az Álomcsapatba mindenképpen a szájton lévő adatok számítanak bele. Elvileg a statisztika hivatalos, mivel a helyi klub felelőssége hogy az egyezzen is a jegyzőkönyvvel. Ugyanis ami a jegyzőkönyben van az számít. Okos újságíró (mint pl egyes kommentátorok is elkérik/megkapják a statot és már esetleg félidőben is csemegéznek belőle...:)))) nem fogja tán a jegyzőkönyvet össszesíteni hanem kiírja a statból vagy jelen esetben valszeg saját könyvelést végez... na ilyenkor előfodulhat hogy amit ő úgy látott hogy X dobta valóságban Y volt... szerintem pár nap alatt a "nagyon elfoglalt" ligának is feltűnik majd a hiba és helyesbít... jegyzőkönyv a lényeg...
Az edzőcseréhez én sem tudok túl sokat hozzáfűzni,de azért egy-két dolog:
1.Korábban is terjengett a hír,miszerint (elsősorban a magyar) játékosok fúrják Rasidot ; akkor a felkészülési meccseken miért játszottunk sokkal jobban a bajnokikon mutatottnál ? Ha tényleg fúrtak,nem hiszem,hogy a bajnoki rajttal egyidőben kezdték...
2.Rasidnak nem lehet az a magyarázata,hogy külön - külön stílusban kosarazik a három légiós,hiszen mindhármukat az ő kívánságára igazolta le a vezetés.
3.Véleményem szerint a türelemre sem lehet panasza : eltelt három hónap,de elképzelésnek a jelét sem látjuk a csapat játékában és meccsről meccsre olyannak tűnik az egész,mintha a játékosaink akkor látnák először egymást...Emiatt kár csapatmunkáról akár szót is ejteni.Egyszerűen nem lehet a végtelenségig várni,mert ha elbukunk még 2-3 hazai rangadót onnantól kezdve nincs lehetőség a javításra.Ami az edző személyét illeti,szvsz kizárt dolog,hogy Pór Peti maradjon hosszútávon.De valami azt súgja,hogy Rezák sem lesz...!
Ja még valami.
A mai sportlapot böngészve megütötte a szememet Sterbencz maestro nyilatkozata...
Olvasta a fehérvári ikerpáros indexes irományait(tippek),vagy Fehérváron mindenki humortablettákat szedeget?
Ja és tényleg az utolsó:
Ha Szolnokon Rezus Bá" lesz a trénör,akkor készülhettek a B-csoportra...
Edzéseken gyakoriak lesznek a dohány és büfészünetek...De nektek asszem ezt nem kell bemutatni.
Először is gratula a ZTE-nek,infóim szerint megérdemelten nyertek...igen,nem voltam ott.
Szoros meccs volt,de végül is a hazai pálya döntött(nem rossz értelemben mondom)
A teljesítményeket lehet itt is-ott is olvasni,így ezt elhagynám(meg nem is láttam ugye)
Inkább általánosságban értékelnék az eddigiek alapján.
-Zacsi: csak a Vasút elleni hazait láttam,talán még lábadozik a térdműtét meg a kézműtét után...rossznyelvek szerint meg nem csak az van...
-Bácsi: ő is még lábadozik(remélem,mert ha így lábadozik remélem szuper lesz hamarosan),bár állítólag pihizni kellene neki.
-Gery: a kellemetlen sérülése nem is nagyon vetette vissza,úgy fest Ő ott folytatja,ahol nyárelőn abbahagyta.
-Sitku Béci: itt valami problem van.A Vasút elleni hazait leszámítva,nem az igazi...Védekezésben szorgosan gyűjtögeti a faultokat,és az eredményességgel is gond van...mondjuk azért Ő általában hozni szokta a 20 pont körülit...
-Czigler Lacika: a kellemes meglepetés.Küzd-hajt-harcol-dolgozik!Remélem még kitart egy darabig ez a forma...
-Pojbics:eddig még nem győzte meg a helyieket,arról hogy valóban rá lenne szükségünk.Talán még idő kell neki...
-Rajkó: hát nem tudom.Ő is kilóg a csapatból,remélem képes a megújulásra...
-Lőrincz Viktor: a jövő.Fejlődése remélem töretlen lesz...van még mit tanulni,de egyértelműen mocorog benne valami...
-Érsek Sztivi: úgy fest,hogy Őt korán temettük...idén még lehet egy jó éve.amit a Dombesz ellen produkált az nemsemmi kategória volt...azért bízom benne,hogy a gyengébb képességű csapatok (van ilyen?) ellen lesznek hasonló periódusai.
-Vaido: hát Őt megint csak nem tudom.Nagy luxus egy légióst(most már 2-t)a padon ültetni...fölötte is eljárt az idő,remélem ránkcáfol.
-Luki: róla már néhány szólam erejéig Feribá és újdonsült kecskeméti kollégánk szólt és mindent elmondott.
-Soma: egyszerűen kiszorult.
+1
-Ronnie Mekcsiken" Mcmahan: állítólag tegnap hihetetlen nagy alibit produkált...a szemtanúk megszavazták neki a retúrt a Malév járatra. van még egy hónapja...
Erről ennyit.
Kedden lesz egy vízválasztó meccs.Azzal a Himki Moszkvával játszunk,akiket odavissza ütöttünk tavaly...most majd kiderül,hol is tartunk...
mindenesetre a rajt csapnivalóra sikeredett...bár.
Bár nemzetköziben két sokkal jobb csapattól kaptunk ki,itthon meg két rangadót buktunk el,idegenben és nem nagy különbséggel...
Vagyis talán nem olyan vészes a helyzet,meg aztán tavaly ehhez nem nagyon szoktunk hozzá...
Megváltoztak a viszonyok,nem mondanám,hogy gyengébbek lettünk,inkább a többiek erősödtek meg kellőképpen...
Lesznek még itt szép körbeverések,a Zte meg a Kakasos banda is kipukkad majd...
Hello!
Rasid egy isnerősnek a napokban mesélte(nem az elküldése után), hogy a magyar játékosok nem akarnak edzeni, csak a légiosok igénylika fizikai edzést. Pár éve ugyanez volt akkor is a magyarok kezdték ki, ezért nem jó edző, mert semmi tekintélye. Ő mondta azt is, hogy az egyik fiatal magyar játékos (nevet is mondott, de nem akarom leírni, mert a következő meccsen kapna hideget-meleget)a legbomlasztobb. Rasid szerint Rezák nem hiába lett tanár az egyik iskolában Szolnokon, valószínű ő lesz az edző (én csak remélem hogy nem ).
Sziasztok kocsmások!
Tegnap nem volt lelki erőm írni, miután 3ponttal kikaptunk Szegeden. Előszöt is gratula a Szegednek! Másodszor pedig annak ellenére hogy nem láttam a meccset, szégyenletes egy teljesítmény egy ilyen állományú csapattól!És az se lehet igaz hogy mindenki ellenünk támad fel poraiból az előző évek tapasztalatai alapján. Az gondoltam hogy végra lesz egy simább meccsünk, erre aztán jól beégtünk.Talán erőink elegek lesznek a 6-8. helyre.Hát röviden ennyit. De az biztos hogy a játékosok nem fogják ennyivel megúszni szurkolói részről!
Azért továbbra is: HAJRÁ FALCO!!!!! Még a szarban is!
Rasid Abeljanov, a Szolnok férficsapatának vezetőedzője a szerdai Kecskemét elleni találkozót követően azt nyilatkozta a Nemzeti Sportnak, hogy igyekszik kilábalni csapatával a gödörből. Nos, erre már nem lesz ideje, ugyanis a szakembert szombaton leváltották vezetőedzői posztjáról. Nyerges Zsolt, a szolnoki csapatot működtető gazdasági társaság első embere a következőket nyilatkozta a rekordgyorsaságú edzőváltásról.
"Azt gondolom, hogy még időben léptünk, megelőzve a nagyobb bajt – így a sportvezető. – Az előkészületi és a bajnoki találkozók láttán az a véleményünk, hogy Abeljanov nem tudta összerakni a csapatunkat. A gyenge teljesítmény láttán elégedetlenek a tulajdonosok, a szponzorok és nem utolsósorban a lelkes szukolóink. Különösen a támadójátékunk halovány, félő, hogy nem tudjuk teljesíteni az elvárásokat, ami egyértelműen a legjobb négy közé jutás a bajnokságban. Ezért döntöttünk Abeljanov leváltása mellett, ami közös megegyezéssel történt, az edzőnek az utánpótlásnál szánunk feladatot a jövőben. Helyette Pór Péter az eddig pályaedző veszi át az együttest, az ő feladata lesz, hogy a fiúkat felkészítse a további találkozókra, de az sem elképzelhetetlen, hogy új trénert hozunk.”
A Szolnokot mindössze három bajnokin irányító Rasid Abeljanov érthetően bosszúsan vette tudomásul a leváltását. "Sajnos a beígért türelem nagyon hamar elfogyott, jelzem, csupán három forduló telt el bajnokságból – mondta a mester. – Közben három légióst kellett beépítenem a csapatba, akik három különböző irányzatatot képviselnek. Ráadásul Vilcinskas, a litván center az egyik felkészülési találkozón megsérült, csak most kezd magára találni. Tudomásul veszem a döntést, de nagyon sajnálom, hogy nem végezhetem tovább az elkezdett munkát. Úgy tűnik, potyára dolgoztam több mint három hónapig.”
Remélem lesz új edzőnk, mert Pór Peti nem a legjobb megoldás.
Jajj de fantasztikus meccs volt a mai!!!Teljesen megérdemelten,végig vezetve vertük meg a Paksot!Szerintem is mindenki jó volt,de külön kiemelném Nisavicsot és Kámit.Kámán produkált egy fantasztikus 5-6 percet,itt mentünk el végleg a Pakstól.Volt még,hogy feljöttek 3 pontra,de érezni lehetett,hogy ma ilyen közönség előtt nem kapunk ki.
JÖVŐ HÉTEN MINDENKI KÖRMENDRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Újra közel telt ház, jó hangulat várta csapatokat. A Paksban mindenki játékra jelentkezett, a Davis-McMahan-Jurgilas trió is. A ZTE-nél Ceranic sérülten is vállalta a játékot, viszont Mészáros Richárd nem vetkőzhetett le melegítéshez.
Jól kezdett a ZTE 14-5-re is elhúztunk, majd a félidőig fej-fej mellett haladt a két csapat, a nézőket Szabó IV. minősíthetetlenül rossz itéletei dühítették. A második félidő is szorosan alakult, de végig vezetve megérdemelten nyert a ZTE.
Egyéni értékelés:
Nisavic: újra kiváló karmester volt, 40 percen át végig robotolt, mindig tudta mikor kell lassítani, mikor kell rohanni. 20 ponttal zárt. Remek irányító!
Bencze: Támadásban követett el hibákat, de védekezésben remekelt, törte-zúzta magát, és fontos labdákat szerzett.
Kámán: 25 percen át aludt, észre sem lehetett venni. De ami utána következett: először a 3-as vonal mögött 2 méterről emberrel dobott triplát, majd újabb kettőt, betört, lepattanózott, egyszóval nyerőember lett. Továbbra is válogatott forma.
McClendon: Támadásban most nem vollogott annyit, lepattanói megint megvoltak, s teljesen kikapcsolta a 2 pontig jutó Sitkut.
Ceranic: Sérülése ellenére, jól játszott, szükség is volt rá Czigler ellen. Neki is hatalmas szíve van.
Gáspár és Csaplár-Nagy nem sokat tett hozzá a meccshez.
A vendégeknél Czigler ponterősen jól játszott, Davisnek, Fodornak, Mészárosnak csak megvillanásai voltak, McMahan hatalmas alibit nyújtott.
Jó szinvonalú és iramú mérkőzés után újra joggal szólt a "Kék az Isten!".
Jövő héten Körmendre látogatunk, nagyon nehéz lesz, de bízom benne, hogy sikerül úgy kezdeni hogy elbuktatjuk a tavalyi Final Fourt...
én ezt tudtam, de az a negatív kampány ami a médiában megy a szurkolók(nem nézők)ellen sokakat megrémisztett, és a fehérvári nézők akik nállunk voltak azt modták, hogy majd meglátom minket is cigányozni és szidni fognak, mert a szolnoki a legtirpákabb ember a világon. az alba elleni meccsen látták a többiek, hogyan szurkoltatok és teljesen telelett az alsógatya.
hajrá Kecskemét!!!!!!!
üdv.: lapip
Lassan már valóban csak szolnokiak írnak ide, mit szólnak ehhez a többi vidéki fellegvár szurkolói? Avass, én tényleg nem akartam gerjeszteni a feszültséget, de muszáj látni ami előttünk zajlik, azzal nem lesz jobb, ha struccpolitikát folytatva a fejünket bedugjuk a homokba, reménykedve a reménytelenben: Hogy majd jobb lesz…Egy klasszikust idézve:„ Ha azt hiszed, hogy az idővel jobb lesz, hát nem lesz az…”
Pesszimizmus: persze, hogy az uralkodik most mindenkin Szolnokon, jómagam sem láttam ilyet évek óta, hogy a közönség elfordul a csapattól, talán Heinrich Robi idejében volt utoljára „hol a csapatunkozás”. Ne felejtsd el, mi egy oldalon állunk, egy cél lebeg a szemünk előtt. Neked is, Mol Szolnok Funnak is, Isiah-nek is, xGabinak is, Hajrá Olajnak meg nekem meg minden valamire való szolnokinak is. Na most akkor miről beszélünk? :)
Nyilván a következő pár forduló elteltével már sokkal okosabbak leszünk, talán nov.2 lesz az utolsó meccse Rasidnak-már ha borul a bili, és addig sorozatban kikapunk. DE(!!!!): Én kívánom tiszta szívből, hogy ne így legyen, alakuljon minden jól, és küzdjünk, harcoljunk amennyire csak tudunk, és EZZEL, A JELENLEGI csapattal érjünk el olyan helyezést, ami hallatán elismerően bólint majd mindenki. Legyünk ötödikek vagy hatodikak, de küzdjünk, és ne olyan keserű érzésekkel menjek le a pályáról mint a ZTE elleni meccs után, amikor azt éreztem, hogy nem tettünk meg mindent a sikerért. Ez a legrohadtabb érzés. Ha harcolunk (HÁBORÚ!!!), és úgy kapunk ki, felemelt fejjel távozhatunk, és a szakértő közönségünk tudja majd a vesztes meccsen való tisztes helytállást is tapssal honorálni, mint tette ezt már annyiszor korábban. Szeretjük Rasidot, de ebből nem tudunk megélni idén, 2002-ben. Különben nekem a legfájóbb az, hogy az egyetlen bajnokcsapatunk oszlopos tagjának ilyen körülmények között kell dolgoznia egykori sikerei színhelyén-és ő is érzi a vesztét, biztos, hogy nincs megnyugodva. Tényleg sajnálom őt emberileg.
Említetted Avass a financiális hátteret, ami talán valóban karcsúbb idén, azt nem tudom pontosan mennyit keres Stone vagy Vaisvila, de gondolom 4000-5000 USD-nél nem többet. Nem biztos, hogy pontosan emlékszem, de mintha Patrick Lee tavaly a Dombóvárban mindössze 3500 dolcsiért pattogtatott volna. Na ha ez igaz, akkor elvileg feltehetjük, hogy igenis lehetséges Lee szintű kosarasokat igazolni ennyi vagy egy kicsit több pénzért is, és ha most összehasonlítjük Lee idei és Vaisvila idei teljesítményét, hááát…ordít a különbség (jó, három forduló, Kaposvár MVP, tényleg jó pléjör, benne van a lehetőség, blablabla). HA innen közelítjük meg, akkor bizony gyenge a vezetőségünk, a vezetőedző (vagy mindkettő) akik jogosultak kiválasztani a légiósokat, ls. fent a példát. Hallani, hogy Nickel szívesen jött volna Szolnokra, de akkor már késő volt mert Vasvillával életbe lépett a kontraktus. Ugye nem kell mondanom mit gondolok most erről? Tényleg nem voltam ott a Kecsó ellen, valamiféle küzdésecskét emlegettél a mieink részéről, bár kaptam a negyedvégi tudósításokat folyamatosan, s nekem 68-64-es állásnál egy Madisont nélkülöző Kecskemét ellen a játék(eredmény) képe nem éppen harcosságot sugall, de lehet, hogy neked van igazad, bár azt is el kell mondjam, hogy csak Tőled hallottam pozitív dolgokat azzal a meccsel kapcsolatban.
Mit lehet tenni? Türelmesen várni? Fröcsögve anyázni és fújjolni a meccseken, tüntetni parasztok módjára a saját csapatunk ellen? Avass, nem a te posztod (és nem is az enyém) ítélkezni, hogy ki hogyan reagálja le a történéseket. Most, hogy nem gurul annyira a talicska, feltörtek olyan indulatok, amelyek általában nem jellemzőek, ez persze, hogy nem tetszik neked (nekem sem), de valószínűleg azoknak sem, akik köpködik meg szidják a SAJÁT játékosainkat. Nem, természetesen nekik sem tetszik, de ők ezt így vezetik le (nem biztos, hogy helyesen:((().
Egyetértek Csabesszal, elég primkó dolog egy-két személy meccsen való bekiabálásai miatt általánosítani, mégis most aki olvassa fórumot azt fogja gondolni, hogy „né’ má’, Szolnokon má’ megy a litváncigányozás”-pedig csak pár hülyegyerek nyögte be. Egy-kettő-az 1500-ból. Azért lássuk be, kórusban litván cigányozni, meg az, hogy egy pöcs belöki, hogy litván cigány az kurvára nem ugyanaz!!! Kit érdekel, hogy mit szövegel egy-két atom mód berúgott alkesz ?
Most már eldugulok ezzel a hogyan álljunk a csapathoz gondolatkörrel, üdv. Avass (azé örülök, hogy válaszoltál :)))))
Olaj az Isten
PS: Most egy kicsit úgy érzem, mintha beskatulyáztál volna az „ez is egy olyan, aki utálja a saját csapatát, DSZ” táborba…:( Pedig: OLAJ=ÉLETEM.
Az ereimben olaj csörgedez…sá-lá-lá-lá-lá
Mol Szolnok Fun, Te nem valami kemény cselgáncsos gyerek vagy? Azok nagyon erősek, nem? HUH, nagyon nem lennék fehérvári nov 2án !!!:)))))
Tetszett Olajka91 legutóbbi hozzászólása…:)))))) Hello, sziasztok…Úgy néz ki képtelen vagyok röviden beszólni...Ez most jó vagy nem jó?? :)
Sporttárs, ha hiszed, ha nem, nekem is pontosan ilyen érzéseim voltak, vannak a Vadkakákkal kapcsolatban /néhány pontos kaposvári győzelmet tippeltem :-((/, csak azért tudtál megelőzni, mert el vagyok foglalva a helyi problémákkal, az Olaj szurkolókkal állok "harcban". :-)))
Nem tudom a következő forduló beosztását, még senki sem tippelt rá, de így láttatlanban mondom, hogy a forduló egyik, ha nem A rangadójáról van szó két, eddig hibátlan, tehát maximálisan lendületben lévő csapat között (ja, Ti ma még beleszaladhattok a késbe). Lehet agyalni, hogy mit tippeljek, ezek után nem egyértelmű az Alba győzelem sem.
Szasz OAzIs
Azért ahhoz sokkal több kell, hogy összeakasszuk azt a képzeletbeli bajuszt. Ezzel a hozzászólásoddal (6489) már max. egyet tudok érteni. Páran félreértettek, és azt érezték ki a szavaimból, hogy próbálom védeni a védhetetlent, mármint főleg Vaisvila játékát és Raska munkáját. Nem én inkább erre próbáltam célozni, amit Te is írtál, azaz:
"Egy biztos: akármilyen szar is a csapatunk, én soha, de soha nem fújjognék ott a meccsen a játékosra, mert tudom ez hogy esik neki, bár attól a véleményem megvan..."
Feltettél nekem pár kérdést, ezekre engedelmeddel válaszolnék, tehát:
"neked tetszik Vaisvila játéka? Te elégedett vagy az általa nyújtott produktummal? Szerinted ő az a légiós,aki a bajnokságban végig hozza azt, amit egy litván válogatottól várni lehet? Ő fog nekünk meccseket eldönteni?"
NEMNEMNEMNEM. Asszem megvolt minden kérdésre a válasz. A mostani csapatból egyértelműen Pajának (Szasza mellett) van a legnagyobb Olaj szíve, egy elsőéves légióstól ezt sajnos nem is lehet reálisan elvárni, azt viszont igen, hogy a kenyéradó gazdája kedvéért minimum kiköpje a tüdejét a meccseken. A maximális akarást én sem látom a litvánnál, de megint csak azt tudom mondani, hogy ez a játékstilusából is adódik. Ő egy jól működő csapatban tudja megmutatni a képességeit. Most az Olajnál nem erre, hanem a Paja-féle, - tényleg minden tisztelet megérdemlő - foggal körömmel kiharcolt pontokra, dobóhelyzetekre, faultokra és győzelmekre van szükség.
Vaisvila nem ez a tipus, de, hogy szerződést kapott, az nem az Ő hibája. Egyébként ha már a példáknál (mármint Paja játéka és a megnyert meccsek közti összefüggéseknél) tartunk, az igazsághoz hozzátartozik, hogy Sopronban kellett az Ő 24 pontja is a győzelemhez, és ha engem kérdeztek, nekünk, mármint a közönségnek is köze van ahhoz, hogy a hazai meccseken ennyire hurkabőr (9, majd már csak 2 pontocska), mert azért azt nem vitathatod el, hogy megkapja azt a Paja támogatást, amit Ritys és "Tony" nem. Persze, ez az ellenszenv a játékot látva alakult ki a nézőkben, de ez már egyértelműen a csapat kárára van, mármint az, hogy az elképzelés nélküli csapatjátékon kívül, most már a litvánok görcsösen bizonyítani akarnak, ami főleg Tony-n látszik, de a fejemet teszem rá, hogy Vaisvila is tisztában van vele, hogy ez kevés, és nem akarja kirugatni magát, úgyhogy a maga módján Ő is megtesz mindent.
Szia HajráOlaj, csak nem OlajAzIsten bérletszomszédja vagy?
Említetted a felkészülési meccseket, ahol tényleg alig játszottunk komoly ellenfelekkel, a Kaposvár, és a közben komolyan veendővé előlépett Debrecen kivételével (akit mellesleg kétszer is lenyomtunk - látod, kb. ennyit számítanak a felk. meccsek).
Még egy mondat Vaisviláról. Ha már így felhoztam példának a Klímát, azon a tornán a sokat szidott litván lett az MVP, bebizonyítva, hogy sokkal több van benne, mint amit eddig a tétmeccsek többségén mutatott. Csak jöjjön már ki!!!
Végezetül egy jó gondolat Tőled, amit én is vallok:
"Ezt látniuk kell a Nyergeséknek és lépni kell, ha el akarunk valamit érni!!!"
...de addig is, a meccseken csak pozitív hangokat! Vagy ha már kiabállni sincs kedvünk, akkor legyünk csöndben. :-(
Még egy ollózást engedjetek meg -aztán ígérem nem kaszabolok többet:))- ezúttal a saját hozzászólásomat a kosárlabda.com fórumából az álomcsapat játékra vonatkozólag. Kiváncsi vagyok a véleményetekre róla:
Kedves Webmester!
Az álomcsapat játékkal kapcsolatban volna egy kis mondani-
ill. írnivalóm:Én azt egyáltalán nem tartom jó ötletnek Tőletek,hogy a csapatok összeállításait hozzáférhetővé teszitek mindenki számára. Ez szvsz ahhoz vezet, hogy egy-egy forduló után a gyengébb pontszámot elért csapatok "edzői" egyszerűen rákattintanak az élen álló csapatok névsorára és pár forduló után a cserelehetőségekkel játszva, mások ötleteit lekoppintva egy csomó hasonló összeállításu csapat keletkezik, komolytalanná téve a játékot. Ez olyan mintha a valóságban egy csapat a meccs előtti taktikai értekezleten elhangzottakat teljes egészében nyilvánosságra hozná.
Mivel az Álomcsapat játékban a taktika egyedül az
összeállításra ill.a cserelehetőségek minél jobb
kihasználására vonatkozik- ezeknek az adatoknak a közlése
elveszi a játék örömét és a végeredmény nem tükrözi a coach- ok valódi "tudásszintjét". Természetesen az ellen nincs semmi kifogásom, hogy a játék vége után kiderüljön, hogy ki
hogyan taktikázott. Szerintem a két évvel ezelőtti rendszer akkor nagyon bevált- nem kéne rajta változtatni.
Üdv: Timsó
Szaasztok DK-sok!
Beollózom a meccs tudósítását a Debrecen honlapjáról:
Vadkakasok - Klíma-Vill 92-83
(27-25, 25-17, 20-20, 20-21)
Játékvezetők: Dr. Valovics, Hegedűs
Vadkakasok: Ádám -, Lee 27/9, Green 20/9, Gémes 2, Bukva 19/9
Csere: Boldizsár -, Lakatos 2, Fodor 12, Tóth 10/6.
Edző: Ráthonyi Tamás
Klíma-Vill: Simon 6, Dzunic 32/9, Jackson 13, De Gray 17, Ivkovic 10
Csere: Szőke 3, Varga 2
Edző: Goran Miljkovic
Ledon Green ismét
meghatározó ember volt
Továbbra is 100%-os a Debreceni Vadkakasok csapata a férfi kosárlabda NBI/A csoportjában. Az 1800 néző előtt lejátszott találkozó felvezetéseként megkérdeztünk néhány játékost, és az edzőket, hogy mit várnak a találkozótól. Továbbra is 100%-os a Debreceni Vadkakasok csapata a férfi kosárlabda NBI/A csoportjában. Az 1800 néző előtt lejátszott találkozó felvezetéseként megkérdeztünk néhány játékost, és az edzőket, hogy mit várnak a találkozótól.
Ráthonyi Tamás: - Jó játékot várok, különben nehéz lesz, mert a bajnokesélyes Kaposvárban 5 külföldi és 2 válogatott játékos van.
Ádám Béla: - Nehéz találkozó előtt vagyunk, mivel ellenfelünk a liga egyik legjobbja. A nagy akarás és a hazai pálya segíthet.
Boldizsár Ferenc: - Nagyon oda kell figyelnünk, és szükség lesz a közönségünkre is.
Stojan Ivkovic: - Örülök a jó debreceni startnak. Ez a közönség megérdemel egy jó csapatot. Győzni szeretnénk Debrecenben, 50-50% esély van.
Goran Miljkovic: - Győzelmet várok, de tisztelem a Debrecent.
Rosszul kezdődött a találkozó, melyen Fodor helyett Ádám volt a debreceni kezdő ötösben. A rutinos kaposváriak 7-0-s rohammal indítottak. Majd Boldizsár pályára lépésével jobb lett a hazaiak védekezése (13-15). A somogyiaknál Dzunic, míg nálunk Bukva szórta a kosarakat. Az első 10 perc után 27-25 volt a Vadkakasok javára.
A második játékrészben felváltva estek a kosarak (5. perc: 35-36). Tóth Gábor beállásával, valamint Bukva kiváló támadás-befejezéseivel 46-38-ra már mi vezettünk. A közönség ekkor kezdett igazán tűzbe jönni. Patrick Lee első személyi hibáját szerencsére csak a 20. percben kapta. 52-42-vel tértek pihenőre a csapatok.
A félidő után egy kis Lee-showt láthatott a közönség (57-44). A vendégeknél a kiválóan játszó Dzunic ontotta a kosarakat (62-51). Köszönhetően neki és az agresszív védekezésnek a somogyiak 69-62-re szépítettek. Tóth Gabesz 3 pontosa nagyon kellett. A negyed végén továbbra is 10 pont volt ide (72-62).
Az utolsó 10 perc nem volt izgalommentes. Csapatkapitányunk, Boldizsár Ferenc, mint a pióca, úgy tapadt emberére, az amerikai De Gray-re. Felállva tomboltak a szurkolók, amikor a mérkőzés legjobbja, Sejo Bukva zsákolt (77-68). Ezután mindkét oldalon sorra hibáztak a csapatok. Patrick Lee hosszú idő után ismét eredményes volt (84-72). Nagy megkönnyebbülés volt, amikor a 37. percben Tóth 3 pontosa után Dzunics kipontozódott. Az utolsó percben, amikor már biztossá vált a győzelem, az egész csarnok felállva tapsolta a fiúkat: „Szép volt fiúk!”. A végén már csak a különbség volt kérdéses. A 9 pontos hazai győzelem (92-83) azt jelenti, hogy a Ráthonyi-fiúk továbbra is hibátlanok a legmagasabb osztályú kosárlabda-bajnokságban.
A Vadkakasok október 19-én, szombaton Székesfehérvárott szerepelnek, az Albacomp vendégeként.
A következő hazai mérkőzés időpontja: október 27., vasárnap 18 óra (junior 15:30). Ellenfél a Soproni Ászok együttese.
Nyilatkozatok:
Sejo Bukva: - Az egész csapat jól játszott, de a Kaposvár is kiváló volt. Nálunk szuper volt a közönség.
Fodor Márton: - Végig vezettünk. Amikor feljöttek, sikerült átesni a holdponton. A szív diadala volt. Köszönjük a nézőknek.
Ráthonyi Tamás: - Jó volt a közönség, ez pedig csapatgyőzelem volt.
Stojan Ivkovic: - Gratulálok volt edzőmnek, Ráthonyi Tamásnak.
Goran Miljkovic: - Gratulálok a Debrecennek, tanulságos volt nekünk a meccs, amelyről tudtuk, hogy nehéz lesz. Mi rosszul büntetőztünk, ők pedig jól dobták a 3 pontosokat.
Hajrá Olaj!
Nem nyert. Nem vagyok lány csak azt a felhasználó nevet amit a kosarlabda.com-on és a sportforumon használtam valaki itt az indexen lefoglalta. A nevem kezdő betűiből adódik a Nini amihez kénytelen voltam egy -ket toldani.