Hát igen a válogatott! Azok akik szeretnének jönni Szombathelyre, időben intézkedjenek jegy ügyében, mert még az ilyen "Nagy Halnak" mint én vagyok (:-)), sem ment könnyen a tikett szerzés. Az van ugyanis, hogy a rendezvény szervezője a Pannon-Sport Kft rendelkezik az összes belépővel. Kb. 1 hónappal ezelőtt amikor a Kft ügyvezetője felkeresett, hogy milyen formában akarom támogatni a körmendi csapatot, előtérbe került a november 20-i meccs is. Akkor hangzott el az a mondat, hogy jegyet csak rajtuk keresztül lehet igényelni és (milyen furcsa) pl. a csarnokot biztosító Falco KC ügyvezetője is max. kérhet tőlük párat VIP látogatók részére. Aztán, hogy ez mennyire volt üzleti fogás? Ki tudja?
Én mindenesetre "bedőltem" és aláírtam egy kisebb összegű támogatói dokumentumot.
Ezután megkérdezte mennyi jegy kell a válogatott derbyre.
- Még nem tudom! válaszoltam és erre felírt 2 db-ot azzal, hogy szóljak ha még kell. Természetesen Gratis!
Hali Spori!
Teljesen egyetértek azzal, ha már ott vagyunk, tartsunk egy kisebb topictalálkát. Mondjuk a szombathelyiek és körmendiek előnyben! Ezért lehet ők fizetik az első kört? :)
Hivatalos forrásból tudom, hogy a Sport1 adni fogja a ffi és a női válogatott valamennyi selejtezőmeccsét! Ez, azt hiszem jó hír, pláne azért mert nekem innen Szegedről egy kicsit messze van Szombathely.
Akkor ha felajánlhatom az ordibálásban a segítségem, lécci fogadd el! Talán még arra is rávehettek, hogy vigyek dobot és üssem a tamtamot:) Egyébként én úgy hallottam, hogy arra a meccsre próbálnak TV közvetítést lekötni, azt viszont nemtom mellik csatornával. Sebaj, én akkor is el kívánok menni Szhelyre, ha adja a média élőben.
Azt gondolom, mindannyiunk érdeke a magyar válogatott jó szereplése. Ha már a média cseszik ránk, ha már a Sportban a gyeplabdáról több szó esik, mint a magyar férfi kosárlabdáról, ha már a Kajak-Kenut ezedszerre ismétlik meg kosármeccs közvetítése helyett... Legalább akkor érjen el valamit a válogatott, hogy vegyék észre: mi is vagyunk!
Egyébként ahogy minden szombathelyi válogatott meccsen, úgy ezen is ott leszek! És szurkolok, ahogy bírok! Na meg szidom a francia... Na, ne káromkodjunk!
Többszöri próbálkozás után végre újra sikerült belépnem!
Real!
Te azok között leszel, akik elmennek arra az ominózus meccsre? Vagy van olyan itt a DK-n akit érdekelne élőben a válogatott? Mert ha igen, akkor ott találkozhatnánk! Legalább is nekem tervben van a meccs élőben történő +tekintése. Ha van aki jönne, jelezze és +dumálhatnánk a kezdés előtt az aktuális problémákat egy-két üdcsi (esetleg sör:) mellett.
Saabee!
Hidd el olyan helyről, amivel nem fognak vitatkozni.
Akkor lehet hogy a Brian élete Szolnokon fog folytatódni? Eddig érdekes volt... Nem pattogót árulnak ezután a Ligetben meccs elött hanem roston farkasfülcimpát?:)))Szigorúan kis f-el:)))
Hi Avass!
Tom hogy jáccott a Feribá már meccset, azt is tom hogy nem olyan rosszul, de lesz majd még jobb is! Azért kell pihennie, mert "fentről" kapott utasítást, hogy ne jáccon. Egyébként már Zegre se ment volna, csakis "szívességből" volt ott. A fizetése se annyi mint lenne, abból fizetik az MC-t is. Télleg semmi bajom Ronnie-val, ő csak kihasználta azt a lehetőséget, amit felkínáltak neki. Szerintem én is így tettem volna, ha a melómról lenne szó, amiből meg kéne élnem. Elfogadnék bármilyen ajánlatot, amiből pénz van. Mind1 lényeg 1előre ennyit mondhatok, ez is kicsit több mint lehetne.
Egyébként tulajdonképpen nem egy hónapig nem jáccik Bacsi, mert tudtommal most még van négy meccs, aztán elég hosszú pihenő lesz a válogatott miatt, így valszeg decemberben fogjuk újra élesben a pályán látni (márha előbb az EBK-ban nem jáccik).
Szeged-Szolnok -9 (Új edző jól seper!)
ASE-Sopron +22 (És ez csak a centerek közti különbség!)
Körmend-ZTE +12 (Chad megint megkímél bennünk!)
Albacomp-Debrecen +8 (Nem lesz könnyű meccs!)
Kaposvár-Dombóvár +26 (Közönségszórakoztató!)
Falco-Kecskemét +16 (A 4.negyedig partiban a vendég!)
És Isten megteremte a bort, hogy vigadjanak az emberek. És az
> > emberek
> > vigadtak és Isten látta, hogy ez jó.
> > Aztán az emberek egyre többet vigadtak és egyre kevesebbet törodtek
> Istennel
> > és Isten látta, hogy ez nem jó.
> > És ekkor Isten megteremte a másnapot.
Vígh Péterről és többi játékvezetőről; kicsit (nagyon) lemaradták modern kosárlabdától, és nem semlegesek, azt hiszik hogy ők istenek, nem egyforma mércével mérik. Ennyi, kar pocsékolni az idő és vitázni ezzel.
Tudja valaki melyik játékvezető volt játékos? (Gondolom legalább B- osztályba játszott, ifi is megyei nem számit.)
Tippek a hétvégére:
Szeged - OLAJ V 14
Atomerőmű - Sopron H 12
Körmend - ZTE V 6
Albacomp - Kakasok H 16
Kaposvár - Dombóvár H 25
Falco - Kecskemét H 18
Megnéztem az amcsi csávót az eurobasketen, de ha ezt idehozák akkor dilettáns vezetőink vannak. A legtöbb amit le tudtak róla írni a végzettségével és a családjával kapcsolatos. Inkább a csupaszív Skorpiókirály (ha tudnak neki egy új lábat adni :(()
Hello Divac!
USA center Brian Stewart csapata :UTEP 208cm 250 lbs súlya 1979-es szűletésű.10,7pont 6,2 lepattanó átlaga volt.
Próba játékra érkezik csak.
Hajrá olaj forever!
Szegedre jössz?
FRISH NEWS:
Megjött az új edzőnk, Martic Zoran és itt lesz Pénteken. Dolgozott Zmago Sagadin (nagyon jó edző ) mellet Olimpiaba is vezettet Sloven ifi válogattott. Lehet hogy USA center is, de meg nem 100%.
Üdv:
Vlade
Egyáltalán nincs kedvem belemenni az egyes klubbok anyagi lehetőségaibe, de azért magyarázkodom egy kicsit OAzIs helyett (nem mintha rámszorulna...)
1. Lapov egyéltalán nem olcsó légiós. Tavaly sem volt az, jövőre is megkéri majd az árát. OAzIs ezzel a példával inkább a mi mostani légiósaink relatíve alacsony keresetét akarta kihangsúlyozni (én legalábbis így értettem).
2. Nálunk tavaly valóban volt pénz, idén azonban úgy néz ki nincs. Az Albacomp költségvetését nem ismerem, de tény: idén Ti meg tudjátok fizetni Lapovot (+ a többi légióst), arról viszont nem vagyok meggyőződve, hogy nekünk ez sikerült-e volna.
Itt a vége, remélem ennek az egymás zsebeiben való turkálásnak is, hiszen még a saját zsebünk tartalmát sem ismerjük (mondjuk sejtések erről azért lehetnek).
Hello Sporttárs
Az az igazság, hogy van erre egy megoldás. Persze nem 100%-os védettséget jelent az anonimitás, ne menjünk messzire, rólatok is kiderült kiket is rejtenek a Sporttárs-Rostás nickek. Azt azonban pl. senki sem tudja, hogy ki lehet Divac1. Én egyébként nagyon hasznosnak és tanulságosnak tartanám, ha egy hivatásos jv., persze kilétét nem felfedve, leírná az itt felvetett esetekről az érvényben lévő szabályokat, vagy akár a sporik között meglévő íratlan szabályokat. Még arra sem lenne szükség, hogy célozzon arra, hogy Ő valójában NB1-es jv., elég lenne annyi "én ezt tanultam, alkalmazom", vagy "a szabálykönyv ezt meg ezt írja...". Aki nem hiszi, járjon utánna. Szerintem senki sem küldené el melegebb éghajlatra, hiszen nem magyarázkodásról lenne szó, meg lehetne úgy fogalmazni a mondandót, hogy ki sem derülne - a hozzászóló volt a főszereplő.
Már csak azért is jó lenne egy-két ilyen hozzászólás, mert ezekből a mezei nézők (mint én) is sokat tanulhatnánk, hiszen a legtöbb ember nem (csak) azért szidja a bírót mert bunkó, és mert ez a sikk, hanem mert nem érti, nem tudja a szabályt és mivel a játékos méltatlankodik, azt gondolja - vitatkozik, Ő ért hozzá, biztos igaza van - pedig ha ismerné a szabályt, akkor nem venné feltétlenül a szájára a bíró felmenőit.
Egy példa, saját tapasztalat: Szolnokon még mindig elég sokat szerepelnek a sporik, mármint a szurkerek sokszor megemlékeznek róluk, de régebben elég volt annyi, ha a játékos méltatlankodott egy-egy befújt fault után, a tömeg máris üvöltött, mert fogalmuk sem volt, hogy valóban szabálytalanság volt-e. Mára már legalább ezek megszüntek, hiszen a nézők nagyjából megtanulták a szabályokat. Ha ezt a tendenciát lehetne folytatni, akár itt a fórumon, az segítene a bírókon is.
Bocai, Antawn
A többiektől bocsi, Őket nem érinti...
AAA (Bocainak lefordítom: szval Alice) 12 fokot produkált a műtött bokájával, az ügyeletes orvos azt mondta, hogy ennél többet egy plasztikás szalaggal nem szoktak, mert akkor már törik szerte-széjjel minden. Úgyhogy minimális az esélye a mai játékának (úgy járt, mint Pakson) :-(((
Úgyhogy Bocai, most sokkal jobban kell szurkolnod, mint Olaj meccsen!!
Oazis, a vadrác az olyan mint a vérmedve csak humánban és nem a Kárpátokban lakik? A kis litván halunkat kell mostmár felpaprikázni, jó ötleteid vannak erre vonatkozólag:)
A szerzödésekröl: honnan gondoljátok hogy nem három hónap+hosszabbítás állott a Raskájéban? Pont most telt le a 3 hónap, Nyergest sem ejtette az anyja a fejére kiskorában, nem úgy mint engem:) S vajh mér kellett ennyire kapkodni?
Avass, ha minden volt Olaj edzö a megyei csapatban végzi nehéz lesz osztályt ugrani, legalábbis felfelé.
Avass, Antawn, Gabci: fel JazzBarryn-be, hol a picskuba lesz az alázás ma este?
...megint én
Csak annyi: látod Rostás (és a többiek) mennyire pletykaszintű a büntik nagysága, OAzIs 8-8000-ről ír az én 5-12-el szemben. Az azonban valószínű, hogy a nagyságrend stimmel (ha összeadjuk, akkor közel ugyanannyi jön ki).