Bailey's – csokis muffin
260 g liszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk nátron, 1 tojás, 100 g csokoládé, 125 g margarin, 250 ml tej, 1 cs vaníliáscukor, 3-4 ev Bailey’s
Liszt + sütőpor + nátron + csoki => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + tej + Bailey’s => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Bounty csokis muffin I.
150 g Bounty csoki feldarabolva, 200 g liszt, 100 g búzakeményítő (lehet liszttel is helyettesíteni), 2 tk sütőpor, pici só, 50 g kókuszreszelék, 150 g margarin, 150 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 4 tojás
Liszt + sütőpor + keményítő + kókuszreszelék + só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + vaníliáscukor + cukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a Bounty csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Bounty csokis muffin II.
350 g liszt, 150 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 1 cs sütőpor, 160 g margarin, 375 ml tej, 2 tojás, 200 g Bounty csoki, 100 g kókuszreszelék, 200 g tejcsoki
Liszt + sütőpor + kókuszreszelék => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + vaníliáscukor + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a durvára vágott tejcsoki darabokat és a Bounty csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Csodás csokis muffin
150 g liszt, 2 tojás, 150 g margarin, 150 g cukor, 3 ev baracklekvár, 1/2 cs sütőpor, 50 g kakaópor, 50 g étcsokoládé
Liszt + sütőpor + kakaópor => elkeverni. Egy másik tálban: lekvár + margarin + cukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott étcsoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Csokis muffin I.
150 g étcsoki, 100 g margarin, 100 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 1 ev kakaópor, 3 tojás, 100 g (rétes)liszt, 1 tk sütőpor, 2 ev méz.
Liszt + sütőpor + kakaópor => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + vaníliáscukor + cukor + méz => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Csokis muffin II.
100 g étcsoki, 100 g margarin, 2 tojás, 150 g cukor, 100 g narancsdzsem, 3 ev narancslé, 1 tk sütőpor, 150 g liszt
A tésztájához először megolvasztom gőzön az apróra tört étcsokit meg a kockára vágott vajat. Aztán amikor már lágy a csokis vaj, akkor leveszem a gőzről, hogy langyosra hűlhessen.
Habosra keverem a tojásokat a cukorral, belekeverem a narancsdzsemet, a narancslevet és a langyos, vajas csokit. A lisztet összekeverem a sütőporral és gyors mozdulatokkal hozzákeverem a tésztához. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Csokis muffin III.
100 g csoki, 300 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, só, 2 tojás, 150 g margarin, 80 g cukor, 250 ml tej
Liszt + sütőpor + nátron + só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Csokis muffin IV.
100 g csoki, 200 g liszt, 2 tk sütőpor, 150 g cukor, 2 tojás, 100 g margarin, 120 ml tej, ˝ tk fahéj, ˝ tk őrölt szegfűszeg, só
Liszt + sütőpor + nátron + só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Csokis muffin V.
100 g csoki, 1 cs csokis pudingpor, 300 g liszt, 4 tk sütőpor, 225 g cukor, 2 tojás, 175 g margarin, 50 ml tej, 1 tk fahéj, ˝ tk őrölt szegfűszeg, só, 1 cs vaníliáscukor, csipetnyi őrölt szerecsendió
A csokoládét durvára vágni, és a tejben kicsit megolvasztani. Liszt + sütőpor + pudingpor + só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + vaníliáscukor + szegfűszeg + fehéj + szerecsendió + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Csokis muffin VI.
100 g étcsoki, 130 g liszt, 60 keményítő, 3 tk sütőpor, 100 g margarin, 125 g cukor, 2 tojás, só, 2 ev tej, 1 ev rum, 1 narancs héja
Liszt + sütőpor + keményítő + só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + tej + rum + narancshéj => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Csokis muffin VII.
175 g csoki, 250 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 30 g kakaópor, 90 g margarin, 1 tojás, 2 ev cukor, 125 g tejföl, 180 ml tej
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + tej + tejföl => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a durvára vágott csoki darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Fehércsokis muffin
100 g margarin, 100 g fehércsoki, 2 tojás, 100 g lekvár, pár ev gyümölcslé, 150 g liszt, 100 g cukor, 2 tk sütőpor.
A margarint gőzben felolvasztom a csokoládéval együtt. Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + lekvár + cukor + gyümölcslé + csokis margarin => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Mozartgolyós muffin
6 Mozart golyó, 240 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 20 g zabpehely, 2 tojás, 60 ml olaj, 80 ml tej, 120 g cukor, 100 ml kávétejszín
A Mozart golyókat kis darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron + zabpehely => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + olaj + tej + cukor + tejszín => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a Mozart golyó darabokat. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Cseresznyés muffin I.
400 g cseresznye, 250 g margarin, 1 cs vaníliáscukor, 4 tojás, 400 g liszt, 1 tk sütőpor, 2 ev cukor, 1 tk fahéj
Liszt + sütőpor + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + vaníliáscukor + tojás + cukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a cseresznyét.
Cseresznyés muffin II.
300 g cseresznye, 180 g margarin, 1 cs vaníliáscukor, 3 tojás, 150 g liszt, 3 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 180 g joghurt, 40 ml rum
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + vaníliáscukor + tojás + joghurt + rum => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a cseresznyét.
Cseresznyés muffin III.
250 g cseresznye, 2 tojás, 250 g liszt, 2 tk sütőpor, só, 180 g joghurt, 50 ml olaj, 120 g barna cukor, 1 tk vanília, 150 ml tej, 50 g joghurt
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: olaj + vanília + tojás + joghurt + só + cukor + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a cseresznyét.
Cseresznyés muffin IV.
100 g margarin, 150 g cukor, 2 tojás, 1-2 tk vaníliáscukor, só, 250 g liszt, 2 tk sütőpor, 260 ml író vagy kefír, 350 g cseresznye
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + vaníliáscukor + só + cukor + kefír => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a cseresznyét.
Banános muffin I.
3 banán, 100 g tejföl, 150 g cukor, 80 g margarin, 3 tojás, 100 g mazsola, 100 g kukoricapehely, 150 g liszt, 1 tk sütőpor, só
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: tejföl + só + tojás + cukor + margarin => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, az összenyomott banánt, a mazsolát és a kukoricapelyhet. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Banános muffin II.
2 banán, 140 g teljes kiőrlésű liszt, 120 g zabpehely, 1 tk sütőpor, 1 tk nátron, só, 1 ev méz, 80 g margarin, 1 tojás
Liszt + nátron + sütőpor + zabpehely => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + méz => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Banános muffin III.
150 ml író vagy kefír, 3 tojás, 150 g margarin, 130 g cukor, 2 ev juharszirup, 300 g liszt, 2 Ľ tk sütőpor, Ľ tk só, 1 banán
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: kefír + tojás + margarin + cukor + juharszirup => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Banános muffin IV.
2 banán, 100 g Cini-Minis, 240 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 1 tojás, 120 g cukor, 80 ml olaj, 200 g joghurt, ˝ tk fahéj
Liszt + sütőpor + nátron + összetört Cini-Minis => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + olaj + cukor + joghurt + fahéj => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Banános muffin V.
2 banán, 270 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 30 g csokidara, 2 tojás, 90 ml olaj, 120 g barna cukor, 60 g karamell szósz, 50 ml tej
Liszt + sütőpor + nátron + csokidara => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + olaj + karamell szósz + cukor + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Banános muffin VI.
50 g margarin, 75 g barnacukor, 1 tojás, 225 g teljes kiörlésű liszt, 2 banán, só, 2 tk sütőpor, 5 ev tej
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + tej + margarin + cukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a banánt. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Banános – áfonyás muffin
300 g liszt, 2 ˝ tk sütőpor, ˝ tk nátron, ˝ tk fahéj, 2 tojás, 90 g barna cukor, 1 cs vaniliáscukor, 80 ml olaj vagy 125 g margarin, 280 ml tej, 2 banán
Liszt + nátron + sütőpor + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + vaníliáscukor + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Banános – epres muffin I.
2 banán, 250 g eper, 300 g liszt, 2 ˝ tk sütőpor, ˝ tk nátron, 2 tojás, 100 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 120 g margarin, 140 g író vagy kefír
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + vaníliáscukor + margarin + cukor + kefír => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt, és az apróra vágott epret. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Banános – epres muffin II.
1 banán, 50 g eper, 250 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 50 g csokidara, 1 tojás, 120 g cukor, 50 g eperszósz, 120 g epres joghurt, 80 g eperlekvár
Liszt + sütőpor+ nátron + csokidara => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + joghurt + eperszósz => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt, és az apróra vágott epret. A fomra felét teletölteni, lekávrt ráhelyezni, majd a maradék tésztát is beleönteni. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Banános – kávés muffin
2 banán, 3 ev kávélikőr, 125 g liszt, 2 tk sütőpor, 30 g apritott mogyoró, 1 ev instant kávé, 1 ev kakaópor, 2 tojás, 120 g margarin, 120 g cukor, 1 cs vaniliáscukor
Liszt + sütőpor +kávé + kakaópor + mogyoró => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + cukor + vaníliáscukor + likőr => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Akkor lassan bemásolgatom a többit, ha senki sem bánja, hogy elárasztom a topicot. :)
Ananász muffin I.
75 g vaj, 400 g ananász, 3 tojás, 200 g cukor, 250 g liszt, ˝ csomag sütőpor
Máz: 25 g vaj, 60 g porcukor, 1 ev kakaópor
A vajat megolvasztani, hűlni hagyni, Tojás + cukor => habosra keverni. Liszt + sütőpor => elkeverni, ehhez hozzáadni a tojásos keveréket és az apróra vágott ananászt. 200 fokon 18 percig sütni.
Mázhoz: A vajat megolvasztani, a porcukorral és a kakaóporral elkeverni, a kihűlt muffinokat bekenni vele.
Ananász muffin II.
250 g ananász, 200 g vaj, 150 g cukor, 4 tojás, 380 g liszt, 2 tk sütőpor
Vaj + cukor + tojás => habosra keverni. Liszt + sütőpor => elkeverni, ehhez hozzáadni a vajas keveréket és az ananászt. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Ananász muffin III.
200 g ananász, 150 g liszt, 50 g keményítő, 60 g zabpehely, 3 tk sütőpor, 2 tojás, 180 g cukor, 150 g vaj, 1 cs vaníliáscukor, 300 g tejföl
Liszt + sütőpor + keményítő + zabpehely => elkeverni. Egymásik tálban: tojás + cukor + vaj + vaníliáscukor + tejföl => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az ananászdarabokat. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Ananász muffin IV.
200 g ananász, 250 g liszt, 1 csomag vaníliás pudongpor, 4 tk sütőpor, 3 tojás, 175 g cukor, 200 g vaj, 1 cs vaníliáscukor, só, 3 ev ananászlé
Liszt + sütőpor + pudingpor => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + vaj + vaníliáscukor + ananászlé => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az ananászdarabokat. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Ananász muffin V.
250 g ananász, 250 g liszt, 1 ev sütőpor, 2 tojás, 100 g cukor, 120 g vaj, 150 g ananászjoghurt, 70 ml tej, 1 ev kakaópor, 1 citrom
Liszt + sütőpor + kakaópor => elkeverni. Egymásik tálban: tojás + cukor + vaj + joghurt + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, az ananászdarabokat, a citrom reszelt héját és levét. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – citromos muffin
1 citrom héja, 200 ml író vagy kefír, 80 g margarin, 150 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 250 g liszt, ˝ cs sütőpor, 2 tojás, 1 alma, 1 citrom leve
Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: a margarint habosra keverni + tojás + cukor + kefír + citromlé + citromhéj => elkeverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 200 fokon 25-30 percig sütni.
Almás – diós muffin
170 g liszt, 113 g cukor, 2 kk sütőpor, 1 ˝ kk fahéj, 4 ev margarin, 1 tojás, 125 ml tej, 250 ml alma(reszelt), 4 ev dió a tetejére, 4 ev barnacukor
Liszt + cukor +sütőpor + sót + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + tojás + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. A dió és a cukor keverékével megszórni. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – fahéjas muffin I.
2 alma, 80 g Cini-Mini, 250 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 1˝ tk fahéj, Ľ tk szegfűszeg, 1 késhegynyi szerecsendió, 120 g cukor, 1 cs vaníliáscukor, 2 tojás, 120 g margarin, 160 g író vagy kefír, 2 ev cukor, 1 ev fahéj
Az almát apró darabpkra vágni. A Cini-Minis-t összetörni. Liszt + sütőpor + nátron + Cini-Minis + fahéj + szegfűszeg + szerecsendió =>elkeverni. Egy másik tálban: cukor + vaníliáscukor + tojás + margarin + kefír => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – fahéjas muffin II.
250 g margarin, 200 g cukor, 5 tojás, 250 g liszt, 1 cs sütőpor, 1 tk fahéj, 1 alma
Liszt + sütőpor + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: cukor + tojás + margarin => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – fahéjas muffin III.
12,5 dkg vaj, 3 alma, 12,5 dkg cukor, 25 dkg liszt, ˝ cs sütőpor, 2 tk fahéj, 2 tojás, ˝ dl tej
Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Liszt + sütőpor + cukor + fahéj + só + alma => elkeverni. Tojás + margarin + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – földimogyoróvajas muffin I.
2 alma, 280 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 2 tojás, 120 g cukor, 100 g mogyoróvaj, 80 ml olaj, 200 ml író vagy kefír
Az almát apró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + mogyoróvaj + olaj + keír => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – földimogyoróvajas muffin II.
1 alma, 240 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 40 g zabpehely, 2 tojás, 120 g cukor, 40 ml olaj, 100 g mogyoróvaj, 100 g Nutella, 200 g joghurt
Az almát apró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron + zabpehely => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + olaj + mogyoróvaj + Nutella + joghurt => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – juharszirupos muffin
2 alma, 240 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 80 g durvára vágott mogyoró, 1 tojás, 70 g cukor, 80 ml olaj, só, 120 ml juharszirup, 160 ml joghurt
Az almát apró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron + mogyoró => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + olaj + só + joghurt + juharszirup => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – mazsolás muffin I.
80 g mazsola, 5 ev rum, 1 alma, 300 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 3 tojás, 150 g cukor, 60 ml olaj, 70 g joghurt (natúr vagy almás), 80 g almalekvár, 50 g vörös áfonyabefőtt, ˝ tk fahéj, csipet só
A mazsolát kb 1 óráig a rumba áztatni. Az almát akró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + olaj + joghurt + lekvár + áfonyabefőtt + fehéj + só => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – mazsolás muffin II.
130 g mazsola, 125 ml író vagy kefír, 1 alma, 150 g teljes kiőrlésű liszt, ˝ cs sütőpor, 2 ev kakaópoi, 2 tk fahéj, 1-1 késhegynyi szegfűszeg és kardamon, 3 tojás, 100 g margarin, 150 g méz
A mazsolát a kefírrel elkeverni. Az almát lereszelni. Liszt + sütőpor + kakaópor + fűszerek + alma => elkeverni. A tojásokat felverni, majd a margarinnal és a mézzel habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket. 190 fokon 25-30 percig sütni.
Almás – mazsolás muffin III.
350 g liszt, 80 g őrölt mogyoró, 1 cs sütőpor, ˝ tk nátron, 140 g margarin, 80 g cukor, 2 tojáa, 320 g almalekvár, 1 tk fahéj, 2 csipet só, 140 ml tej, 100 g mazsola
Liszt + sütőpor + nátron + mogyoró => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + cukor + tojások + lekvár + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és a mazsolát. 190 fokon 25-30 percig sütni.
Almás – mákos muffin
2 alma, 150 g tejles kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 50 g őrölt mogyoró, 150 g őrölt mák, 150 g margarin, 120 g barnacukor, 4 tojás, csipet só
Az almát lereszelni. Liszt + sütőpor + nátron + mogyoró + mák => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + cukor + tojás + só => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – szilvás muffin
1 alma, 10 szilva, 50 g kukoricapehely, 260 g liszt, 2 tk sütőpor, 1 tk fahéj, 1 csipet szegfűszegpor, 1 csipet őrölt szerecsendió, 130 g margarin, 60 g barnacukor, 80 g cukor, 2 tojás, 280 ml író vagy kefír
Liszt + sütőpor + nátron + fahéj + szegfűszeg + szerecsendió => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + cukor + tojás + kefír => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, az almát és a szilvát. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – túrós muffin
2 alma, 380 g liszt, 3 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 180 g margarin, 180 g cukor, 3 tojás, csipet só, 1 cs vaníliáscukor, 200 g túró, 100 g joghurt, 50 ml almapálinka vagy almalikőr
Az almát apró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + margarin + só + túró + vaníliáscukor + almapálinka => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Zamatos almás muffin
24 dkg liszt, 1 ˝ kk sütőpor, 1 kk fahéj, Ľ kk reszelt szerecsendió, 10 dkg barnacukor, 2 alma, 1 tojás, 2 dl tej, 5 dkg olvasztott margarin
Liszt + sütőpor + fűszerek => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + tej + margarin + cukor => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Rendben, kezdem az almásokkal (a nátron az a szódabikarbóna, csak lusta voltam mindenhol kiírni):
Almás muffin I.
1 alma, 240 g liszt, 1 tk sütőpor, 1 tk fahéj, só, 90 g cukor, 50 ml olaj, 1 tojás, 125 ml tej
Az almát apró darabokra vágni. Liszt + sütőpor + fahéj + só => elkeverni. Egy másik tálban: cukor + olaj + tojás + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás muffin II .
3 alma, 280 g teljes kiőrlésű liszt, 3 tk sütőpor, 120 g cukor, 1 csipet fahéj, 1 csipet só, 250 ml tej, 60 ml olaj, ˝ tk vanília, 1 tojás
Az almát lereszelni. Liszt + sütőpor + fahéj + cukor + só => elkeverni. Egy másik tálban: vanília + olaj + tojás + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás muffin III.
175 g margarin, 375 ml tej, 2 tojás, 500 g liszt, 1 Ľ cs sütőpor, 3 alma, 1 ˝ tk fahéj, 150 g cukor
Az almát apró darabokra vágni, a cukorral és a fahéjjal elkeverni. Liszt + sütőpor => elkeverni. Az olvasztott margarint a tejjel habosra keverni, hűlni hagyni, majd a tojásokat egyenként hozzáadni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – áfonyás muffin I.
2 alma, 150 g margarin, 100 g barna cukor, 1 tk fahéj, 2 tojás, 100 g joghurt, 200 g liszt, 1 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 100 g áfonya(kompót)
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + cukor + fahéj + joghurt => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, az almát és az áfonyát. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – áfonyás muffin II.
2 alma, 1 banán, 260 g liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 120 g margarin, 120 g cukor, 1 tojás, 50 g tejföl, 120 ml almalé, 120 g áfonya(kompót)
Liszt + sütőpor + nátron => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + cukor + tojás + tejfól + almalé + összenyomott banán + áfony => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, az almát és az áfonyát. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Almás – banános muffin
1 banán, 1 alma, 200 g simaliszt, 50 g teljes kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk nátron, 100 g barnacukor, 2 tk fahéj, só, 125 ml író vagy kefír, 50 ml joghurt, 50 ml olaj, 1 tojás, 60 g mazsola
Liszt + sütőpor + nátron + fahéj + cukor + só => elkeverni. Egy másik tálban: kefír + olaj + tojás + alma + banán => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát. 200 fokon 20-25 percig sütni.
Sziasztok!
Rengeteg muffin receptem van (eddig 42 kategóriában), eléggé belebolondultam a készítésükbe. Gondoltam leírom az egyik kedvenc receptemet, remélem még nem szerepelt itt:
Fokhagymás-fűszeres muffin
4 gerezd fokhagyma, 1 csokor fűszerkeverék, 1 hagyma, 100 g főtt sonka, 250 g simaliszt vagy teljes kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, 1/4 tk só, bors, 2 tojás, 50 ml olívaolaj, 20 g reszelt sajt, 1/4 l tej,
megszórni: reszelt ementáli
Liszt + sütőpor + szódabikarbóna + só + bors => elkeverni, ehhez hozzáadni a fűszereket, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és sonkát. Egy másik tálban a tojást felverni, hozzáadni az olajat, sajtot és a tejet, majd jól elkeverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket. A formába önteni, az ementálival megszórni. 200 fokon 20-25 percig sütni.
(Én teljes kiőrlésű liszttel szoktam sütni, azzal is tökéletes).
a hazalos ceget kikerem ... az o nevukben is
azert nem teszik egy-egy aruhaz polcara ki a termekeiket (regebben kiprobaltak, s nem jott be) mert ehhez kell valaki, aki elmagyarazza, hgoy mikent mikor es hogyan s fokent mire lehet es szabad
hasznalni
szilikon: en a fent emliett ceg szilikon sutojet hasznalom, s osszehsonlitaskent van teflon muffin sutom is...
a szilikon: nem kell kenni, papir sem kell bele,
en mondjuk szoktam hasznalni, azert mert tetszik, meg, hogy meg lehet vele fogni a sutit
(szvsz. a papir miatt nem is jon fol olyan szepen )
a teflonban viszont ha ki is kenem, kicsit beleragad
s nehez elmosogatni
a szilikont sokkal konnyebb tisztitani, s raadasul a tw.-e hasznalhato fagyasztoban is, ha pl. fagyit, parfet, fuszervajat akarsz kesziteni
nem olvad el, egyedul arra kell ugyelni, hogy grillezni nem szabad, meghozza azert, mert ott egy ponton koncentrlodik a ho....
220- cig nem tortenik baja, de ezt olvashatod a honlapon is...
a mashol kaphatot nem hasznaltam, ezert nem akarok nyilatkozni melyik milyen s mi a kulonbseg
ha erdekel a tw akkor maganban folytassuk
ha megnezned vagy kiprobalnad, arra is van lehetoseg
Papírkát kapsz a hiperekben (Cora és tsai). Én Dr Oetker-t szoktam venni, abból is a színeset. (Van név nélküli, egyszerű fehér is, ami biztosan olcsóbb, és a célnak ugyanúgy megfelel.Na de tudod, nem ez a lényeg)
Konyhafelszereléseknél kell keresni, bár ezeket a bótokat állandóan átrendezik. Én az IKEA-s ban már papírka nélkül is sütöttem. Semmi nem kell bele, csak egy jó kanálnyi tészta
Mostanában láttam a boltokban (pl. CORA) és az egyik müanyagtermék házalós cég kinálatában, hogy SZILIKON-ból készitenek muffin formát.
Próbálta már valaki?
Kell bele papir-kapszli? Leragad/nem ragad?
Nem olvad el a "gumi" a süt?ben?
az az erzesem, hogy most mindenki ezerrel suti a muffinokat a varosban
nem talalok muffinpapirt en sem, - inkabb disznek kell nekem, a sutobe nem muszaly- ott sem ahol eddig szokott lenni.
azert nehany lelohely: skala, kontur-papir, katay
ezeken a helyeken mar lattak hogy volt (:-( )
tovabb kutatok...
Megosztok veletek egy muffin-recipét, visszaolvasgattam és asszem ez nincs itt. Nagyon kipróbált, nagyon bevált:-)))
Narancsos-csokis
25 dkg margarint habosra keverni 20dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral, majd bele 1 narancs reszelt héja és a narancs kicsavart leve(lehetőleg nagyobb fajta nari legyen, aminek sok a leve), összekutyul, beleüt 4 tojást, de EGYENKÉNT, minden tojás után kever, nagyon nem szép ilyenkor, majd beleSZITÁL 30 dkg lisztet, amibe belekevert 1/2 cs sütőport, szép simára keveri a tésztát, és belereszel ízlés szerinti mennyiségű étcsokit, pl. Szerencsi ét, kb fél tábla .
Muffinsütőbe a papírocskákat, és azokba bele kb 1 evőkanálnyit a tésztából. Ezzel minden kosárka kb félig lesz, majd megnő a sütőben. Sütő előmelegített legyen, ha bemelegedett, akkor 175 fokon 20-25 percig sütjük. 24 darab lesz belőle.
Muffin sütőt én az IKEA-ban vettem anno, asszem 1600 körül van, és mindig lehet kapni. Ez olyan sütő, amibe nem kell feltétlenül papír sem, de jobb, ha van, mert gusztább a tálalás és könnyebb kiszedni a sütit.
A 84.-es hozzászólásban lévő kakaós muffint. Erre mondtam, hogy én nem 2 evőkanálnyit, hanem 1 tasaknyit tettem, és jó lett.
Persze, megpróbálkoztam feleannyival (fél tasak) és ellapultak nagyon, úgyhogy muszáj bele ennyi.
De ahogy észrevettem, a két ek. kb.=1 tasak, ezért nem méregetem:)
Először én is sokaltam ezt a sütőpor mennyiséget, úgy hogy kevesebbel (2 kávéskanálnyi) próbálkoztam. Úgy is sikerült, de legközelebb kipróbáltam a receptben leírt eredeti mennyiségeket és a két kisült muffint össze sem lehetett hasonlítani. A 2 evőkanálnyi sütőporral készült sokkal finomabb lett. Azóta mindig így csinálom (2 csapott evőkanálnyit használok).
2 _evokanal_ sutopor? te mennyi muffint csinaltal? mert en a 12 darabos normal muffinokat 2 teaskanal sutoporral vagy 1 teaskanal sutopor-1 teaskanal szodabikarbonaval (ezt jobb kedvelem), es megnonek azok ennyitol is (bar nekem van muffinsutom)
Nekem sincs muffinsütőm, és fantasztikusan sül meg simán a papírban, szinte úgy néz ki, mintha lenne formám hozzá. Tényleg kevés az eltérés.
Én JamiC kakaósát csináltam, nem tettem bele szódabikarbónát, és nem mértem, hogy két evőkanál sütőpor, hanem beleraktam egy zacskónyit. Ja, és géppel eldolgoztam, pedig elvileg nem kéne, csak annyira, hogy átnedvesedjenek a száraz hozzávalók, de nekem úgy nem volt szimpi:)
És így is tök jól sikerültek.
az a gombolyu ize az a Hablabda :-)
tisztesseges neven
mit akartal kinyomni belole?
ugye nem linzertesztaval probalkoztal?
az also, harmonikas reszt teljesen be lehet nyomni a masik felkorbe, igy kvazi krem sem maradhat benne
s miert kellett ekkora erot kifejtened egy krem kinyomasahoz? (ha csak nem jegkrem :-) )
legyszi, legyszi, legyszi aruld el :-)
"amúgy a kenyértartó az télleg nagyon jó."
ezt orommel hallom, mert erre szokott a legtobb panasz lenni, mert ha nem nyitja ki valaki naponta, akkor valahogy nem akar mukodni :-)
a temara: altalanositottam, ne vedd szemelyesnek
amit irtam, azt a tobbi tanacsadotol
is hallottam, nem csak az en velemenyem
akik ajandekba kaptak, vagy nem figyeltek oda a partin,"
ezt arra ertettem, hogy a hasznalatat nem mutattak meg, vagy nem jol
persze, akkora a termekskala, hogy nem is lehet minden partira minden termeket kivinni
de ha kerdezel ott, biztos hogy segit a tanacsado megkeresni az okot, amiert valami nem tetszik benne
ahany haz, annyi szokas...kozhely, de erre is igaz,
sokszor az ember a masiktol tanul, lat - hall
dolgokat ezek hasznalataval kapcsolatban ott a partin is