Sajna nagyon nem érek rá mostanában netezni,úgyhogy csak a tippjeimet adom le -remélem még időben!-, aztán megyek nézni a Bazsyékat a megyebajnokságban:-)
Hát igen, valóban jó dolog, hogy Dávid és Gulyás is jól nyomja a klubjában.Az itthon játszók közül pedig valóban van néhány csalódás.Nem értem,hogy Grebenár,Pankár,Gémes féle játékosok hogyan kerülnek még a válogatott közelébe is?????
Én egy 10-es keretet így állítanék össze:
Németh Isti,Dávid K.,Gulyás R.,Czigler,Kámán T.,Kálmán L.,Báder,Sitku,Dzunics,Mészáros Z.
Szerintem ez egy ütőképes,jó csapat lenne ha mindenki kajak egészséges.
Még szóba jöhetne esetleg Simon Balázs,Fodor Gergő,esetleg a fiatal Bencze Zoli az Albából.
Kálmán nem, Borszéki talán, Alexe biztosan. Nincs más megoldás, válogatott csapatkapitányunk nélkül kell szombaton 18 órától helytállni a még veretlen, listavezető Albacomp otthonában.
Fölöttébb kellemetlen hír, hogy Kálmán László Szegeden összeszedett combsérülése jottányit sem javult az elmúlt napokban, így az irányító játékától kénytelen eltekinteni Zsoldos András. Az alkata miatt csak Kígyónak becézett Borszéki Csaba ínhüvelygyulladással kínlódik, ezért a center fehérvári fellépése is erősen kérdéses. Ráadásul Antonio Alexe sincs tökéletes állapotban, a román válogatott bedobó az egyik tréningen ütközött össze Pankár Tiborral, s ezt térde bánta.
Alexe, Borszéki és Kálmán nem is játszott szerdán a bajnokságban veretlen ZTE elleni zártkapus edzőmérkőzésen. Nélkülük sem vallott azonban szégyent az FKC, a sárga-feketék hosszabbítás után szenvedtek egypontos vereséget (79:80) a teljes csapattal felálló, igaz Cseranicsot és McClendont most csak csak húsz percen át foglalkoztató Lazics-társulattól.
A találkozóról szólva kiemelendő a két amerikai center eredményessége, Brian Heinle 28, míg Gerald Eaker 21 ponttal zárt. További adalék, hogy Zsoldos András a sok sérült miatt visszarendelte az NB I/B-s veszprémi egyetemi csapatban pattogtató fiatal irányítót, Horváth Bencét, aki ragyogóan védekezett a hétközi találkozón, egy ponton tartotta a Körmenden 14 pontig és 12 gólpasszig jutó jugoszláv Zoran Nisavicsot. Pozitívum még, hogy a csapat végre nem kapott 90, vagy 100 pont közelében.
_ A fiúk rendesen hajtottak, küzdöttek, s ami még nagyon lényeges: végig egységes csapatjátékot nyújtottunk. Jól védekeztünk és fegyelmezetten támadtunk. A látottakból erőt meríthetünk az Albacomp elleni mérkőzésre _ jegyezte meg Zsoldos András, aki szerint a pontvadászat egyik legjobb, legütőképesebb alakulatához látogatnak szombaton. Ami azt illeti, a folytatás sem ígérkezik leányálomnak, a novemberi bajnoki szünet előtti utolsó erőpróbán a Kaposvár látogat a Sugár úti sportcsarnokba.
A fehérvári meccsnél maradva: a kétszeres bajnok Albacomp jól kezdte a bajnokságot, minden különösebb probléma nélkül győzött Kecskeméten és Dombóváron, otthon pedig a Szegedet és a Debrecent verte. A java tehát csak most következik Lapovéknak, eddig jobbára kötelező győzelmeket arattak. Jó volna, ha ők is megtapasztalnák, milyen az, ha egyszer borul a papírforma...
Falco KC Szombathely_ZTE KK 79:80 hosszabbítás után (21:22, 17:18, 19:19, 11:9, 11:12).
Falco: Gráczer 12/3, Pankár 2, Dénes 2, Heinle 28/9, Eaker 21. Csere: Sallay 5, Henrik 9/3, Herczeg _, Horváth B-.
A ZTE legjobb dobói: Kámán 22/6, Cseranics 16, McClendon 10.
na erröl a szurkolos dologrol annyit (tenyleg erdekes nezöpont!) hogy nekem miota elöször lattam, azota rohadtul ellenszenves a Miljkovics edzö ur. Vazz, mikor meglattam nyaron a somogyi sikoly hasabjain, hogy ö az edzö: elsö reakciom az volt, en bazzeg többet meccsre nem megyek, sejtem a Földi Sanyi miert ment el, es az is elundoritott a kaposvari csapattol(nem Földitöl!).
Meccsen most is megvetessel nezek ra, mindig is ilyennek kepzeltem el az öröket a KZ taborokban :-(( Nemtom megmondani miert de nem szimpatikus, soha nem is lesz az, valszeg edzö se lesz sokaig kaposvaron (eddig ki volt?) tehat majd tulteszem magam rajta. Jatekost 1 van a Meszaros Zalan akit ha leigazolnank (csak tegyük fel) akkor biztos kurva elet hogy nem mennek le meccsre többet, mert ra nem vagyok kivancsi. Nem azt mondom, a Miljkovicsot is elfogadom, dehat nem is kell, hogy szeressem, igaz?
amugy meg a klub sz**ik arra mit szeretne a szurker.
Ezek oda mennek ahol több a penz. Akarki akarmit mond. Meg akarunk elni, ezert racionalis dönteseket hozunk. Aztan meg jot röhögnek a markukba, mikor felteszik nekik a hülye ujsagirok a kerdest, hogy: XY úr, ugye a szive huzta vissza pl. Szolnokra?
Hja, YOUR ASS! Dehat ez igy van rendjen csak erröl nem sokat hallani.
CIRKUSZ KELL A NÉPNEK, NEM IGAZ?
UFF, én beszeltem.
"Ha egyszer Dávid Kornél, Robert Shannon, Lance Blanks, Damon Williams, Halm Rolland mesés ajánlatot kapna az Olajtól, akkor sem játszana nálatok, erre bármikor mérget vennék."
Vazze akkor meg fogsz dögleni! Szidtuk mi eleget Adderly-t, Sitku-t, Walke-t, Lapovot, Oroszt, Ivkovicsot mégis ide, vagy visszajöttek. Van pénz amiért ezt az aspektust nem nézik a játékosok. Itt pénzről szól az egész!
Te Süsü! Máskor ne tegyél ilyen könnyelmű fogadalmat!
...akkor most, hogy általános tüskétlenítésbe kezdtünk, én meg elfelejtettem ugyanezt a "felemlegetésnél", szval :-))))))))))))))))))
(én nem értettem félre a félreértésedet :-)
Már a csapból is Avass folyik, úgyhogy csak annyi. Kis fehér testvérem (már abból gondolom, hogy a timsó összehúzta :-)) jól beszélt, tehát akkor még1x: Lapov ügyben 1-1 (és döntetlen is marad).
Bocs, hogy a csapos közbeszól itt a Sarkat ill. olaj szurkerek vitához, de már nem bírtam megállni,amikor itt arról vitáztok, hogy Lapov melyikőtöknek mit mondott.
Nem gondoljátok, hogy Lapov mindegyőtöknek azt mondta, amit hallani akartatok tőle? Majd hülye lenne a szolnokiaknak azt mondani, hogy utált itt lenni, vagy a fehérváriaknak azt mondani, hogy imádott Szolnokon kosarazni. Értsétek meg ezek az emberek (légiósok, de talán a magyarok is)a klubokat munkahelynek tekintik és nem alakul ki bennük olyan klubszeretet (néhány kivételtől eltekintve)mint bennünk szurkerekben.
Ők szeretnek és többnyire tudnak is kosarazni. Minél több pénzt akarnak keresni és nyugodt körülményeket maguk köré. Lapov, de ide be lehet helyettesíteni más nevet és várost is, tudja, hogy fog ő még Szolnokon esetleg más csapat mezében játszani és nem hiányzik neki, hogy egy- két elejtett rosszízű mondata miatt kifütyüljék és anyázzák. Ezért mind Szolnokon és mind Fehérváron úgy nyilatkozik ahogy az Őt edzés vagy meccs után megállító ismeretlen drukker szeretné.
És ez szerintem így van jól. A saját véleményét úgy is megtartja magában, csak akkor adja ki esetleg, ha valami miatt kiborul a bili.
Még egyszer mondom: ÍGY VAN JÓL, mert így éri el azt, hogy a szolnokiak és a fehérváriak is szimpatikusnak tartsák és pozitívan gondolkodjanak róla és csak a játékával törődjenek. Amelyik játékos felelősen gondolkodik és nem akar magának balhés életet az így is cselekszik.
UFF
Én mindig is utáltam a Kassai mádöfákö sztrítet, mert mindig ott laktak a legbeképzeltebb arcok, Hajrá Olajjal meg Avassal az élen!! :) Most is csak azért járok arra, mert jól főznek !! :))))
Isiah, Te nem tudtad, hogy Bubics Titics öcsikéje?, Ejnye!!! :))) Kösz a mélt, megkaptam!
Én már 3 éves korom óta járok kosármeccsekre, az első szó amit megtanultam, az volt, hogy Fas****ó, a második meg az, hogy Albacomp (akkor még nem is létezett, de én már tudtam, jó mi?), aztán hatévesen négy kemény év után kiléptem az MKOSZ-ből. Tízévesen a Kőolaj Rt üdülőjében majdnem belefulladtam az Olajba (hajráolaj, segíjjé' má' há' itt fúlok' meg mingyá' a Balatonba mentőmellényestül !!:)))))), ami utána történt meg már ismeritek...
Kaposváron ha nyerünk minden fehérvárit meghívok november 2-én az olajbüfében egy paradicsomlére fekete szívószállal. :) Aztán ott legyetek! A könnyű felismerhetőség érdekében mindegyikőtöknek legyen a nyakában Alba sál, meg kiabálja hogy, Fas***** Szolnok, akkor egyből vágom a frankót. :)))
Sporti, Te ilyenkor a vendégszektorban szoktál szurkolni minden Albakosár után Olaj sálat köpködve, vagy a már szokások álca mögé rejtőzöl???:))))
Nem nem a 62. Avassal a 72-ben kezdtük meg a nagy életet! Bár akkor még inkább foci láz volt, de én hamarabb rájöttem,mint Avass:-))), hogy a kosárlabda jobb és ezért 9 éves koromban kezdtem is neki, viszont meccsre már 5 éves koromtól kezdve vitt fater.
Skacok ha mindenben egyetértenénk akkor nem lenne miről beszélnünk és csak a tippjeinket adnánk le belferának vagy nosztalgiáznánk.De azt viszont én sem szeretném ha eldurvulna a hangnem és megváltozna ennek az általam nagyon kedvelt fórumnak a "fílingje".Kaposváriként volt alkalmam mindkét városban szurkolni és mindkét helyen voltak olyan arcok akik mutogattak vagy akár lecigányoztak minket.De ettől még nem szabad általánosítani és kikiáltani 1000-2000 embert tirpáknak vagy mitt'omén minek.Most megint összeugrani meg akkora baromság!
Lapov meg azért nem maradt Szolnokon mert Fehérvárra írt alá! :o)
Ismerlek, pontosan ezért írtam, hogy fogd vissza magad!! :-)
Hidd el, én Sarkat véleményére is kíváncsi vagyok, nincs szándékomban senkit sem elüldözni, és azt sem szeretném, ha Te tennéd ezt vele. Az ismerettségetek még nem indok arra, hogy így nekiess. Ez nem a Hegylakó (tudod, "csak egy maradhat!"), ha nincs ellenvélemény akkor kivel beszélgetünk, hiszen pont ez benne a király: meg tudjuk tárgyalni a többi csapat szimpatizánsaival az eseményeket, történéseket. A szolnokiakkal sűrűbben tudok beszélgetni a kosárlabdáról (is) mint egy körmendivel, vagy fehérvárival (stb.) Neked, mint tanult jv.-nek jobban szem előtt kéne ezt tartani!
Sarkat, te meg ne szórakozz már, ez nem az óvoda, hogy megsértődöm, oszt nem szólok hozzád! Mond csak el a véleményed, ha van, én kíváncsian hallgatom (bocs: olvasom)!