Most kellene következnie a tegnapi kecskeméti meccs beszámolójának, de hát az a nagy igazság, hogy erről lecsúsztam. Velem ez azért nem gyakran fordul elő, teljesen magamba is fordultam.
Örülök a Mujke remek játékának, már kezdték leirni sokan, kell ő még nekünk!! A Lóránt Petis se véletlenül lett Benetton spíler, ki kellene aknázni ezt a két évet.
Nagyon kezd emlékeztetni ez a Fehérvár-Szolnok vita, egy nagy öreg topikos, Chris Clay állandó vitáira a fehérváriakkal...
Jöjjenek akkor azok a fránya tippek:
Benetton Treviso-Cibona H12
Trieste-Krka H15
Zalgiris-Union Olimpija H5
ASVEL Villeurbanne-Cska H8
Benetton Treviso-Fabriano H20
Cibona Zagreb-Krka H9
Le Mans-ASVEL Villeurbanne V5
Lietuvas Rytas-Zalgiris H6 (Ez a nem semmi!)
Jővő héten Szeged-verés, nem vagyunk olyan rosszak!!
Nancy-Limoges 83-77
"A CSP Limoges csapata meghajolt a Nancy előtt. A vereség ellenére a CSP összeforrottabb és harcosabb csapat benyomását keltette. Vukicevic visszatérése új lendületet adott a csapatának, mely még mindig az egységet keresi, de ma este megmutatta, hogy fejlődik."
(A francitudásom öléggé megkopott az utóbbi években, de asszem valami hasonlót írtak a klub honlapján, ahol stat egyelőre még nincsen.)
Gulyás Robi 23 perc alatt elért 19 pontjával és 8 pattanójával csapata legjobbja volt a Gravelines elleni 83-60-ra megnyert mérkőzésén.
Azt meg drága cimbora kikérem magamnak (kicsit felveszem most a kesztyűt, de nézd csak, rakok egy-két szmájlit, hogy a gusztulankodásom oldott formát nyerjen :)))))))))))))))))))))))))))))))))) meg rakok neked ilyet is:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( meg kapsz ilyet is: :OOODDDDD(())WG "+(%()!%(%Z/), hogy Te a nick alapján bármilyen következtetést is levonj a szellemi képességeimet illetően...Ha mondjuk jövő héten erre jársz, én nagyon szívesen elbeszélgetek Veled aktuálpolitikáról, világgazdasági tendenciákról, vagy akár kosárlabdáról is. Biztosíthatlak, hogy én itt baráti hanggal közeledek mindenkihez, függetlenül attól, hogy fehérvári, kaposvári, szegedi vagy szolnoki...
Remélem azért nincs "hari"
Üdv
OAZIS (azé' köszi sporti, hogy segítettél kiválasztani egy kultúrált nicket:)))
Bazsy!! Simon Bala miért nyilatkozta, hogy ütöttek-vágtak a szolnokiak, Ti meg hullottatok mint a répa??? Amíg Stole Szolnokon volt mindig megkapta, hogy alattomosan és gennyesen védekezik...Vagy ez is a szolnoki környezetnek köszönhető?? :))) Dr. Vígh hogy láttad, jól fújt???
Nem hiszek a szememnek!
Kosárlabda a királyi televízióban?!! Bizony, ma 14.20-tól egy 15 perces összefoglaló volt a Kaposvár-Szolnok meccsről Méhes Gábor tolmácsolásában. Tud valaki bővebbet a továbbiakról?
Én a sarkat témát már említettem, hogy lezártam magamban. Azért ez a "másban a gerendát, magában a szálkát sem" hasonlat...hogy is mondjam, Avass bevágásai a hozzászólásairól azért szerintem önmagukért beszéltek...
De most már tényleg teljesen felesleges erről vitázni, sok beszédnek sok az alja...:)
Most néztem meg a kaposvári meccsünket. Azért végig szoros volt, mondjuk kiváncsi lettem volna, hogy Jacksonnal, mennyivel vertek volna minket..még +10-zel??? Sebaj, lépjünk tovább!!
Egyébként jobban összpontosított a Kaposvár, mikor kellett, és ez döntőnek bizonyult. Mi meg sok apró pontot elszórakoztunk. (Szasza büntetők)
Meg persze Avass is a Kaposvárra tippelt, oszt ezért is vesztettünk. :)
Üdv.
Olaj az Isten
"Másban a gerendát, magában a szálkát sem..Ez jó...Meg se néztem, fehérvári hozzászóló írta???:))))
Én végigolvastam szinte az összes hozzászólást csak hogy képbe legyek, de nem találtam sehol olyan kijelentést a szolnokiak részéről ahol azt állítanák, hogy "bűn" ha valaki "nem anyázással kezd, a csapata miatt megy el és kosárlabdát akar nézni". Ezt a szót, hogy "bűn" sehol nem találom...
"nem nagyon láttam sose fehérváritól olyan beírást ami gyalázó lett volna a városottokkal csapatotokkal szemben, viszont rendszeresek a szolnoki részről érkező szmájlikkal felszerelt gennyeskedések". Nos szerintem ha valami, akkor ez a kijelentés elfogultság! Ez az állítás nem igaz! Talán szolnoki részről valóban több a "gennyeskedés" de kb. annyival amennyivel többen vannak a fórumon. Ezt nem számoltam...
Egyébként sok kosárlabdával kapcsolatos fórumon jártam, de végignézve az egészet még mindig ez a legkultúráltabb és legszínvonalasabb, legalábbis olyan 5-6000 hozzászólás végigolvasása után.
Remélem a nevem van annyira "fantáziadús" mint másé, bár hozzá kell tennem, nagyon nehéz már olyan nevet találni amit még nem használ valaki.
Hajrá magyar kosárlabda, hajrá jó kosárlabda, legyen az bárhol az országban! Fehérváron, Szolnokon, Kecskeméten, bárhol...
Végre +van az 1. idegenbeli győzelmünk!Remélem most már beindul az atomvonat :)))
Mivel Szegedet kihagytam /ezek szeint eddig az volt a problem,hogy mindig megjelentem idegenben :-)) /így kíváncsian várom a "beszámolókat"-a meccsről & a szurkolásról is!
Megvertuk a Szolnokot de sajnos tobb pozitivum nem volt ebben a merkozesben. A birok ossze-vissza fujtak altalaban a Kaposvariak karara. Rengeteg volt a durvasag es az alattomossag amibol mindket csapat jatekosai kivettek a reszuket. Ivkovics 2-3 olyan faultot is kapott amihez koze sem volt. ( Egyszer tamado faultot fujtak ellene, ekkor felturte a mezet es egy jokora veralafutast mutatott a biroknak)
A kozonseg mindketreszrol sportszeru volt (par szurkolo mutogatott csak egymasnak)
Szarvas jol jatszott , de a vegen (szerencsenkre) 2 buntetot is elhibazott.
Az első igazi rangadóját nyerte meg a bajnokság ötödik fordulójában a Kaposvári Klíma-Vill KK együttese, amely a Mol Szolnok csapatát verte a városi sportcsarnokban.
A kaposváriaknál bár átöltözött, mégsem vállalta a játékot Frank Altron Jackson, aki a keddi edzésen szenvedett részleges bokaszalag-szakadást. A vendégek centerén Vilcinskason nem látszott a térdsérülés, azonnal egy 2+1-el indított. Egy remek somogyi védekezést követően még dobóhelyzetig sem jutott a Mol, az ellenoldalon pedig De Gray volt eredményes. Nem kellett sokat várni Martics edző első időkérésére sem, nyilván a megbeszélt taktika pontosabb végrehajtását kérte számon csapatától. Az 5. percben Ivkovics szlalomozott végig a pályán és újabb két egységgel gyarapította a Klíma-Vill pontjait. A negyed vége előtt Pavlovics is feliratkozott a kosárszerzők közé, Orosz pedig 14–14-nél egyenlített. Vilcinskast pihentette edzője, helyét Trepák foglalta el a Mol-ban. Ivkovics ellen már a negyedik hibát ítélték, így a kaposváriak centerét Filipovicsra cserélte Miljkovics edző. Továbbra is idegesen, kapkodva kosárlabdáztak a csapatok, sok volt a te
chnikai hiba mindkét oldalon. Aztán a közönség támogatását élvező kaposváriak 19–18-nál vették vissza a vezetést. Óriási küzdelem zajlott a pályán minden egyes pozícióért keményen meg kellett küzdeni a feleknek. Talán kissé kockázatos volt a kipontozódás szélén álló Ivkovics ismételt pályára küldése, ám pontjaira nagy szüksége volt a somogyiaknak. Végre Simon is felvállalta a támadások befejezését, ezzel némiképp megosztotta a szolnokiak védekezését. A közönség tombolását De Gray káprázatos szerelése váltotta ki újra, ekkor már 34–24 volt az állás. Mérész bravúros triplájával zárkózott a Mol, ám a szünet után Simon is bevágta első távoliját. Vilcinskast jegelték a túloldalon, hiszen ő is begyűjtötte 4. faultját. Újabb jó védekezésen halt el a szolnokiak támadása, és Simon triplája visszaállította a 10 pontos különbséget. Fogcsikorgatva küzdött a felzárkózásért a Mol, amely Trapák és Szarvas találataival araszolt vetélytársa után. A 29. percben Oroszt pontozták ki, aki Szőkével szemben szabálytalankodott. A zárószakasz előtt Varga szándékos hibája miatt hat pontnyira csökkentette hátrányát a Szolnok. A végjátékra Pavlovicsot és Stone-t is aktivizálták a Tisza-partiak, és a parádézó Ivkoviccsal ők próbáltak lépést tartani. Öt perccel a vége előtt Varga lopott labdát Szőke pedig nem hibázta el a ziccert. Egyre fogyott a hazai előny, sőt Ivkovics szándékosnak ítélt szabálytalanságért ki is pontozódott. Szarvas kihagyott büntetői után pedig győzelmet érő kosarakat szerezett a Klíma-Vill.
Kaposvár, városi sportcsarnok 1500 néző. Vezette: dr. Vígh, dr. Páli.
Kaposvári Klíma–Vill KK: Simon (17/6), Dzunics (16), Szőke (10), De Gray (14), Ivkovics (16). Csere: Filipovics (-), Varga R. (-), . Vezetőedző: Goran Miljkovics.
Nehéz volt, de megvan.
Egy alacsony színvonalú, végig szoros meccset nyertünk véleményem szerint két egyéni teljesítménnyel. Az egyik Mujke, aki ma klasszisjátékot produkált, a másik pedig McDaniel, aki szerintem iszonyú rossz napot fogott ki.
Szinte első helyre kívánkozik a játékvezetés, ami tökéletes volt. A Hartyányi-Bognár kettős olyan kiegyensúlyozottan fújta mindkét oldalra az iszonyatos hülyeségeket, hogy ennél nagyobb pártatlanság már nem is létezik.
Na, azért valami keveset a játékosokról:
Denis: eléggé furcsa meccse volt, csinált néhány bosszantó hibát, mellette volt két betörése meg néhány szép labdája; rapszodikus, és ma nem volt igazi húzóember
Sola: még furcsább. Néha hozta a megismert mentalitást (volt egy kapusokat megszégyenítő vetődése, de jobbára bujkált és megjátszhatatlan volt)
Rudi: maradjunk annyiban, hogy nem az ő meccse volt
Mujke: az övé viszont igen. Mindenhonnan betalált, és a második félidőben óriási munkát végzett a palánkok alatt. Man of match.
Grebi: ma sem érezte igazán a játékot, nem tudta felvenni a nemigazán pörgős ritmust
Szlávik Matyi: Elég sokat játszott, hajtott, voltak jó megoldásai, összességében dícsérhető. Sajnos nehezen megoldható helyzetekben nem igazán kapott segítséget
Lóránt Peti: számomra a meccs másik hőse. Igazi centerjátékot mutatott be, nagyot harcolt. Emellett zsákolt egy embereset (Grebi!!!), meg dobott egy hármast a büféből, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. A vége felé megsérült, de szerencsére nem súlyos.
Na, szedjük össze az ellenfelet is (csak röviden):
Taki: semmi extra, bár szerzett néhány fontos kosarat
McDaniel: ő ennél sokkal többet tud
Mérész: nem is angyon emlékszem a játékára
Horváth Cs.: az elején elég jól nyomta, ami viszont nem tetszett: védekezésben elég kevés szabályos megmozdulása volt
Radenkovic: jól kezdte a meccset, aztán utána inkább a palánk alatti birkózás dominált
Jovanovic: átlagos
Tanács: a kecskemétiek legjobbja volt szerintem (bár vele egy kissé elfogult vagyok mindig). A második félidőben szinte minden bejött neki
Hajdú: ha jól tippelek, ő dobta azt a nagy hármast emberről az utolsó percben
Összességében feledhető meccs volt, pozitívumként csak az eredmény meg a két jó egyéni teljesítmény hozható fel. A védekezésünk - hogy is mondjam - nem volt az igazi, meg úgy összességében túlzott csapatjátékról sem beszélhetünk. Nagy szerencsénk volt, hogy az egyik kecskeméti játékos elfelejtett szerelést hozni, és farmerban üldögélt a kispadon. Na, félre a viccet, mielőbbi felépülést kívánok Nickelnek.
MTE!!!
Szombaton (figyelem, időpontváltozás!!!) hozni kell a kötelezőt.
Ahogy sejtettem a nagy kezdeti felbuzdulás után, amikor szinte egyből fent volt a meccs utáni statisztikák, 10 óra és még semmi sincs fent. Kár. Pedig ez is egy lépés lenne a profizmus felé.
Lapov 10 gólpassz... csendes játék, 30feltti IBM megint, 17 pont... az első három passza valóban elményszámba ment, az egész csarnok felhördült még a befejezés előtt annyira mesteri volt, ebből kettő tökegyforma Hartnak, Lapov tolta be az emberét, Zsoldos valszeg kiadta hogy akár többen is rontsanak rá ha kell, mert bekettőzték, és Hart jó ütemben belépett a palánk alá teljesen üresben kapta a Lapov hónalj-alatti zsugát...
Hart most végérvényesen meggyőzött minket arról hogy miért van itt, okosan és eredményesen játszott.
Alexe 0/9 mezőnyből ha jól láttam a statot... Eaker végig nem tudta hogy merre van szegény... jah jv-k... hm... Faidtnak rég nyugdíjban lenne a helye... nagyon kanárisan fújtak...
Kálmán nagyon hiányzott, ha ő van akkor tuti szorosabb a meccs, annak ellenére hogy a Falco soxot elképzelés nélkül játszott, feljött a labda, egy-egyezett vele Alexe, nem ment, passzolt, egy-egyezett Heinle, nem ment, passzolt, stb---- Kálmán lényegében majdnem maga a Falco nélküle haloványak voltak, sajnos...
89-63 a vége amúgy, az utolsó 5 percben a közönség "kérésére" pályára lépett Mizo is
most volt időm végigolvasni a Sarkat kirekesztésére irányuló kedves irományitokat. Bár a meccsen kifejezetten kérte hogy hagyajm a pics@ba az egészet, nem bírom. Egyszerűen szánalmas amit csináltok, kedves szolnokiak. Ha egy külföldinek meg akarom majd tanítani a "másikban a szálkát, önmagában a gerendát sem" kifejezés lényegét, akkor elolvastatom velük az utóbbi pár oldalt... Nem tudom az miért fáj nektek, hogy valakinek van véleménye, és véletlenül más mint a tiétek. Soxor fikázzátok Fehérvárt, hogy nincsenek szurkolók, nos Sarkat az egyik olyan, aki mindenhová elmegy ezért a csapatért, igaz van egy nagy bűne, nem esik neki az ellenfél táborának, nem kezd anyázással, hanem a csapata miatt megy el, és kosárlabdát akar nézni. De ez a ti szemetekben már bűn. oopsz elnézést, most általánosítottam... minden szolnokira értettem pedig ez nem igaz, csak néhányan vagytok akik olyan sűrű ködben éltek hogy ami nem piros-fekete azt nem is veszitek észre. Csak azért nem tudok most nick-eket mondani, mert annyi időm nincsen, hogy jegyzeteket készítsek a hozzászólásokról, na meg finoman fogalmazva nem túl fantáziadús és nem túl egyedi neveket lehet itt néha találni... Fontos dolog, hogy ez a topic sokáig jól működött az eszmék, infók kicsereélésére, a viták lefolytatására, de újabban ez a régi varázs elveszett... Régen szívesen jártam ide új hírekért, de újabban ugyanaz a sárdobálás megy mint előtte. Olcsóbban megúszom ha telefonálok. Lehet véleményt alkotni, elfogultnak lenni, poénkodni, de van egy határ. Az elfogultság nálam azt jelenti, hogy a kétes szituációkat nagyobb eséllyel adom magunk javára mintsem az ellennek, de korántsem azt, hogy az egyértelmű dolgokba is belekössek... Attól hogy egy jópofának szánt beszólás mellé szmájlikat rakunk attól még az nem mentesít az alól hogy valakit megsérthetünk vele... nem nagyon láttam sose fehérváritól olyan beírást ami gyalázó lett volna a városottokkal csapatotokkal szemben, viszont rendszeresek a szolnoki részről érkező szmájlikkal felszerelt gennyeskedések. Ezen nem tudok nevetni. Persze előre látom mi lesz a kövi fordulóban. Ha pl kikap az Alba, akkor "hülyeparasztfehérváriak megmondtukhogybénákvagytok" de ha esetleg győzünk, akkor annak ellenére hogy nálunk hónapok óta megvan a csapat, egy elismerten jó állománnyal, botrányok nélkül, összeérve, szemben a tiétekkel ahol edzőválság, légiósválság és vereségek is voltak, na akkor persze "szövecccségcsapataáliáliáliálóelcsaltátokfasszopók"... a múlt szezonban volt egy jó állomány nálatok, nálunk meg egy kicsit bénán összeszedett és akkor jobbnak bizonyultatok, de ez nem jelenti azt hogy idén nem győzhetünk mi... kicsit gondoljatok bele...
Sajna nagyon nem érek rá mostanában netezni,úgyhogy csak a tippjeimet adom le -remélem még időben!-, aztán megyek nézni a Bazsyékat a megyebajnokságban:-)
Hát igen, valóban jó dolog, hogy Dávid és Gulyás is jól nyomja a klubjában.Az itthon játszók közül pedig valóban van néhány csalódás.Nem értem,hogy Grebenár,Pankár,Gémes féle játékosok hogyan kerülnek még a válogatott közelébe is?????
Én egy 10-es keretet így állítanék össze:
Németh Isti,Dávid K.,Gulyás R.,Czigler,Kámán T.,Kálmán L.,Báder,Sitku,Dzunics,Mészáros Z.
Szerintem ez egy ütőképes,jó csapat lenne ha mindenki kajak egészséges.
Még szóba jöhetne esetleg Simon Balázs,Fodor Gergő,esetleg a fiatal Bencze Zoli az Albából.
Kálmán nem, Borszéki talán, Alexe biztosan. Nincs más megoldás, válogatott csapatkapitányunk nélkül kell szombaton 18 órától helytállni a még veretlen, listavezető Albacomp otthonában.
Fölöttébb kellemetlen hír, hogy Kálmán László Szegeden összeszedett combsérülése jottányit sem javult az elmúlt napokban, így az irányító játékától kénytelen eltekinteni Zsoldos András. Az alkata miatt csak Kígyónak becézett Borszéki Csaba ínhüvelygyulladással kínlódik, ezért a center fehérvári fellépése is erősen kérdéses. Ráadásul Antonio Alexe sincs tökéletes állapotban, a román válogatott bedobó az egyik tréningen ütközött össze Pankár Tiborral, s ezt térde bánta.
Alexe, Borszéki és Kálmán nem is játszott szerdán a bajnokságban veretlen ZTE elleni zártkapus edzőmérkőzésen. Nélkülük sem vallott azonban szégyent az FKC, a sárga-feketék hosszabbítás után szenvedtek egypontos vereséget (79:80) a teljes csapattal felálló, igaz Cseranicsot és McClendont most csak csak húsz percen át foglalkoztató Lazics-társulattól.
A találkozóról szólva kiemelendő a két amerikai center eredményessége, Brian Heinle 28, míg Gerald Eaker 21 ponttal zárt. További adalék, hogy Zsoldos András a sok sérült miatt visszarendelte az NB I/B-s veszprémi egyetemi csapatban pattogtató fiatal irányítót, Horváth Bencét, aki ragyogóan védekezett a hétközi találkozón, egy ponton tartotta a Körmenden 14 pontig és 12 gólpasszig jutó jugoszláv Zoran Nisavicsot. Pozitívum még, hogy a csapat végre nem kapott 90, vagy 100 pont közelében.
_ A fiúk rendesen hajtottak, küzdöttek, s ami még nagyon lényeges: végig egységes csapatjátékot nyújtottunk. Jól védekeztünk és fegyelmezetten támadtunk. A látottakból erőt meríthetünk az Albacomp elleni mérkőzésre _ jegyezte meg Zsoldos András, aki szerint a pontvadászat egyik legjobb, legütőképesebb alakulatához látogatnak szombaton. Ami azt illeti, a folytatás sem ígérkezik leányálomnak, a novemberi bajnoki szünet előtti utolsó erőpróbán a Kaposvár látogat a Sugár úti sportcsarnokba.
A fehérvári meccsnél maradva: a kétszeres bajnok Albacomp jól kezdte a bajnokságot, minden különösebb probléma nélkül győzött Kecskeméten és Dombóváron, otthon pedig a Szegedet és a Debrecent verte. A java tehát csak most következik Lapovéknak, eddig jobbára kötelező győzelmeket arattak. Jó volna, ha ők is megtapasztalnák, milyen az, ha egyszer borul a papírforma...
Falco KC Szombathely_ZTE KK 79:80 hosszabbítás után (21:22, 17:18, 19:19, 11:9, 11:12).
Falco: Gráczer 12/3, Pankár 2, Dénes 2, Heinle 28/9, Eaker 21. Csere: Sallay 5, Henrik 9/3, Herczeg _, Horváth B-.
A ZTE legjobb dobói: Kámán 22/6, Cseranics 16, McClendon 10.
na erröl a szurkolos dologrol annyit (tenyleg erdekes nezöpont!) hogy nekem miota elöször lattam, azota rohadtul ellenszenves a Miljkovics edzö ur. Vazz, mikor meglattam nyaron a somogyi sikoly hasabjain, hogy ö az edzö: elsö reakciom az volt, en bazzeg többet meccsre nem megyek, sejtem a Földi Sanyi miert ment el, es az is elundoritott a kaposvari csapattol(nem Földitöl!).
Meccsen most is megvetessel nezek ra, mindig is ilyennek kepzeltem el az öröket a KZ taborokban :-(( Nemtom megmondani miert de nem szimpatikus, soha nem is lesz az, valszeg edzö se lesz sokaig kaposvaron (eddig ki volt?) tehat majd tulteszem magam rajta. Jatekost 1 van a Meszaros Zalan akit ha leigazolnank (csak tegyük fel) akkor biztos kurva elet hogy nem mennek le meccsre többet, mert ra nem vagyok kivancsi. Nem azt mondom, a Miljkovicsot is elfogadom, dehat nem is kell, hogy szeressem, igaz?
amugy meg a klub sz**ik arra mit szeretne a szurker.
Ezek oda mennek ahol több a penz. Akarki akarmit mond. Meg akarunk elni, ezert racionalis dönteseket hozunk. Aztan meg jot röhögnek a markukba, mikor felteszik nekik a hülye ujsagirok a kerdest, hogy: XY úr, ugye a szive huzta vissza pl. Szolnokra?
Hja, YOUR ASS! Dehat ez igy van rendjen csak erröl nem sokat hallani.
CIRKUSZ KELL A NÉPNEK, NEM IGAZ?
UFF, én beszeltem.
"Ha egyszer Dávid Kornél, Robert Shannon, Lance Blanks, Damon Williams, Halm Rolland mesés ajánlatot kapna az Olajtól, akkor sem játszana nálatok, erre bármikor mérget vennék."
Vazze akkor meg fogsz dögleni! Szidtuk mi eleget Adderly-t, Sitku-t, Walke-t, Lapovot, Oroszt, Ivkovicsot mégis ide, vagy visszajöttek. Van pénz amiért ezt az aspektust nem nézik a játékosok. Itt pénzről szól az egész!
Te Süsü! Máskor ne tegyél ilyen könnyelmű fogadalmat!