Keresés

Részletes keresés

Monk (144) Creative Commons License 2004.09.09 0 0 1766

Sziasztok!

Nos, mint megannyian, én is kamera vásárlás előtt állok. Egész pontosan kamera csere előtt, a JVC GR-D70-esemet szeretném lecserélni.

Két típus versenyzik a kegyeimért:

Panasonic GS200

Sony HC-85

Kérdésem, Ti melyiket ajánljátok és miért?

A www.camcorderinfo.hu oldalon egy kicsit a Pana felé kacsintanak a tesztelők, és a Sony esetében írnak egy durva hibáról is, ami gyenge fényél jelentkező szokatlan szemcsézettségben mutatkozik meg (állítólag nagyon durva a szemcsézettség, nem a digit kameráknál megszokott. Lehetséges azonban, hogy ez a hiba csak a tesztelt készüléknél merült fel...).

A Pana 3 CCD-je jobb színhűséget produkál, viszont a teszt szerint a Sony-nak élesebb a képe, ráadásul az érintőképernyős LCD sok hasznos funkcióval szolgál (a GS-200 LCD-jét kicsit lefikázzák).

Na, de mégis melyiket?

Előre is köszönöm a segítséget!

erh75 Creative Commons License 2004.09.09 0 0 1765

Köszönöm a válaszodat.

Most úgy érzem hogy nem lesz szükségem DV és AV bemenetre mert csak számítógépre tervezem majd letölteni a felvételeket és utána cd-re vagy dvd-re írni.

Nekem az a legfontosabb hogy minnél élethűbbek legyenek a felvételek és kevesebb fénynél is jó legyen a felvétel, ha ezt nézem akkor a JVC, ami a normatica-nál kb 110.000ft, csak nem tudom, hogy itthon elfogadják-e a garanciát. Viszont a Panasonic itthon nem kerül sokkal többe és lesz két év garancia plusz a nagyobb zooom.

Előzmény: agyurma (1764)
agyurma Creative Commons License 2004.09.08 0 0 1764

A JVC DX28-nál az 1,2-es aszférikus lencse nagyon vonzó. Viszont ne vedd alapul a GR-D23-ast összehasonlításkor, mivel annak 1,6-os lencséje. Állítólag sokat számít. A JVC gyenge fénynél szerintem jobb.

A Panasonic GS11-es színhű, bár egy kicsit túlzottan is "felhúzottnak" tűnik a képe TV képernyőjén. Mint amikor a TV-n túl erősíted a színeket.

Egyébként a két kamera felépítését tekintve teljesen különböző, így az ergonómiai tulajdonságai is nagyban befolyásolhatják a döntésedet.

Nem baj, hogy egyiken sincs DV és AV bemenet?

erh75 Creative Commons License 2004.09.08 0 0 1762
Sziasztok,

Kameravásárlás előtt állok. Két gép maradt a jelöltek között: Panasonic NV-GS11 illetve JVC GR-DX28.

A MediaMarktban próba képen összehasonlítottam a Panasonic NV-GS15 és JVC GR-D23 képét a monitoron és a Panasonicnak élethűbbnek és világosabbnak tűnt a felvétel színe. Ez végett nem tudok dönteni. Van valakinek tapasztalata a JVC GR-DX28-al kapcsolatban ?

Köszönöm

microdrive Creative Commons License 2004.09.08 0 0 1761
sziasztok előre mondom amatőr vagyok a témában ezért amatőr kérdéseket teszek fel ...bocsi... tesómnak szeretnénk venni egy kamerát 100 ezer forintig de számla kell róla mindemképpen vagyis csak boltból lenne ideális... kérdés mi most ennyiért a legjobb vétel ár érték arány szempontból ja és az hogy a sony-n nincs digitális bemenet vagy mi az mit jelent...???? köszi
Misi12 Creative Commons License 2004.09.07 0 0 1759

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy mi a különbség a Digital8, és a MiniDv szabvany között.

Csak az adathordozó? Esetleg felbontás?

Köszi.

Jajca Creative Commons License 2004.09.06 0 0 1757

... és ebben teljesen igazad van! Én nagyon meg vagyok elégedve vele, ég és föld a korábbi Hi8-hoz képest, de ezt már régebben kifejtettem.

A nomatica-n meg egy kollégám rendelt Fuji S7000-t, korrektek voltak, múlt héten kedden meg is hozták neki.

Előzmény: Törölt nick (1756)
lolka1 Creative Commons License 2004.09.05 0 0 1754
Sziasztok!
Annak a Canon MVX200i-nek van olyan infra lámpája mint a Sonyknak?
Ti melyiket javasolnátok inkább: a Canon MVX200i, vagy a Sony DCR-HC40-est?
Multidezo Creative Commons License 2004.09.04 0 0 1751
Na visszavittem reggel a boltba. Memoriakártyát megkaptam. A zúgást összehasonlitottuk a többi modellel. Azok is zugnak. A HC14 es kicsit halkabb. Beszoptam... A habb a tortán, hogy most látom, hogy a CCD-je 1/6 os és nem 1/4 es mint a HC14-16-os modelleknek. Pedig egy táblázatban 1/4-esnek irták. Ebből következik, hogy zajosabb gyenge fénnynél. Pedig pont ez volt az ok, amiért nem Panát vagy Canont vettem... Ki a fene érti, hogy az alacsonyabb modell jobb mint a nagyobb??? Pedig a cannon 22x optikai zoomal lett volna... (igaz fekete-fehér keresővel) Mivel mint irtam a többi sony is zugott, vagyis nem gyári hiba, igy nincs miért reklamálni. Az biztos, hogy többet én nem veszek sonyt!!!
Előzmény: Törölt nick (1748)
tamas30 Creative Commons License 2004.09.04 0 0 1750

Hát olvasgatom a fórumot. és azt tűnt fel,hogy itt mindenki a Sony-t üdvözíti.

Azért megkérdezném, hogy mi a véleményetek a JVC GR-D sorozatú kamerákról.

Azért olyan rossz szerintem nem lehet, mivel az "apuci" szerepben van a videózás történetében ha jól tudom.

Én egy 73-ast néztem ki magamnak 149900 bruttóért (grd73 + tok +2db akku), itthon.

Szerintetek? Várom a véleményeket. 

Multidezo Creative Commons License 2004.09.03 0 0 1747
Összehasonlitottam a régi HI8 -as TrV78e kamerámmal. Az új kicsi sony legalább 3-4 x hangosabb. Ez nem normális. Ha ez nem lenne, akkor nem lenne baj a kamerával. A super night mod egész jó. Most becsomagoltam és holnap visszaviszem. Ráadásul remélem az eladó nem tagadja le, hogy ottmaradt a 8 megás memorystick kártya. Ha nem veszi vissza, vagy add 1 normálisat akkor akár a fogyasztóvédelemhez is elmegyek. Kb a számítógépzugásom fele hangerejével zug. Akkor is amikor lejátszok, meg felvétel modban is (ha nem megy a Rec akkor is) Akkor csöndes, amikor lejátszás közben a stop gombbal megállítom. Ráadásul már kölcsönkértem az öregemtől. Holnap mentünk volna nyaralni... Ezt azonban el kell intéznem, hiszen én ajánlottam. Neked adtak fireware kábelt? Én csak USBset kaptam. Pedig nem akartam sony-t venni, mert a Cd lejátszóik ,iróik gyatra minősége miatt megutáltam őket, de mindenki a Sonyt ajánlotta.
Előzmény: VChris (1746)
VChris Creative Commons License 2004.09.03 0 0 1746

Multidezo:

Hát a kedvedért most megnéztem felvétel és lejátszás közben is.

Természetesen valamennyi kis zúgás hallatszik, de az annyira, de annyira belül marad azon a határon, amit el lehet fogadni. A felvétel és a lejátszás közben is ugyanakkora a motorhang, viszont a felvételt a TV-n lejátszva, és jól felhangosítva a TV-t, alig hallatszik a zaj. Csak akkor hallatszik, ha annyira felhangosítom, hogy akkor meg már a normális hang torzít, majd szétesik a TV. Szóval engem meglep, ami a te kamerádnál tapasztalható. Hallani kellene, de lehet, hogy ez valóban nem normális.

Vchris

Előzmény: Multidezo (1745)
Multidezo Creative Commons License 2004.09.03 0 0 1745
VChris: Ha 15 cmre van a füleddtől akkor sincs zugás? Lejátszás közben se?
Előzmény: VChris (1741)
Multidezo Creative Commons License 2004.09.03 0 0 1743
72 cm 100Hz Tv néztem, de semmi különbséget nem láttam minőségben a HI8-ashoz képest. Élesebb képet, konturokat vártam. A zugást kb fél-1 méterről még hallani. Kézben fogva, a keresőbe nézve videozva, engem zavar. Belehallatszik a felvételbe is. A hab a tortán, hogy a 8 megás memory stick a boltban maradt... Ennél sokkal rosszabb a pana GS11-se lehet. Lehet az még csöndesebb lenne.
Andreas Creative Commons License 2004.09.03 0 0 1742
hold (ezt én sem tudtam még megfejteni, hogy mire jó)

Irányítsd rá a kamerát egy fehér vagy szürke felületre és nyomd meg a select gombot (nekem Panasonic van, Sony-n lehet hogy máshogy megy). Ekkor a fehéregyensúlyt az aktuális megvilágításhoz állítja be és tartja. A köznyelv ezt hívja manuális fehéregyensúlynak :)
VChris Creative Commons License 2004.09.03 0 0 1741

Zeki: A HC14-ben nincs kézi fehéregyensúly állítás. Négy üzemmód van: indoor (benti), outdoor (kinti) és hold (ezt én sem tudtam még megfejteni, hogy mire jó), és a negyedik az auto, én ezt használom.

Multidezo: A 30-ast nem ismerem, de meglep amit írsz. Nekem a 14-esnél a legnagyobb csendben sem hallani zúgást.

Az különösen meglep, amit a képminőségéről írsz. Miben nyilvánul meg az, hogy nem olyan jó?

VChris

Előzmény: Törölt nick (1739)
Multidezo Creative Commons License 2004.09.03 0 0 1740
Hát vettünk egy Sony DCR HC30-ast. Hát nem vagyok elájulva. Első blikkre ugyanolyan, ha nem rosszabb felvételt csinál mint a Sony Hi8-as kameránk... És ami a legszarabb: Ha benne van a kazetta, akkor zug!!! TDK és Sony kazettával is kiprobáltam. Az hallatszik, ahogy forog a fej.Ez nálatok is igy van. Magas hang. Jóval hangosabb mint a régi HI8-as kameránk! Ez a felvételbe is behallatszik. Csöndes helyen zavaró vele filmezni.
Előzmény: VChris (1737)
TOPMAN Creative Commons License 2004.09.03 0 0 1738
Igen, sokan félnek tőle, de a Bécsben évő üzletekben is jóval kedvezőbb áron megkaphatóak a kamerák. Tehát választási lehetőség az van. :)
Előzmény: Törölt nick (1736)
VChris Creative Commons License 2004.09.03 0 0 1737

Multidezo:

Érveim a Sony mellett:

• képminősége nagyon jó
  • sötétben is jó, de mint minden kameránál természetesen kicsit zajosabb a képe, de nem vészes
  • teljes sötétségre ott az infrakamera, ami nagyon-nagyon jó, sokkal jobb, mint a szerintem szemfényvesztés color-nigthshot, ami állítólag színesben vesz fel sötétben. Na az olyan is, legalábbis amit erről hallottam. Sötétben az infránál nincs is jobb. De egyébként meg valóban az esetek alig pár százalékában filmez az ember sötétben, általában normális fényviszonyok mellett, ott a Sony nagyon jó
  • Infolithium akku, azaz kiírja a hátralévő akkuidőt, ezt hasonló árú kategóriatársai nem tudják, és rettenetesen hasznos dolog
  • érintőképernyő, ami nagyon gyors, hatékony átlátható menüvezérlést tesz lehetővé
  • az érintőképernyőből kifolyólag spotmeter és spotfocus funkciók, ami azt jelenti, hogy ráböksz az LCD egy pontra, és arra rögzítetten fókuszál, illetve fényt mér, ami nagyon hasznos lehet pl. ha mondjuk egy templom belsejében filmezel. Ha ilyenkor mozgatod a kamerát, és a képbe bejön egy ablak, akkor a többi rész elsötétül. Ha ilyenkor a spotmeter-rel ráméred a fényt a falra pl., akkor rögzíti az expozíciós időt, és a kamera mozgatásánál nincs elsötétülés, kivilágosodás. Ez is nagyon hasznos és jó dolog
  • nagyon jó a képstabilizátora
  • a 10-szeres optikai zoom szerintem mindenre elég, amire hétköznapi videózásban szükség lehet. Én még eddig sohasem hiányoltam, hogy nincs több zoom

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Szerintem a Sony nagyon jó vétel az árához képest.

VChris

Előzmény: Multidezo (1732)
TOPMAN Creative Commons License 2004.09.03 0 0 1735

Miért a HC-16-ost szeretnéd? Magyarországon általában egy áron adják a HC-18-assal. A 18-ashoz jár egy távirányító is és nem 100x, hanem 120x a zoom-ja van.

Amint azt korábban írták már elöttem, érdemes megrendelni a neten külföldről, lényegesen olcsóbban megúszod, és külföldön a 18-as olcsóbb!!!, mint a 16-os.

Előzmény: Multidezo (1724)
Multidezo Creative Commons License 2004.09.03 0 0 1732
VChris: A Sonydon van SD olvasó? Fireware csatlakozó? Ha nem is tudok majd visszatölteni, de a képminőség a legfontosabb.
Előzmény: Multidezo (1731)
Multidezo Creative Commons License 2004.09.03 0 0 1731
VChris: Mit tud ez a Sony? Részletes a képe? Kevés fényben se gáz? A minősége jobb egy HI8-as Sonynál? (Ezt cserélnénk) Engem 2 dolog zavar a Sonyban: 1 már túl kicsi 2 nincs bemenete. Ennyi pénzért már rakhattak volna rá. Bár állítolag software frissitéssel megoldható. Olvasgattam a külföldi oldalakat, de nem sok infot találtam a Canon 750i ről. Árban majdnem Sony, de van bemenete is. Délután mennénk (remélem reggel elviszik a HI8-as kameránkat...) az öregemmel kameravadászatra, de még nem tudjuk mit akarunk. Azonban most a mérleg megint kezd a Sony felé billeni.
Előzmény: VChris (1729)
Anagawa Creative Commons License 2004.09.03 0 0 1730

Panasonic NV-GS400

Most vettem, elég jónak tűnik.

140-ből kijön a PAL,  100-ból az NTSC.

Ja, kYenben, bocsesz... (1 Y most kb. 1,8 Ft)

Előzmény: re|_e (1696)
VChris Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1729

Hát nekem sincs tapasztalatom más kamerákkal, de mindenkitől azt hallottam, hogy a Sonynak van a legjobb képe ebben az árkategóriában. Én a HC14-essel nagyon meg vagyok elégedve, és mivel a HC16 és a HC18 újabb széria, nyilván rosszabb biztosan nem lehet. Én úgy tudom, hogy a 16 és a 18 között az a különbség, hogy a 18-asban van bemenet is. Az árkülönbséget nem tudom.

VChris

Előzmény: zenox (1727)
zenox Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1727
Igen itt :))) Hát állitolag a Canon MV700-as zajos gyenge fénynél. Akkor biztos az NV750i is az... Ugyanez érvényes a Panasonicra Gs11-re Marad a Sony DCR HC16-os. Ez a Sony oldalánál képminőségre 8-ast kapott (7-13 ig van a skálázás a HC 40-es van 13 ra értékelve) Ez 160 pénz. A MV750 169 Ft. Viszont a Sonyn nincs digitális bemenet se... Kérdés az is, hogy a 8-as képminőség hogy viszonyul a Panához és Canonhoz. Ma láttam egy Pana NV DS60-ast 10x-es zoommal. Ez jobb mint a GS11-15 -ös széria. Melyik a frissebb kiadás?
Előzmény: VChris (1725)
baraka113 Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1726
Az NTSC-bél én 29.97-re emlékszem, tévednék ? ;o)))
Előzmény: VChris (1722)
VChris Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1725

Szia Multidezo!

Hát te itt? Ha gondolod, olvasd vissza a hozzászólásaimat ebben a topicban kb. egy hónapra, akkor megtudhatod, hogy én milyen úton jutottam a Sonyhoz. Én azt ajánlom. Kb. két hete írtam le valakinek, aki szintén ilyesmi kérdéssel fordult hozzánk, hogy miért is Sony. Igaz, hogy én a DCR-HC14 mellett kardoskodtam (mivel én végül azt vettem), de a 16-es nyilván jobb.

Zeki: azért is gondolom, hogy 25 fps, mert a DV capture lényege, hogy mindenféle konverzió nélkül viszi át a filmet a gépre, és amikor Premiere-ben vágok, ott meg lehet nézni, hogy 720x576 25 fps a video jellemzői. Gondolj bele, ha 30 fps lenne, akkor a 25 fps-re való konverzió nem kicsit lenne időigényes feladat, mert hát csak úgy eldobna 5 kockát másodpercenként, akkor kicsit darabosabb lenne a kép.

VChris

Előzmény: Multidezo (1724)
Multidezo Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1724
Sziasztok! Az öregem venni szeretne egy kamerát, amit én választok ki, mert ő baromira nem ért hozzá. Én se nagyon... Néztük a Panasonic NVGS 11-et és Canon MV750i-t. A kettő között kb 35 e forint különbség van. (Esetleg még van Sony DCR HC 16, de ebben nincs bemenet, és ez is 30-al több mint a Pana). A canonnak és a panának is 1/6 " a CCD-je. A panánál van aki irta, hogy kevesebb fénynél hamar jön a zaj. Ez a Canonnál is kijön?
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1723

A fényképezők 15képkocka/másodperc, 320x240-es filmet rögzítenek.

Előzmény: Törölt nick (1720)
VChris Creative Commons License 2004.09.02 0 0 1722
Mármint a DV/PAL szabvány 25 fps, a DV/NTSC az valóban 30 fps.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!