Keresés

Részletes keresés

Avass Creative Commons License 2002.10.15 0 0 6637
Belfera beletette a bogarat a fülembe, én is utánnaszámoltam. Azt kell mondjam, neki (mán megint?) van igaza, annyi pontosítással, hogy a cserejátékosokra vonatkozó , 75%-os szabályt legalább alkalmazták a számolásnál. Nálam ez a következőképpen néz ki:
Szolnoki Baglyok SE
kapott pontszám: 227
kezdők: 126 (szorzó nélkül)
cserék: 121*0,75=90,75
össz.: 226,75 227

Ezek szerint az Álomcsapat játékmestere a végeredményt kerekítette fel/le.

Ez alapján bevetve a meccseredmény-szorzókat 234-et kaptam.

Egyébként szélsőséges esetben simán kijöhet a Fera által említett 21 pontos különbség, ha minden egyes játékos olyan csapatban szerepelt, amelyik 5 pontnál nagyobb arányban győzött, akkor 20%-al nő az összpontszám, tehát:
204*1,2=244,8 245!!!

prof. Avass :-)

Előzmény: kwest (6631)
_Bazsy_ Creative Commons License 2002.10.15 0 0 6636
Belfera!

Lecsó megkért,hogy tegyem fel a tippjeit,légyszíves ezeket is vedd számításba:

Falco - Kecskemét +12
ASE - Sopron +21
MTE - ZTE +4
Szövetség csapata - Debrecen +8
Földi Sutyi - Szolnok +2
Kaposvári Klíma-Vill Kosárlabda Klub - Dombóvár +9

Előzmény: belfera (6632)
timsó Creative Commons License 2002.10.15 0 0 6635
Én már kaptam egy visszajelzést a Webmájsztrótól, pont a Pavlovic-os példámmal kapcsolatban (6588-as beírás)
Szerintük a Pavlovicnak 27,04 IBM pontja volt a meccsen és ha azt az 1,2-es szorzóval beszorozzuk akkor csak 32 pontja lesz. Igen ám de a kosarlabda.com statja szerint 28 IBM pontot szerzett...és 28*1,2 nálam =33,6 ami 34.
Talán még az lehet a bibi, hogy a stat progijuk ha túllép egy egész számon akkor felfelé kerekít- tehát ha valaki 27,04 pontot szerzett az a stat táblázatban 28-ként szerepel, viszont az álomcsapat játékban a 27,04-el számolnak...
Ha ez továbbra is így marad akkor nagy összevissszaságok lesznek...
sarkat5 Creative Commons License 2002.10.15 0 0 6634
Eddig gondosan titkoltam, de az élesben 8., itt pedig akkor második helyezett Bajnokcsapat az enyém!
Előzmény: saabee (6603)
kwest Creative Commons License 2002.10.15 0 0 6633
Nem hiszem, hogy ez lenne a gond, mert pl. nálam a szorozgatás nélkül csak 199 pont lenne, ami jóval nagyobb eltérés, mint az általam találtak, sőt már azért sem valószínű, mert a kis eltérések általában 3-4 játékos 1 max. 2 pontos csúszásából jönnek össze. Ha nem használnák a szorzókat, akkor öt-hat pontok lennének játékosonként föl-le.
Előzmény: belfera (6632)
belfera Creative Commons License 2002.10.15 0 0 6632
Azt hiszem rájöttem a probléma okára, melyre következő levelemben már fel is hívtam a webmájsztrók figyelmét:

"Kedves Webmester(ek)!

Örömmel nyugtáztam az álomcsapat újraindulását, és mindjárt 4 csapattal is neveztem a játékra.
Az 1. forduló után meglepődve tapasztaltam, hogy a honlapon közölt pontszámok egyik esetben sem egyeznek meg az általam kalkulálttal.
Azt hiszem az lehet a probléma, hogy nem alkalmazták a játékszabályokban ismertetett szorzókat, melyek győzelem esetén felfelé-, vereség esetén viszont lefelé viszik az IBM-pontokat.
Egyéb hibákat is észleltem - például az egyik csapatban csereként szereplő DeGray 0 pontot kapott, holott a statisztika és az árlista szerint 15 IBM-pontot szerzett a hétvégi fordulóban.
Kérném, hogy ennek figyelembevételével minden csapat pontszámát számolják újra, és mihamarabb közöljék a helyes eredményeket az oldalon."

Tehát szvsz 1xűen elfelejtették beszorozni az IBM-pontokat 0,8-cal/0,9-cel/1,1-gyel/1,2-vel.
Bár DeGray 0 pontja még így is érthetetlen.

Előzmény: kwest (6631)
kwest Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6631
Nekem is csúszik valamennyire, összedobtam egy képletet (kézzel mindig belezavarodtam, hiába, fáradt vagyok), három módszert néztem, és mindháromnál van eltérés.

1. kerekítés .51 től felfelé, csak végeredményre: 212 pont
2. kerekítés .51-től felfelé közbevetett lépéssel: 213 pont
3. csak egész (lefelé minden) végeredményre: 209 pont

Az eredeti pontszám 208 volt, és megtörtént, hogy ugyanolyan tizedesjegy esetén egyszer fel- egyszer lefelé kerekített.
Vagy az is lehet, hogy egy teljesen más, misztikus módszerrel számolnak.

Ez okozhat ugyan kb. tíz pontos eltéréseket is, de az a 21, amit nálad láttam, igencsak sok.

Előzmény: belfera (6628)
saabee Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6629
Vagy 1 órály,hogy hazaértem a 2.előadásról,ami kosárlabda játékvezetői tanfolyam keretein beelül tartatott meg.Valóban 1.alkalommal szabálykönyv felolvasás vót :((
Most már azonban "emberi" megközelítésből figyeltük a dolgokat.

A két előadás alapján megtudhattuk gyakorlatilag,hogy létezik egy szabálykönyv-FIBA szabályokkal,meg minden :) A Való Világ azonban ennek az inverze.1 1xű pl.:a Bp. bajnokásgban már maradt el azért mérkőzés,mert a két megjelent csapat nem hozott labdát.Nem volt labda!!!=>nem volt meccs.

Amiért ezt az egészet leírom az csak az,hogy jövő 7N vandégelőadó érkezik!
Bod(vagy g?-nem mindegy)nár Péter,sz'al a legjobb magyar spori tarcsa a előadást "Tendenciák a mai játékvezetésben" címmel.Hogy úgy mondjam eléggé seJtelmes a címe :) Biztosan érdekes lesz :))

belfera Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6628
Utánaszámoltam álomcsapataim pontszámának, és a következő eredményeket kaptam (zárójelben a comon közölt pontszám):

Fera-Egyetem 201 (198)
BC Marc Körmend 225 (204)
Legeslegnagyobbak 178 (186)
Bc Stroh80 210 (204)

Úgy nézem, hogy egyet sem sikerült eltalálniuk a webmestereknek - vagy nekem.
Ha nem történik változás, akkor szokásomhoz híven aláírásgyűjtést/e-mail-inváziót fogok szervezni. :-))))

belfera Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6627
Néhány hír külföldről:

Zvonimir Ridl - aki az Eurobasket szerint 17.8 pontos, 7.2 lepattanós átlagot produkált tavaly az Albacompban - próbajátékon vesz részt a holland Ricoh Astronauts csapatánál.

Niksa Tarle - aki jelenleg a Bosna Sarajevo csapatát erősíti - 8 lepattanóval a kategória 3. legjobbhja az Adria Ligában.

Az egykori Honvédos Jimmy Moore 18 ponttal vette ki a részét a dán listavezető BF Copenhagen hétvégi győzelméből.

Dávid Kornél 21 pontjával, 13 lepattanójával, 3 asszisztjával bekerült a litván bajnokságban a forduló legjobb ötösébe.

Gulyás Robi 12 pontot és 7 lepattanót gyűjtött csapata Nancy elleni győztes meccsén.
Vuki nem lépett pályára a hétvégén, és így csapata - Williams 23 pontja ellenére is - kikapott a francia bajnokságban.

jani0625 Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6626
Szegedi Gergő- Falco és amúgy a korosztályos válogatott 1.számú irányítója
Dávid Gergely- asszem albás
Előzmény: saabee (6597)
pepy Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6625
Yéé Avass is belépett a chat-re:)
Kérdésedre a válaszom: nyár elején sokat fogytam, de a kosáridényre megint összeszedtem magam, hátha nem ismersz úgy meg!
Egyébként akkor Te nem lehecc vmi szép ember, ha csúnya a sovány szurkoló:)))
Szal akkor télleg át kell néznem a csapatomat, mind1 így is tagja voltam a 200 pontosak csapatának (ippeg).
Előzmény: Avass (6624)
Avass Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6624
Üdv Pepy!
Remélem még nem fogytál (csúnya a sovány kosárszurkoló :-)))
Igaza van Belferának a légióskérdésben (is?). + hozzáteszem a régi felvetésedre, hogy hiába írták ahhoz a bizonyos tizenegynéhány "echte" magyar játékos mellé, hogy "Hazai", ezt nem kell túlságosan komolyan venni, mert csak az ellenség megtévesztésére szolgál, ezeket a pléyöröket is légiósként kezeli a játék. Direkte kipróbáltam, először a légióskeretet töltöttem fel a kezdőmben, és a fentebb említett játékosok neve mellől rögtön eltünt mindenféle felirat, tehát "nem választhatók" lettek a srácok, maradtak Lecsóék.
Előzmény: belfera (6618)
pepy Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6623
Jelentem holnap elkezdjük a parkosítást a vároban! Vagyis feltett szándékunk jövőre is megrendezni a tornát (tom ennek követelménye van, de ez már a csapat dolga:)
Úgy látom lesz mit átugorni este meg holnap a többieknek:)
Előzmény: belfera (6621)
pepy Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6622
Akkor kénytelen leszek kicsit ütősebb csapat létrehozatalát elvégezni a kispadon! THX a segítséget, pedig asszittem yool Lolvastam a szabályokat:)
Körmend bérletgyűjtemény jöhet minden mennyiségben, akár fénymásolva is! Nagy gyűjtője vagyok minden ereklyének, habár eddig csak olyan holmikat raktam félre, amiket saját kis zsebpénzemből vettem meg:) Lehet néhányan megkövetnek, de néhány példát említenék, általában lakóhelyem függvényében találtam rájuk: Komló NBI-es kézilabdabérlet, Ferencváros foci-, vizilabda, női kézibérlet, ASE kosárbérlet, jegyek tömkelege minden sportágban:)
Előzmény: belfera (6618)
belfera Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6621
Inkább a vacsora helyszíne és a bulihely közti útvonalon kellene a bokrosítás. :-))
(Egész jól lehet csetelni ezen az oldalon. :-))
Előzmény: pepy (6619)
belfera Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6620
Na, most jól visszavágunk a szolnoki kollégáknak, amiért hosszú oldakon keresztül kisajátították maguknak a topikot. :-)))
pepy Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6619
Nekem is ilyen munkahely kéne, ahol este hétig ingyen lehet mindenféle hülyeségeket irogatni a neten:) Egyébként én is "dolgozom", mint látható:) Ígérem a következő tornát rendezők vállalják a csarnok környékének bokrosítását!
Előzmény: belfera (6615)
belfera Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6618
Ezúton értesítelek, hogy nem így van: a kezdőben és a kispadon egyaránt 3-3 légiós lehet, azaz csapatonként összesen 6. Ha nem hiszed, olvasd át még1x a szabályokat.
Előzmény: pepy (6616)
belfera Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6617
Vonalkód nélküli Falco-jegyeket fel tudok ajánlani minden mennyiségben. :-))
Esetleg lefénymásolom Neked az utóbbi 5-10 év Körmend bérleteit. :-)
Előzmény: pepy (6614)
pepy Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6616
Saját értelmezésem szerint és a cspatok többségét elnézve, összesen lehet 3 légiós! De ha nem így van, akkor értesítsetek és cserélek a kispadra is légióst!
Előzmény: belfera (6612)
belfera Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6615
Mi lesz akkor, ha olyan helyen rendezik 1x a tornát, ahol vannak valódi bokrok is? :-))
Egyébként épp dolgozom, és ezért érek rá itten lógni. :-))

Üdv:
belfera (copyright)

Előzmény: pepy (6611)
pepy Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6614
Mi is volt a nyeremény? Vmi bérletre emléxem, és semmi köze a kosárlabdához? Akkor szívesen elárulom, hogy a fej kellett hozzá, melyik adatbankban keressem meg:) Mert ha kosárbérletről lett volna szó, akkor semmi adatbank, minden itt van feLYemben:) Örültem volna egy tavalyi Körmend bérletnek is, hátha azzal beengednek pakson, ha már idén nem vettem atomost:)
Előzmény: belfera (6610)
belfera Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6613
Szvsz a "tíz-tíz/húsz-húsz" illetve az Alba és a Falco körmendi vendégjátékakor a "harminc-harminc" {:-))} egyáltalán nem bántó, főleg az ellenfél játékosainak szól, és az ő esetlges összeroppantásukra szolgál. Persze az ellen szurkolóinak elhallgattatására is nagyon jó. :-)))
Az NS pedig inkább erről a rigmusról írjon, mint az "ígymulatunk"-ról, vagy a "kócosmanó"-ról. :-)))
Előzmény: pepy (6605)
belfera Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6612
Kikérem magamnak, hogy a 0 pontos BC Marc Körmend-del összefüggésbe hozzanak!! :-))

A ZTE-DREAM-ben semmi gond a légiósok számával - 3 a kezdőben (Bukva, McClendon, Nisavic) és csupán 2 a kispadon (Lapov, Mujanovic). Dzunic és Nunez ugyebár magyar, és a dolgok jelenlegi állása szerint ugyanez immáron Mujkeról is elmondható - tehát a nevezhető 6 légiós helyett csupán 4 szerepel a csapatban.
Az már más kérdés, hogy az adatbázis szerint pl. DeGray sem számít légiósnak.

Biztos, ami biztos, timsó panaszát olvasva én is újraszámolom a pontjaimat.

Előzmény: saabee (6603)
pepy Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6611
Népszerű ember vagy a topic-kosár óta:) De ha levédeted a neved, akkor már elég yool megéltél volna!
Egyébként meg yoo hogy van itt ilyenkor is valaki, már kezdtem behülyülni a társkereső rovatban a sok nőt nézegetve:)
Előzmény: belfera (6609)
belfera Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6610
Ha mindezt valóban fejből - és nem valamilyen adatbázisból - mondtad, akkor megduplázom a nyereményed. :-))
Előzmény: pepy (6602)
belfera Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6609
Írnak rólam a kaposkosáron? Pedig abban maradtunk a kaposvári vezetőkkel, hogy a tárgyalások jelenlegi szakaszában egyik fél sem szivárogtat ki semmit. :-)))
Előzmény: rik-027 (6594)
belfera Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6608
Ahoj Feribá!

Csak saccoltam az 500 körmendit, ezért szeretném ha a többi megjelent kocsmalakó is megerősítene. A szurkolás alapján mondjuk az 1490 körmendi és 10 soproni tűnt volna reálisnak.
A lényeg az, hogy sokan voltunk, és jó hangulatot teremtettünk - szvsz Egerszegen és Szombathelyen sem lesz ez másként, bár utóbbi helyen az 50 fős vendégszektor erősen behatárolja a lehetőségeket.
"Idegenben veretlen, otthon pedig nyeretlenek vagytok" - idén ez a taktika az ellenfelek megzavarására. :-))

Sok sikert holnap a muszkák ellen!

Előzmény: Feribá04 (6591)
belfera Creative Commons License 2002.10.14 0 0 6607
Zotya!

Egész pontosan: "Amióta az eszemet tudom Sopronban élek, de a szívem örökre MTE." :-))

Egyébként szünetben átmentem dumálni a haverokhoz, és az ottani szektor - köztük a GYSEV-es lányok + Mérész Csabi - elég furán néztek rám és a sálamra.

Úgy tűnik, hogy mégiscsak lejutok a Zete elleni meccsre, ahol remélem Te is megjelensz a vadonatúj sáladban. :-)

Előzmény: némo (6579)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!