem elképzelhetetlen, hogy újabb külföldi játékost igazol az Atomerőmű.

EnterNet-Internet Liga, férfibajnokság, A-csoport – Bukva tarthatatlan volt

Ismét csíptek a Vadkakasok

NS, 2002-10-06

Marc-Körmend–Debreceni Vadkakasok
68–70
(23–11, 13–24, 10–15, 22–20)
Körmend, 2000 néző. V: Harsányi, Forrai
KÖRMEND: TOROMAN (14/9), SOLA (23/12), TRUMMER (23/18), Mujanovics (2), Grebenár (1). Cs: Keresztes (2), Kutasi (3/3), Bacsa (–). Edző: Zsebe Ferenc
DEBRECEN: Fodor M. (–), LEE (19/9), Green (15/3), Gémes (–), BUKVA (21). Cs: Boldizsár (2), Tóth G. (–), ÁDÁM (13/6), Lakatos P. (–). Edző: Ráthonyi Tamás
Az eredmény alakulása. 4. p.: 7–6. 8. p.: 19–8. 12. p.: 23–17. 17. p.: 31–31. 25. p.: 40–41. 28. p.: 43–50. 33. p.: 53–54. 37. p.: 61–66

Görbicz Szabolcs

Mint hal a vízben, Szejo Bukva (a labdával) úgy élt a körmendi védôk szorításában (Fotó: Unger Tamás)
Felfokozott várakozás előzte meg Körmenden a bajnokverő Vadkakasok vendégszereplését. A szurkolók kiváncsiságát alaposan felspannolta az a tény, hogy a Rába-parti alakulatban ezen az összecsapáson készült bemutatkozni a súlyos arcsérülést szenvedett Chris Clay helyére szerződtetett kanadai-horvát állampolgárságú Andy Sola. No és az sem volt mellékes, hogy a vasi kosárlabdabarátok az Atomerőmű elleni nyár eleji bajnoki finálé óta nem láthatták tétmérkőzésen kedvenceiket.
A derbi első percei aztán rendesen alulmúltak minden előzetes várakozást. Rengeteg elhibázott dobáskísérletet láthattak a nézők, Lee például még a gyűrűt sem találta el a hárompontos vonalon túlról. Aztán mintegy varázsütésre belőtték magukat a körmendi nehéztűzérek, és elképesztő triplazáport zúdítottak a vendégekre: Sola, Trummer és Toroman testvériesen megosztozva 2-2 trojkát süllyesztett el az ellenfél gyűrűjében, és máris több mint tíz ponttal – 22–8-ra – megléptek a piros-feketék. A második etap elején Lee úgy gondolta, hogy korrigálja korábbi bakijait, és zsinórban hintett tizenegy pontot, amivel fel is hozta csapatát (25–21). A folytatásban Bukva is elkapta a fonalat, és 12. pontjával fordított a Debrecen (28–29). A félidő hajrájában aztán ismét célba talált két körmendi tripla, így a hazaiak vonulhattak minimális előnnyel a szünetre.
A harmadik negyed jó háromperces vasi kosárcsenddel kezdődött, ám ekkor még nem tudtak ellépni a szintén sokat hibázó vendégek. A folytatásban viszont főként Ádámnak köszönhetően hétpontos előnyt építettek fel a hajdúságiak. Az üldözőversenybe kezdő Zsebe-alakulat a 35. percben érte utol ellenfelét, ekkor 56–56-ot mutatott az eredményjelző. Ám a végjátékban újfent Bukva és Ádám bizonyultak tarthatatlannak, és vezérletükkel nyertek az ezen a napon Fortunát is maguk mellé állító debreceniek.

Mestermérleg

Zsebe Ferenc: – A centereink harmatgyenge játéka miatt veszítettünk.
Ráthonyi Tamás: – Nehezen találtunk rá a védekezésünkre, és ma gyengébb dobóformát is mutattunk, ennek ellenére Körmenden győzni nagyon nagy dolog.

EnterNet-Internet Liga, férfibajnokság, A-csoport – meglehetősen könnyen győzött az Albacomp

Atomerőmű: harminc perc parádé

NS, 2002-10-06

Atomerőmű SE–Dombóvári VMSE
103–72
(31–18, 27–12, 27–16, 18–26)
Paks, 1200 néző. V: Bodnár, Hegedűs
ATOMERÔMŰ: Mészáros Z. (–), FODOR G. (22/3), DAVIS (15), SITKU (26), Czigler (20). Cs: ÉRSEK (17/3), Lőrincz (1), Pojbics (–), Rajkó (2). Edző: Fodor Péter
DOMBÓVÁR: Puskás (6), SPIVEY (22/6), Halimics (9/3), Csaplár-Nagy A. (11), Eaton (9). Cs: Vavra A. (4), Bódi (2), Panta (7/3), Krasznai (2), Balogh L. (–). Edző: Déri Csaba
Az eredmény alakulása. 3. p.: 12–3. 8. p.: 25–13. 13. p.: 38–18. 16. p.: 47–23. 25. p.: 64–33. 29. p.: 78–42. 32. p.: 87–53. 38. p.: 95–67
Kipontozódott: Fodor G. (40. p.)

Az első támadást a vendég dombóváriak vezették, s ebből Puskás ért el találatot. Czigler erre rögtön válaszolni tudott, s ettől kezdve be is indult a pontgyártás. Az idény két "zakója” nem viselte meg Fodor Péter legénységét, láthatóan felszabadultan, jól játszott a bajnokcsapat. A dombóváriak átalakított csapata viszont igen enervált teljesítményt nyújtott, a korábban oly ponterős Spivey, Halimics duóból az utóbbi szinte semmi veszélyt nem jelentett a paksi kosárra. Nem változott lényegesen a képlet a továbbiakban sem, a hazaiak látványos, pontos kosárlabdát játszottak, a Dombóvár pedig csak kínlódott. A harmincpontos különbség már a félidő után kialakult. Míg a paksiaknál többen is tíz pont fölé jutottak, addig a vendégeknél egyedül Spivey jelentette az egyszemélyes támadójátékot.

Mestermérleg

Fodor Péter: – Öröm számomra, hogy visszatértünk az eredményes, pontos és közönségszórakoztató játékhoz. Reményeink szerint így is folytatjuk.
Déri Csaba: – Komoly leckét kaptunk a Pakstól. Csak időnként tudtunk valós teljesítményünknek megfelelőt nyújtani. Dolgozunk tovább, igyekszünk összerakni a játékunkat.

Albacomp–Sole-Szedeák
101–76
(29–24, 27–17, 22–11, 23–24)
Székesfehérvár, 2000 néző. V: dr. Vígh, Cziffra
ALBACOMP: Boros (6), MOSELEY (23/12), HART (17), Góbi (2), LAPOV (21/3). Cs: Halm (9), BENCZE Z. (19), Theisz (3), Matus (1), Nunez (–). Edző: Sterbenz László

SZEDEÁK: Mulics (11/3), Deák (5/3), Nyilas (9/3), Kecskés (5/3), SCSEKICS (17). Cs: KISS ZS. (11), Molnár (2), Drahos (10), Pávlicz (6), Kukla (–). Edző: Földi Sándor
Az eredmény alakulása. 5. p.: 14–13. 15. p.: 40–30. 25. p.: 67–46. 35. p.: 85–61

Moseley tripláival húzott el az Albacomp (Fotó: Meggyesi Bálint)
A hazaiak mindenekelőttt a Szedeák hárompontosainak megakadályozására készültek, az eredmény: másfél perc alatt három triplát dobtak a Tisza-partiak. Moseley, a házigazda amerikai hátvédje igyekezett törleszteni, és ő is bevágott három trojkát.
Ekkor még viszonylag szoros volt a küzdelem (talán kicsit meglepő is, hogy tíz perc elteltével mindössze öt pont volt a vendéglátó előnye), a második felvonásban azután a fehérváriak elkezdtek játszani, és szebbnél szebb megoldásokkal szórakoztatták a közönséget.
A fordulás után sem változott nagyot a játék képe, a székesfehérváriak továbbra is jól és eredményesen játszottak. Földi Sándor továbbra is két külföldivel szereplő együttese ekkor már nem tudta tartani a lépést. A záró negyedben minden hazai játékos a pályára került, de így sem esett a színvonal, és fölényes Albacomp-siker született.

Mestermérleg

Sterbenz László: – Tavaly ilyenkor megálltunk kilencvenkilenc pontnál, most tovább hajtottunk. Remélem, nem csak ebben fejlődtünk.
Földi Sándor: – Az Albacomp erősebb mint tavaly, határozottabb, jó csapatjátékot produkál. Túl nagy falat volt a számunkra.

Tudósított: Medgyesy Ferenc (Paks),
Fazekas Ervin (Székesfehérvár)

Az állás
1. Kaposvár 2 2 – 198–162 1.000
2. Albacomp 2 2 – 184–155 1.000
3. ZTE 2 2 – 141–131 1.000
4. Debrecen 2 2 – 157–148 1.000
5. Atomerômű 2 1 1 183–159 0.750
6. Körmend 2 1 1 167–166 .750
7. Szolnok 2 1 1 135–134 .750
8. Falco 2 1 1 180–180 .750
9. Soproni Ászok 2 – 2 173–184 .500
10. Kecskemét 2 – 2 164–194 .500
11. Dombóvár 2 – 2 168–202 .500
12. Szedeák 2 – 2 153–188 .500

isz-akos Creative Commons License 2002.10.05 0 0 6234
Nocsak a Debrecen lesz az egyik meglepetés csapat?
Megverték a bajnokot és idegenbena Körmendet ez nem gyenge...
progress Creative Commons License 2002.10.05 0 0 6233
Kaposvár - Kecskemét:
A meccsről nem írnék, mert igazából tényleg nagy következtetéseket nem szabad levonni belőle.
A bemelegítés közben viszont jót mosolyogtam, mert én az Ivkovicsot vagy Filipovicso korábban évente egyszer láttam zsákolni. Hát nem szokták ilyen szempontból széjjel tépni magukat :). Most viszont vagy 4-5-öt fejenként. Egyszerűen az amcsik mellett jobban kell hajtaniuk. Ez mindenesetre jó lesz.

Továbbra is az a véleményem, hogy a heti egy meccs rettentően kevés. Ezzel nem jutunk előrébb.

kwest Creative Commons License 2002.10.05 0 0 6232
Kikaptunk, megérdemeltük, harcolunk tovább
Körmend-Debrecen 68:70

Úgy látszik, az első negyed hagyományosan jó lesz, ami ott történt, arra csak az "alázás" a megfelelő jelző. Ami ült az ült, és ami a legfontosabb, a centerben jóval erősebb vendégeknek nem volt támadólepattanójuk. A csapat úgy mozgott, ahogy szerintem senki sem várta volna tőlük. Denis hozta a dombóvári formát, Grebi szabta a pattanókat, Sola eldolgozgatott becsülettel. Tizenkét pont volt az előny, és szerintem egy taktikai hiba is nagy szerepet játszott abban, hogy ez másfél perc alatt elolvadt. Denis nagyon jól védekezett Lee-n, de a második negyed elején Rudi állt oda, ami szerintem rossz húzás volt, mert a golyó három hármassal kezdte ezt a negyedet. Innentől sajnos folyamatosan bajban voltunk, Grebi nagyjából a nullára küldte le magát, a nagyon jól teljesítő Sola hosszú pihentetése talán indokolatlan volt (három hiba az csak három), Denisnek is sokat kellett ülnie, bár ami azt illeti volt egy nagyon szürke időszaka. Valahol bele kell csempésznem a játékvezetést, ami (főleg) a harmadik negyedben minősíthetetlen és egy kicsit egyoldalú volt (itt jegyzem meg, hogy a hajrában három nevetséges ítélet volt, ami a mi javunkra szolgált). A Kakasok végig gyengén játszottak a tőlük elvárhatóhoz képest, viszont a szerencse maximálisan kisegítette őket. Ez viszont csak akkor lenne döntő tényező, ha nem hagytunk volna ki legalább négy-ött ziccert. A végjátékkal már inkább nem foglalkozom, történt, ami történt, ez a vége.

A csapat küzdött, az elején éppen ott fogtuk a Debrecent, ahol elvileg gyengébbek vagyunk, a lelkesedés biztató, helyenként a játék is. Az viszont, elszomorító hogy (saját észleleteim szerint) mintegy öt pontot dobtak a centerek összesen.
Még egy érdekes dolog, ami a meccs kapcsán felvetődhet: Andy Sola. Tulajdonképpen vészmegoldás volt, de annál sokkal többet teljesített. Számomra egy kissé furcsa a mozgása, de megcsinálta azt, amit kellett (sőt, annál jóval többet), és a lelkesedése nálam az első meccs után körmendivé avatta. A 23 pont magáért beszél, én meg most már csendben maradok.

borost Creative Commons License 2002.10.05 0 0 6230
És a többi?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!