Keresés

Részletes keresés

orlanda Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1117

Megnéztem. Van a cikkben egy mondat, ami valahogy így szól: Nos, ha áttérsz erre az étkezési módra, mások "csont és bőrnek" fognak látni és lehet, hogy úgy nézel majd ki, mint egy "anorexiás".

Nomármost szerintem nem lehet csak úgy anorexiásnak kinézni ....

Az íróné egyébként nézeteit Habibtól veszi, aki egy megtalálhatatlan home page-en nyomul és XIX. századi kaliforniai esetre hivatkozik, hogy valaki túlságosan kellemetlennek találta a menstruációját és egy idő múltán eltűnt. Nos és is tudok ilyet, Sissy volt az. Mesél 15 éves kamasz gyerekről is, akinek a szülei halálra aggódják magukat, de nem baj, mert ez az igazi út.

A bábaasszony legnagyobb sajnálatomra a Waldorf névvel él vissza. A mozgalmát úgy hívják, hogy Waldorf inspirálta otthontanulás (magyarul nem engedik a gyerekeiket közösségbe), a karib szigeten él és a fürdőruhás kép szerint nem tartja a diétát.

Előzmény: AliceCsodaországban (1116)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1116

Ej mit kérdezősködöl, nézz és láss ahogy a kartácsnő mondta! :-)))

(Kelj fel és járj!)

Előzmény: orlanda (1115)
orlanda Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1115

Ne menj el addig légyszíves, amíg el nem árulod, hogy melyik az a természeti nép!!!!!

Cserébe elárulom neked, mivel foglalkozik még ez a természettudományos zseni, ha szépen megkérsz.

Előzmény: Jablko (1113)
GitTus Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1114
Miket olvasok itt!

Almácska vérzés kimaradása valószinűleg a nagyon alacsony súlyával hozható összefüggésbe. Amikor én 160 centivel 45 kiló voltam, én sem menstruáltam, pedig akkoriban még ettem húst.

Viszont gyakorlatilag nyár eleje óta ugyanúgy étkezem, mint ő, és július közepe óta én sem menstruálok! Csak ennek más oka van, babát várok. Ebben pedig az a csodálatos, hogy rajtam évekig (kb 15) orvosok túlóráztak, hogy legyen gyerekem, sok sok hormonkezelés, beavatkozás áll mögöttem. (tulajdonképpen meddő vagyok)

Ez az étekezés nálam nem elrontott, hanem inkább helyrehozott valamit, amitől sikerült spontán terhesnek lennem (azért Apának is van egy kis szerepe benne :))).

A teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én már 10 éve vagyok vega, csak olyan "mindent agyonsózó, agyoncukrozó, mindent megfőző" vega voltam, nyáron álltam át a csak gyümölcs-zöldség evésre. (amióta tudom, hogy babát várok, eszem főtt ételt is, de a nyers zöldségek, gyümölcsök még mindig fontos szerepet játszanak az étkezésemben)

Nem vagyunk egyformák, nem lehet mindent csak az egyik oldalról szemlélni. Ezért is nem értek egyet ezzel a vitával, mert ami nekem jó, az lehet, hogy másnak nem. Én sokkal jobban érzem magam, mint régebben, a vérképem tökéletes, a súlyom is. És nagyon távol áll tőlem az, hogy bárkit is rábeszéljek, hogy ő is tegye azt, amit én, vagy Almácska. Elég, ha elmondom, és mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy kipróbálja, vagy nem. (eddig még senkinek sem volt kedve hozzá, de ez engem egyáltalán nem zavar...)

Jablko Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1113

Kedves Nettomazsola!

Az ismerősöd is nyersevő vegán vagy főzőcskéző ovo-lakto? Nem mindegy.

Miért csinálom? Mert az elmúlt 4 hónapban mást sem csináltam, csak olvastam és tanultam a táplálkozásról és úgy döntöttem, hogy így a legjobb.

Most inkább nekiállok készülni a vizsgáimra, mint hogy itt pazaroljam az időmet Rátok. Kicsit beszűkült társaság. (Tisztelet a kivételnek. :) ) Ajánlom az Egészség-receptek fórumot, ott sok könyv és egyéb meg van adva. Találkozunk februárban, addig művelődjetek, mert ez siralmas.

Ne csak nézzetek, lássatok is. Ez a ma esti javaslatom. :)))

Előzmény: nettomazsola (1111)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1112
Khm... Zápfog, zápfog... Általános iskola, 6. osztály... Gumós zápfogunk van, mint a többi mindenevőnek. Nem húsevők vagyunk, hanem mindenevők. Olyan hogy tépőfog, embernél nem létezik. Vagy már állatfajként beszélünk a vegákról? :-)))
Előzmény: Stoner (1090)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1111
nem olvastam tul sokat vissza igy lehet kimaradt a lenyeg;
MIERT csinalod ezt?
Előzmény: Jablko (1056)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1110
jaj de jokat mulattam!

mindjart jon hozzam a majd 20 eve hust nem evo baratnom, akinek epp most szereztem nogyogyaszt, mert iszonyu eros verzese van mindig.

jezusmaria, h ilyen orultsegeket buntetlenul le lehet irni es van aki meg el is hiszi.
na ezert aratnak a szektak es az egyeb orok bolcsesseget hintok ...
iszonyu!

egyebkent en szeretnek nem enni hust ... semmifele egeszsegi okbol, hanem egyszeruen az allatszeretet miatt. nekem felhaborito az ember arroganciaja, "h megolom, megzabalom, mert megtehetem".

meggyozodesem, h hus nelkul teljesen jol, egeszsegesen lehet taplalkozni, senkinek semmifele karosodasa nem lesz a hushianytol. (sot...)
az a baj, h en mar abban nem hiszek, h manapsag az a sok zoldseg - gyumolcs az annnnyira egeszseges ... sz a szoja is genmanipulalt.

ennek a husmentes baratnomnek egyebkent 2 kislanya van ... az egyik 4 eves, a masik 2 mult. 4.65kg es 4.00kg szulettek, soha eletukben nem ettek hust, toknormalis, egeszseges gyerekek.
se papa - se mama nem eszik hust soksok eve.

en eszek hust, mert szeretem, es mikor egyszer 4 honapig nem ettem akkor borzalmasan hianyzott. sajnos nem tudom helyettesiteni es foleg ugy nem, h foznom viszont kell, mert a csalad koveteli. rantott gomba - rantottsajt - bundaskenyer mergezesem volt!
Előzmény: Jablko (990)
orlanda Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1108

Bocsánat.

Amúgy semmi bajom a felnőtt normális vegákkal. És tényleg vannak finom kaják, csak nem bírom kivárni, hogy megtudjam melyik az a természeti nép ...

Előzmény: buttha (1107)
buttha Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1107

Nemá' szétoffoljátok a topikot:))

Engem érdekelnek az agresszív növényevők véleményei. Különösen akkor, ha kiéhezetten vetik magukat a húsevőkre szellemi táplálékszerzés (braindrain) céljából.

orlanda Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1106
angolul.
Előzmény: orlanda (1105)
orlanda Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1105
E. Büchkter közeli munkatársa Dr. Csabai Dóra, nemrég jártak Budapesten, aholis E. Büchkter sajtótájékoztatót tartott "A rózsaszín sipkás lámák paradicsomfogyasztási szokásai a darwini orángutánok diótörővé módosult metszőfogainak fényében" címmel. Vörösre tapsoltam a tenyerem.
Előzmény: Mikolt (1104)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1104
emlitettem mar valahol a neten, hogy en csak dr. Csabai Doranak hiszek. ha az o irasaival bizonyitod allitasod, akkor elhiszem:)
Előzmény: orlanda (1103)
orlanda Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1103

lám a láma ....

a láma az a szent ember, aki a paradicsomok vadászatát koordinálja, ezért van neki piros vagy sárga sipkája. A piros szín azt jelenti, hogy kitört a paradicsomvadászati szezon, a sárga pedig azt jelzi, hogy még éretlenek a paradicsomok, ezért kénytelenek még tejet inni. (jaktejet) Aki a mérgező tejivászat után még életben marad, az mehet paradicsomvadászatra.

Most olvastam egy bizonyos E. Büchkter publikációjában ezeket angolul az interneten, úgyhogy biztos igaz.

Előzmény: Mikolt (1098)
orlanda Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1102
Vagy elment Etiópiába, ahol megállapította, hogy a nők nem menstruálnak ellenben sokan vannak és ebből megfelelő tudományos következtetést vont le. De hogy ilyen körülmények között a férfiak spermájával miért nem történik soha semmi .... mindig csak a nők menstruációja "mérgező állati fehérje terméke"....
Előzmény: AliceCsodaországban (1097)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1101

Hát hol tart ma az oktatás?

Általános iskola 7.-8. tananyag... és az illető ma egyetemista. No comment.

Előzmény: manojoe (1099)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1100
(Még csak annyit, hogy mindeme tudást a gugliban találtam secperc után, miután beütöttem azt a két szót, hogy orangután életmódja. Valami miatt nem tudom belinkelni...)
Előzmény: AliceCsodaországban (1097)
manojoe Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1099
(Engem nem érdekel a vegatarianizmus. Csinálja, akinek jólesik, számtalan vega haverom van, volt, lesz, finom kajákat csinálnak ők is. De hogy egy ekkora isten állatja, mint Jablko, aki beszopja azt a baromságot, hogy a menstruáció a húsfogyasztás következménye, egyetemre jár...??? Hát hol tart ma az oktatás? Bocs hogy belepofáztam, nem is hergelem itt magam tovább.)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1098

az nem a lama?:)

kozben eszembe jutott, hogy nekem mi kulonos meg: aszongya a holgyemeny, hogy 4 honapja "tert meg". nos, en nem mernek ilyen hevvel terjeszteni valamit, amit joforman meg en sem tapasztaltam meg.

Előzmény: orlanda (1096)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1097
No csak várj, hamarosan jön egy idézet Kytka Hymar-től, aki  író, szülésznő, laborasszisztens, természetgyógyász, lelkész, lélektanácsadó, reiki mester és tanár, élettanácsadó és anya, és secperc alatt bebizonyítják neked, hogy ez a 30 éves természetguru már az emberszabásúak életmódjában is megcáfolta a darwini elméletet..
Előzmény: orlanda (1094)
orlanda Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1096
Az egy szent állat Tibetben. Ezért vadásznak paradicsomra.
Előzmény: Mikolt (1095)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1095
marha:)))
Előzmény: orlanda (1094)
orlanda Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1094
Tudod te milyen fárasztó a vad paradicsomot befogni? Állandóan elugrik az istenadta. Mármint a tibeti vadparadicsom, nem az a közönséges ...
Előzmény: AliceCsodaországban (1092)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1093

Elnézést, a lényeg lemaradt...:

Majomősünk élelmét főként vadászattal szerezte meg. Vadászattal, amelynek sikerét csak az ősmajomcsorda megfelelő szervezettsége biztosíthatta, ami sok tekintetben hasonlított más ragadozófalkák szervezettségéhez - az azonos célok gyakran azonos megoldásokat sugallnak. Még napjainkban is sok a közös vonása az ember és a farkasok, a hiénák, az oroszlánok vadászatának.

Vadászat: teccik érteni???????

Előzmény: AliceCsodaországban (1092)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1092

Orangután???

Hát lássuk...

A legfrissebb tapasztalatok szerint az orangután is képes szerszámot készíteni: tíz óra alatt megtanulja, hogyan faragjon pattintott követ, s azt is, hogyan lehet elvágni vele az élelmet tartalmazó ládát áthurkoló kötelet. S noha az orangután csak a harmadik a majmok intelligencia-rangsorában - megelőzi a csimpánz és a gorilla is -, eszközkészítése nem egyszerű utánzás. Például kisebb követ pattint, mint amekkorát mutatnak neki - ez kevesebb időt és erőfeszítést igényel - s a követ nem az ujjai között fogja, ahogy látta, hanem a fogai közé szorítja, s így próbálja elvágni a kötelet. Miért nem készítenek mégsem szerszámokat a természetes körülmények között élő mai emberszabású majmok? Valószínű, hogy a kitartásuk kevés ehhez - nem rendelkeznek a tartós figyelemösszpontosítás képességével. Őseink mintha türelmesebbek és céltudatosabbak lettek volna, s ebben nem a mai majmokra, hanem inkább a falkákban élő mai ragadozókra hasonlítottak.

Namármost ha valaki azt mondja, hogy a növényekre vadászni kell, hát megeszem a nyúlszőrkalapom isten bizony.

Mikolt Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1091
meg ahogy tevedsz. lazasan elkapja a kisebb madarakat, tojasokat, gyikokat, ha eri.
Stoner Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1090

Gabi!

Ne gyere ezzel az elavult sztorival a fogakkal... Nézd meg a bélrendszeredet. A hús és mindenevőknek olyan szép kis gubanc van a vastagbelükön, hogy csuda...Azok a fogak, amiket te tépőknek gondolsz, a magok feltörésére voltak, valamikor. Az orángutánnak milyen hatalmas metszőfogai vannak, pedig csak növényeken él.

Előzmény: Gabiiiiii (943)
Stoner Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1089

Gabi!

Az ideológia és a tudás két különböző dolog. Olvass! Rád fér.

Előzmény: Gabiiiiii (940)
Stoner Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1088
Alice...! Nem te voltál a mesebeli szamár?
Előzmény: AliceCsodaországban (939)
Stoner Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1087

idike2002!

milyen szempontból? Ha orvosi szempontból mondod, akkor nagy baj, mert a vérátömlesztésnél agglutinálódtak a vérlemezkék és kaputt...

Ha viszont étkezési szempontból, akkor elég nagy volt a zűrzavar.. Sok embernél nem lehetettt tudni, mitől vannak gyulladásai, vagy vesebetsegsége, miután kiderült, hogy évekig olyasmiket evett, ami nála agglutinációkat okozott, csupán el kellett hagyni azokat az ételeket.

Előzmény: Törölt nick (938)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!