Remélem nem kell ecsetelnem, hogy tudom mi egy szerver előnye :) (és hátránya) mi egy brend szerver előnye és hátránya egy összerakott szerverhez képest... Ezt a teljesítményt és megbízhatóságot dzsungapc-ből nem tudtuk volna kihozni.
Szóval nagyjából tisztába vagyok vele, mit lehet egy gépből kitaposni és azt is, hogy sokan fognak még reklamálni itt LR4 miatt :DDDD persze lehet, hogy adobe kicsit összekapja magát és NX-hez hasonlóan 2-3 év mulva majd javít a sebességen, de nekem nincs rá időm.
Azt hiszem, PC építés szempontból hasznosabb tanácsot Y3ká "trollnál" nem sok usertől tunál kapni. Persze, ehhez az "én is összeraktam már számítógépet" nagymellényt le kéne venni :D
b@szki :))) Próbálom követni, meddig feszíted még :))
Szervereknél csak egy dolog a sebesség. Itt már nem csak a teljesítményt fizeted meg, hanem a 24x7 üzemidőt, a rack szekrénybe szerlhetési lehetőségét, a redundanciát, a vinyók menet közben való cseréjének lehetőségével (Hot plug) együtt :)))
Te csak egy felhasználós környezet vagy, amihez ezek a fjúcsörök mind kidobott pénz :D
Mert lágy, tök más képet ad, mint egy 14-24 vagy egy 24-70 (csak, hogy nagyjából a tartományba említsek üveget)
Nem értek a videózáshoz annyira, de Krokavec Viktor neve talán ismert a szakmában, tőle hallottam egy olyan kijelentést, hogy video nyersanyagnál saturáció és miegymás levesz mert színezni utólag kell/lehet. így 2 gépet összehasonlítani gépváz video alapján olyan mint gépváz jpg alapján. Mik voltak beállitva presetnek? Kettővel feljebb tolom a kontrasztot már egész más végeredményt kapunk. Meg ez már kicsit olyan, mint amikor egy mercit hasonlítunk egy bmw-hez. qrvajó mindkettő :) a leginkább befolyásoló tényező a karikán belül használt osztások száma...
Miután kitrollkodtad magad, remélem figyelembe veszed az alábbiakat"
"...de most 5 perc alatt árgépből, felkerekítve az árakat, összedobtam egy ilyen konfigot ...
Mivel nem ellenőriztem, lehet, hogy pár helyen lehet javítani, pontosítani, de nagyságrendi becslésnek szerintem okés."
Aztán pedig elgondolkozol és egy kis időt rászánva, kulturált ember módjára leírod , hogy mi a bajod vele. Esetleg megcsinálod a saját konfigodat is, hogy mások is tanulhassanak belőle.
15 évig építettem a saját gépeimet és jónéhányat ismerősöknek is raktam össze ilyet. Nem volt velük igazán komoly gond. Van ebben egy némi tapasztalatom, mégha az utóbbi 4-5 évben ez meg is kopott. 12 éve adok el vállalati környezetbe szánt "brand" gépeket. Tudom, hogy ott sem mindig fenékig tejföl minden és olyanokon spórolnak ami nevetséges.
Stimm, ez a 200 es a 300eft-s gép között a különbség. És nem 30 hanem kb 50% különbség van köztük. Páromnak ehhez hasonlót rakattam össze, érezhető is a különbség (pl batch-elt zajszűrés) de ez kevés. i7 felett pedig nincs hova bővíteni, szimpla desktop workstation kategóriának itt a csúcsa jelenleg.
Feljebb a szerverek vannak ami kb így néz ki:
Integrated Mainstream 2S Server 4U Pedestal System including (1) Intel(r) Server Board S2600CP4, (8) 3.5" Hot-Swap Drive Carriers, (1) 550W Fixed Power Supply, Non-redundant Cooling, (2) Tower Passive Heat Sinks, (1) RKSATA8 RAID Upgrade Key Storage Key, and (1) air duct.: 269,830 Ft
Hát... Lehet hogy jobban jártál volna ha el sem olvasod. A szerző számos alapvető hibát vétett. Gyenge optikákkal tesztelt, szűrőt használt, ráadásul vario ND-t, nem tud két géppel azonos fedettséget összehozni. Így nem lehet két csúcs gépet összehasonlítani.
ismételten kérlek, ne szólj bele olyanba, amihez nem értesz :D egyik hülyeség után mondod a másikat anélkül, hogy egyáltalán elolvasnád/megnéznéd amit a másik fél kommunikál. jpg 8 bites... szerinted mi a péniszért nem kompakt gépet használok? :DDDDD
Én Macbook Pro-t használok (i5) és a D7000 tömeges raw-feldolgozással nincs különösebb bajom. Azt viszont látom, hogy max 4Gbyte ram-ot eszik az LR3, pedig van a gépben 8. LR4-gyel még nincs tapasztalatom. Ezért is kérdezem, hogy mi a helyzet OSX alatt a D800 háromszoros fileméretével.
Na remélem jövő hét végén már majd tesztelhetem a saját vázammal. Aztán lehet, hogy én is beállok azok sorába akik lassúnak tartják a rendszert.
Tud valaki jó CF és SD külső firewire kártyaolvasót elfogadható áron? Árgépen nem is láttam ilyen cuccot.
Bocs, az is két darab, 2 Tbyteos HDD ezért az árét, csak excelben készítettem a táblázatot először és azt nem kezelte le a fórummotor. Azt nem is figyeltem, hogy van-e alaplapi Raid, de ha van kiiktatható annak a költsége is.
Van aki Mac-et használ? Ott is ilyen lassú az LR sok D800 raw alatt?
Csodálkoznék, ha azon gyorsabb lenne, ua. Intel proci és lapkakészéet, mint a fele annyiba kerülő PC-ben. A MAC OS-ek sem jobbak (max. kezelésben), mint a Win7, azok sem optimalizálják jobban a rendszerkihasználást. Ha drasztikus sebességnövekedést akarunk elérni ilyen jellegű, kötegelt feldolgozásnál, akkor célprocessoros rendszert kell építeni vagy garfikai servert telepíteni, netán RISC alapút. De ott az ár már nem 2x szorzó ...
Gyakorlati tapasztalatom ugyan még nincs a D800 tömeges raw feldolgozásával, de most 5 perc alatt árgépből, felkerekítve az árakat, összedobtam egy ilyen konfigot. Szerintem ezzel nem szabad, hogy igazán lassú legyen a renszer, és itt-ott, lehet még faragni is az árból:
processzor: Intel Core i7 920 Boxed 54 000 Ft
alaplap: Asus Sabertooth X58 35 000 Ft
memória: Kingston DDR3-RAM 8GB PC3-12800 HyperX Kit 27 000 Ft
VGA: Asus EAH5770 CuCore/2DI/1GD5 1024MB PCIe 30 000 Ft
HDD: Seagate Barracuda 7200 2TB (ST2000DM001) 62 000 Ft
Raid vezérlő: Adaptec RAID 1220SA 15 000 Ft
USB3 vezérlő: Transcend PDU3 USB 3.0 5 000 Ft
SSD: OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB 20 000 Ft
Ház: ThermalTake V3 Black Edition (VL80001W2Z) 10 000 Ft
BluRay író: LG Electronics BH10LS30 21 000 Ft
Táp: Cooler Master GX-450W 14 000 Ft
Ez összesen: 293 000 Ft
Mivel nem ellenőriztem, lehet, hogy pár helyen lehet javítani, pontosítani, de nagyságrendi becslésnek szerintem okés.
Egy usb3-as, vagy firewire kártyaolvasóval a beolvasás is kellően gyors.
Ha monitor is kell, arra ott van költséghatékonyan a Dell Ultrasharp U2211H S-IPS monitor kb. 55 000 Ft-ért.
Tudom, hogy össze lehet rakni gépet a duplájáért, van MacPro 1 misi felett is bőven és van Eizo monitor félmillió felett is, de azok akik ilyet vesznek/használnak, nem nagyon szoktak sírni. Megjegyzem, az 1M-os MacPro pár adatban (2x2Tbyte raid, 16Gbyte Ram, VGA, USB3, BR), papíron lemarad a fentebbi konfigtól.