Keresés

Részletes keresés

VChris Creative Commons License 2004.08.24 0 0 1679

Blackandrew:

Szerintem nincs igazad. Ismered az iPaQ-ok működési elvét? A kézírásfelismerésre gondolok. Na annak az a lényege, hogy a képernyőnek mindig ugyanarra a részére írsz. És ott egy ceruzával "karcolod" a képernyőt, nem pedig a puha ujjaddal. És én már egy Háború és Béke mennyiségű szöveget írtam be a PDA-mba a kézírásfelismerővel, és látszik rajta, de nincs szétkarcolódva. És hangsúlyozom, az egy műanyag ceruza, nem pedig puha ujj.

Szóval, nem értek egyet, nincs ok aggodalomra. És nagyon jó az érintőképernyős LCD!!! Én csak javasolni tudom.

VChris

Előzmény: blackandrew (1673)
VChris Creative Commons License 2004.08.24 0 0 1678

Szia Devilio!

Szerintem nem lesz gond az LCD élettartamával. Abból indulok ki, hogy van egy HP iPaQ-om, két éves, rohadt sokat van használva. Rengeteget használom én, írok az LCD-jén a ceruzával, ha nincs kedvem előhúzni, az újjammal is nyomkodom sokat, a feleségem (na jó, néha én is) állandóan passziánszozik rajta, és még tökéletes. Amit a PDA-m képernyője használva van, na annak jó ha huszadrészét fogom/fogod használni a Sony érintőképernyőjét. Szóval ezek strapabíróak ám, de nagyon. Max. naponta meg kell törölni, mert az újjlenyomatok rendesen meglátszanak rajta napfényben. Szóval szerintem ez nem probléma.

VChris

Előzmény: devilio (1667)
szervélszer Creative Commons License 2004.08.24 0 0 1677

Ennyire ismerethiányos és elfogult "érvelést" már régen hallottam.

Ugyan nekem sem szívem csücske a picipuha, de azért az a kijelentés, hogy "gyorsan össze is gányolták az USB-t", nem is kicsit sántít Nem kérem, hogy sorold fel, ki mindenki vett részt az USB 2.0 specifikációjában, mert még kiderülne, hogy nem tudod. De vajon mit szólna ehhez a kijelentéshez a Compaq, HP, Intel, Lucent, NEC vagy a Philips? Vagy e cégeket is a kontárok közé sorolod?

Az az érved meg egyenesen nevetséges (még ha tompítani próbálod is smiley-val a mondat végén), hogy "ebből is van már v2.0". Hallottál már a FireWire 800 (vagy másképpen 1394b) szabványról? Úgy látom, nem, mert akkor meg sem próbáltál volna a v2.0-val "érvelni".

Amúgy meg, hogy bizonyítsam, hogy az USB 2.0 igen jól megállja a helyét a videózásban is, elmondom, hogy én pl. külső, USB 2.0-ás keretben lévő winchesterről is szoktam megszerkesztett DV-AVI formátumú videót kijátszani DVD íróra mindenféle képkocka-dobás és egyéb probléma nélkül, és láss csodát, Windows 2000 alól. Ami persze valójában nem is csoda, hiszen a DV formátumú videó "mindössze" 25 Mbit/sec sebességet igényel, amit az elméleti 480 Mbit/sec-es USB 2.0 még a gyakorlatban (operációs rendszerrel lassítottan) is bőven biztosít. Arról már nem szólok, hogy a lassabb, 400 MBit/sec-es FireWire használata közben is ott figyel az oprendszer, a legtöbb esetben éppen a picipuha...

*vél*

Előzmény: cs_gaborka (1675)
devilio Creative Commons License 2004.08.24 0 0 1676

Kösz, Andrej!

Így gondoltam én is.Kár, hogy meg bírtál erősíteni.

Az USB-kérdésről a véleményem megegyezik cs gaborkáéval.

Az USB egyszerűen nem erre való.Ha valaki tudja, mire, kérem szóljon.Scannert, egeret,ISDN modemet, pen-drive-ot próbáltam ilyenben-és nem mondom, hogy nem működik de azért itt észveszejtő könnyedségről, átviteli sebességről  nem beszélhetünk.És ugye nem ez a fő probléma, hanem az ablakokkal való zökkenőmentes együttműködés hiánya.

Szavazatom:Fire-Wire 

cs_gaborka Creative Commons License 2004.08.24 0 0 1675
Nem arról van/volt szó, és nem az a lényeg, hogy rosszabb volna, a FireWire előbb megszületett, elterjedt, szinte mindenki ezt használja a digitális videozásban. És az sem mellékes szempont, hogy születésénél szerencsére nem volt jelen, az orrát mindenbe beleütni szándékozó mikrofos. Ezen a téren később ébredtek, és gyorsan össze is gányolták az USB-t. Hogy mennyire kontárok, mi sem bizonyítja jobban, ebből is van már v2.0 :-)
Előzmény: bohemy (1674)
bohemy Creative Commons License 2004.08.24 0 0 1674

Egyébként csodálkozom, hogy az USB miért rosszabb, mint a DV csatlakozó, holott ua. az adattömeget kell átmásolni. Csak sebesség beli különbségek lehetnek. A digitális üzenetek formáját szabvány protokolok határozzák meg. Ha a csomag megsérül, akkor nem tudja a vevő értelmezni. Én még nem láttam olyat, hogy egy zaj értelmes jel csomagot produkált volna, vagy a csomag tartalma megváltozna. De lehet, hogy ebben is láma vagyok ?! :) 

blackandrew Creative Commons License 2004.08.24 0 0 1673

Szerintem ha rendesen kihasználod 1,5-2 évig fogja birni az LCD és addigra pont lejár a garancia :)

Azért rossz az érintőképernyő mert a gombok mindig ugyanott vannak és 1. bepiszkolódik 2. szétkopik ... nem javaslom.

üdv: Andrej.

Előzmény: devilio (1667)
bohemy Creative Commons License 2004.08.24 0 0 1672
Nem a felhasználói kézikönyvben.
Előzmény: Törölt nick (1671)
bohemy Creative Commons License 2004.08.24 0 0 1670

Szia!

Nem szeretnék neked ellent mondani :), de a mai kamerákra az USB2.0 a jellemző. Utánna néztem a gs15, gs120,gs200 is tudja. Igaz csak a panákat néztem.

Előzmény: Törölt nick (1665)
TDK123456 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 1669
Próbáld meg úgy, hogy minden más USB eszközt kihúzol a gépből. Azután telepíted a drivert. Most bedugod a kamerát, gép érzékeli, befejezi a telepítést. Nálam így ment. Én azzal szívtam, hogy először HUB-on keresztül próbáltam rádugni a gépre. Persze, hogy nem ment.
Előzmény: roobi2 (1666)
cs_gaborka Creative Commons License 2004.08.24 0 0 1668
És sem akartam vitázni :-)
Előzmény: blue_team (1664)
devilio Creative Commons License 2004.08.24 0 0 1667

bocs, hogy nem az aktuális témához szólok hozzá.

A videokamera-milyet, hol?-topicból jöttem.Sony-dcr-hc14e a hardverem.

VChristől kérdezném, amit amott általában kérdeztem: az érintőképernyőnek Te mennyi időt jósolsz?

A Zekit ne bántsátok, a másik topicban csak ő válaszolt nekem!

üdv!

roobi2 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 1666

Az lehet, hogy a GS400-as ezt tudja, de nekem az elődje van (MX500)  és pillanatnyilag az USB driver installálásán és kompatibilitásával vesződök. Jelenleg még állóképet sem tudok kitölteni a gépből, természetesen firewire-en keresztül minden megy és oké. Ez nem igazán válasz akart lenni csak apró bosszúságaimnak a taglalása meg hogy szaporítsam hozzászólásaim számát :-)))))

roobi

blue_team Creative Commons License 2004.08.23 0 0 1664

Nem USB - Firewire vitát akartam nyitni, hanem azt a tényt közölni, hogy egy korábban elhangzott és mások által sem vitatott megjegyzés (USB mozgóképáttöltés kapcsán) nem igaz.

Előzmény: cs_gaborka (1663)
cs_gaborka Creative Commons License 2004.08.23 0 0 1663

"Az USB2.0 átviteli sebessége nagyobb, mint amit a Firewire tud."

Legalább is a mikrof.s szerint, a tesztek szerint a valóság egy kicsit más.

Előzmény: blue_team (1662)
blue_team Creative Commons License 2004.08.23 0 0 1662

A kicsit elfajult USB vs. Firewire vitához - kicsit félve -, de annyit tennék hozzá, hogy lehet USB porton jó minőségben képet áttölteni, csak ehhez olyan kamera kell. Az USB2.0 átviteli sebessége nagyobb, mint amit a Firewire tud. A Panasonic NV-GS400 pl. tökéletes képet ad ki USB porton keresztül, akárcsak Firewire porton át.

VChris Creative Commons License 2004.08.22 0 0 1661

Nem, én Kiskunhalasi vagyok, csak nagyon szeretek túrázni, és a Mecsek az egyik kedvencem.

Talán majd jövő hétvégén, ha jó idő lesz.

VChris

Előzmény: TDK123456 (1660)
TDK123456 Creative Commons License 2004.08.22 0 0 1660
Te is pécsi vagy? :))
Előzmény: VChris (1659)
VChris Creative Commons License 2004.08.22 0 0 1659

Sajnos a tervezett túra elmarad az időjárás miatt, így a kamera első nagybevetése is. :-((( Mérhetetlen szomorú vagyok, mert így most  még legagább egy hetet kell várni, és lehet, hogy jövő hét végén sem lesz jó idő.

VChris

donci2 Creative Commons License 2004.08.22 0 0 1658

---Nagyon OFF---

Zeki!

Valaki bántott, hogy ilyen agresszív vagy! Előzőleg leírtam, ha nem tetszik, akkor

nem kell válaszolnod. Ezzel szemben osztod itt az igét. Nyugodj meg, Tőled nem

várok semmilyen választ. De hála az égnek vannak mások is itt rajtad kívül, akik

válaszoltak.

András

Előzmény: Törölt nick (1651)
VChris Creative Commons License 2004.08.21 0 0 1657

Robi:

Azóta kicsit türelmesebb voltam, hát lehet vele keresni, de nagyon vacak, komolyan. Nem is értem miért nem lehetett volna egy kicsit felhasználóbarátabbra programozni. Manapság ez már nem egy nagy kihívás.

Más: Holnap lesz a kamerám első éles nagybevetése: Elmegyünk egy egész napos túrázásra a Mecsekbe, a Babás Szerkövekhez. Ha ismeritek, hát az egy gyönyörű vidék. Ott aztán lehet szép felvételeket készíteni. Alig várom már! Aztán majd vágok belőle egy jó kis filmet Premiere-rel. Ez lesz a premierem :-)) Első igazi film, amit Premiere-rel fogok készíteni. Eddig csak kísérletezgettem, meg ilyen 1-2 perces filmeket csináltam, de nagyon jó progi. Aki nem ismeri, annak csak ajánlani tudom, nagyon sokat tud.

VChris

szervélszer Creative Commons License 2004.08.21 0 0 1655

Nem jól tudod, illetve nem jól emlékszel.

A Super HAD CCD és az újabban kifejlesztett 4-színszűrős RGBE CCD nem egy és ugyanaz.

Super HAD CCD már régebben is létezett, és a CCD-chipen található mikrolencse kialakításában hozott újat.

Az RGBE CCD-n viszont a szokásos 3 alapszín szűrése mellé felvettek még egy színt, ezt jelöli az E betű (E, mint emerald, a smaragdzöld angol nevéből).

*vél*

Előzmény: Törölt nick (1649)
roobi2 Creative Commons License 2004.08.21 0 0 1654

Húha, vadul a topic .... :-))) Szerintem a kamerák boncolgatásával foglalkozzunk mint egymás finom csesztetésével.  Nyel egy nagyot, gombóc leugrik oszt mehetünk tovább. Zeki felvetése is érdekes....

Chris!

Valóban csak egyszer próbáltam a keresőt, de türelmetlen ember lévén ha az első keresés nem hoz eredményt, akkor ott hagyom annyiban. Ezek szerint nem csak elsőre de sokadikra sem hozott eredményt nektek. Hát akkor nincs mit tenni és valóban válaszolni, "elmét" cserélni egymással ;-)  végül is ez a fórum lényege vagy mi??!! Sorryka a rossz tanácsért, cserébe jövök két jóval :-D

roobi

joy Creative Commons License 2004.08.21 0 0 1653

Mások is mondták, hogy furi vagyol!

Most olyan jól tudod, vagy csak naszád?

Előzmény: Törölt nick (1651)
joy Creative Commons License 2004.08.21 0 0 1652

Mékiabász?

Egy újszülöttnek minden hsz új!

Ha olyan lúmen vagyol, akkor írd be azon hsz-ek számát, amelyek erre vonatkoznak!

:o)

Előzmény: Törölt nick (1642)
donci2 Creative Commons License 2004.08.21 0 0 1650

Köszi az érdemi hozzászólásokat!

---OFF---

Zeki! Ha nem mondasz okosat, akkor csendben maradsz és nem kell visszavonnod

a dolog felét vagy nem kell később bocsánatot kérned!

A kereső szar, 1600 hozzászólás elolvasása az én időmbe nem fér bele. Infó kellett

és néhány nyugodtabb taszttárs válaszolt is. Nyugi Zeki, nem kell rögtön a lámák

fején ugrálni, ha esetleg olyan kérdést tesz fel, ami a Te szinteden gyerekesnek

tűnik. Nekem ez igenis egy fontos kérdés.

András

VChris Creative Commons License 2004.08.19 0 0 1647

Köszönöm Zeki, ez így nagyon szép dolog tőled.

Valóban érdemes visszaolvasni, sokat lehet belőle tanulni. Én is elolvastam az utolsó közel ezer hozzászólást, nagyon hasznos volt. De Ahogy nő a fórum, úgy lesz egyre több a hsz, és ha valaki új, és kérdése van, arra van a fórum, hogy feltegye. Legfeljebb nem írjuk le újra a választ, hanem hivatkozunk rá, hogy pl. én az xxxx.. számú hsz-ban ezt meg azt mondtam. Így is tudunk segíteni egymásnak.

VChris

békeharcos :-))

Előzmény: Törölt nick (1646)
VChris Creative Commons License 2004.08.19 0 0 1645

roobi2:

Hát én valahol megértem, ha nem használja a keresőt. Az a baloldalt elérhető keresésnek nevezett valami egy okádék. Próbáltad már?

Próbáld ki!! Én most megpróbáltam rákeresni ebben a topicban arra, hogy Sony. Beírtam, majd a gyorskeresés innen opcióval azt mondja, hogy nincs találat. Ha a hozzászólások között keresel, akkor meg az Index összes létező topicjában keres. Ha meg a részletes keresést választod, ott nincs lehetőséged arra, hogy pl. keresés az aktuális topicban. Először meg kell keresned azt a topicot, aminek már tudod a címét!!! Ez egyenesen röhej. Ráadásul! Ha beírom, hogy digitális (ami szerepel a topic címében), akkor kiad kb. 30 találatot, aztán keresd meg, hogy mit keresel. Röhej!!! Ja, és ráadásul a topicunkat meg sem találtam közöttük! Ezt nevezi az Index keresőnek? Komolyan mondom, hogy az én programozói ismereteimmel komolyabb keresőt tudnék írni.

Vagy én vagyok nagyon béna, de próbáld ki!!! Mindenesetre a felhasználóbarát fogalom meg ez az új fórum igen távol áll egymástól. Igaz, a régi nem is tudott ilyet, hogy hozzászólások közötti keresés. Az új fórumnak van ilyen funkciója, csak a baj, hogy nem működik!!!

VChris

Előzmény: roobi2 (1644)
roobi2 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 1644

Zeki ne húzd fel magad ! :-)))))

donci!

Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy bal oldalon a gyorskeresőbe beírni néhány kulcsszót - ami téged érdekel - és rákeresni ebben a topikban nem olyan lehetetlen vállalkozás. ;-) Akkor legalább nem egy hozzászólást kapsz hanem tudsz csemegézni és az "előzményekre" kattintva bővebb összefüggésekre is rá lehet jönni. Érdemes ezzel is próbálkozni. Mellesleg amit Zeki leírt az maga a nagy valóság. Anélkül nem fogsz tudni jó minőségü filmet capture-ölni.

Jó munkát!

roobi

VChris Creative Commons License 2004.08.19 0 0 1643

>Tudja valaki, hogy a Panasonic MiniDV kamerákhoz adott "DV Studio for USB" nevű

>program alkalmas arra, hogy a beolvasott videót átírjam DVD-re, esetleg

>szerkesszem a FireWire-en bejött anyagot?

Ne haragudj zeki, de védelmembe kell, hogy vegyem donci2-t, mert úgy szóltad le, hogy nem olvastad el figyelmesen mit kérdezett!!!

Ha figyelmesen elolvastad volna, mit kérdez, láthattad volna, hogy a kérdés nem arra vonatkozott, amit te írsz! Hanem arra, hogy a FireWire porton keresztül behozott anyagot lehet-e DVD-re írni az USB-s programmal!!!

Emlékszel ugye a 1416-os hozzászólásomra? Amikor írtam, hogy nem illik egy új, témában nem járatos érdeklődőt a fórumon durván leszólni, ha kérdez. Erre való a fórum!!! Ezt írtam akkor is, ezek szerint nem értetted meg. Ha nem emlékszel, olvasd el mégegyszer:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=37735131&t=9024180

Lehet, hogy akkor én voltam túl érzékeny, de most kicsit tényleg erős volt a hozzászólásod, és nem is volt igazad.

VChris

Előzmény: Törölt nick (1642)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!