Szió Feribá
"Rögtön hozzáteszem, hogy hozzászólásom dilettáns, hisz nem láttam idén a Szolnokot játszani és könnyen lehet, hogy ez a húzás hozza meg a város második aranyát. :)))"
Igen, itt a lényeg, mert a győzelmeket gyengébb (ebben a mezőnyben ezt azért félve jelentem ki), de mindenképpen tartalékos (a Sopronban Walke és Parker játszott sérülten, a Kecsóban Nickel hiányzott) csapatok ellen értük el, az egyetlen rangadónkat pedig itthon buktuk el, ami azért nagy luxus. De nem is ez volt a legnagyobb baj, hanem a mutatott, vagy inkább, nem mutatott játék.
A mondatod második részében érzek egy kis tréfát, de remélem lefagy az arcodról a mosoly :-))))))) (VICCVICCVICC!!)
Szia Sporttárs
Én úgy emlékszem, hogy szerda után csináltál csapatot, pechedre a múlt heti forduló már szerda este, az Olaj-Kecsóval elkezdődött (megint kiszúrtunk egy Albással :-)))), úgyhogy a múlt heti csapatod csak a hétvégi fordulóval fog funkcionálni (ha addig nem cserélsz, akkor változatlan összetételben).
Tudom, de nem ez érdekel.
Engem lep meg a legjobban mikor azt állítod, hogy Béci keménykedések nélkül is hatékonyan tudott korábban védekezni. Hol? Pakson nem az tuti.
Szolnok? Danone? Nyíregyháza?
Ez nekem is furcsa.
Az Olaj eddig csak egyszer botlott és ez egy múltévinél gyengébb állománnyal elég arra, hogy fejek hulljanak.
Rögtön hozzáteszem, hogy hozzászólásom dilettáns, hisz nem láttam idén a Szolnokot játszani és könnyen lehet, hogy ez a húzás hozza meg a város második aranyát. :)))
Más.
Egy edzőnek nem szimpatikusnak kell lenni. Fodor sem az és mégis jól végzi a munkáját.
Bocs a tájékozatlanságomért. De nem azt állítottam, hogy nem volt több eredménye, hanem azt, hogy személy szerint én nem tudtam Fodor edző létezéséről sem, vagy ha tudtam elfelejtettem...:((
Bocs még 1X!
Akkor is bízom Poór "Cigány" Péterben! Remélem hasonló karriert futhat be mint Fodor Péter. Előtte a lehetőség, most, vagy soha!!!
Hajrá Olaj! Gyertek minnél többen Szegedre biztatni a Csapatot!!!!
"de kérdem én Fodor Péter mielőtt Körmendi másodedzőből a Paks elsőszámú edzője lett mit bizonyított?"
Ha Peti eredményeit nézzük mindenképp meg kell említeni, hogy amikor a csapat vezetőedzője volt az MTE egy nem kimondottan erős kerettel (Bell akkor már nem volt az igazi, Krauss pedig sohasem) is döntőt tudott játszani + kupát nyert. Emellett nagyon sok junior bajnoki cím és remek játékosok kinevelése fűződik nevéhez.
Úgy gondolom az ő személyében kivételesen nem zsákbamacskát vettünk.
Ja azért az sem elhanyagolható, hogy többször szerepelt a válogatottban is.
Lehet, hogy Poór Péter (így kell helyesen írni! albamama miért nem szóltál!?) nem bizonyított még semmit, de kérdem én Fodor Péter mielőtt Körmendi másodedzőből a Paks elsőszámú edzője lett mit bizonyított? Bevallom azt sem tudtam, hogy a világon van! (óvni Poór is tud...:)). Nemcsak a magyar, hanem a külföldi játékosok is kiutálták Rasidot. Belső forrásből tudom, hogy Paja vezérletével a magyar és az idegenlégiós játékosok is kiálltak Peti mellett. A szombati első edzés után beszéltem egy játékossal és azt mondta, hogy össze sem lehet hasonlítani Rasid és Poór edzéseit. Szószerint idézem:"...Végre a szakmáról szólt az edzés...."
Nagyon bízom Poórban, nemcsak azért mert személyes jóbarátom, hanem azért is mert rengeteget tanult Miljkovicstól és Zorántól. (Fodor és Déry is Patonay tanítvány)
A siker kulcsa, hogy Paja (aki nagy befolyással van a játékosokra) Poór mellé álljon. Szerintem Peti is hallgat rá.
Ami nem elhanyagolható! Poór szolnoki, az Olaj saját nevelésű játékosa és edzője!!! A szíve az Olajért dobog!!!!!!
"Sitkuról egy gondolat: az Alba elleni edzőmecscen feltűnt, hogy tőle szokatlan keménységgel, olykor nyilvánvalóan nem szabályos eszközökkel védekezik. Ez nem áll jól neki, ő nem ilyen stílusú játékos. Korábban ezek nélkül is tudott hatékonyan védekezni"
A legfontosabb: Rezák nem lesz az edző!!!
Minden bizonnyal egy szerb edző lesz a befutó!
A skorpiókirálynak viszlát lesz, helyette jön egy jobb center! Ezek belső infók, de nem 100%!!!
Hajrá Olaj!
Egy igazi történet:
Szerda meccs után bemegy Rasid az öltözőbe és megbünteti Pavlovic és Vaisvila; hozzáállás miatt (!?). És ez lett a "Szolnoki story" végé.
Ami az edző személyét illeti, Pór Peti rövidtávú megoldás lesz! De módárok csiripelnék hogy Geller Sándor, és egy Yugo edző esélyesek. Rezák biztos, hogy nem! Várható égy új játékos és!!!
Nem történt semmi, én voltam a figyelmetlen, ilyenkor némára szoktam állítani a telcsit. Még eléggé komában voltam, meg tudtam is a dologról (bocsi, elfelejtettem szólni, ellentétben veled), Te pedig rendes Olajszurkoló módjára igyekeztél engem informálni, minél hamarabb. Ilyen esetben kérlek máskor is küld az infót, SMS-ben is jó lesz.
Hello OlajAzIsten
Úgy látom, Te frankón a szívedre vetted ezt a "beskatulyázás" dolgot, pedig én nem Téged soha, semmilyen körülmények közt, úgy látom félreértettél, nem ilyennek ismertelek meg, egy pillanatig sem gondoltam, hogy Te igen, pedig nem (remélem érted?! :-))).
Mint ahogy talán félreértetted az "Avass 6511"-et is, mert én abban azt akartam sugalni: én is látom, hogy nem frankó a dolog, és ha így marad, akkor változásoknak kell történie. Nos, történt is, kicsit hamarabb, mint számítottam rá, bár, ha egészen őszinte akarok lenni magamhoz )és hozzátok): nem láttam túl nagy esélyt a változásokra, és akkor már jobb előbb lépni, mint kivárni.
Játékossal beszéltem 12 órával a Rasid-lapát bejelentése előtt. A beszélgetés rövid kivonata:
Avass: - Rasid milyen edző?
XY: - Rasid és Finánc ég és föld, balhék vannak.
A: - Meddig marad, utánna Rezák?
XY: - Nem tudom, de Rezák nem valószínű, inkább Pór lehet a befutó.
A: - Ajaj, jó lesz az nekünk.
XY: - Hát, Finánc mellett tanult dolgokat...
...hát ennyi, majd meglátjuk.
PS (OlajAzIsten):
"Avass, nem a te posztod (és nem is az enyém) ítélkezni, hogy ki hogyan reagálja le a történéseket."
Ez igaz, de hogy is van ez? Én nem itélhetem meg szurkolótársaim viselkedését, de Ők (szerintem továbbra is oda nem illő formában) elítélhetnek saját edzőt játékost, vezetőt, akárkit????
A "litváncigányozás" valóban nem kórusban hangzott el, én kb. két-három embertől hallottam, hogy kb. 4x egymás után kiabálnak, de készséggel elhiszem Isiah-nak, hogy csak egy "szurkoló" volt.
Ez egyébként már nem ront a renoménkon, olvastad a kecskeméti kolléga hozzászolását: "A fehérváriak szerint Szolnokon élnek a legtirpákabb emberek."
U-U-U-U-U-U
Olaj1!
Bocsi, de ezt elfelejtettem megkérdezni, teljesen elsiklottam felette (annyira felbosszantott az ahogy a magyar játékosok nálunk hozzá állnak a kosárlabdához). Sajnos csak szerdán tudom megkérdezni az illetőtől, ha ő tudja hol tanít Rezák, megírom.
A soproni teljesítményünk elött le a kalappal!!
Mindenki harcolt, és első félidőben még a játék is ment. Hússzal vezettünk a szünetben, amikor szóltam a srácoknak, hogy csak négypontos győzelmet tippeltem, ezért behúztúk a kéziféket, de a Sopron csak hatra tudott feljönni....
Szolnokon érett az edzőváltás, a Falco "szokás szerint" kikapott Szegeden. (Azért az a 30/24 nem semmi...) Az Albacomp nehéz dombóvári sikere felértékeli a mi ottani győzelmünket. A ZTE remek formában van, nagyon úgy néz ki hogy szombaton a régi idők Körmend-ZTE meccseinek hangulata lesz újra. Remélem hazai győzelemmel, bár ehez mindenkinek maximum közelit kell hoznia.
Mesteredző, mesteredző ja de sok van, de olyan mint a Zsebe Feri.... :)))
További jó játékot mindenkinek!
Üdvözletem rik-027-nek, a játék 50. résztvevőjének, akinek ezúton szeretnék átnyújtani egy üveg virtuális pezsgőt. :-))
A Zalgiris Kaunas alig 24 órával a sienai meccsük után idegenben győzött bajnoki találkozón 77-60-ra a Mazeikiai csapata ellen. Ismét Kornél játszott a legeredményesebben.21 pontot dobott. Őt Vidas Ginevicius 12 pontjávl ill. Saulius Stombergas 10-zel követte.
Szaasztok!
A statisztikában a dobott pontok száma személyenként csak egy része a mutatóknak. Ezt tényleg lehet korrigálni a meccs hivatalos jegyzőkönyvéből, de mi van a többi adattal. Ki tudja hivatalosan ellenőrizni, hogy valaki ténylegesen hány támadót, hány védő lepattanót szerzett, hány ki nem kényszerített hibát vétett, hány hibás kísérlete volt...és még sorolhatnám az összes többi összetevőt, amiből az IBM pontszám kialakul. Ezeket az adatokat a hivatalos jegyzőkönyv sem tartalmazza. Régebben amikor még nem volt a dolog számítógépesítve a stat elkészítése általában a másodedző vagy valamelyik sérült játékos dolga volt. A PC bevezetésekor elsősorban az azt kezelni tudó emberkék csinálták és ezek általában fiatal srácok voltak de nekik - tisztelet a kivételnek - sokszor csak a gép kezeléséhez van rutinjuk a pályán lévő események hiteles nyomonkövetéséhez kevesebb. Többek között ez vezet az eltérésekhez no meg az amit Sporttárs említett.A nagy Amerókában ezt úgy küszöbölik ki, hogy egyidejüleg vagy nyolc-tíz ember vezeti gépre a statekot kettő helyett. Az Albacompnál az a módi, hogy Tóth Atyec írja minden meccsen-már húsz éve- kézi módszerrel és ez számít a csapaton belűl hivatalosan. Pl:ez alapján osztják a prémcsit.
Muybien!
Azért én se hagyom abba emiatt a játékot, csak így fair-ebbnek éreztem volna.
Zoli, igazad van. Bár néha Te is panaszkodsz hogy nem látsz semmit a felálló nézőktől (álmos fehérvári közönség) :))) Nálunk óóóóriási hiba volt a stat asztalt a sarokba tenni, aki kitalálta annak gratulálok... mivel a lent említettek illetve a felmerülő gondok miatt a jegyzőkönyvet író ember mellett kell lennie, hiszen a játékvezető pl a személyi hibákat az asztalnak mutatja be, na most ebből a statos srác semmit sem lát... meg valóban a túlsó sarokban lévő eladott/szerzett labdák, lepattanók megítélése szinte lehetetlen...de ez nem a statot író ifjú kosarasok hibája és nem is szoftveré, hanem az állítólagos profi szervezésé... bőven van hely az asztalnál amúgy ha megnézed...
Amúgy meg kell hogy védjem a statot írókat... bőven elég 2 (max 3) ember erre a munkára. Ha van benne rutinod persze. MIvel az új szoftver felhasználóbarátként lett kifejlesztve (egy statiszkikákat korábban iró srác tapasztalataiból merítkezve) azaz nem nagyon nehéz beklikkelgetni a történéseket. Volt nekem is szerencsém írni jópárszor, egyáltalán nem nehéz, persze marhára figyelni kell. Amúgy összehasonlításképpen az Nba-ben ha jól tudom 10en írják a statot, van is belőle baj rendesen, meg lehet nézni, hogy az élő közvetítés és a meccs utáni stat között van kis különbség... Megoldás egyszerű: komolyan kell venni a helyi stat íróknak és az ő munkakörlülményeiket megteremtőknek a feladatukat...
engem nem zavar hogy esetlefg más is belelát a dologba, sőt. Csaj nyugodtan. Amúgy sem tuti hogy az a pl Spivey akit én is beraktam az "Álmoscsapatom"-ba mert első héten alkotott a következőn is jó lesz. Egyáltalán nem, sőt megsúgom most ki is ábrándultam belőle, és lecserélem.:)))
Akkor lenne igazán gázos a dolog ha előre tudnád hogy a másik milyen csapattal megy, mert akkor tudnál a jobbakhoz igazodni, most bőven van lehetőség cserére, és annyi minden faktor befolyásolja a dolgot nem elég hogy tudod aaz uccsó fordulókban kik voltak a nyerők...